Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
Pocok256
üzenetére
Majd szólj nekem, mielőtt el akarod passzolni, mert lehet, én is inkább komplett gépet veszek. Még kitalálom, na, mert nekem nem feltétlenül kell majd az 1060, pedig nagyon faszányos lenne, de lehet, a gépembe bele se lehet majd rakni. A linkemen legalábbis nem látok AW-s opciót, csak Clevo-sat.
-
TromF
tag
-
echterion
nagyúr
válasz
Pocok256
üzenetére
Hát, egyre inkább az az érzésem nekem is, hogy annyira nem éri meg. Lehet, én is jobban járnék, ha eladnám ezt, aztán vennék valami forrasztott fos gépet 1060-nal. Most amúgy 975 euro a mobil 1060. Annyira nem nagyon fogok érte kepeszteni, ha nem esik le 200k környékére.
-
echterion
nagyúr
válasz
Pocok256
üzenetére
Nem, a kérdésem a driverek-re vonatkozott, te meg elkezdted ekézni a 8.1-et, ráadásul csak a saját véleményed állitod be mindenféle ténybeli alátámasztás nélkül kész tényként. Lépj tovább nyugodtan, nem szükséges itt vergődni ezen. Úgyis eldöntöttem már, hogy feltolom rá, nagy gond úgysem lesz belőle.
-
echterion
nagyúr
válasz
Pocok256
üzenetére
A win7 is kivezetés alatt van, aztán mégis csak elvan vele millió ember, köztük a feleségem is. A 8.1-et leirni még butaság, csak azért, mert te igy gondolod. Most van még hozzá majd' 800 MB frissités csak az important kategóriában. Nálam nem igy néz ki egy 0 support-os oprendszer. Plusz, minden vga gyártónak van még hozzá bőven driver-e, szóval rohadtul nem úgy van, ahogy azt te szeretnéd. És ha nem tudsz értelmes választ adni a kérdésemre, inkább hagyd ott, nem nehéz túllépni rajta. Köszike.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Pocok256
üzenetére
Hát annyiért felőlem meg is ehetik
A rosszabb része inkább az lesz hogy szerintem már megoldották azt a dolgot hogy még véletlenül se legyenek majd kompatibilisek visszafelé régebbi gépekre az új szériás kártyák és akkor egy csapásra vége az upgrade történetnek...1080M szerintem egyébként sem lesz sima mxm verzióban,mert ahoz a teljesítményhez kell majd a lapát méret mint a notebook 980 esetében volt.
1070M az utolsó reményem,de még az is erősen kérdéses. -
Yeffy
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
várni végülis tudok rá, nem brutálisan sürgős, de gondolom az ezekkel szerelt laposok nem nagyon lesznek mondjuk Ł1300-1400 alatt alsó hangon, más nem az újdonság varázsa miatt, mire meg lemegy emészthetőbb szintre az áruk, az (gondolom) min karácsony. addig meg nem biztos, h kihúzom ezzel a szutyok régi lapitopival

a 980M már két éves? lol, tényleg le vagyok maradva

-
Muerte
Topikgazda
válasz
Pocok256
üzenetére
Nem lehet 3-400k hogy piacképes legyen max a legelső 2-3 hónapban arra alapozva hogy úgy is lesz rá palimadár aki majd megveszi.Igen az egy lényeges szempont hogy honnan és mennyiért veszi meg az ember,de hidd el nekem hogy olcsóbb mutatvány mint egész gépet cserélni évente.
A G-sync és társaiban persze igazad van az természetes,legutóbb g-sync-kes 970M-et kaptam és kenhettem a hajamra mert persze hgy nem működik a ficsőr a gépemben
-
Yeffy
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
hmmm. ez nem túl biztató
akkor esetleg "mentsvár"nak még maradhat az Aw-eknél, hogy ha azt választom, később beruházok egy külső Amplifier-be, meg beleb.szok egy komolyabb VGA-t. ha lapos vonalon maradok.
bár akkor meg kvázi oda a "mobilitás".
na mindegy, még gondolkodom.többi kérdésre mit mondotok?
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Pocok256
üzenetére
Nálam kissé más a helyzet mert a gépembe volt már 680M/7970M/780M/970M és ezek CFX és SLI-be is
,de nem ez a lényeg,hanem hogy az alap gép még mindig ugyan az amit 3 éve vettem 1 éves korában,magyarul 2012-es.Matuzsálemnek nem nevezném,mert pl. a proci még most is körberöhögi az összes Haswell/Skylake-ot 4,3GHz-en és throttlingmentesen.Én a forrasztott gépekre értettem akik azokat cserélik le évente mindig az újabbra hogy ott nagy a bukovári a cserélgetés miatt,azoknál 2 évente valóban megvan az elévülés a teljesítményben,mivel nuku vga upgrade lehetőség.A proci az annyira nem érdekes egyébként,mert megállt az idő teljesítmény növekedés terén(játékokra levetítve),legalábbis Intel vonalon.
-
echterion
nagyúr
válasz
Pocok256
üzenetére
Az pont nem az fps számlóló, grafikavisszavevős, reflexbajnokságról szól, mint az online fps-ek 90%-a, ahol beállsz a spawnzónákhooz, aztán lehet a kezdőket halomra lőni. A WoT-ban pontosan hogy kell tudni helyezkedni, a megfelelő ponton lőni az ellent, nem agyatlanul előrerohanni, vagy a háttérben lapulni egy sniper gunnal, stb. Bármennyi lóvét is öntesz bele, ha nincs skill, nincs siker. De persze ehhez ki kéne próbálni, nem vérpistike szinten fikázni valamit, amiről láthatólag fingod sincs.
Tojásfőzés: nem kell ahhoz se különösebb skill, hogy a tojásaid meg a lapos közé teszel valamit, hogy ne főljön meg. De persze ehhez gondolkodni is kéne picit. Ráadásul 10-12 órán keresztül? Ha ennyi ideig nyomod egyhuzamban, akkor tényleg csak sajnálatot érdemelsz, de persze ez a te dolgod.
Aztán írod, hogy monitor, meg egér+bill. Ennek is van természetesen létjogosultsága, csak mint a kérdező is említette, ő nem asztal mellett szeretné állandóan használni. Meg írod, hogy munkahelyen tolod a játékot munkaidőben. Jó munkahely lehet az, ahol ezt elnézik neked, remélem, sokáig megmarad ez. Vagy gamer gépen dolgozol? Az is jó munkahely, ahol a munkaeszközt te hozod vagy gamer munkaeszközt ad a cég.
Mindegy, látom, nem kell téged komolyan venni, erre jó volt ez a kis hozzászólásod.
(#10016) Yeffy DJ: A kérdés igazából nem neked szólt, hanem Muerte75 kollégának.

-
echterion
nagyúr
válasz
Pocok256
üzenetére
Nem mindenki fps-t tol ám laptopon. Sőt, aki hc tolja, az nem laptopot vesz. Engem abszolút hidegen hagy pl. az a kategória. De azokat is lehet tolni ölben simán. Én is egérrel játszom, mikor ölemben van a gép. Ha egy wot-nál nem okoz gondot, ajol azért gyorsan kell pontosan célozni, akkor másnál sem fog.
-
kreten67
senior tag
válasz
Pocok256
üzenetére
Úgy látom neked valami szövegértési problémád van ,mert én nem bizonygattam olyasmit hogy a 680m erősebb lenne a 980m-nél. Amennyiben szükségét érezném egy 980m-nek vagy 4K-nak akkor vásárolnék egyet (telne rá)!
A gamer noti topikba nem csak megvezetett maximalisták tájékozódnak.
Egy 860m 960m vagy akár egy 680m vgával rendelkező emberek is olvasgatják joggal, mert ezek is beleférnek a kategóriába,de aláírom szükség van a technikafüggő maximalistákra is,mert az ő (te) pénzükből fejlődik a világ. -
kreten67
senior tag
válasz
Pocok256
üzenetére
Ez is nézőpont kérdése. Szerintem meg a mai játékokra mondanám ,hogy egy nagy "0".
A 680m nekem hibátlanul futtatja a Rise of the Tomb Raider-t ,és amikor végzek a játékkal valszeg valamilyen régebbi játékot szedek elő és nem azért mert nem tudnék futtatni valami újat ,egyszerűen csak unalmas tartalmatlanok az új játékok. Amennyiben tökéletes grafikára vágyom ,csak simán kinézek az ablakon ingyen ,esetleg ki is merészkedem a természetbe. Notikat árulok és szervizelek ,és senkit nem beszélek le arról hogy kidobja a lóvét az újabb és újabb technikai vívmányokra ,de én inkább a biciklimet a cross-motoromat vagy a símet upgradelem mert ott nem érzem úgy hogy megvezetnek. -
Muerte
Topikgazda
válasz
Pocok256
üzenetére
Ha nekem netán összejön a 970M sli még 2 évet röhögve kihúzok vele (ha megérem
) és akkor a gép már 6 éves lesz.Prociban zéró fejlődés szinte szandi óta.RAM/portok ilyen m2 sata meg olyan RAID 10000 engem abszolút hidegen hagy.És ha netán valami alkatrész elromlik akkor kicserélem,de egy vga halál miatt nem kell kidobnom az egész gépet a kukába lapostól,procistól együtt. -
kreten67
senior tag
válasz
Pocok256
üzenetére
Ez mondjuk ebben a formában nem igaz,mert pl az én alienware m17x r4 2013 gépem köszöni szépen tökéletes állapotban van mintha új lenne se kopás se karc semmi beleköthető még az akku is csak 18%-ban van elhasználódva. Nem tervezem az elkövetkező 5 évben újabb (bga cpu ,gpu-s) gép vásárlását max a gtx 680m vgát cserélem egy 970m vagy 980m-re (bár van a fiókomban gtx780m és valahogy nem érzem szükségét hogy kicseréljem egyenlőre).
-
Jazz
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Te olvasgass kicsit és ne a wiki-ből tájékozódj ami csak egy általános oled technológiai leírás 2007-es írással, aztán frissült két betűvel 2016-os frissítés címén.
.....a tv-t csak poénból linkeltem be te, hogy már "occsó 500k".

(#9326) Darth_Revan, (#9327) Pocok256:
Döbbenet. Mire nem képes a tudomány itt az űrkorszak hajnalán 2016 ban
A végén még azt is megérjük hogy embert küldenek a Holdra.
(Undorító ahogy filléres feature-oket így visszafognak a termékpolitika követése miatt.
) -
válasz
Pocok256
üzenetére
Láttál már beégett Samsung telefont?
Oké, egy telefonnak van tabletnek nem megy olyan sokáig folyamatosan a kijelzője
Ha jól tudom a valamelyik japán (talán a Panasonic) már gyárt oled-es kijelzővel notebook-ot gyanítom, hogy már van valami technológia a beégésre. Szerintem is van már létjogosultsága a zólednek 
-
Casanova*
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
érdekes ,mert nálam teljesen jól hűtött. két ventije van,csak jól hűt.
előnyök: jó hűtés. gamelésnél célszerű bekapcsolni a másik ventit is. hagy menjen folyamatosan,így egyáltalán nem melegszik fel annyira a gép.
Asus G551JW is volt nálam. ezt is teszteltem. talán ez kicsit jobban néz ki és picivel halkabb. ennyi,de nem bővítehtő. van akinek ez nagy hátrány. nem véleteln asus van legtöbb eladó gamer laptop. páran msi-re váltanak.

-
kreten67
senior tag
válasz
Pocok256
üzenetére
Nem.
1 függőleges csíkot nem okoz egy 30 pin edp kábel hiba.
Sajnos ez a panel hibája.
A kijelzőt már hozta a futár pénteken,de a hétvégén most valahogy nem volt kedven szerelni(nem húztam öltönyt kölnivel a zsebében)csak simán lustálkodtam , pedig ezt a locsolós verset szívesen mondogatnám
." Rohad a tested, beköpte a Bögöly,
Meglocsollak b@zmeg csak meg ne dögölj"Majd holnap kicserélem a kijelzőket.
Érdekes hogy mind a három gépben pontosan ugyanolyan 30pin edp FHD ips a kijelző
. -
x_o_n
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Maximálisan egyet értek,bár az sem mindegy milyen füles,bár a noti hangszorok védelmében,én pozitiv csalodtam ,pedig fikáztam a clevo-onkyot...fogalmam sincs miért nem aktiváltam rajta a loudot,mivel a sima hangzás és a loud között kb a sokol rádió és a mini hifi hangzásbeli különbség van..ha egyértelmübb helyen van ,tuti egyböl bekapcsolom
igy már nem használok hozzá külső hangfalat sem.
De egy jó füles szerintem mindent visz(#9055) capulet75
Gondolom nem az újabb széria,mert az katasztrófa...eleve halkabbak a sennheiserek,de nemrég vettem egyet...el is ajándékoztam hd461..katasztrófa....vettem egy Sony-t az még bejáratatlanul is lemosta,és igazábol meg is lepödtem milyen bitangul szól
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Egész sokáig el lehetett lenni egy gtx 860m el is, aa nélkül. Amig meg nem láttam a doom alfát, a menü is akadt.
Mivel nagy doom fan vagyok ezért kellett az uj vas. Hát izgalmas ez a fejlődés, de legalább nem kell olyan hamar lecserélni a cuccokat mint régen mert elindul és megy a legtöbb progi kielégitő részletességgel, pacalra én nem váltok. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Azért van összekötve szerintem a két rendszer hogy üresjáratban tudjon passzivba menni a 980m. Valahol olvastam. Hűtés moddal ami a gép also takaro elemének a kifurását jelenti ott, ahol a ket venti van, a 980m megy 1500on a gpu gond nelkul. Kulfoldi forumba lattam. Gari idon tul erdemes lehet megjatszani a modositast.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Pocok256
üzenetére
11 perc FurMark+Prime95,annyi érdekesség van benne hogy már induláskor mikor még csak 40°C-kos volt a proci akkor sem ment full turbo-n a teszt alatt sosem mind a 4mag,most vagy a proci nem tudja,vagy valami energiagazdálkodási ficsőr,vagy a tesztnek nem kell a max órajel,vagy nem 8 szálon kéne futtatni,vagy nemtom
de a hőfokok nagyon jók. -
Jazz
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Lehet szerencsém volt és gyárilag igen jól sikerült a pasztázás, vagy itt már másfajtát használtak, végül is ez már egy újabb sorozat (g-sync). Viszonylag új a gép, tiszták a lamellák, jobb a hőelvezetés. Nálad 1 év körüli. Azt mondod a Cpu a rosszabb. Ez egybevág azzal hogy az a venti megy a legtöbbet (szinte állandóan), porosabb lehet itt a lamella nálad.
Én meg már nem tudok mit kitalálni hogy meghajtsam. Furmarkot is ezért toltam fel FHD-ba, maxos AA-val.De végül is mindegy, mert ezek (p95+furmark stress) "ipari" körülmények, nem pedig normál játékos használatok.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Pocok256
üzenetére
Az ott az egész el van baszarintva.Nálam gyári pasztával 3D11 GPU alapon max.63-64°C +135/500MHz-en max 68-69°C.A CPU max 74°C,húzott vga mellett max 80°C volt.Játékokban jellemzően még ezek a hőfokok alatt ment.A Thermal Grizzly cuccok extrém tuningnál pl.LN2 a nulla fokos tartomány alatt teljesítenek kiemelkedően.Mobil GPU/CPU-ra a legjobb az ICD megfelelően alkalmazva,kivétel a CLU,mert az jobb 4-5°C-kal csak az kissé veszélyes mutatvány.
-
Dhampir
félisten
válasz
Pocok256
üzenetére
Láttam olyan gépet, nekem az tetszik, a hangja is nagyon szép szerintem, de kicsit mély-vizesebb szoftveres piszkálással lehetne az alapteljesítménynél sokkal jobbat kifacsarni belőle, valamint a Lenovo fórum szerint a porszűrő filter is lefojtást okoz, érdemes végigolvasgatni a hozzászólásokat (főleg "INFERNO"-ét), ha komolyabban érdekel az AMD-konfiguráció.

(#8655) darky@
Igen, érdemes tweakelni a prociját.
INFERNO instrukciója:
Okay, try my settings. I found the lowest voltage possible to run my FX 8800P at stably, 1.2v at 3.4Ghz. After removing the black filter and using these voltage settings i find 1 hour of Prime Small FFT results in a maximum ocpu temperature of 60c. Listen to my instructions carefully, and i will show you how to try my settings. Don't worry if they are not stable on your system, once the system is restarted the settings are forgotten. I can show you how to auto apply them on startup if needed.
Instructions
1. Download the tool. https://www.sendspace.com/file/kiwjic
2. Extract the tool to this exact location: This PC > C:\ > AmdMsrTweaker example http://i.imgur.com/8jQepWV.jpg
3. Download my script which automatically applies the lower voltages (https://www.sendspace.com/file/jgfsk3 )
4. Double click the script. You will know it works correctly if you see a command prompt pop up briefly.
5. Use HWINFO64 or CPU-Z to veryify the changes in CPU voltage and watch in amazement as the throttling disappears.
Here is a screenshot of 30 minutes of Prime 95 with my settings applied. http://i.imgur.com/kxZifl9.jpg
Credit to the Assembler for discovereing this tool. These voltage settings are my own however.
If you have any questions, please let me know
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
Throttlingol az amd-s verzió. De ezt se mondanám rossznak.
Under Prime95 “torture” load, the FX-8800P could keep 3.1-3.2GHZ which is great. With Furmark thrown into the mix, the FX-8800P did throttle a bit here and there and the GPU core went down to around 780MZH. However, the behavior in Crysis 3 gaming and other software was a roller coaster for the CPU and a little better for the GPU which could keep around 850-900MHZ core clocks.
This CPU behavior is not unique to AMD CPUs and we’ve seen it with many high performance Intel based laptops like the MSI GT72 and GT72S, Acer VN7-592G and others. Usually in the Intel case, I would recommend using the ThorttleStop software in order to negate the downclocking and it really works. However, in the AMD Enduro laptop case, I know of no good software tools that can do it – AMD’s Overdrive throws some error message about unsupported hardware (while it’s all AMD’s). I guess that with the right tool, a much better performance in gaming can be achieved in some applications/games, or at least, a more constant gaming experience.
Forrás: [link]
-
prmcsk
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Én sem, de ez így cikizésem helyetti öngól...

Valaki a heréin tartva egy notot, játszik az ágyban egy "atomerőművel", ahelyett, hogy egy asztali pécével, vagy mással tenné ezt, a lakásában ?
Én is szoktam az ágyban notizni, de nem vele játszom...

Amit persze a 8585-ben leírtam az "egyáltalánról", abba még nem kötött bele senki.
-
-
-
Tails111
aktív tag
válasz
Pocok256
üzenetére
Nem tudom minden hová gap padot szeretnél?
Proci és VGA chip alá csak 0.5 öst szabad. Nem a vastagság a lényeg, az illeszkedés.
Jól fekszenek a hűtők a magokon nincs szükség vastagabbra. A vastagabb gap pad nem vezeti jobban a hőt!
Itt megoszlanak a vélemények van aki ide csak pasztát preferál elsősorban.Chipset illetve dedikált VGA memóriák alá 1mm kell. Sok gépben a chipset hűtő nem pontosan illeszkedik illetve nincs rézbetét és durva a felület. A memóriák alá 1mm elég szokott lenni.
-
-
válasz
Pocok256
üzenetére
Az ára úgy 10x amit èn láttam ilyeb pici csíkban, ha ez tènyleg csak 2db-ot jelent ... de Te tudod.
Egy nagyon jó teszt a különböző márkájú ès fajtájú thermal padekről. Lengyelül van, ha kell segítsèg, szóljon az illető, de szerintem az adatok+teszteredmènyek magukèrt beszèlnek.
http://www.overclock.pl/articles/show/id/598,test-termopadow-firm-aab-cooling-ag-termopasty-phobya-i-3m -
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Pocok256
üzenetére
Mindenképpen a gap pados megoldás az előnyösebb,mert a paszta olyan helyeken ahol nem néhány ezred/tized mm-t kell áthidalnia kiszárad 3 hónap alatt keményre (lásd a képeken) és onnantól kezdve nem vezet hanem szigetel.Igazából nem is értem hogy csinálhattak szándékosan ilyen barbár munkát mint ami a linkelt gépen látszik...
-
Medocsabi
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Ezt mondjuk már régen sem értettem,és senki nem nagyon tudta elmagyarázni...elvileg az I5 és I7-nek tökugyanaz a fogyasztása...
Akkor miért állítja mindenki hogy az I5-öt jobban lehűti akármi?? Tehát ha ugyanannyi a fogyasztása,akkor nem teljesen mindegy?vagy az I7 nél a tdp az csak parasztvakítás?Vagy csak nekem ennyire nem egyértelmű,hogy ugyanazon architektúrába tartozó, "elvileg" azonos fogyasztással rendelkező cpu-k között hogy lehet ilyen különbség?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Acer Swift Go 14 AI Ultrabook - 3 év Garanciával!
- HP ProBook 430 G3, 13,3" HD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- Lenovo Thinkpad T470S, 14" FHD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, W11, Magyar bill, Akku X,
- Apple iPhone 12 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:86%
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
- HP Elitebook 735 G6 13 3 FHD Laptop AMD Ryzen 5 Pro 16 GB RAM 512GB SSD 6 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

mondjuk annyi is pofátlanul sok egy szutyok mxm kártyáért,de az más kérdés.

akkor esetleg "mentsvár"nak még maradhat az Aw-eknél, hogy ha azt választom, később beruházok egy külső Amplifier-be, meg beleb.szok egy komolyabb VGA-t. ha lapos vonalon maradok.

és még mindig használja valaki.... de ja, nem ment rajta a crysis 8 + a cod 21 fullHD-ben 
.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Muerte