Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergello
addikt
válasz
matyee
üzenetére
Ez ennek a clevo nyalásnak szólt, ami itt megy. Annak a biztatásnak, hogy vásároljon inkább használt clevot minden nélkül, mint boltból garanciális terméket, amivel pár évig legalább valami biztonsága lehetne.
Clevo a legjobb, azért valaki majd olvasson vissza, hogy mennyi vergődés van azzal is. -
Gaberiellb
senior tag
válasz
matyee
üzenetére
Hát ennyi
Na mindegy nincs ötletem, megnéztem a heat pipeokat is, szépen rá fekszik.
Viszont az eurocom honlapján ha össze rakod ezt x4c , akkor ott van az 1060 75-wattal. Csak vicc kajak, hogy 86-fokra felmegy a gép, most még nem hajtottam ki annyira, bár valamivel "jobb" mint volt, de ez akkor se kóser
-
Gaberiellb
senior tag
válasz
matyee
üzenetére
Nos!

Kérlek segítsetek a dolgok megértésében!
Ugye az van, hogy 3-4 slotba volt a 2 corsair rám 2x8gb, amivel vettem a gépet. Hozzá teszem a pasztázás során hozzá se leheltem.
Próbáltam 3-4-es skótokba felcserélni hátha.
Nem indul...
1-2-slot nem indul....
Na mondom akkor beszart valamelyik
Kipróbáltam mindkettőt külön slotokba kettesbe indul, egyesbe csak az egyik
És most az van hogy 2-es slot meg négyes és működik a gép...
A proci foglalattal sztem semmi gond, bár nem néztem, csak óvatosan kivettem, letakarítottam aztán vissza -
MR007RM
addikt
-
Gaberiellb
senior tag
válasz
matyee
üzenetére

matyee
A neved miatt bocsesz, benéztem
Az igazság az, hogy kb minden komolyabb játékkal próbáltuk, de ennyire engedi, rainbow 6 siege-nél, 1900 mhz-n tartja magát folyamatosan, de akkor is adott ez a 70-74 watt kb. Természetesen nincs v-sync. Számomra is fura a dolog, ezért vagyok kissé begyulladva, bár tény nem szedtem szét a gépet, bár ezek a hőfokok valóban erre fognak ösztönözni.
Bele kukkantok mx 4-em az van itthon, nem hatalmas a különbség az eladó által elvileg használt kryonat-tól.Első lépésnek ezzel fogom kezdeni, aztán lehet Pest lesz belőle, már csak azért is, hogy KillHates meg nézze

Ja meg a vbios is érdekelne ha van rá lehetőség, azért nem elhanyagolható a különbség az általad mért eredménytől.AB csak azért van fent, hogy egyszer csináljak neki egy curve-ot, de nemá
Ja meg riva miatt, mutogatja a fontos dolgokat.
Amúgy írtam az eladónak, hátha ő többet tud, de 15.-e óta nem volt fent
-
Gaberiellb
senior tag
válasz
matyee
üzenetére
Szia mattye!Gondolom már kezd a t@köd kilenni velem, hogy írok neked. De te mondtad, hogy segítesz nekem, tudod mondtam hogy új, a clevo dolog privátban, mondtad mindent ide tegyek fel, hogy okuljanak a kedves és tudatlan (mint én
) fórumtársak. Nekem ez elég fontos dolog, sztem ez nem titok, hogy rá jöjjek mi hogy működik. Ugye megtudtam, hogy az én 1060-am 75 wattos, ami nekem elég furcsa, mert a kis 1060 max-q-s omenemnek kb 65-70 watt volt a teljesítménye 70 fokon. Na most ez a kártya 75 wattos, egy clevoba aminek ultra zura giga mega durva a hűtése és azért bőven melegszik, persze pórszívó módba 70-fok az megvan
yeahh
Szóval kellene a te szakértelmed, hajlandó vagyok akár fizetni is, de valamit kéne ezzel kezdeni, mert nem erre számitottam, és könnyen lehet valamit b@szottúl elcseszek. Bár öszintén szólva fogalmam sincs mit, tény nem néztem alá de elvileg thermal grizzly kryonat van alatta, az is lehet semmi sincs alatta. passz. Erre szeretném a szakmai véleményedet kérni, ill. lehetséges-e hogy megnöveljem a teljesítményt mondjuk legalább 100 wattra, ha már ilyen "b@szógép" gépet vettem. Köszi előre is a válaszod!
)a többi szakértő fórumtárs is becsatlakozhat, örülnék neki, hogy megoldjuk ezt a problémát...pls)
-
beer1
aktív tag
válasz
matyee
üzenetére
Ezeket én értettem, csak annyira írtad, hogy nézzem a 1080ast mikor az egy lehetőség volt, persze ha az is szóba jön akkor mindenképpen kérek egy típus számot ami alapján kiderül mi is van benne pontosan.
A 1060-as azért tetszik mert állapotban nagyon jónak tűnik és elvileg nem sokat használt, a 1070-es se tűnik rossznak szóval majd amelyik jobb állapotban van és jobb árban megszerzem -
beer1
aktív tag
válasz
matyee
üzenetére
Processor: I7 7820HK 3,9 Gh/z (Quad Core + 8 Threads)
Videokaart: Nvidea GTX 1080 8GB geheugen
Werkgeheugen: 16 GB DDR4 2400Mh/z
Opslag: 256GB SSD + 1TB HDD 7200 RPM
Scherm: 15,3 inch FULL HD IPS scherm
Hertz: 120hz Gaming Panel + G-Sync
Ez 1300euro mondjuk kicsit sok de ha enged belőle akkor meg jo vétel lenne -
beer1
aktív tag
válasz
matyee
üzenetére
Köszi, a lényeg a hűtés kijelző pasztazni lehet úgyis.
Igazából nem akarok egész nap kockulni néha egy kicsit és annyi arra meg elég lehet a 1060. De van kiszemelt 1070-80as kártyával az attól függ mennyibe tudnam megvenni.
A 1060as kártyás azért tetszik mert nem sokat használt, plusz tényleg patika állapotban van képek alapján. 1050euro a hirdetett ára, ezt megéri ? 1070-1100, a 1080-1300euro . -
Gaberiellb
senior tag
-
-
matyee
őstag
-
-
Gaberiellb
senior tag
válasz
matyee
üzenetére
Szia!
Sikeresen megvettem az egész Obsisian softot 50 euróért, jóval kevesebbet eszik, EC automaticon volt, úgy azért szépen szól
Viszont amit észre vettem az az, hogy pl normal módba teszem elég hamar kb 37-38 fokon bekapcsol a venti, illetve minta visszaesett volna a teljesítmény, Furmark eddig kb 1700mhz-n ment stresstest alatt, de most össze vissza ugrál 1300-1400-között marad, a kihasználtság meg 70-80-94 százalékon, tehát nem mondhatni stabilnak
Performance modot is kipróbáltam, ott is ugyanez...
pl rainbownál 1700mhz-n megy a core clock, witcher3 sw battleground 2-nél is 1700-1800 körül, olyan mintha limit lenne, pedig 68-fokon a pu...nagyon nem értem
És eddig ezeken a játékokon tolna kb 1896mhz-n. -
-
törölt tag
válasz
matyee
üzenetére
Tisztában vagyok vele. 90-re vettem próbából, de jelentéktelen mértékű volt a javulás, úgyhogy visszaállítottam 180-ra. Így kevésbé terhelődik a VR.
Mobil RTX 2060-ból lehet valahogy kicsikarni magasabb power limit-et vagy órajelet vagy akármit?
Mert jelenleg az nvidia control panel-ben maximális teljesítményre téve magasak az órajelek, de kb. 60% gpu használatnál power limit van. Ennyiből jobb lenne 90% használat talán alacsonyabb órajellel. Hűtés rendben van. -
-
-
-
-
törölt tag
válasz
matyee
üzenetére
Hát, én 2060-al vettem gépet, nekem egy ideig megteszi szerintem. Mondjuk nem vagyok hardcore játékos az igaz. Meg hát a pénz... szóval erre futotta. Jobban zavart volna valami jobb gép vacak összeszereléssel. Én egy Asus-ról váltottam.
blue_23: Kíváncsi vagyok az okára, ha belinkeled akkor elolvasnám. Én Asus-ról váltottam, sajnos elég bóvli összeszerelésű és hűtésű verzióról, de annak a képe szép volt, bár dúrván gamma szegény, szóval csak kalibrálás után volt használható. Addig a nagy kontraszt miatt egyszerűen nem jelentek meg fotókon részletek.
Más:
Valakinek van infója róla, hogy MSI laposoknál mivel lehet szétszerelés nélkül bios resetet csinálni? Van az alján egy nyílás, amiben mondjuk egy gémkapocs segítségével megnyomható valami gomb, de nekem az nem csinált reset-et. Itt most csak arra gondolok, hogy olyan esetben mikor annyira elállítok valamit a bios-on belül, hogy a gép sem indul el, akkor legyen valami mentőöv. -
blue_23
senior tag
válasz
matyee
üzenetére
Több mint 1 hónapja használom, és meg vagyok elégedve, sokkal szebb képet ad, mint a 144 Hz változat. Azért mert neked nem találkozik az elképzeléseddel automatikusan rossz laptop? Szerintem 500k alatt újonnan ez a legjobb választás...
500k alatt milyen GPUt gondolsz időtállónak?
-
-
Gaberiellb
senior tag
válasz
matyee
üzenetére
kdavid23: Akkor szépen eldőlne a gép
A bioshoz annyi köze van, hogy pl hp-nál lehet állitani,(50,80,100) gondoltam hátha itt is van opció rá, rengeteg állitási lehetőség van..
Én úgy tudom, (lehet rosszul) hogy ha pl 80 százalékon van az aksi akkor nem használódik annyira mintha folyamat max kapacitáson lenne, nem számit annyira nem lényeges a dolog, de ha valaminek meg lehet hosszabitani az élet tartamát miért ne tenném. Egyenlőre csak ismerkedek a géppel, sokat olvasok, de szeretek kérdezni is.
-
echterion
nagyúr
válasz
matyee
üzenetére
Nem is a hőfokra írtam, hogy jó, csak annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy 4 GHz játékokra elég. Persze, hogy sok, meg így használva nyilván nem a kifizetett összegbe kerülő cuccot használsz, csak egy "maxq" procit.
(#42784) KillHates: Mindig kimegy a fejemből az a nyomorult teve.

-
válasz
matyee
üzenetére
Valóban nem az, olyan járdalapoktól amilyenek nekünk vannak. De ez a gép összecsukva volt olyan vékony mint a mi gépeink kijelzője
Mondjuk ez sem igazolja a fenti tételt, mert akkor mi a bánatért raknak ilyen brutál procit egy ilyen gépbe. A 9980HK-nak az MSI GT76-ban a helye a 12 hőcső alatt
-
-
-
gago1975
őstag
válasz
matyee
üzenetére
Hát én meg nem vennék rá mérget.
Azért mert BGA-s a Helios 700-as nem kell kritizálni, olyat állítani, hogy biztos vagy benne, hogy elvérezne. Attól még elég masszív a hűtése.
Bár fele ilyen jó lenne a többi BGA-s gép hűtése is.
Nézd Matyee én elismerem a Clevo-d, sőt amióta beletettétek a 4. ventilátort most biztos még jobb lett.
Én nekem csak a kinézetével van bajom. -
-
-
-
törölt tag
válasz
matyee
üzenetére
Nekem is volt vele problémám, bár nekem VY volt, nem VS, és a problémám se olyan mértékű volt mint a kollégának. Win10 esetén véletlenszerűen, 4-5 naponta 1-2 alkalommal beakadt a hang, totál megfagyott a rendszer. Kb. 2 másodperc volt, majd mintha mi se történt volna, ment minden tovább. Eseménynapló nem mutatott semmit. Hőfokok rendben voltak, kismillió drivert próbálgattam, mert azt gondoltam, hogy valami driver hiba okozza ezt. Majd meguntam, és felraktam egy Win8.1-et, hátha ezzel jó lesz.. jó lett.
Helios 500 esetében W10-el nem találkozok ilyen problémával. Még anno a G750JZ-nél se találkoztam ilyesmivel. -
-
gago1975
őstag
válasz
matyee
üzenetére
Szia.
Ráadásul annyira levették, hogy GTX1660Ti(laptop) alatt van a teljesítménye.A lényeg, hogy nem RTX-nek és azon belül nem 3xxx-széria a következő.
Annyi biztos, hogy Nvidia’s next-gen Ampere graphics cards could be just around the corner
-
echterion
nagyúr
válasz
matyee
üzenetére
Légyszi segíts ebben nekem is. Most mindkét boost nálam 56W-on van, de mivel van 100mV UV is, így HWI szerint sose éri el ezt az értéket a proci. Érdemes lenne megnéznem UV nélkül is, emelve kicsit a boost-on, hogy mit tud a proci? Most a peak fogyasztásom így 34W proci oldalon.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Acer Swift Go 14 AI Ultrabook - 3 év Garanciával!
- HP ProBook 430 G3, 13,3" HD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- Lenovo Thinkpad T470S, 14" FHD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, W11, Magyar bill, Akku X,
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B560 i7 11700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB RAMPAGE Shiva A-Data 650W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 16GB NZXT H700 Cooler Master 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

) fórumtársak. Nekem ez elég fontos dolog, sztem ez nem titok, hogy rá jöjjek mi hogy működik. Ugye megtudtam, hogy az én 1060-am 75 wattos, ami nekem elég furcsa, mert a kis 1060 max-q-s omenemnek kb 65-70 watt volt a teljesítménye 70 fokon. Na most ez a kártya 75 wattos, egy clevoba aminek ultra zura giga mega durva a hűtése és azért bőven melegszik, persze pórszívó módba 70-fok az megvan
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Muerte