Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Gearbest

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:18:39

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31458) viktorhu válasza anonymus89 (#31455) üzenetére


viktorhu
veterán

Belföldön is értéknyilvánítás esetén a deklarált érték alapján fizetnek, ennek megfelelően ilyenkor a feladáskor is ennek megfelelően többet fizetsz, ez a biztosítás. Nemzetközi áruküldeményeknél kötelező az értéknyilvánítás, és ebben a magyar posta a jobb fejek közé tartozik, mert van ahol értéknyilvánítás esetén a deklarált érték csak a kártérítés maximuma, de eredeti számlát kérnek az áruról, és anélkül nem is fizetnek semmit - feltéve, hogy a feladási díjnak része volt az értékbiztosítás.

Ha meg a német posta veszíti el a csomagot, akkor a kinti freight forwarder már teljesítette is a feladatát, amikor Európába eljuttatta az árut.

Egyenként is kedves dolog a megszokott élethelyzetekhez hasonlítani a nemzetközi árufuvarozást, mondván, hogy ez tisztára olyan, mint amikor ő bemegy a postára, és levelet küld a nagymamájának, de ilyen nagy volumenű üzletnél eleve ráfizetés az értékbiztosítás, mert többe kerülne, mint az ellopott áruk értéke, szóval egy olyan árat fognak kialkudni a fuvarozótól, ami ezt a szolgáltatást nem tartalmazza.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Gearbest
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.