Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
etern
tag
Korrekt kis teszt!!!És brutálisan hatékonynak tűnik! Pár hónap múlva kíváncsi vagyok az eredményekre, hogy mennyire tartós, de nem hinném hogy hiba lenne ebben a pasztában.
Nekem csak ez a negyedévente újrakenés nem tetszik, bár meg kell csinálni ennél a pasztánál.
De riszpekt mégegyszer a tesztért

-
mukkaa
csendes tag
Modellbezeichnung: Clevo Roccat W170HR
Prozessorgeschwindigkeit: 2,20 GHz
Prozessorentyp: Intel Core i7-2670QM
Arbeitsspeicher: 8 GB (4 GB + 4 GB) RAM
Festplattenkapazität: 320 GB (Western Digital WD3200BEVT-2)
Laufwerk: Optiarc DVD RW AD-7700S
Displaygröße: 17,3 Zoll / matt
Displayauflösung: 1920 x 1080 Pixel
Grafikkarte mit Speicherangabe: Nvidia Geforce GT 555M
Tastaturlayout: QWERTZ
Betriebssystem: Windows 7 Home Premium vorinstalliert, Lizenzkey auf der Verpackung vorhanden. -
rup1u5
nagyúr
En sem talaltam semmit rola. Tetszik nekem de az lenne az igazan jo ha kesobb cserelhetnem a VGA-t.
Nezem az osszehasonlitasban, hogy mi a kulonbseg a sima Vortex IV es a Vortex IV LE kozott de ha jol latom akkor csak az optikai hangimenet hianyaval kevesebb az LE.
Meretre pont jo lenne, 15.6-nal nagyobbat nem akarok, SSD-t meg vennek bele kulon mert ugy olcsobb. Ki is jonne a keretbol. -
rup1u5
nagyúr
Koszi szepen!
Ezeket megnezem. 14 inch, i7, 770M lenne a fobb szempont.Busterftw
Olvastam amit irtal. Nezz korul ebay-en! Szerintem en is onnan fogok majd venni.
Pl ilyenek vannak. -
Mikulásbá
nagyúr
-
Mikulásbá
nagyúr
Nem értettél meg-én nem tudok szerelgetni,és az userek 98%-a sem!Hiába lenne ilyen gépem!HDD-t tudok cserélni,az egyszerű,az okés.
Az AW csak a fanatikusoknak való és akik úgymond szerelői szintem vannak.
A másik a túlzás kategória,ami szintén csak a fanatikusoknak való:minek 2 db 780M kártya SLI-ben,amikor 1 db is bőven elég a mai játékokhoz?Csak hogy több pontod legyen a teszteken?Én csak arra akarom használni a gépem,amire való. -
Mikulásbá
nagyúr
-
Kasya
nagyúr
Igen, de a letoltes utan nem inditja el. Manualisan inditva kompatibilitasi hibat ir. Mindegy is, maradok a betanal, csak az uj ota nekem hajlamos meghalni a D3 alatt a driver. Szo szerint eldobja magat. Maximum rakeresek a regebbi verzioju betara.
Nv vs. AMD...valamirol mindig lekell modnani :s Az AMD jobb alternativanak tunik szamomra minden szempontbol.
Köszönöm mégegyszer a segitséget!
-
Kasya
nagyúr
Koszonom a segitseget

Az AMD oldalan megtalaltam es a kovetkezo problemaba utkoztem, ami miatt is kerdeztem. Ugyanis, ha letoltom a Vertification toolst, az telepites utan nem hajlando elinditani a driver letoltest.
A Beta letoltes marad egyeduli alternativa, maradok annal...
Vid. karibol Nvidia nem javasolt? Ar/ertek aranyban nezve az AMD jobbnak tunik, igaz.
-
battlefield3
csendes tag
Szia! Igazad van,a G750-nek már van ismertsége,csak régóta kerestem róla tesztet és végre találtam egyet. A gépben jelenleg még az van aminek gyárilag lenni kell,i7 2670QM proci 2.2-3.1Ghz,750 Gb HDD,8Gb RAM(16-ig bővithető),GeForce GT540M 2Gb. Majd mehetne bele 512Gb SSD és esetleg GTX videokari ha bele lehet tenni sztem MXM-modulon van a VGA. Tuningra ezt tervezem majd..
-
etern
tag
Az U3 már meg van, csak eddig a nélkül méregettem az értékeket. Majd lesem azzal is.
Gyárilag 76 c-nél throtlingol a kártya elvileg. De ha minden igaz ezt már az új biossal javították.
De hogy szar a Dell padezése és pasztázása azt tartom!
Na majd figyeld csak meg 70c alá lesz víve a hőmérséklet!! ( vagy nem
) -
etern
tag
Hardware:
Processor: Intel Core 4th Generation i7-4800MQ Processor (6MB Cache, up to 3.7GHz w/Turbo Boost)
Windows 8
750GB SATA 3Gb/s (7,200 RPM)
32GB Dual Channel DDR3L at 1600MHz
17.3 inch (439.42 mm) 120Hz WLED FHD (1920 x 1080) TrueLife w/3D Bundle
16X Blu-ray Disc (BD) Combo (Reads BD and Writes to DVD/CD)
NVIDIA GeForce GTX 780M with 4GB GDDR5

-
-
vis.p
aktív tag
Tőlem származtak a memóriák, és tökéletesen ment. Nálam semmi gond nem volt. És nála sem egy darabig....

A conqver ramja 11.220ns-ról volt szűkítve 10.220ns-ra.
A corsair-t 10,700ns-ról kell szűkíteni 9,575ns-is cl9-hez. Elég necces, viszont a corsair jobb memória mint a kingston. -
vis.p
aktív tag
-
Magyarul, ha garancia idő lejárta után megcsuklik a BGA forrasztás a proci alatt, akkor jó drágáért javítjuk
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Inkább az a bosszantó, hogy ilyen módon nem bővíthető a gép... Már lassan kezdem érteni, miért kerül egy hasonló kiépítésű AW árának a felébe.
Egyébként gyanítom, hogy a Haswell sunyi hőmegfutásai miatt tették az alaplapra a procit. Így sokkal nagyobb a hő-tehetetlensége.
-
sagit
veterán
Passzolom hogy elfogyott-e a táp, talán inkább a hőtermelés miatt. Akkor pont sikerült megtalálnom a nekem való gépet, pedig nem kerestem sokat
Vajon érdemes január-februárig várni hátha olcsóbb lesz?
A ház minőségére azért kíváncsi lennék, gyanítom az visszalépés lesz a mostanihoz képest.(#543) conqver : Erről az Iris Pro 5200-ról nem tudok sokat, mit tud ez?
-
sagit
veterán
Jaja, ez gpu hőfok, 900 mhz-es oc-vel meg 47W-os procival.
FPS értékek: [link]
De pl:

Stock configuration: i7-4800 QM
CPU @ 3.5GHz (quad) stock voltage
GPU @ 900MHz core, 2000MHz vRAMOverclock Configuration:
CPU @ 3.2GHz (quad) -100mV (0.9V)
GPU @ 1020MHz core, 2600MHz vRAMMondjuk tuningolni én nem nagyon akarok.
-
sagit
veterán
A gpu nem is olyan meleg szerintem:
(az oc 900 mhz-es gpu-t jelent ha jól olvastam)És itt nem volt még hűtésmodding gondolom, meg fűtős 47W-os proci van mellette.
(#538) Muerte75: LoL = Legaue of Legends (még a 4500MHD-n is eldöcög 25-30 FPS-el very low-on 1280*800-ba, de azért a fix 60/90 fps-t el tudnám viselni FHD-ba Very High-on)
-
sagit
veterán
Igen néztem. Csak több néven is fent van a neten ez a gép, most ennek ki a gyártója vagy hogy van ez?
-Clevo W230ST
-XMG P303
-Sager NP7330Amúgy teszt: [link]
A hűtésről:
Így fest:

Max loadon (furmark+prime95) ebben a tesztben a gép alja és teteje ( nem mindenhol) 54 C°-ig melegszik ami szerintem sok ölben tartva, és a tesztelt gépben is az említett 37W-os 4 magos van.
A hűtésen valószínűleg lehet javítani, jobb paszta, jobb hővezető padok, a GPU mellé a ramok fölé a hűtő lemezre ahogy nézem elférne pár öntapadós ramborda, talán a cpu fölé is el fog pár férni. És persze alulfeszelés. Na meg ha kétmagossal veszem, gondolom az nem melegszik ennyire.
Mondjuk idle csak 40-42 fokig melegszik a ház, az már jó nekem. ( 28 fokos szobában mérték)
Netezős üzemidő 3,5 óra, elég sovány a mostani 8+hoz képest de majd kibírom valahogy
Viszont az Elitebookot meg csak eGPU-val tudom játékra használni, a gyenge proci meg a lassú Express Card slot miatt még úgy is korlátozottan. -
-
Kasya
nagyúr
Erdemes leffutatni a Conventional es Accelerated modot is. A konvencios ugy vettem eszre, inkabb processor igenyesebb.
-
-
Szepi1979
senior tag
Egyelőre élvezkedem, tényleg nagy ugrás a 6970m-hez képest. Alapon is szépen muzsikál. Crysis3 FullHD minden high szépen megy, maxon nem próbáltam. Hőmérséklet rendben. Még dolgoztatom így, aztán majd belekezdek az unlocked biosba. Ha már elméletileg ennyire tuningbarát a kártyám

-
etern
tag
Én mondtam, hogy kell egy noti gyár! PineApple Rulz!!!! Egyébként ezt én sem értem, hogy nagyon sok ilyen jellegű hiba van a gamer szériákban, amit ha csak az ember a fórumokat néz akkor kiküszöbölhető., hűtés, alapanyag stb... és hogy erre miért olyan nehéz figyelniük...
-
Ursache
senior tag
Majd belepattintok még 1 XM-es procit, aztán majd virgonckodik a Physics Score is

Csak azt nem értem, hogy conqver-nek, hogy a fenében ~67 fokos a 680m-je... Most egyáltalán nincs meleg, és mégis 77 foknál állt meg húzva... Most lett mindkét kártya frissen pasztázva, fullfull odafigyeléssel össze (és vissza)-rakva
Hopsz: "Graphics Score 13434" ez ment gtx titannal, ja akkor azért impresszív
Most nézem... Az para! Akkor a proci fogja vissza... (Nem volt nehéz kitalálni
) -
Ursache
senior tag
nvflash -i[index] -6 vbios.rom, példa: nvflash -i0 -6 680m.rom ezt adtam ki neki, csak másodjára az index értelemszerűen 1, tehát nvflash -i1 -6 680m.rom, slussz

900-2000-as értékekkel.
Jobb oldalt a felső a master, alsó a slave kártyára vonatkozik.
Köszönet: feketeibiza-nak (első gtx680m beszerelése), Muerte75-nek (második gtx 680m beszerzése), KillHates-nek (második gtx 680m beszerelése)!
-
Ursache
senior tag
Ha nem lenne egyforma, nem indulna el a gép, nem? Amúgy visszatettem rá a gyári biost, viszont majd felrakom, amit mondtál. 70 fok fölött még nem láttam semelyik gpu-t se, most metro LL full max (kivétel SSAO off...) 69 fok egyik 67 fok másik. Brutális, széttépi LL-t C3-at ultrán, bf3-at is elindítottam...
GTA 5-re vettem a kártyát, erre nem adják ki pc-re (csak később... kellett szerezni egy xboxot...) Szerintem nincs kényszerítve, viszont még csak 326.41-es driverrel tolom, magasabb verziószámmal rendelkezőknek nincs hackelt inf-je (nem találtam...). Szóval lesz ez még jobb is, plusz majd szénné húzom
10k-t el akarom érni! Amúgy ezt a full performance-t hol találom NV controlon belül? Most így hirtelen nem találom.Szerk: jézusom, most nézem, hogy azt a 12k-s high-end gaming pc-s értéket gtx titannal érték el... azt is beverem...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Samsung kuponkunyeráló
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Óra topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hardcore café
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
- Lenovo Thinkpad T440 (i5 4nd, 12 GB, 120 SSD, HD)
- Üzletből, garanciával, Lenovo ThinkPad T14 Ryzen 7 Pro-4750u/16GBRAM/512GBSSD/FULLHD IPS Touch
- Lenovo ThinkPad T14 G2 i7-1165G7 / 16GB / 512GB SSD EU billentyűzet
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Apple iPhone 8 64GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3871, 100% Akkumulátor
- Lenovo Thinkpad X13 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ASUS TUF Gaming GT501 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

A VGA-kat is lekented?

)
De addig akkor nem padezgetek. Amúgy fórumokat nézve annyira nem kirívó ez a hőm. Mármint Haswellel sajnos. De neten is elég vegyes értékek vannak.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)