Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kasya
nagyúr
Realtek...
Nem mondom hogy nincs magasabb kategoriaju cuccuk, de hogy egy rendesebb kartya nem fert bele, azt nem ertem. Persze, a Recon3Di se epp a high end, de Realtek...Ha jol lattam a szofveret van benne opcio.
Promozhatna amugy a Dell egy ajandek kulso DAC-al, nem lenne szegyen, hamar kulso vid karit is kitalaltak

-
Goblin12
őstag
-
Angel2014
addikt
-
m.fery
csendes tag
Nem vettem meg csak megrendeltem amire azt mondták min. 2 hét. De le is mondtam.
A lenovo hűtésével mi a gond?Nézegettem képeket róla és alul is "tiszta" rács és két oldalt is van rács rajta.
A másik az sli hogy miért nem jó?Mert ahol több oldalon olvastam róla ott jókat írtak. -
Mikulásbá
nagyúr
Ezért írtam,csak rá kell nézni arra a vékony gépre.No comment.
(jobb esetben throttling,rosszabban "Game over"
)
Abba a gépbe kell még minimum 4 GB RAM-azaz többet nem is lehet-és a HDD-t is SSD-re illene cserélni.
Szóval ott lesz a végösszeg egy alig használt gamernél,amiben lehet már mindez benne is van. -
Goblin12
őstag
Azért a 970m és a 980m rendesen levitte a fogyasztást, itt már szerintem a hőcsővel vana gond, vagy a kevés illetve minimális %-u direkt connect gpu mag + hőcsővel van a probléma. felőlem lehetne a noti 8-9 centi vastag is normális hűtéssel átgondolt kialakítással, tuti megoldható szépen.

Mivel jelenleg is a W510-em alatt van egy szemvüeg tartó ami király hűtést d a notinak, amióta alatta van bő 6 fokkal hűvösebb a gép. Nyílván mert alatta megy a levegő.
Amúgy meg: Watercooled AW 18 simán meglehetne csinálni, és ha kell még a felárat is kifizetem. Nem kell a gépbe az a korongpörgető hülyeség, valami DVD ovlasónak hívják azt hiszem
és máris annyi hely van a gépben, hogy elférne. 
Olvasgattam FB-n az AW hivatalos lapját, és midnenhol csak azt irogatják, hogy ha kapnak updatet akkor majd írnak, nem hinném hogy nem dolgoznának rajta. Minek kapkodjanak, inkább legyen hibátlan és jöjjön ki késöbb mint most azonnal tele hibával. Én továbbra is azt mondom, hogy CES elött nem lesz AW 9XXm szériával. És szerintem van akkora az AW tábor, hogy igenis oda tegyék magukat és csináljanak 980/970es gépeket.
-
phg
csendes tag
A "visítás" kifejezés nagyon jó hasonlat. Viszont nem is csodálom mert ha jól tudom az alien-eknél pl a ventik 6000-et pörögnek , az msi-nél ugyan azt a hűtést egy ventivel oldották meg ami ráadásul 4800-at fordul max. Ezt azzal kompenzálták hogy az az egy venti méretben "hatalmas" Ezért az extra hanghatás. Viszont ha nincs teljesen leterhelve a gép el lehet viselni ,de több órás játék után a füles erősen ajánlott
de az msi-től ezt szoktuk meg , legalább is én még nem találkoztam olyan msi-vel aminek a venti hangja alul maradt volna egy clevo vagy alin-től -
phg
csendes tag
Nincs turbo gomb , nem olyan mint a GT60 , viszont a ventit itt is fel lehet kapcsolni maxra , de elég ha a bios vezérli , viszont ami előre lépés az msi-nél az előző szériákhoz képest az az hogy a hivatalos oldalon már a letöltések közt található az új szériákhoz a módosított hivatalos hűtés vezérlés. Mert ugye ez előtt az volt hogy kicserélted pl a vga-t valami nagyobbra (pl gt60 contar gtx680m) és a hűtés vezérlés az maradt , ha úgy érezte az ember hogy melegebb mint volt akkor manuálisan bekapcsolta hogy maxon mennyen a hűtés. Itt viszont példának fel is hozzák a proceszor cserét hogy ilyen esetben ezt a hűtésvezérlést töltsd le. Hasonló elven működhet mint a HW info csak it minden a háttérben zajlik , egyszerűen a bios kap egy felülírást.
-
kreten67
senior tag
Régebben használtam valamilyen progit arra ,hogy kényszerítse az adott alkalmazást a proci összes mag használatára.
A nevére már nem is emlékszem,de az biztos hogy jól működött pl: a Playstation2 emulátor használatánál mert a kezdeti szakaszában az istenért se akarta a 2 és 4 magot használni.
A progi indításánál kellet megmutatni egy ablakban a kényszerítésre szánt játék exe fájlt. -
egyedülülő
őstag
Elég sokat multiztam, sőt szinte csak multiztam mindkettő játékkal. Viszont mint már mondtam, simán ment a játék multiban 64-es mapokon az általam írt beállításokkal. Röcc, szaggatás sehol. Max azt tudom elképzelni, hogy egy "olyan" procin még több fps-t produkált a játék, de ami 60 fölött van az nekem már nem létszükséglet. Jó ha van, de bőven elvagyok nélküle.
-
ldave
félisten
A helyzet az, hogy számomra a 13-14-es méret az ideális, csak sajna ebben a kategóriában kevés az erős videokártyával rendelkező gép. Jelenleg egy Dell XPS 14-et használok, amit nagyon kedvelek (első laptopom), csak újra kedvem támadt PC-n játszani a fentebb említett játékok miatt és hát ezen a 630M-em nem futnak túl jól good/high beállítások mellett. Az AW 14-et nézegettem még, de a 13 sokkal modernebben tűnik számomra a 860M kártyával, mint a régebbi modell a 765M-mel.
-
Kasya
nagyúr
70-75 kozott ingazik, de nem szivesen turaztatom...
Ugy nez ki a jatek config fajl modositasaval sikerul azert megoldani valahogy a dolgot.Ja igen...megtalaltam a legolcsobb hazsnalt gamer laptopot

-
kissb0913
csendes tag
Úgy érzem, így ez a kérdés el is dőlt! Köszönöm a választ!
Nekem az Optimus nem szükséges, így az újabb integrált vga nem izgat.
Bár átlag embernek már ezek a laptop árak is elég horrorisztikusak, azért feleslegesen mégsem szeretnék pénzt kidobni az ablakon. Nekem az ár-érték arány nagyon fontos. -
Mikulásbá
nagyúr
Én a memórián gondolkodtam el.A 16 GB-os ugye 2x8 a rejtett slotban,bővíthető még 2x8-al.
A 8 GB-os 2x4 lesz a rejtettben,bővíthető még 2x4-el(többel is,de szerintem ennyi is bőven elég)
Nekem úgy rémlik a 2x8-as megoldás mindenképp jobb,mint a 4x4-es felállás.A procihoz: később sem lehet megoldani au Optimus-t új driverrel?Vagy ehhez mindenképp hardveres módosítás kellene?
(az erősebb procit favorizálnám,ha lenne esély az Optimusra) -
kissb0913
csendes tag
Így a tesztet olvasva nagyon jónak sikerült ez a masina!
Kell egy ilyen! 
Az lenne a kérdésem, szerintetek mennyire éri meg a felárat a Core i7 4860 HQ proci? A teszteket nézegetve nem nagyon látok különbséget a Core i7 4710HQ procihoz képest. Egyet értettek a cikk írójával ebben a kérdésben? Mert akkor a különbségből már inkább egy 256 GB ssd-t bele szerintem.
-
kreten67
senior tag
Ez a külső vga mekkora egy baromság,bár ezt szinte akármelyik notebookhoz hozzá lehet kötni egy kis barkácsolás árán.A régebbi gépeken amin még van PCI aljzat,ott könnyedén csatlakoztatható,bár az azokban működő core2 duo proci csak vakargatni tudná a gtx970 lábait de kihajtani a kártyát biztos nem.
-
Kasya
nagyúr
Köszönöm

En azert kezdőnek tartom magam benne, mert közel sincs elég időm komolyabban venni. Na meg tényleg csak saját szórakoztatásomra csinálom, ezért olyan sok a tájkép (mert azt szeretem a legjobban). A barátod beküldhetned a fotok mobillal topikba. Van ott pár igen tehetséges ember
A drivert illetően remélem lesz valami... Kíváncsi lennék mit bír a kártya.
-
Daert
őstag
Nem vagyok szakember,de ezen videó alapján azt mondanám hogy nagyon karcsú az MSI hűtése.
Visszakeresve a neten fellelhető képek alapján az ASUS g750-ben sokkal nagyobb terjedelmű a lamellasor,így van hová leadni a hőt,míg az MSI-ben szinte csak egy szőrös heatpipe megoldás szerepel.
Ha esetleg még sincs igazam,kövezzetek meg. -
Goblin12
őstag
Egyelek meg, az én w510-em nem tol ki magából 50 fpsnél többet bf3-ban.
Szerintem nem fájna afejed hanem már szétrobbanna a fejed az én notimtól. 
Igen nagyon nagy a csend, én is erre tippeltem amit írtál, hogy kipróbálták és tényleg nem jó valami, spec nem tudom mi a gond, mert arról semmi infó, de inkább várok még 2-3 hónapot de akkor hibátlan cuccot akakrok.

-
Dreadloord
senior tag
Kicsit OFF leszek:
Egyrészt semmi különbséget nem látok az átlag 35 és 55 fps között a játékot nézve, pedig jó a látásom, komolyan nem értem azokat, akik azzal jönnek, hogy megérzik ha 100 fps-ről bezuhan a játék 60-ra... Pláne, hogy 60 herzes monitoron játszanak....
A másik:
Pénzem valszeg 300K lesz gépre, vagyis gtx 860m fog beleférni, ölben játszok általában, szóval viszoylag közelről nézem a kijelzőt, viszont egy-egy durvább grafikájú játéknál nem látnék szebb képet, ha 1080p helyett pl. 720p-ben játszanék, de ott ultra beállításokkal, és nem közepessel FHD-n?
Ez már régóta érdekel, de a mostani 720p monitoron sem látok 15 colon pixelességet, csak a TN kijelző hibái, rossz színek, invertálódás jönnek elő, de élésnek éles a kép. Szóval biztos kell játékok alatt erőltetni a FHD felbontást akkor is, ha úgy nincs meg átlag 35 fps ultrán, és emiatt vissza kell venni a grafikát pl. közepesig?
-
-
Angel2014
addikt
50-72 órát ír a teljes beépülésbe...ahol nálam utána tovább hűlt a gépem.
A terítés meg attól függ mennyire egyenletlen hűtő lapka van hol kevesebb mint 1 mm van bizony, hogy több is kell mint 2 és tartom jónak az mx 4 et mert zárlatot nem tud csinálni viszont ha több kerül alá akkor sem történik semmi.
-
Angel2014
addikt
Épp ezért próbálom ajánlani az mx4 et...nem vezeti az áramot szóval túlfolyhat egy picit.
Szerintem a leg ideálisabb a gamer kártyákhoz és 8 evet ajánlanak a kiszáradáshoz.Lehet úgy is pasztázni vele ha szétteríted 1-2 mm vastagon , de a legcélszerűbb ha középre nyomsz egy diónyit és amikor ráteszed a hűtőlapot az szétteríti magától, ami túl folyhat egy picit mert nem vezeti az áramot. De ez csak az mx4 esetén van így mert léteznek olyan paszták amik vezetik az áramot és zárlatot okozhatnak aminek nem igen tesz jót ha túlfolyik ,mert zárlatot okozhatnak.
-
Goblin12
őstag
Ez érdekes, mert pl itt van rajta FireWire: Notebookcheck mondjuk ez 2011-es teszt. Sajnálattal látom, hogy a maiakon már nincs, akkor lehet rákell kökeményen gyúrnom a 18-as modellre.
-
kalmarzoli
csendes tag
Hát mit is mondjak
nagyon jó gépezet a fokokat és fps már nem is nezzem felesleges néha-néha fujtatt 1et a venti de gondolon hogy nem erölteti meg magát a wot diablo3 és bf3-4 ell.
Csak ajánlani tudom a gépet és az eladót is
.
Estére kipróbálom én is ezta (butitást turbo off) nyomok 1 tesztet. -
-
Goblin12
őstag
250k na ne az már igazából egy fél AW ára.
És ha úgy van ebből kettőt ügye, és máris fél mila csak a vga. Nem semmi._______________________
Nekem fáj ezeket a HSZ-ket olvasni amik itt vannak.
Angel én nem tudom inkább bevittem volna egy dell szakihoz vagy itt a fórumon annyi ajánlott KillHates sorry ha rosszul írom a nevedet nevű fórumtárshoz és megnézettem volna vele, minthogy most kiadtál nem tudom hány k HUF-t, amiért esetleg megoldja neked Kill vagy tudom is én.
Egyáltalán a gépben lévő hűtő komp. azzal a VGA-val?
Na mind1 remélem megjavul a géped.Parkolóban való kipróbáláshoz meg had ne tegyek hozzá semmit.

wanted5: Jó látni, hogy más is tud gondolkodni.

Lenovomban volt valami Program szerűség ami írta, hogy meddig volt garis a gépem, szerintem az bőven elég lett volna ha gáz van vele mégha a blokkot véletlen otthon hagynám. Mihelyst lejárt egyből szétbontottam és ment a trutyi paszta ami kell

Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Acer Swift Go 14 AI Ultrabook - 3 év Garanciával!
- HP ProBook 430 G3, 13,3" HD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- Lenovo Thinkpad T470S, 14" FHD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, W11, Magyar bill, Akku X,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10500 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG N-Base 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Series X /// 2 TB Model! // Számla + 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370-A i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T7 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Realtek...

gép is lesz hozzá

)
de az msi-től ezt szoktuk meg , legalább is én még nem találkoztam olyan msi-vel aminek a venti hangja alul maradt volna egy clevo vagy alin-től

Ha a hűtési eredményeket nézem akkor biza a CPU melegebb volt. Kemény 5 fokkal vagyis lehet az ment jobban? Majd gondolom ez is kiderül egy esetleges teardown-nál.