Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hubba12
senior tag
válasz
Muerte
üzenetére
Köszönöm hasznos volt
Nagyon tetszik az asus sajnálnám nem azt venni. De eddig úgy néz ki bőven lehet kapni jóval olcsóbban olyat ami ugyan azt tudja. Bocsánat a dupláért le járt a szerkesztés:/ Magyarországon ez volt a legolcsóbb asus amiket ti küldtetek alien xmg 200 ezerel kevesebbe kerül. -
válasz
Muerte
üzenetére
Ezt jó volt elolvasni. Amint megoldom a driver módosítást, talán még ebben az életben, rögtön nyomok pár pontszámot. Talán holnap.
(#15159) echterion: Tegnap több mint 2 órát reszeltem a bordát a kártyához. Annyira megviselt ez a művelet, hogy mikor befejeztem rögtön rendeltem egy új hűtőszettet az USA-ból.
Kitudja talán azt majd a 2060-hoz reszelem. 
Akitől én vásároltam kártyát szerintem elég megbízható, 100%-os értékelés, sőt felajánlotta a segítségét a beüzemelés terén.
-
petterinho83
csendes tag
válasz
Muerte
üzenetére
utólag nagyon örülök, de azért 3 hónapja van náluk a laptop az USA-ban és elég frusztrált voltam már végén...
Ha itthon lett volna tuti bemegyek rendet tenni
Remélem bírni fogja sokáig. Nem tervezem túlhajtani, illetve kérek pasztázást és hűtőpaddal fogom használni. Majd megírom mennyire melegszik. -
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Muerte
üzenetére
Nem mindenki játszik a legújabb játékokkal és nem igényli a full beállításokat sem.Ezt is érdemes nézni.
Az a gép a maga kategóriájában még igenis ott van a szeren.Ilyen engedménnyel meg pláne.
Nekem is az új gépbe 256 GB SSD-t adtak,gyakorlatilag 5 játékkal tele is van-de az mind régebbi,mert ezeket szeretem. -
válasz
Muerte
üzenetére
A felsoroltakat nekem mind sikerült futtatnom fullhd mellett akadás nélkül, de azért értelek. A DOOM -ot azért emeltem ki, mert nemrég sokat nyomtam olyan közepes alatti beállítás mellett és volt az több is mint 25fps. De a jövő szempontjából az a kártya már tényleg kevés. És remélem a jövő hét közepétől már én sem ilyen erőművön fogok erőlködni.

-
Roland3535
csendes tag
válasz
Muerte
üzenetére
Oké, akkor szerintem az lesz.
17"os helios 300-hoz, amúgy a konfigja elég brutál (i7 7700hq,16gb ram,1060m 6gb , 512 ssd m.2, 1tb winyo ips paneles) és jó áron is jutottam hozzá, bár a hűtés az tényleg nem a legjobb, de majd kb egy fél év múlva újra pasztáztatom valami jó pasztával ami számit ilyen 10-20 fokot. -
Roland3535
csendes tag
válasz
Muerte
üzenetére
Igen van gond a hűtéssel már mértem olyan 80 fok körül szokott mozogni massziv játéknal . A pasztázásról már sokat olvastam , de azt majd csak később mert az elvileg garivesztéssel jár. Most is van alatta egy hűtő cska kicsi egy 15,6 logic huto van alatta de csak a megemelés miatt kb. Az a Cooler amit ajánlottál az tetszett a mozgathato ventik miatt , már csak az a kérdésem hogy 17" os a laptopra is jó?!
Én most néztem a CoolerMaster U3mat jobbnak találom ott 3 venti is van és szélesebb szerintem jobb az a 17" os laptopokhoz: [link]
-
Medocsabi
addikt
válasz
Muerte
üzenetére
A tanácsodra pont ilyen hűtőt használok.Lenovo 700ashoz kellett,nyertem vele 5-10 fokot,de pl a mostani dell 7559esemhez tök fölösleges. Nincs különbség,mert a gépnek nagyon jó alapból is a hűtése(sajnálom is hogy nem egy combosabb i7 van benne,simán elbírná).Arra azért jó hogy nem az ágyneműről szívja a port a gép,meg ha nem is hűt pluszban semmit,azért nem árt neki ha egy kis huzatot kap pl a memória is.

-
válasz
Muerte
üzenetére
Van még valami csak nehéz elmondani. A feladó is jelzett akkor lehet újból megvenni az árút. Visszament az árú, pénz visszautal, csak így működött már a dolog. Úgy érzem kötelességem tőle vásárolnom, mivel az én hibám miatt nem valósult meg. Gondolom a postát is ő állta. Sőt arról nem beszélve, gondolom legalább 5 évet elvettem az életéből. 2 kártya közül választhattam, ahogy néztem. 870 vagy 980. Korábban 970-es is volt neki, de azt most nem láttam, talán megvették. Muszáj volt választanom, döntenem, így esett erre a választás nehéz mérlegelés után. Mondanám nem volt tökéletes választásom.
(#14851) Muerte75: Tudom ezt már kitárgyaltuk, de ha már így alakult mert van ilyen, ha vigyázok talán nem fog behalni a gépem. Nem ettől a megmondótól vásároltam, ez túl drága nekem.
-
válasz
Muerte
üzenetére
Tanulmányozom. Ebben az esetben, mint fentebb írtam veszek hozzá egy új laptopot. Olyat amiben nincs hdd, ram, cpu, gpu...vannak ilyenek. És addig amíg ez nem történik meg, kegyetlenül le fogom szabályozni az órajeleket. Mindenre lehet megoldás. Jelenleg újonnan ez tűnik a legjobb vételnek. Akkor később ha lesz olyan amit érdemesnek találok megosztani veletek megteszem, csak akkor. Panaszkodni nem fogok. Köszi a linkeket.
(#14844) echterion: Igen, kicsit én is így vagyok vele, de mivel most lett egy kis zsém, meg hiányzik a fejlesztés izgalma, így lépek valamit.
-
Medocsabi
addikt
válasz
Muerte
üzenetére
Tesóm kb ilyennel tolja, keményen a Warcraft 3-at!
(mondjuk a mostani gépét a cégtől kapta,ajándék lónak meg ne nézze a fogát )
teszem hozzá Én is elkezdtem W3azni,akkora retró feeling hogy az nemigaz!És online simán találok ellenfelet.Jöhetne már valami faja Warcraft game. -
válasz
Muerte
üzenetére
Igen, de bizonyítani tudom hogy az enyém. A számlán ott a helytelen cím, látják mi a helyzet, az van a csomagon is. Az eladó tudja hogy rossz a cím, már az elején tudattam vele. A postás ügyfélszolgálatos szerint csak be kellene menni-e a postára címet módosítani, és már küldenék a csomagot. Én ezt a helyzetet nem tudom elfogadni. Mindenki a másikra mutogat én meg kapjam be.

-
Balázzs
senior tag
válasz
Muerte
üzenetére
Akkor lehet elírták, mert volt nemrég egy akció, gondolom kiszórták a régebbi procikat.
Köszi, hogy szóltál, de tudom, hogy egyből újra kell pasztázni, ha normálisan akarom használni, nem is értem egy ekkora cég miért spórol pár dolláros tételen. Legalább legyen opcionális, mint más oldalaknál már megtalálható ez az opció.
Darth_Revan: én nem is akarok nekiállni, majd a szakemberek.
-
-
Balázzs
senior tag
válasz
Muerte
üzenetére
De igenis láttam FHD AW-t 1070-el, csak korábbi I7 procival, ha jól emlékszem 6700-al.
MSI és ASUS garija bonyolultabb, pláne ha otthon vagyok és ami még ráadás, hogy kaptam Dell-től ajándékba
egy vindicator 2.0 backpack-et, na most abban hogyan nézne ki egy MSI/Asus lapos?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ok, ez utóbbi vicc volt, most az AW a szimpi, de ha nem jön össze akkor MSI lesz, táskát pedig eladom
-
válasz
Muerte
üzenetére
FHD+G-Sync+120 Hz opciót TN terén (5ms) MSI , IPS terén (25ms) pedig az Asus monopolizálta

Más gyártónál (Dell, Clevo, Gigabyte, stb) 120 Hz-es panelből csak QHD van hivatalosan
(Nem hivatalosan pedig Eurocom Clevo-ba be tudja építeni a panelt amit az Asus használ, viszont G-Syncet ők nem tudnak biztosítani hozzá)Szóval ha FHD+G-Sync+120 Hz kell, akkor attól függően, hogy mi a fontosabb (szín vagy képfrissítés) MSI vagy Asus.
-
Balázzs
senior tag
-
Dhampir
félisten
válasz
Muerte
üzenetére
No igen, mint a "hibátlan" Intel Skylake/Kaby Lake procik.

(#14452) Medocsabi
Értem, köszi.

(#14455) Medocsabi
A Lenovo embere vajon mit mond a tervezett IdeaPad szervizváltásról? Az utóbbi két évben minden nyáron felröppent a híre, de még mindig nem valósult meg a csere. Lehetséges, hogy nem is fog?

-
Djatis
senior tag
válasz
Muerte
üzenetére
Az a baj, hogy nem számít a hőfok! ha max mhz-n van a gpu akkor friss hideg bekacsolás után is dob kifelé az uniengine, de a 3-4óra gears of war meg simán megy fix 85fok gpu-val!
A vga ramokat teszteltem progival KillHates javaslatára, de majd holnap újra beszélek vele és meglátogatom a géppel.
Am ő pasztázta újra Thermal Grizzlivel. -
Djatis
senior tag
válasz
Muerte
üzenetére
330watt a táp beszéltem is KillHatesel mondta, hogy most sok Aliennek is szar volt a tápja (nem adja le a kellő teljesítményt).
Ő javasolta, hogy első körben kérdezzek itt körbe hátha van valakinek Msi laposa ilyen töltővel de majd elmegyek hozzá és megnézzük mit lehet tenni.
A vicces az az, hogy a gyári tuning programmal ha leveszek 100-150mhz-et a gpu-ból akkor 24órán kersztül tudnék Gears of War 4-ezni Ultra beállítással 4k felbontással.
Ugyan ezzel az opcióval a Battlefield 1 vagy a SW
attelfront x idő után kidob!
Jah és ilyenkor a gpu z pwr-t jelez.
Egyébként ezekben a Clevo gépekben boost-olva 1860mhz-n megy gyárilag a 1080 és 5005mhz a ram! -
kreten67
senior tag
válasz
Muerte
üzenetére
Ja,szerintem is a m17x R2-be a 8970M nem megoldható,mert az egy ritka forrófejű vga és nem hinném,hogy normális módon megoldható lenne a hűtés-barkács.
Vagy szétfaragja a 18-as hűtőt,de akkor kb ott jár mintha maradt volna az eredeti,vagy szerkezetileg szétfarag a gépház,de nem kicsit. Anno én is egy 18-as hűtőt faragtam bele úgy,hogy a gépházat is vagdostam,de nem lett valami sikeres a barkács. -
spanglee001
addikt
válasz
Muerte
üzenetére
azért az alphacool-t sem zárnám ki, ha az ár nem számít.
napokba nézegettem én is ezt a predator x21et, nekem tetszik, azthittem 17kilós
videóban láttam mérlegen, de az nem kiló volt
aztán utanájarva talán 7-8 kiló, még az sem érdekelt volna, a gurulós bőröndje miatt, de amikor azt a szerencsétlen ips panelt megláttam
ez sem az én gépem lesz. na majd találok egy nekem valót
de lassan gondolkodok egy mini itx gépen aztán beviszem melóhelyre itthonra meg megmarad a lapos olcsóbban is kijövök 
-
válasz
Muerte
üzenetére
Jó értem, de ha ezt nézem, vagyis 22 euró felett már fizetnem kellene az elmúlt évekre nézve nem kicsit lehettem szerencsés. Arról nem is beszélve ők értesítenek nyilatkozzak az árúról, mit tartalmaz a csomag, mennyibe került, igazoljam, különben küldik vissza a feladóhoz. A legutóbbi gt72-es Kínából érkező tápomat kiszúrták, jött is az email + boríték én meg telefonon jól leb@sztam őket mit képzelnek.
Az MXM videókarikat nem ismerik, nem tudják mi az, vagy csak a hibásakra nem tesznek vámot.
A francba....
Ha visszagondolok pár évvel ezelőtti antidepresszáns csomagomra(és ez komoly) hát nem tudom milyen kutyát alkalmazhattak akkor. Na mindegy amennyiben nálam hamarosan úgy alakul rendelek megint az ebay-en és ha megúszom a kötelezőt mindenképp jelentem.Talán megint más az hogy üzletből jön-e vagy magánszemélytől, az biztos nem ugyanaz a dolog.
-
válasz
Muerte
üzenetére
Nem feltétlenül, már annyiszor vásároltam EU-n kívülről, mint pl legutóbb a 880-at, nem volt vám. Eddig egyszer vámoltak csak meg, viszont a csomagnak komoly súlya volt. Ez a vám dolog szúrópróba szerűen megy, mondták telefonon, mikor felháborodva rájuk szóltam.

(#14073) echterion : Egy barátomtól azt hallottam az Ebay inkább a vásárlókat védi, nem érdemes ott eladni semmit. Kár hogy ezt nem időben közölte velem.
-
Mikulásbá
nagyúr
-
Medocsabi
addikt
-
Pocok256
veterán
válasz
Muerte
üzenetére
Ezt még fejeljük meg azzal ami enyémnél volt, hogy ugye nem minden vram és egyéb hűteni való amin thermal pad volt ugyanolyan magas de mindegyikre ugyanolyan vékonyat raktak aminek az lett az eredménye, hogy frankon pár vram és egyebek soha a büdös életbe nem érintkezett a hűtőfelülettel, konrkétan látszott rajta a gyári minta mikor néztük míg egyesek csurig voltak nyomva, zseniálisan retardok.
-
Kaci84
őstag
válasz
Muerte
üzenetére
Hát ez marha jó

Eddig azt Asust ajánlották. Ők voltak versenyben, de igazából mindről tudtak valami rosszat mondani..
Ők voltak verseníben meg ügye hozzá jött az XMG.
Az MSI 390-ért német garival, Asust 400-ért itthonival, Acer 400 3év itthoni garival, XMG 390-ért német garival.
Acer annyival áll jobban, hogy nem kell bele venni SSD-t 25e meg plusz ramot 10-20e, több a gari és Windows is van hozzá. Cserébe csak 980m van benne. Vajon ki lesz a nyertes? -
válasz
Muerte
üzenetére
Akkor kilőve.
Csak mert visszakapom az MSI gép árát és gondolkodom, hogy ugyanezt megvegyem más forrásból vagy inkább más gépet nézzek. Azonban ahogy körbenéztem arra a következtetésre jutottam, hogy nincs jobb alternatíva GTX 1080-as VGA-val és 120 Hz-es panelel szerelt gépek között, mint az MSI GT73VR 7RF.
AW: ]egy alternatíva, de a 120Hz-es panel benne 3K felbontású, azaz framerate kevesebb. De ez még az egyik gond, a nagyobbik, hogy tesztek alatt a CPU iszonyat melegszik, 90C fölé megy egy sima Fire Strike teszt alatt. SSD is lassabb, mint az MSI-be épített SSD.
Asus: nekik FullHD felbontású a 120 Hz-es panelük, viszont MSI-hez képest van előny és hátrány is. A panel AUO gyártmányú IPS panel, azonban mivel IPS így 25-30 ms a válaszidő. Az MSI-nél Chi Mei gyártmányú TN panel van aminek a válaszideje 5 ms. A színek elég jók a Chi Mei-nél is, tehát nem a tipikus fakó TN panel, hame egy közepes minőségű IPS színeit simán hozza. Azonban az ASUS-nál is ugyanaz a gond, mint az AW-nál, tűz forró a CPU, mivel a GTX 1080-at kapott G701VO nem kapott vapor chambert, mint a GTX 1070 G752VS.
Acer:: Kilőve, mivel csak a régi fajta 60 Hz-es IPS panellel szerelik gépeiket (Igen, van látható különbség a régi 60 Hz-es és 75 Hz-re tuningolt IPS panel és a mostani 120 Hz-es panelek között, jelentősen kevésbé látható mikroakadás). Az új ívelt kijelzős laptopjuk meg max szaudi embereknek jön számításba.[
Clevo: Jó alternatíva, de itt sincs 120 Hz-es full HD panel (ugyanazt használták volna mint az ASUS, de nem került forgalomba, mivel náluk elbukta a G-Sync tesztet), csak az AW által használt 3K panel. Viszont itt is van a BIOS-ban ugyanaz a bug, mint ami az MSI-t kivéve minden más laptopnál van, azaz VGA terhelésénél nem tartja 100% mindig folymaatosan a legnagyobb órajelet a CPU, mint egy asztali gép, hanem ugrál az órajel és ezáltal akadást okozhat.
Az ok amiért még mindig nincs fix gépem az az, hogy hiába a legjobb teljesítmény terén az MSI, van egy hiba ami miatt szenvedek. EU-ban az Amazon-nál van a legjobb szolgáltatás és ár hozzá magyaroknak (DigiPrime és Radium árait 150-200k-val verik), azonban a készletükből 6-ot kipróbáltam és az ÖSSZESNÉL volt egy hiba.
Mindnél hibás volt a kijező.Nem tipikus LCD hiba (pixelhiba, backlight bleeding ,stb), még sosem tapasztaltam ilyet.
Arról van szó, hogy fekete háttérnél és kevés külső fénynél (azaz sötétebb szobában) zölden világító pont látható a penelen. Az, hogy milyen távolságból és milyen irányból látható az változó volt minden gépnél. Egyetlen volt ahol csak oldalról volt látható és csak nagyon közelről, azaz normál használatot annyira nem befolyásolta, minden más gépnél normál használat közben is látható volt. Messziről pixel hibának tűnhet, de nagyon közelrő nézve látható volt, hogy nem egy subpixel ami rosszalkodik, mivel egy szabálytalan alakú vonal volt, azaz egy porszem vagy valamilyen szál. 5/6 esetben telefonnal le sem tudtam fényképezni, mivel a kamera úgy törte a fényt, hogy nem volt látható (ezzel is megerősítve, hogy nem subpixel világít rosszul). Még sosem találkoztam ilyen hibával. Amerikai felhasználók azt mondják náluk minden rendben, de gyanúsnak tartom ,hogy csak az Amazon kapna szándékosan ilyen hibával rendelkező készletet. (2 esetben subpixel hiba is volt)[Lehet még próbálkozok az MSI-vel, hátha már 7. alkalommal olyat kapok aminél nem lesz a fenti hiba (és persze más se).
Teljesítmény terén az MSI verhetetlen. Volt Clevo gépem (amit a DPD ellopott/elhagyott) GTX 1080 VGA-val, 6700K CPU-val (4.0 Ghz-es használva) és 60 (75) Hz-es panellel, de az MSI GTX 1080-al, 7820hk (4.0 Ghz-re húzva) és 120 Hz-es panellel Fire Strike alatt több pontot ér el (VGA 1000 ponttal többet teljesít és a CPU is pár száz ponttal többet ér el a jobb BIOS miatt) és játékok is szemmel láthatóan folyékonyabbak.Szóval csúcs gamer laptopnál egyszerűen nincs jobb az MSI-nél, minden másnál van valami amivel kevesebbet tud. Már csak találni kellene egy hibátlan modellt
[
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Samsung kuponkunyeráló
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Óra topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hardcore café
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
- Lenovo Thinkpad T440 (i5 4nd, 12 GB, 120 SSD, HD)
- Üzletből, garanciával, Lenovo ThinkPad T14 Ryzen 7 Pro-4750u/16GBRAM/512GBSSD/FULLHD IPS Touch
- Lenovo ThinkPad T14 G2 i7-1165G7 / 16GB / 512GB SSD EU billentyűzet
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V14-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi 15 Ultra Silver Chrome 120 Hz WQHD+ LTPO AMOLED, Leica 1 + 200 MP periszkóp 16/512 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nagyon tetszik az asus sajnálnám nem azt venni. De eddig úgy néz ki bőven lehet kapni jóval olcsóbban olyat ami ugyan azt tudja. Bocsánat a dupláért le járt a szerkesztés:/ Magyarországon
Kitudja talán azt majd a 2060-hoz reszelem. 

ez sem az én gépem lesz. na majd találok egy nekem valót