Hirdetés

2019. október 17., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) sonicman89


sonicman89
(csendes tag)

Üdv mindenkinek!
Nemrég kaptam egy Gigabyte GA-8SIML rev1.0 típusú alaplapot. Megnéztem az interneten a Gigabyte honlapján a manual-t és egy teljesen más elrendezésű alaplapot dobott ki erre a típusra, valószínűleg rev1.1 vagy magasabb típusszámra írták a manual-t. Én meg itt vagyok leírás nélkül.
A problémám a következő: nem tudom, hova dugjam be a power switch connector-t. Az alaplapon a következő csatlakozók vannak, amik még szabadok: SLP, IRRX, IRTX, CI. Ezek a Panel1 csatlakozósoron vannak, amik a manual-lal ellentétben nem fekve, hanem állítva helyezkednek el az alaplapon. A feljebb felsorolt csatlakozók mellett vagy GND vagy VCC csatlakozó szerepel. Ezek között lehet a Power Switch? Amúgy mi a szerepük ezeknek a csatlakozók? csak mert még nem láttam ilyeneket a Panel1 soron.
Egy másik kérdés: Van az alaplapi hangkártya Aux, illetve CD bemeneténél egy olyan csatlakozó, amire az van írva, hogy TELE. Ennek mi a szerepe? amúgy 4 tűs.
Köszi a segítségeket.

(#2) sonicman89


sonicman89
(csendes tag)

Töltök fel 2 képet, hátha segít.

Az alsó képnél a TELE feliratú csatlakozó (kevésbé látszik, de) szaggatott vonallal körbe van rajzolva.

(#3) Viktor77 válasza sonicman89 (#1) üzenetére


Viktor77
(félisten)

Pedig ott a PW feliratú tüske. Balról a 3., rögtön a kék-fehér kábeltől jobbra. PW+ alatta GND.
Amiket felsoroltál, az SLP a Sleep kapcsoló, az IRxx-ek az infravörös cuccok, a GND mindig a föld. Az NC a Not Connected (nem használt) jelzése. Ahogy olvasom a CI a ház kinyitását érzékelő tüske. A HD a vinyóé, az RST pedig a reset gomb. A TELE valószínűleg a Telephone-ra utal, talán a modem csatlalkozója lesz.

[ Szerkesztve ]

Some people move on, but not us ... not us

(#4) sonicman89


sonicman89
(csendes tag)

Üdv mindenkinek!
Gigabyte GA-8siml típusú alaplapon hogy van az usb-tüskék kiosztása? megnéztem a gyári manual-t, de teljesen másképp néz ki. A másik kérdésem, hogy miért nincs a gyári helyén a Front Audio kivezetés?

(#5) debianos


debianos
(aktív tag)

Sziasztok! Ugyanez a problémám, mint a topic nyitónak. Ugyanilyen lappal szenvedek 2 napja. Sajnos valóban nincs fent a manual. Egy-két külföldi fórumon említik a dolgot, de vagy ők sem tudják, vagy már olyan régi bejegyzésekre utalnak ,hogy halottak a linkek.

Az rendben van, hogy ott a PW+, de PW- nincs. Sajnos kábelem sincs, így rövidre kellene zárnom jumper segítségével.De mivel kellene a PW+ t ? A földeléssel(GND)? Mert hiába próbáltam bármivel a PW-t, meg sem moccant az alaplap. A földelés vajon hol van kivezetve a lapból? A tápon keresztül, vagy a gépházra ?Mert ugye nekem most csak úgy lóg a levegőben az egész(nincs gépházban). Azt nekem is sikerült kiderítenem, hogy a CI a ház kinyitását érzékeli,DE! Ezzel több gond is van. Most akkor ezt is rövidre kellene valamivel zárni? A másik meg az, hogy az F_PANEL felett van egy másik CI port(fehér, a topic nyitó első képén tisztán látszik). Kérem, aki tud valami információval szolgálni, az segítsen! Köszönöm előre is!

FOTÓZÁS: bit.ly/2ktz7qx | ANDROID: bit.ly/2kZiobp | SAMSUNG: bit.ly/2k2Hk3U

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.