Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
válasz
üzenetére
Ja igen, elfelejtettem a lényeget.

Szóval nem a tuning ellen beszélek, mert az jó dolog, csak ésszel. Érdemesebb egy db vinyóval kezdeni amin nem kár az adatokért és ha már megnyugtatóan stabil a rendszer akkor érdemes ráenghedni a 1.5TB fontos cuccot.
Csak így tovább
-
Bile Demon
őstag
válasz
üzenetére
Én csak annyit fűznék hozzá a dologhoz, hogy a vinyóidnak van fizikai értéke OK, van rá gari! Nem nagy gond.
De mit szólsz ahhoz, amit én könnyen el tudok képzelni, hogy egy kis instabilitás miatt, mondjuk READ vagy SEEK parancs helyett egy WRITE parancs megy valamelyik vinyónak, tán az is elég ha egy bitet eltéveszt az IDE driver a megfelelő helyen, ez nagyon eröltetett de nem zárható ki
de pl memória/proci tévesztés miatt a FAT megváltozik és úgy íródik vissza, az is finom.
Lehet hogy észre se veszed a hibát, de lehet hogy az 1.6TB adat között már most is van, ami megváltozott és erről nem is tudsz. Engem nagyon zavarna ennek a tudata is.
Én ezt már (vagyis csak hasonlót) megtapasztaltam ugyanis
Jókis VIA chipsetes ECS alaplap Athlonnal... Valahogy az IDE kezelése a lapnak kissssé megváltozott 3 éves korára. Lehet hogy sose volt tökéletes de akkor bukott ki igazán, amikor már 3-asával voltak a 80-as vinyók. Másolása közben CRC hibák lettek a tömörített fileokban, akadt bekockásodó film is. jobbnak láttam MINDENT kidobni mert leelenőrizni szinte lehetetlen. -
Bile Demon
őstag
Utánaolvastam a ''Intel® Core™2 Extreme Processor
X6800Δ and Intel® Core™2 Duo
Desktop Processor E6000Δ Sequence
Datasheet''
''Boxed Processor Specifications'' fejezetben a ventinek és azt írja, hogy van egy termisztor a ventilátorban, ha itt 35 fokot vagy többet mér, akkor érheti el a maximumot a ventilátor fordulatszáma, persze az alaplapi szabályzás is hatással van. -
Bile Demon
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Viszont fura, hogy nem egyforma a gyári hűtők max fordulatszáma, lehet hogy az E4300-hoz lassabbat adnak?
Azt viszont irreálisnak tartom, hogy nálad az idle és a max terhelés között 50 fok az eltérés, 30 fok vs 80. Ki érti ezt.
Neked a 30 fok miatt jól leszabályozza a ventiket ami előnyös, nálam meg nem szabályozza le az 51 fok miatt.
30 fokos core, de szép is lenne, itt van vagy 42 fok a PC házban, így az 51 fokos core értékek idle-ben teljesen reálisak.
Kb 15-20 fokot ugrik a CPU terhelés hatására, aztán pár perc alatt még kb 5 fokot emelkedik, ahogy a házban rekedt levegő is felmelegszik. -
Bile Demon
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Nekem 0.94 és 0.95 coretemp is ugyanazt mutatja. Idleben 51-52fok 10 perc TAT után 73-74 fok, rosszul szellőző házban, alap feszen és órajelen.
A gyári hűtő meg 2900 körül pörög max. ez már nagyon hangos, így idlében meg 1800 körül. Ezt kicsit sokallom. AUTO AUTO beállítással ez van, QST -nél 1200-at pörög, de az nem szimpatikus amiatt hogy lefoglal vagy 20MB RAM-ot feleslegesen. -
Bile Demon
őstag
Igen, mert ha megnézed, nekünk E6400 vagy E6300 van, ezek alap feszen 3GHz fölött is mennek simán. Már nem is emlékszem, hogy az enyém alapfeszen pontosan meddig megy, de úgy 3200-at még tudott kis tartalékkal, gyári hűtővel és 667-es RAM-al. Egyébként én alapon használom.
Feszt nem is próbáltam meg adni neki, csak a héten adtam a RAM-nak +0.1-et, hogy hátha megszünteti az induláskori ke-be kapcsolgatós bugot. (Azóta nem csinálta)
Nem gondoltam volna, hogy a RAM-nak alapon is + fesz kell, mert 800 fölött is simán ment 1.8V-on.
RAM osztó/szorzó én 2x-re tenném, tehát, hogy 400-as FSB esetén 800MHz menjen a RAM. -
Bile Demon
őstag
A Coretemp-et nézd meg, az elvileg a prociból olvassa ki a magok hőmérsékletét.
Egyébként Everest 4.0.975 nálam ugyanazt mutatja.
Érzékelő tulajdonságai:
Érzékelő típusa ITE IT8718F (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa Driver (NV-DRV)
Alaplap neve Gigabyte 965P Series
Burkolatba behatolás történt Nem
Hőmérsékletek:
Alaplap 52 °C (126 °F)
CPU 39 °C (102 °F)
1. CPU / 1. mag 53 °C (127 °F)
1. CPU / 2. mag 52 °C (126 °F)
GPU 56 °C (133 °F)
WDC WD4000KS-00MNB0 4 °C (39 °F)
WDC WD5000KS-00MNB0 51 °C (124 °F)
WDC WD5000KS-00MNB0 50 °C (122 °F)
Hűtőventilátorok:
CPU 1795 RPM
Tápegység 1839 RPM
Feszültség értékek:
CPU mag 1.14 V
+3.3 V 3.28 V
+12 V 12.19 V
+5 V készenléti 5.03 V
DIMM 1.94 V -
Bile Demon
őstag
Gond van az alaplapommal (DS4). A történet az, hogy néha nem indul, használom egész nap és jó, kikapcsolom, reggel meg már nem indul el, felpörögnek a ventilátorok HDD-k aztán levágja a tápot, majd pár mp bekapcsol kikapcsol ezt csinálja a végtelenségig, vagyis ezt nem állíthatom, mert meg szoktam sajnálni a vincsesztereim tartalmát, aztán ki szoktam húzni egy idő után, és magához szokott térni, de nem mindig, valamikor a ramokat kell kivenni és vésszatenni valamikor magától is megjavul.
Nincs tuning, minden alap, RAM-ot már cseréltem és áttettem másik foglalatba egyesével is próbáltam, de az nem segített. CMOS RESET volt többször is. 3 féle tápot is próbáltam.
A gép UPS-en van és sosincs kihúzva áramtalanítva.
Másik történés. Néha mondjuk 50 bootolásból egyszer úgy indul, hogy 1mp töltés 1mp szünet, marha lassan jön így be a rendszer, a hangok is 1mp szól aztán 1mp szünet, az egér lefagy 1mp-enként 1mp-re. Hú de jól írtam le. Amúgy működik, restart után pedig megjavul vagy restart után elkezdi az első bekezdésben leírt dolgot, volt már mindkét féle eset.
Reprodukálni tudatosan nem tudom! Így a szervíz nem tud velem mit kezdeni. Ez tavaly szeptemberi deszka szóval C1-es chipset legújabb BIOS fentvan, de a gyárival is csinálta.
Olvastam egy leállítási és indítási bugról a chipset erratájában ami a C1-es chipsetben megvan de a C2-ben kijavították.
Ezek a hibajelenségek ezzel függnek össze vagy az valami más jelenség? Tehát ha lecserélem a deszkát egy most kapható DS4-re amin vélhetően C2 chipset van az megoldaná a problémámat?
Honnan lehet megtudni (a boltban tesztprogi nélkül egy lapról) hogy C2 steppinges chipset van e benne? Milyen rev. számot keressek?
[Szerkesztve]
Aktív témák
- ASUS Prime B550M-K alaplap 24 hó gari
- Micron 8GB DDR4 2666 MHz RAM 2 db eladó (7 000 Ft / db)
- ÚJ 32GB DDR4 3200AA Laptop memória
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve (vagy bontatlanul), garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- RAM Bazár!!! Corsair, Hyperx, minőségi fémházas DDR4-es RAM-ok kiárusítása 8-32 GB-ig akár KIT-ben i
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Jókis VIA chipsetes ECS alaplap Athlonnal... Valahogy az IDE kezelése a lapnak kissssé megváltozott 3 éves korára. Lehet hogy sose volt tökéletes de akkor bukott ki igazán, amikor már 3-asával voltak a 80-as vinyók. Másolása közben CRC hibák lettek a tömörített fileokban, akadt bekockásodó film is. jobbnak láttam MINDENT kidobni mert leelenőrizni szinte lehetetlen.