Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázzs
senior tag
válasz
Pocok256
üzenetére
Huhhh Pocok, ez nagyon durva! Ha nekem az íróasztalon itthon van a gép - akár kikapcsolva is - még a közelébe sem engedem a gyerekeket, nehogy baj érje! Remélem nem lesz egyéb maradandó károsodás a burkolati hibán kívül.
Pénteken megvolt az újrapasztázás, noctua NTH1-et kapott a kicsike + gap padokat plusszban, így már az ssd se olyan forrófejű.
Köszi Spyduck és Bandras54

-
Zozzy94
tag
válasz
Pocok256
üzenetére
Értem, ezt is mondom neki. Köszönöm a gyors választ

Kíváncsiságból kivette a RAM-ot és utána már nem csinálta ezt a gép. Minden szépen futott. Kilépés nélkül.
Ezek szerint más RAM-ot lenne érdemes nézni? Ennyire finnyásak ezek az új gamer laptopok?

Be se gondolok mi lett volna ha Windows 10 nélkül veszi 😅 minden driver-t feltenni meg ha jól tudom a fájl rendszer is más a Freedos alatt
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Pocok256
üzenetére
Egyértelműen az.Régen mikor még szénné tuningoltam az M17xR2-m és ott minden magot nagyon pontosan be kellett állítani hogy nem lépje át a 100°C-kot mer' ott lekapcsolt
,volt erre egy "trükk".
Szétszedett állapotban kell elindítani egy benchmarkot,( közben külső monitoron folyamatosan figyelni az értékeket) és a proci hűtés lefogató csavarokat,jelen esetben nálad azt hármat,óvatosan 1/4-ed fordulatokkal tekergetve meg keresni azt a pontot ahol a hűtésed tökéletesen felfekszik minden pontján a procidnak.Nem kis meló,és babra munka,de megéri. -
maximilian4
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Még jó hogy a szaklapok pont az ellenkezőjét állítják. Illetve ott az idézetem (valami amatőr bandától), ami durván alá is támasztja. Fel tudnál sorolni nekem pár játékot, ami felér egy furmark+ prime kombóval? Komolyan kíváncsi vagyok rá.
Illetve az az alkalmazás ami szintén túllő a prime+furmark kombón, annak már lehet workstation kell.Szerk:
Gratulálok van egy porfogód neked is!

"The Core i7-7700HQ reaches up to 90 °C (~203 °F), but there is still no throttling if you ignore occasional (very short) drops towards 1 GHz. The situation is not as good for the GeForce GTX 1060, where the core clock drops to 540 MHz over the course of the stress test. "Normal" 3D scenarios, however, are no problem for the Alienware 13 R3. Neither the CPU (~80 °C/~176 °F), nor the GPU (~86 °C/~187 °F) throttled after 30 minutes “Battlefield 1”."
-
kirjak
aktív tag
válasz
Pocok256
üzenetére
Pontosan emiatt mertem javasolni mert ezeket "tőletek" hallottam és azóta minden este szánok rá időt hogy nézelődjek.
Egyébként meg aki itt nem szervízes az ne mondja már nekem hogy minden laptopot megvett és használt és azért ajánlja nem pedig azért mert utána olvasott....
-
maximilian4
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Szerintem ha értelmezted, vagy átolvasod mégegyszer amit írtam, akkor rájössz hogy ugyanazt írtad mint én, csak én kiegészítettem egy harmadik variációval.
Persze tévedtem is, mert azt írtam hogy az ajánlás a jobbik eset, mert akkor általában tényleg jó a cucc (de azért ott van pl. a gl553, az tényleg szar, viszont a g7xx az jó). Tehát annyiban igazad van, hogy veszélyes szart ajánlani. -
maximilian4
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Amúgy totál jogos. Orrba-szájba mennek az ajánlások, nem ajánlások tapasztalat nélkül (nem feltétlen erre a topikra értem, de itt is van rá példa).Az ajánlás még a jobbik eset, mert akkor általában tényleg jó a cucc, a gyakoribb inkább a mindent egyből leszarozunk tapasztalat nélkül, sokszor úgy hogy elolvasom az angol nyelvű teszteket, megnézem a videókat és teljesen mást mondanak.
-
válasz
Pocok256
üzenetére
Igen én valószínűleg most már a kicsiny kisebbséget képviselem, aki még mindig ssd nélkül boldogul. Azaz igazság hogy bár a gyakorlatban még nem tapasztaltam milyen az, (csak láttam másnál), egyáltalán nem hiányzik, jó nekem így is jelenleg ahogy van. Ha bekapcsolom a gépet kb 1 perc alatt betőlt mindent(van mit), azt ki tudom várni. Reggel pl addig csinálok egy kávét. Olyan is van persze hogy nem kapcsolom ki a gépet pár napig, akkor meg a bootolásra várnom sem kell. A dolgaim futtatása hdd-ről pedig kielégít. Nyugodt vagyok, mindenre van helyem, nem kell számítgatnom mi hova menjen. Persze ezzel eszem ágában sincs hencegni, csak elmondtam, hát ilyen is van.

(#16268) Sordoran: A rendszer felrakása előtt a biosban az AHCI módot választottam, lesz ami lesz, akkor is ha így nincs értelme. Fast boot......még annyit most jelenleg egy 15000rpm SAS vinyóra vágyom. Talán mert egy régi vágyam.
-
maximilian4
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Nem tudom mit jelent a semmi. 3 éve fut a 64 gigás ssd-men a win7, meg pár alkalmazás és így is van kb. 20 giga hely. 3 havonta csinálok kb ccleaner-rel egy 20 másodperces tisztítást és kész. Amúgy úgy vettem észre hogy nagy zavar van ekörül ismét csak. Megint belekerültek az egyéni preferenciák és engem most is csak a saját egyéni preferenciám érdekel (jajj de önző vagyok
). Annyi érdekelt hogy mennyi helyet foglal a win10 pro és hogy a rendszernek (ismétlen a rendszernek, nem akarok 100 gigás játékokat rápakolni) elég lesz-e.
Van aki azt írja bőven elég, van aki azt írja semmire nem elég. Viszont úgy sejtem magának a win10-nek ténylegesen elég lenne. -
Balázzs
senior tag
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Pocok256
üzenetére
Nem védeni akarom őket,de a Dell szervizesek nem minden nap szerelnek AW-t.Nyilván egy Inspironban becsukott szemmel is lapot tudnak cserélni.Mikor az enyémet vettem 2010-ben az "emberem" azt se tudta hogy kezdjen hozzá,akkor látott először életében AW-t.Én szedtem szét,ő meg nézte

-
Muerte
Topikgazda
válasz
Pocok256
üzenetére
Akkor te nem extrémet vettél,vagy átb.sztak.Én egyedül csak a FrozenCPU-tól tudtam eredetit venni régen is,amcsiból. A barna 6W/mK-s Fuji a puha,a szürke 17W/mK extrem olyan kemény hogy ha nem óvatosan veszed ki a két fólia küzül akkor már törik is ketté a fajsúlya az ólommal vetekszik.A rózsaszín Grizzly der minus pad az viszonylag puha,kb. Phobya 6W-os kategória.
-
Daert
őstag
-
echterion
nagyúr
válasz
Pocok256
üzenetére
Gyári pasztával asszem a te kis AW-d sem brillírozott hűtés terén, nem?

Amúgy meg max. a helios-ok az "olcsóbb" kategória Acer-éknél, ezeknek a G9-eseknem megkérték az árukat itthon is, meg kint is. Sok mindennek lehet nevezni, de olcsónak nem. Ezzel szemben egy alap 17-es AW osztrákoknál majd' 1800€. Namost, én ezen árak töredékéért váltottam egy három éves, 970m-es gépről 1060-ra. A hűtést is meg fogom oldani, mert meg lehet, de ha így marad, sem dőlök a kardomba, azért használható így is bőven. Ha meg megváltozik a véleményem, akkor eladom. Ennyi.
(#15620) Medocsabi: Én is kíváncsi vagyok. A design nagyon megfogott, mikor megnéztem az Acer shop-ban, ritkán fog meg ennyire valami. Innen már meg már csak idő kérdése volt megtalálni a legjobb "deal"-t.

Egyenlőre ok, bár még fél órát se használtam, a hangja viszont nekem nem vészes, bár a tesztekben hangosnak nevezték, szerintem füles nélkül sem zavaró. -
echterion
nagyúr
válasz
Pocok256
üzenetére
Igaz, a legfonsotabb paramétert nem írtam: 17"-os kijelző kell, hozzászoktam már. Itthon van 14-es és 15,6-os is, mindkettő túl kicsi nekem.
És igen, nekem sem mindig könnyű lekövetni magam.
(#15567) barnabas22: Meg kell nézni, mi pörgeti a cpu-t. Párom gépéban a 8.1 rendszeresen indítja a windows module installert, ami nem tudom pontosan, minek kell neki, de van, hogy napokig nem indul el, aztán megy 3-5 percig, aztán megint nem. A lényeg, hogy nézd meg, milyen folyamat tolja a cpu-t.
-
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Egyetértek. Imádom a srácokat, a tech csatorna videói képi világukban tökéletesek, de információtartalmat illetően azért lenne mit tenni (persze megértem, hogy bizonyos reviewk esetében az ő kezeik is kissé megvannak kötve).
De szerencsére itt vannak nekünk a Notebookcheck tesztjei meg ez a jó kis topik, plusz az internet egésze.
-
válasz
Pocok256
üzenetére
1; gyanítom, hogy itt nem arról szól a történet, hogy ELEVE sz@rt gyártottak, mert azért nem segghülyék a fejlesztőmérnökök! Olyasmi lehet, hogy alapból GTX960-al szerelt konstrukciójú volt a gép, aztán jött a 10-es sorozat és belefért a 1050 és az azzal láb-kompatibilis 1050Ti, de a TDP-je már karcolta azt amit bír ez a hűtés. Itt csupán a PCB dizájnt kellett módosítani, a furatok, billentyűzet, perifériák, stb. maradhattak.
2; nem mindenki olyan elmebeteg perverz mint e topic lakói és arra áll nekik a zászló ha Prime mellett FurMark-ot futtathatnak. Milliószor leírtam és elmondtam már, hogy e tesztelés olyan, mintha egy autót úgy próbálnál ki, hogy 3-ik sebességben 130-al a tiltásban ugató motorral lemennél Balatonra az autópályán. Oké, hogy "bírnia kell" de nem ez a rendeltetésszerű használat és ha nem ég ki az autó, vagy nem áll be a motor, akkor is "éveket öregszik" egy ilyen kirándulás alkalmával.
3; természetesen fent állhat a fenti jelenség egy sima szoftver esetében is, mert mostanság nem arról híresek a programozók, hogy optimalizálják normálisan a játékokat, hanem sz@rnak bele, mert aki igazán hárdkór az úgyis megveszi majd a óverpöcs 2-höz majd a legújabb TRI-SLI-TRÍDRIPPER masinát. De ez esetben is fent állhat a szegény ember lova-eset; azaz lejjebb vesszük a felbontást, az élsimítást és még toligászhatjuk a kismillió csúszkát a settings menüben
4; ha az embernek 250 ezre van akkor 250 ezret tud elkölteni gémer gépre, ez nem nagy matekolás. Azzal viszont kell matekolni, hogy mit tud a fenti gép és mennyire lehet majd meghajtani. Nem fog sohasem kibújni belőle a Clevo D870, hiába FullHD meg i7 és GTX ez is. De nem az az i7 és nem az a GTX! Ezt hívják kompromisszumnak, ezzel együtt kell élni. Nyilván egy erősebb harver vígan fogja a szuperpí alatt pörgeni szőrös fánkot, míg a budget gépnél ez azért alulról fogja súrolni a fehér izzás fogalmát!
Van akinek már az óvodában is traffipax vagy kenguru volt a jele és van akinek csak inszeminációval fog összejönni a gyerek... Ez is egyfajta kompromisszum, vagy próbálkozhat egy ázsiai lánynál 
Szóval a gyártók tesztelnek, jó dolgokat gyártanak aztán jönnek a gazdasági osztályról és belesz@rnak a tervezőiroda ventilátorába!

-
válasz
Pocok256
üzenetére
Elég notit szerelek, javítok és azért azt mondhatom, hogy olyan minőségben szerelve mint az AW gépek elég kevés van. Általában mindegyik gépben a fő teherviselő elem a PCB és/vagy a fenéklemez (MSI, ASUS, CLEVO, HP, ACER) Amiben külön spiáter/magnézium keret van az a Razer, az AW (gamer notikról beszélek most, tehát a Lenovo Thinkpad és a Dell Latitude és az über-alles MacBook Pro kilőve)
Szerintem ha vált az ember az AW-ről, akkor azt a jobb ár/teljesítmény csábításának engedve érdemes csak. A bővíthetőség sem opció már manapság, mert az MXM most már inkább nyűg, mint plusz. Talán a nagy CLEVO-kban az asztali proci megléte amire az ember felkapja a fejét, de mivel az Intel szinte már fél évente platformot vált ott is egy-két generáció váltást tud a felhasználó megoldani a LGA-val.
Szóval AW lesz az majd megint.
talán valami CLEVO-s vagy MSI-s vadhajtás bejátszik, de nem lesz hosszú életű 
-
válasz
Pocok256
üzenetére
Az hogy mikor adod el az lényegtelen, mert akár 1 óra múlva meggondolhatod magad egy olyan válasz után ami ment rá. A részletek meg nyilván pü-ben. Én sem ide gondoltam a válaszokat azzal kapcsolatban mi érdekelne, hanem privátba. De hagyjuk az tény, hogy te okosabban kommunikáltad le és adtad át a felmerülő gondolatot.Bár kevesen írnak ide viszont sokan olvassák.

-
Dhampir
félisten
válasz
Pocok256
üzenetére
Áh, de gyengécske, Rise of the Tomb Raider (2016) Full HD, MAX csak 50 fps, Tom Clancy’s The Division Full HD, MAX pedig csak 20 fps, ez botrányos.
-
madstunt
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Nem gamer noti, de példának elfér:
A jelenlegi laposom hűtése kifejezetten béna.
Vaio Flip 15.
i5-4200U + GT735M. Elsősorban hátulról szívja a levegőt a hűtés, de van alul is jócskán nyílás.
Ha megemelem az 2-3 fok.
Ha rakok alá egy nagyon béna coolert, amit 1500 forintért vettem, leugrik minimum 10 fok.
Ha mellérakom, a hűtőlevegő haladási irányát figyelembe véve (ergo jobbról balra fújva a levegőt) egy kis asztali ventit, akkor újabb 10-15 fok.
Illetve a thermal throttling minimálissá válik... -
-
válasz
Pocok256
üzenetére
Ezt látták be a gyártók is (persze a profit-orientáltságon kívül) és hagyják el az MXM-es bohóckodást.
Termelték rendesen a felhasználók a rossz notikat és nem mindig volt egyértelmű a hibajelenség, hogy a notebook volt eleve a rossz konstrukció, vagy felhasználói hiba. Meg eleve az MXM 100W felett "élhetetlen" egyszerűen nem fér el rajta elég VRM komponens és ha mégis valahogy rázsúfolják akkor meg nem lehet rendesen hűteni.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Okos Otthon / Smart Home
- Hazánkat elkerüli a Poco Pad X1
- Formula-1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Acer Swift Go 14 AI Ultrabook - 3 év Garanciával!
- HP ProBook 430 G3, 13,3" HD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- Lenovo Thinkpad T470S, 14" FHD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, W11, Magyar bill, Akku X,
- Apple iPhone 13 Pro 128 GB Graphite 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Eladó Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB / 12 hó jótállás
- Vadiúj AM 4 procik! Raktáron! Kamatmentes rèszletre is! ÈRDEKLŐDJ!
- AKCIÓ! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Thermaltake V3 fekete NBase 650W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

,de én nem viszketek amúgy (csak néha 

.

Muerte