Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocok256
veterán
válasz
Muerte
üzenetére
Akarja a fene itthon venni de esetleg ahogy írtad céges történettel még na
De ha külföldről venném arra is jó lenne egy iránymutatás, hoyg ezt a konfigot hány magyar forintért lehetne kihozni ha én csak pl fizetnék más meg intézné 
Tesztek meg érdekesek én ezt láttam de ez irreálisan jó.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Muerte
üzenetére
Elmagyaráznád nekem ezt részletesebben (akár privátban ha ez off), hogy mi értelme egy olyan high-end terméket futtatni ami alig (vagy nem?) hoz profitot? Mármint azon kívül, hogy pár őrült megveszi, mert miért ne / futja rá... lényegében farokméregetésen kívül ennek mi értelme?
Ahelyett, hogy az a sok mérnök, stb. egy rendes modellen dolgozna inkább...
Ha feltalálom a teleportot de annyira drága és értelmetlen (hűtés tumor = mobility level 0), hogy alig kell valakinek akkor mit érek vele? Oké, tök jó, hogy van ilyen is...de miééért? (ábel
) 
-
gaboka130
tag
válasz
Muerte
üzenetére
I7 6700HQ+GTX 950m 4gb vram+8gb ram a másik meg ugyan ez csak i5 6300HQ a processzor.
Erről a laptoprol van szó csak ami tesztek fent vannak azok az i7-es verzióról vannak fent.
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_hp-pavilion-gaming-fekete-z%C3%B6ld-notebook-v4m22ea-15-6-full-hd-ips-core-i5-8gb-1tb-gtx950-4gb-dos-1199533.html -
gaboka130
tag
-
Medocsabi
addikt
válasz
Muerte
üzenetére
Párom kis 11" hp-ján (ilyen kifordítható nyomigálható csajosan piros fajta) simán fut a medal of honor pacific assault mediumon!
-> szóval ez egy gémer noti! 
Mostanában kacérkodom ezzel
levo p641rf a cegtől,egy kis 14ˇ-os gép.
Szinte már alig várom hogy a lenovo m5400 megadja magát,annyira tetszik,csak míg ez megvan addig nem 'merem' megvenni,mert párom kinyír.bár nem kell soká várjak sztem,mert hűtőpad nélkül simán 90fok fölött van a cpu,a vga 80 küröl,hűtőpaddal -10 fok mindkettő. -
kreten67
senior tag
válasz
Muerte
üzenetére
Ameddig garis addig kell fölöslegesen kínozni,elméletben ott a gebasz, ha a gép mégsem adja be a kulcsot a gari időn belül ellenben rögtön utána elpatkol ..............
Normális használat,gondoskodás, igényeinknek megfelelően aztán a többi már a véletlenek sokasága ,hogy meddig bírja. Nálam még nem romlott el gép soha ,de engem szeret az isten
(mások szerint)! -
Pocok256
veterán
válasz
Muerte
üzenetére
Miért is felejtsem el a furmarkot bőven van olyan program ami képes ugyanazt a teljesítményt kihozni pl nálam witcher 3 dishonored 2 ugyanúgy terheli a gépet mint a furmark prime95 kombó. Tetejében mikor megveszem a gépet nincs ráírva, hogy furmarkal nem használhatod ha nekem arra van kedvem hogy 3 év garis gépen 3 évig 0/24 ben furmark és prime95 öt futtatok és félévente küldöm vissza gariba akkor ez lesz, ha a gyártók képtelenek értelmes gépet tervezni és arra játszanak, hogy alapból selejtet adnak ki és ezt majd csak kevesen veszik észre, akkor szívjanak. Ha én asus gépem bizalom garis lenne az 100% hogy éjjel nappal furmark plus prime95 menne, ha kell, ha nem. Ez egy olyan dolog ha én írok egy kódot amiért mocskos sok pénzt elkérek és ráteszem, hogy prémium akkor nem fogok azzal jönni hogy hát az a kód nem arra van tervezve hogy használják meg hát igazából csak félig működik
Ne nevettess.. Ha építettnél egy házat majd tető helyett kapnál egy hungarocel lapot aztán mondanák, hogy jaj hát nem arra tervezték, hogy télen is használd nem lennél feb*szva ? -
adatfalo
senior tag
válasz
Muerte
üzenetére
Mentségemre szóljon, hogy ez volt az első alkalom, hogy Furmarkot futtattam ezen a gépen, és volt bennem egy egészséges/egészségtelen 90fokos lélektani határ, ami után lekapcsoltam volna, de ezt az alatt az 5 perc alatt nem érte el. Egyébként 3DMark-ban és Valley-ban 73 fokos a GPU terhelve.
Továbbra se tudok jobbat, mint tesztelem, a lehető legkülönbözőbb programokkal (ez nekem munka gép, főleg modellezésre, grafikára használom), de néha becsúszik 1-1 Overwatch, BF1 is. Ha ezután is tapasztalom a vga problémákat, akkor cserélem, nincs mese, de feleslegesen nem akarok csomó pénzt kidobni. Illetve már a gép eladásán is gondolkoztam, és sz*rt nem akarok rásózni senkire. -
-
partyjoe
újonc
válasz
Muerte
üzenetére
minden játéknál jelentkezik a probléma és az változo hogy mikor jön el van hogy egy öra után de van hogy betöltéskor. Igen van sorrend az driverek telepitéséhez de jelen pillanatban nem enged semmilyen intel drivet felrakni nem tudom hogy miért amig azt meg nem tudom oldani ami szerintem megoldaná az egész problémát mert valszeg eddig a nélkül voltam és az volt a baj... többet is szedtem de mindre azt irja hogy a gép nem éri el a program minimális gépigényét... tiszta vicc mit le kell vele szorakozni

-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Muerte
üzenetére
A gyári pasztáról olvastam, hogy elég rossz minőségű darab, talán pont ebben a topikban volt róla szó nem is olyan régen.
Év végén vagy jövő tavasszal tervezek beruházni egy 15" AW gépre, és ezt mindenképpen cserélném benne.A hűtéssel kapcsolatos válaszodat köszönöm, igazából egy FHD + 970m - 980m közötti teljesítmény szerintem meglehetősen sokáig elég lenne számomra, ezért gondolkozom rajta, hogy megvárjam-e a jövő év elején érkező 1050-es Nvidia kártyákat.
-
x_o_n
veterán
válasz
Muerte
üzenetére
Nálam hasonló gond volt,és a cpu órajele sem ment maxon,halvány lila gözöm sincs miért,bár lehet a clevo center beállitása miatt.Na meg ugy voltam az energia takarékos cpu és az öskövület 880tól ez sem rossz

Mellesleg nem semmi ez a 3920xm a maga órajelével,nem csoda hogy darál

-
-
Pocok256
veterán
válasz
Muerte
üzenetére
Mondjuk úgy lehetne miért is ne lehetne csak éppen az eszméletlen drága lenne. Embert akarunk a marsra juttatni, önvezető autókat csinálunk, fúziós erőműveket építünk (igaz csak "piciben"). Ne mondja nekem senki, hogy képtelenek lennénk egy jó hűtésű laptopot csinálni ami a hőt az aljára vezeti így nem fűti szét a felhasználó kezét sem, és amúgy azt sem hiszem el, hogy olyan sokba kerülne ez egyszerűen be vannak állva egy szabványra megvannak a megoldások és költséghatékonyabb ezekkel dolgozni és ezeket variálni minthogy feltalálni a spanyolviaszt és ezt tömegtermékké tenni, főleg úgy hogy így is terem profit

-
Pocok256
veterán
válasz
Muerte
üzenetére
Ja nekem is a hurka hűtés tünt fel nem is értem őszintén, A nagy hangerő meg na zárt fülesbe játszok, ha játszok és külön szobába teszem
Plusz minden esetben max fps korlátom van, (kijelző hz számával megegyező) hogy fölösen ne fűtsön a laptop. Ez így szerintem élhető kompromisszum, vékony noti jó hűtés cserébe nagy hang. Csoda nincs, valamit fel kell áldozni azon az oltáron 
-
ldave
félisten
válasz
Muerte
üzenetére
Én most egy új, a legkisebb felszereltségű 15-ös AW-ben gondolkodom, i5-tel és 1060-nal remélem, hogy megbírkózik a hozzá tervezett hűtés.
Most nézegetem, hogy mit írnak róla, ezeket találtam:
hq/1060 version. Firestrike: Cpu max 70 Gpu max 69 degrees. Bf1 on Ultra (60fps all the time) cpu around 70 Gpu 65. Never seen Cpu higher than mid 70s
AW15 (GTX 1070 and i7 6820HK), but the GTX 1070 runs very cool (around 67 degrees when running Furmark for 30 minutes). The i7 6820HK goes into the low 90s without an OC
-
x_o_n
veterán
válasz
Muerte
üzenetére
Valószinüleg az is számit hogy rendszeresen takaritom,meg a cm alupadon van,valamint nincs mögötte közvetlen fal,persze sok embernek ezek nem tünnek fel de sok kis dolog sok minus celsius

Egyenlőre tényleg minden játék simán fut,pusztán elgondolkodtam ezen

Az jó lenne ha majd 1060 belemenne..Igazából a controllcenter silence modját még nem is próbáltam ki...nem hinném hogy akkor ilyen kedvező höfokot prudukálna...

szóval a tied tuti csendesebb

-
KubanitoS
veterán
válasz
Muerte
üzenetére
Egy Mercedes is sokkal minőségibb autó, mint pl egy Renault. Ennek a minőségnek azonban megkérik az árát is, ezért nem tudnak sokan olyat venni. Vagy egyszerűen nem akarnak, mivel a Renaulttal is lehet ám autózni.
Egy 240 ezres ROG-ra pl azért ne mondjuk már olyan könnyedén, hogy szemét.
Ezekben a gépekben ezért az árért általában nem a legbikább processzor + vga kombó van (ha meg mégis akkor talán még kerülni is érdemes az adott típust), ezért a hőtermelésük sincs annyira elszállva. Persze nyilván meg kell nézni mit is vesz az ember.Az egyik "kedvenc" történetem a témában.
Na ehhez az emberkéhez mit szóltok?

-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte
üzenetére
Nem csak te gondolkodsz igy. az az érdekes, hogy az én hirdetésemnél minden hétre jut egy emberke, aki az amplifier csati megléte felől érdeklődik (sajna nincs). Viszont, ha ilyen gép kell neki, akkor sztem vegyen asztalit. Elég extrém esetnek kell ahhoz lenni szerintem, hogy kelljen egy gépbe erős mobil vga, meg egy amplifier az asztalra.
-
x_o_n
veterán
válasz
Muerte
üzenetére
Ez mind igaz,én a lenovokon döbbenek le a legjobban,amiket gyakorlatilag lassan az első szétszedés után ragasztani kell,és ez nem vicc...nem tudom tesztelni milyeneket szoktak..de hogy utána amit meg lehet venni az messze elmarad az elvártaknak az biztos...nekem is van,deaktiváltam már benne a vga-t,mivel a ventillátorbol random letörnek darabok(ez nem vicc)3x takaritottam ki,jelenleg a szent lélek tartja össze.hálószobában használom elalvos filmnéző gépnek...
-
Angel2014
addikt
válasz
Muerte
üzenetére
Nagyon jó lett a hűtése a notimnak most de amikor leszedtem sérült a thermal pad azt viszont nem cseréltem...
Nagy baj ez? Vagy maradjon így? Ezek tudják befolyásolni a nootebok hőfokát? Nehéz vágni ezeket? Azt hiszem 0.5 mm es van fent ...
Vagy most jó a hőfok netezéssel 43 fok...akkor ne foglalkozzak vele.
-
válasz
Muerte
üzenetére
Én nem szeretem a Clevo-t, de ez inkább régi notis beidegződés....

Nem értem mi a gond a hűtéssel? Szerintem jogos, hogy hangos, mert egy kb 3 literes telizsúfolt kuckóból kell annyi meleget kipumpálnia, mint ami általában egy szellős 20-30 literes asztali gép dobozában termelődik (SLI konfig, asztali CPU) -
Fücsök007
őstag
válasz
Muerte
üzenetére
Asus GX800 videón.

-
válasz
Muerte
üzenetére
120Hz-es panelon a 40-60 FPS jobban fog akadozni mint egy 60Hz-es kijelzőn,ezért kéne pluszban a G-sync neki,mert az tényleg egy hasznos fejlesztés lett.
Es ezert is kap G-Sync tamogatast a 120Hz-es panel. Sot, az opcionalisan valaszthato uj 60 Hz-es 4k panel is kap mar G-Sync tamogatast.
-
Stonerice
őstag
válasz
Muerte
üzenetére
Nah ez aztán a csodálatos hír.
Szóval mai fejjel inkább olyan lapos kéne amibe alapból gtx9 es széria van? Melyek a legkisebb mxm 3b_s. Foglalatú vga-k? Az mx re vegzodo gpuk azok lennenek?
Na es mennyire szamit a a gyari specifikacio. Tdp_t es hutest illetoen? Nagyobb fogyasztasu vga_t gondolom nem tudnam ugyanugy hűteni.
Kezdetben minnel olcsobban akarok laptopot. Tehat 130-150 ezer korul. Kivehető vga-val ha van ilyen .. -
válasz
Muerte
üzenetére
Azert a valaszidot se felejtsd el.
A mostani GSynces gamer laptopok FullHD felbontasu LG IPS panelt hasznalnak ami 60 hz- es kepfrissitest (bar driver gyarilag tuningolja 75 Hz-re) es 30-35 ms valaszidot tudnak. Ez a valaszido iszonyat sok azoknak akiknek erzekeny a szeme.
Az uj panel 120 hz-es kepfrissitest es 5ms valaszidot tud. ITT most nem is a magasabb kepfrissites frekvencia miatt lesz nagy lepes, hisz a regi panelek kozul is a legtobbet a felhasznalo tudja szoftveresen tuningolni 100hz-es frissitesre, nem, a valaszido miatt lesz jelentosen jobb az uj panel!
FPS-tol fuggetlenul, akar 40 fps-nel is sok jatek eseteben a regi panelnel mosott lesz a kep gyors mozgasnal. Rise of the Tomb Raiderben pl sikerult is talalnom a The Acropolis palyan egy helyszint ahol nagyon jol lathato, hogy a kamerat forgatva a hatterben a targy iszonyat mosott lesz. Ez azert van mert a panel a lassu valaszideje miatt nem tudja eleg gyorsan frissiteni a pixeleket, ami mosott kepet okoz.
Battlefield Hardline eseteben is ha kikapcsolod teljesen az optionsban a motion blurt, meg akkor is ugy tunik, mintha minimalisan be lenne kapcsolva.
Vagy probald ki, hogy a Win asztalon kijelolsz egy ablakot es gyorsan ide-oda huzogatod es latni fogod, hogy egy halvany csikot huz maga utan.
Az uj panel as 5ms valaszidovel iszonyat sokat fog ezen javitani, meg akkor is ha csak 40 fps van in-game. Jo, nem lesz annyira jo mint egy draga gamer monitor, mert ott 1ms a valaszido es e mellett meg szoftveresen is hozzaadnak ahoz, hogy szem minel kevesbe szurja ki a mosott/szellemkepes kepet, de meg igy is erzekelhetoen jobb lesz jatekhoz ez az uj panel, mint a regi.
Viszont benne van a pakliban, hogy lehet nem IPS panel lesz, hanem TN, igy a kep nem lesz olyan mosott, viszont a szinek nem lesznek anyira elethuek.
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte
üzenetére
Hm, fincsi lesz. Vajon mennyibe fog fájni? A mostani felhozatalból kiindulva az én gépemben ez lesz a plafon, ami belecsücsülhet. Már csak az ára lesz kérdéses, illetve, hogy a 980m árát mennyire fogja letolni (ha letolja). Mert ha annak eléggé lemegy, akkor lehet, inkább az lesz a "kariaji".
-
Fücsök007
őstag
válasz
Muerte
üzenetére
Van róla kiszivárgott mérés, és 1911MHz-en evett 81W-ot a kártya a teszt alatt!
Lényegében elhagyható a mobil jelző, hisz az MXM3 foglalat 120W-jából megoldható a GPU kimaxolása, ami 2100-2150MHz-et jelent. A memóriát elég 9GHz-re felhúzni, és így kb. 100W-ból lenyomja a kimaxolt 980M-et rendesen.
Ez csak DX11 alatt ennyi, DX12 alatt tovább nő az előnye! 
-
Fücsök007
őstag
válasz
Muerte
üzenetére
Még ott lesz az RX 490M kártya is konkurenciának. Az is képes lenyomni a GTX 980M-et, és nem valószínű, hogy ne lenne kompatibilis a mostani notikkal.
Izgalmas lesz az ősz.
Már csak egy Clevo AM4-es noti kellene a kánaánhoz.
Szerintem CEG fog csinálni moddolt hűtést, ha lesz rá igény. 
-
Fücsök007
őstag
válasz
Muerte
üzenetére
Ez így nem teljesen igaz, a GTX 1060M-en nem lesz pótcsati, és az nem kap ekkora nyák-ot! Ha elfér a szélesebb nyák, akkor visszafogva megy a két "nagytesó" is régebbi notikban. A több cuda mag+rop egység alacsonyabb frekin még mindig nagy teljesítményt tud leadni, 120W azért nem kevés.
És az AMD kártyák is szabvány méretűek lesznek! A chip fogyasztás/teljesítmény aránya pedig a Maxwell-es kártyák szintje lesz nagyjából. 
-
Yeffy
veterán
válasz
Muerte
üzenetére
köszi a válaszokat ismét

igen, a 850-es széria lesz nekem is választva, csak az volt a kérdéses, hogy van-e különbség a különböző csatolók között, olyan, ami észrevehető. de akkor nem, megnyugodtam
nem gondoltam volna, hogy ez a nagynevű(nek látszani akaró) Killer ilyen fos. ok, kerülöm.
bocsi, lehet, h nem teljesen értettem, az amplifier erősítőt jelent, nem? írtam, h alapból valamelyik hangfallal lenne használva a lapos, de tervezek venni egy komolyabb fejest is. ahhoz ez egy jó dolog, nem? -
Pocok256
veterán
válasz
Muerte
üzenetére
"SSD szintén teljesen mindegy melyiket veszed, mondjuk én egy sima megbízható samsungot személy szerint többre tartok mint az M.2 ssd-ket"
És mi van a m.2 foglalatos samsung ssd kel
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy igen hétköznapi használatban teljesen mindegy, hogy pci expresses super ssd vagy sata vagy m2.sata. Személyes véleményem nekem is, hogy a mostani samsung 850 evo nagyon jól sikerült széria lett

-
kreten67
senior tag
válasz
Muerte
üzenetére
Sose tudnád meggyőzni "Pocok256"-ot az mxm gépek előnyéről,mert nem lát bele igazán a lehetőségeibe.
Én vettem már gtx880m vgát 35000ft-ért ami soha nem volt használva csak aki a gépébe vette,számára nem volt kompatibilis. 7970m vgát 10e-ért tulajdonképpen rossznak hitték (ott is kompatibilitás hibák voltak) és még sorolhatnám. Előbb vagy utóbb 970m vagy 980m ,1070m is lesz olcsón,én tudok várni.
A high tech cuccokat nem kell feltétlenül a megjelenését követően megvásárolni (ha csak nem valami gyógyíthatatlan betegségben szenved az illető és nem tud várni,mert hamarosan elpatkol
) . Egy év késlekedéssel rengeteget spórolhat az ember és nem marad le semmiről, az így megtakarított lóvét pedig jóérzéssel kell költeni hasznosabb dolgokra (nő,pia .....). -
-
Pocok256
veterán
válasz
Muerte
üzenetére
De ezt mondom ha 2 évente uppolnék egy mxm vga t ugyanannyiba kerülne mintha újat vennék... Tegyük fel 2014 ben vettem volna egy 980m es új MXM es gépet majd most 2016 végén vennék egy 1080m es MXM es kártyát szerinted mennyibe lesz a 1080m MXM 300-400k alaphangon mennyire fogja megérni mikor egy új gép kb 600-700k lesz ? Tetejében egy új géppel nem csak új kasznit hanem új garit és számtalan új fejlesztést is kapsz ami akkoriban 2014 ben nem volt elérhető pl g-sync 120hz stb. Ez az egész mxm es mizéria egy hatalmas bukóvári dolog kivéve ha nagyon olcsón kéz alól tudod szerezni az mxm es kártyákat.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Amazon Kindle
- Milyen széket vegyek?
- Spórolós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- XPEnology
- Honda topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
- Lenovo Thinkpad T440 (i5 4nd, 12 GB, 120 SSD, HD)
- Üzletből, garanciával, Lenovo ThinkPad T14 Ryzen 7 Pro-4750u/16GBRAM/512GBSSD/FULLHD IPS Touch
- Lenovo ThinkPad T14 G2 i7-1165G7 / 16GB / 512GB SSD EU billentyűzet
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- Apple iPhone 12 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:86%
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

De ha külföldről venném arra is jó lenne egy iránymutatás, hoyg ezt a konfigot hány magyar forintért lehetne kihozni ha én csak pl fizetnék más meg intézné 

levo p641rf a cegtől,egy kis 14ˇ-os gép.
Ne nevettess.. Ha építettnél egy házat majd tető helyett kapnál egy hungarocel lapot aztán mondanák, hogy jaj hát nem arra tervezték, hogy télen is használd nem lennél feb*szva ?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Lényegében elhagyható a mobil jelző, hisz az MXM3 foglalat 120W-jából megoldható a GPU kimaxolása, ami 2100-2150MHz-et jelent. A memóriát elég 9GHz-re felhúzni, és így kb. 100W-ból lenyomja a kimaxolt 980M-et rendesen.
Izgalmas lesz az ősz.
) . Egy év késlekedéssel rengeteget spórolhat az ember és nem marad le semmiről, az így megtakarított lóvét pedig jóérzéssel kell költeni hasznosabb dolgokra (nő,pia .....).