Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
domjántibor
csendes tag
válasz
gago1975
üzenetére
1. Fontos, de a használhatóbb konfiguráció érdekében háttérbe tudnám szorítani ezt az igényt.
2. Minden nap hordoznám a gépet, de a jelenlegit sem, vagy nagyon ritkán szoktam akkumulátorról használni.A fórumot visszapörgetve, valamint a üzeneitek alapján a 17IRH-ra voksoltam eddig. Nagyobb kijelző, + ahogy olvastam a nagyobb méret szellősebb helyet biztosít a hardvereknek, így a melegedés kevésbé okozhat gondot. A tesztek alapján az RTX 2060 pár százalékkal produkált jobb értékeket mint a GTX 1660 Ti. Ha tényleg ez a helyzet, akkor ezért nem vennék RTX-es modellt.
Ha ezen a vonalon haladok tovább (17), akkor körbenézek a Legion ötös modellek között is.
Az MSI design egyáltalán nem tetszik, nekem ez kicsit hivalkodó már. A Legion épp a visszafogottsága miatt tetszett meg már az elején.
-
beer1
aktív tag
válasz
gago1975
üzenetére
Azt értem hogy lebutul, de mivel 9. Generációs processzor van és ahogy írtad hogy 2666mhz-en működik ergo ezáltal a micron hiába 3200mhz ha csak 2666mhzen működik, ezért gondoltam hogy ha kap bele egy hyper x 2666mhz-es verziót, akkor együtt fognak működni.
vagy a hynix ami kb ugyan az mint a micron ha micron szintre butul akkor is olyan mintha két micron lenne benne gondolom én, vagy tévedek? Annyira nem értek hozza csak laikusan így gondolom lehet hülyeséget beszélek -
beer1
aktív tag
válasz
gago1975
üzenetére
Koszi a részletes írást, igazából én elsőre úgy gondoltam hogy kap egy hyperx 8gb ramot és a gyári micron marad mellette. Gondolom így is megfelelő ? Mivel mikor megvettem is abban a tudatban voltam hogy 2666mhz ram van benne én alapból azt néztem, aztán kiderült hogy a micron az 3200mhz szóval így nem tudtam milyet vegyek vagy hogy legyen. Talán ha lenne jó árban ugyan az akkor vennem meg, viszont egy 2-3k különbség van a kingston között az legalább garanciális. Bár meg a hynixen kicsit gondolkodom, a lényeg hogy dualban fussanak.
Egyébként nem csak két ram slot van a gépben ? -
ricogsm
őstag
válasz
gago1975
üzenetére
Köszönöm!
Max tesztelem és elmondom milyen.
Max élek a 14 napos elállási jogával.
Ahogy nézem egy 2060 as kártyás gép 450K tol indul, (ha már gépet veszek ) biztos jó lesz a 1060ti is..(egyszer kétszer játszok max)
q2w3 kolléga most árul valami kijelző panelt. Ez is ilyen buli,hogy lehet cserélgetni a paneleket?
-
válasz
gago1975
üzenetére
3200 Mhz-en is mennek ramok gond nélkül 10. genes procival. Gyorsabban is mennének, de nem létezik még gyorsabb notebook ram

AMire figyelni kell, hogy a BIOS valószínűleg zárolva van. Sok RAM XMP profillal éri el a max sebességet, amit viszont nem lehet aktiválni zárolt bioson. Leggyorsabb XMP RAM az 3200 Mhz cl16, azonban ha nincs xmp profil választás opció akkor csak 2666 mhz cl18 (?) jedec módban fognak menni.
Tehát ha 3200 Mhz kell akkor JEDEC ramot kell venni. Leggyorsabb jelenleg a 3200 Mhz CL20 HX432S20IB2K2/32 (ez a változat 2x16 gb modul) JEDEC RAM.
#54291: De igen, FreeSync képesek, de a Lenovo nem veri nagy dobra. Legalábbis az 1660 Ti modell esetében sem írja a Lenovo de a vásárlók már ezt visszajelezték. Feltételezem nem vágta ki az erősebb modellből
Legalábbis a 144 Hz+1660 Ti kombó tudja. Feltételezem a 120 Hz+RTX 2060 kombó is rudja, hisz ugyanaz a hulladék 120 Hz panel van benne ami TUF gépekben is és ott is van FreeSync. -
beer1
aktív tag
válasz
gago1975
üzenetére
Ez a téma engem is érdekelne abból a szempontból, hogy nekem is ez a Micron ram van a gépben (Asus g531gt-al106) 1x8 gb szeretném bővíteni egy 8assal, viszont ahogy írtad hogy attól függetlenül hogy 3200as nem biztos hogy kezelni, én abban a tudatban voltam hogy 2666mhz-es a ram. Ezt használtan lattam sk hynix hma81gs6djr8n-xn 8gb 3200mhz jo lehet bele? Vagy egy hyper x 3200 vagy 2666mhz-es legyen? De bármilyen tanácsot meghallgatok melyik lenne a jo döntés a dual Channel miatt.
-
ceripapa
aktív tag
válasz
gago1975
üzenetére
Bocsi lemaradt a meló:
Webfejlesztés , Mobil app fejlesztés . de alapvetően photoshop is nyitva van ~ 2.75 éve a kompakt kiszerelés miatt vettem hp probookot és sajnos a 8250 kezd kevés lenni
( igaz a turbot winfosba kicsit megnyulkáltam - processzor teljesítmány 99%, mert állandóan 3.4 körül pörgött és kurvára melegedett ) . És van hogy váltanom kell meló közbe másik dolog között így ezért is kell átálnom már nagyobb ramra is .Keret igazából mindegy, mert alapból van 2. pályázó is , de nem mertem ideírni függ hogy mikor jön hozzá nativba minden ( apple M1 ) . De persze alapból ár érzékeny vagyok , ezért is néztem 350-400k körüli sávot .
Rádium most csak a spec miatt volt :] . ( Kasznik miatt )
Köszi , a Clevo-t nem ismertem :] . Átgondolom még a 4600H-t , már az is majdnem 2* előrelépés. -
q2w3
senior tag
válasz
gago1975
üzenetére
Legalább belerakták a review-kba, hogy más panellel szerelik a gépeket! Írtam pár helyre, hogy ezt tűntessék fel.
Egyelőre nem parázom az edp kábelen. Sehol nem futottam nagyon bele, ebbe az issueba. Bízom benne, hogy mostmár edp 1.4-et raknak egy 2020-as gépbe, mert a gyártósoron is egyszerűbb 1 fajtát gyártani.
-
válasz
gago1975
üzenetére
Ne fessük az ördögöt a falra, én q2w3-nak a legjobbakat kívánom, hogy találjon egy számára kedvező kijelzőt és anyagilag is jól jöjjön ki a buliból. Már 2 panelt rendelt egyébként olvashattad, szóval meglátjuk.
Van egyébként olyan történetem is, hogy egy régi 1.2a-s dell 7566-ba szereltünk 1.4-es UHD panelt, 2 generációval újabb és mégis hibátlanul működött a HDR-t is tudta. A HDMI kábelek körüli keveréshez tudom ezt az edp szabványokat hasonlítani, nagyon sok tényezőtől függ hogy melyik gépnél okoz problémát, melyiknél nem. -
válasz
gago1975
üzenetére
Én szereltem már 1.3-as laposba 1.4-es panelt, 1.3-as kábellel.
Eizo monitor tesztnél a grádiens résznél nem volt olyan szép az átmenet, illetve nézet váltáskor kellett egy pillanat mire kitisztult a kép.
A kábelben annyi volt a különbség, hogy az 1.4-nél nem csak az adatkábelek voltak micro koax hanem +2 szál. (Akkor megnéztem mik azok de már elfelejtettem).
Magyarul működik, de nem 100-as.
q2w3 gépébe gyárilag szerelik a han08.2 panelt ami 1.4. Szerintem nem lesz ilyen gondja. -
echterion
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
Nálam komplett fedlapcsere lesz, ha minden jól megy, kijelzőstül, antennástul, mindenestül. De hogy mikor, azt még sajna nem tudom, nem kaptam róla még infót, de bízom benne, hogy még idén megoldható lesz. Amúgy ha be lehetne normálisan rakni az új kijelzőt a régi helyére, akkor felőlem apró darabokban is lehet a régi FHD kijelző, az se érdekelne, de ezt Attisnak is megmondtam anno. De a legtisztább a fedlappal együtt csere, kicsit drágább móka, de sztem még így is megéri.

-
q2w3
senior tag
válasz
gago1975
üzenetére
Én most próbálkozom. Elég sokat jártam utána a témának, és úgy néz ki, ha a pin kiosztás stimmel ( db szám, pinek közötti távolság), illetve nincs whitelist az adott modellnél ( Acernél nincs tudtommal), akkor elvileg működhet a kijelző. FHD -> 4k váltás rizikósabb, illetve 30ról 40 pinre váltás szintén elég kockázatos.
Én amit megrendeltem az a Lenovo Legion 7-ben is megtalálható NV156FHM-NY5 (144Hz, 100% Adobe RGB, 500nit, FHD). Panelook AMD Freesync-t ír, de ezzel a kijelzővel szerelnek Intel+Nvidia párosokat.
Ha ez nem működne, akkor rendeltem még egy tartalékot, ami valószínűleg egy B156HAN08.2 lesz, és szerelik ebbe a modellbe.
Egyiket megtartom, másikat majd tovább adom annak akinek kell.#54124KillHates: Meg kell próbálnom, mert ez a kijelző nagyon nem tetszik. Így vagy úgy, de valamit kitalálok rá. Szerencsére ebben nem üveg van, már a kerettel együtt is eléggé tud hajolni. Meg azért a szervízben is valahogy cserélik
-
q2w3
senior tag
válasz
gago1975
üzenetére
Vagy kijelző upgrade!
Ahogy nézelődök a piacon, egyre inkább ez a tendencia mutatkozik minden gyártónál, hogy ezen spórolnak. Lehet érdemes lenne adott esetben a kijelzőcserét is figyelembe venni. Sokkal olcsóbban kijön az ember mintha emiatt venne drágább gépet. Én még nem csináltam meg a sajátomon, de ha sikerül, akkor én ajánlani fogom másoknak is. Nyilván így kijelzőre nem lesz garancia, de a többi komponens érintetlen marad, főleg, ha olyan kijelző kerül be, amivel egyébként is szerelik. Ha valaki megcélozná ezt a piacot, azt gondolom pár típusú 144hz-es 300nit-es 100%srgb panellel sok embert boldoggá tudna tenni elfogadható áron (30-35k). Talán a kijelző az egyik legmegbízhatóbb alkatrész a kezdeti pixelhiba megjelenési időszakot követően. Ha ti másképp látjátok/tapasztaljátok akkor elfogadom, én a saját szemszögemből így érzem. Nagy a felára annak ha mindenből jót akar az ember, olcsóbb csak 1 rossz komponenst lecserélni (mint ahogy azt tárhely és memória esetén szoktuk is).
-
Bedepi
tag
válasz
gago1975
üzenetére
Igen ezért írtam, hogy a többit ti jobban tudjátok
Azért írtam a kártya teljesítményét csak. Mert a 2060-al szerelt gépek átlag kb egy 100-asal drágábbak, és annyival nem tudnak többet. A felhasználási célt meg nem ismerem, de grafikus szempontból a 2 egy szinten van. Van hogy a ti jobb van hogy a 2060- játékonként változó. Munkánál az rt magoknak amúgy sem hiszem, hogy lenne jelentősége 
-
aerosmith
őstag
válasz
gago1975
üzenetére
Köszi a tippet minden alkalommal okosabb leszek.
De mire asszonyt meggyőztem addigra elvitték ezt az Asust.
500k alatt ehhez hasonlót 3 év garival, 2060-70, i7 ami nem Lenovó mit ajánlanál?
Digiprimenál csak Acer Nitrók jönnek fel ilyen szűrésre. -
Angel2014
addikt
válasz
gago1975
üzenetére
"Tudvalevő, hogy az i5-ös procikkal szerelt gépek, pld. Lenovo Y540 is szenved 9300H-val, holott V elrendezésű, a CPU+GPU külön-külön ventillátorral van hűtve."
Elgondolkodtam hogy lecserélem a lenovomat mert 7.genes proci van benne melegszik és Throttlingől nagyon.
Olvastam a hogy rajta hagytak valami kupakot vagy mit azért csinálja.Ezek szerint semmit sem változott a 7.genhez. Maradt a Throttling a 9.genes gépeken is így nem is érdemes a cserén gondolkodni.
-
echterion
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
Mindig azt kell nézni, mi a cél és mennyi lóvé van a gépre. 250-ért ennél jobb gépet nem kapsz, csak ugyanilyet drágábban. 55W-nak elég az egy cső, a Predator 17x 7820hk-ja is csak két hőcsövet kapott, elég lesz az oda. És van, ahol már a plusz 30k is sok, ez meg ahogy Attis is írta, kis finomhangolással egy használható gép lesz, nem Lenovo garival.
-
válasz
gago1975
üzenetére
Kinek megéri kinek nem. Pl Nekem biztosan nem mai szemmel. Ha az első laptopom lenne, talán. Használja eladja vesz jobbat. Használat közben jön a felismerés, több kell, ennek belülről kell jönnie, nem lehet mindent a szájunkba adni. Az anyagi pedig nagy úr, mindent meghatároz.
Még annyit, én pl magasan lesz@rom milyen panel van benne gaming szempontból, meg amúgy is.
-
válasz
gago1975
üzenetére
Megérte! Nagyon! Én is vettem volna a lányomnak, ha hamarabb látom!
Egyébként gyalázat ez a hűtés rendszer, de ha nem is lesz egy benchmark-bajnok ezzel, beállítva törődve vele lehet belőle élhető gépet csinálni.
Ez olyan mint amikor vesz az ember egy 1000-es Suzuki Swiftet, lehet kapni 1.5 VVTi motorral is, csak 2x annyiért. Ilyenkor az ember szépen átértékeli a sztrítrészing-vágyát a tescobajárásra és ennyi.
-
Bedepi
tag
válasz
gago1975
üzenetére
Tudom, De nekem azt mondták anno, hogy ez azért van rajta, mert rá lehet kötni g-sync-es monitort, de a gép nem tudja gyárilag. Ha hazudtak nekem anno akkor most én is azt teszem. Annyira nem értek hozzá, ezért is kérdeztem meg. Nekem a g5-ös 793-as van, de az fix, hogy az enyémben nem volt gyárilag g-sync most meg van. Acersop-tól vásároltam, nem külföldi mutyi. Első gazdás, és a bios-t is én frissítettem rá. Meglepődtem, hogy utána jött elő ez a funkció. A matricát belinkelem majd neked. A g5-meg a g9 között a kártya a különbség, ill nekem egy színű a bill, nem világít a logo meg a tachpad körüli rész. Az alaplapja szinte ugyan az. Utólag pl. beleszerelhető az extra hűtés is, ami szintén megvan. Állítólag még a mélynyomó is megoldható benne, de az szimpla bekötéssel nem működik. próbáltam, az is van. Szóval a diszkófényen íivül majdnem minden összehozható rajta.
Azért gondoltam, hogy ez csak ilyen adaptiv sync-es panel lehet.
A lényeg hogy működik igazából, csak soha nem tudtam rá fényt deríteni, hogy fizikálisan benne van e a chip, csak le volt tiltva. De mint írtam azért nem hiszem ezt, mert ez a külön hardveres megoldás drága nagyon. Azért sem terjedt el széles körben. Nyilván elméletileg jobb is. Soha nem volt alkalmam kipróbálni akár egy olyan monitort, amiben ez benne van. de elvileg annyi van hogy sokkal tovább lekezeli, ha esik az fps. Nyilván gondolom ez 24 alatt már amúgy sem érdekes. A másik 48 körül megáll. A tiéd sanszos, hogy soha nem fog 48 alá menni, meg a mostani gépek nagy része, hacsak nem 4k a cél.
-
Bedepi
tag
válasz
gago1975
üzenetére
Szia Azért kérdeztem csak mert gyárilag az enyémen pl nem volt matrica. Egy bios update után vált elérhetővé a funkció. Ami működik is. Azt nem feltétlenül tudom elképzelni hogy az acer olyan jó fej volt, hogy sunyiba belerakta a gépeibe a technologiát, aztán jól letiltotta mindenhol. Márcsak azért sem mert nem olcsó dolgok ezek. Nem hiába csak a prémium cuccokba szerelték anno. A g9-esen sincs tudtommal matrica, csak a 17x-en ezek amik egy alomból valók. De ha tévednék és az enyémben is ez van, cáfolj meg mert én sem tudom. Ezért kérdeztem amit. Én valami ilyesmire tippelek inkább az én esetemben.
https://oaziscomputer.hu/teszt/112/nvidia-freesync-avagy-adaptiv-szinkronizaciot-mindenkinek
Ha lesz időd olvasd végig, és bizony szerintem már arra is rányomják a g-sync plecsnit amelyik monitorban nincs ez a dedikált cucc, de az nvidia letesztelte, és g-sync képesnek nyilvánította pont ma láttam acershopban Budaörsön egy 24 colos monitort 100-ért amin rajta volt a matrica. Ennyiért sanszos hogy nem kapni dedikáltat.
-
Bedepi
tag
válasz
gago1975
üzenetére
Nyilván főként a régi motorosokra értettem, csak ő jegyezte meg.
pl akiket te is felsoroltál többek között. Én is szeretem ezeket a témákat, meg a notikat is, ezért is olvasom a topic-ot. Tőled azt szerettem volna még megkérdezni, hogy a te gépedben dedikált g-sync van? A g5-ösökre is írják h g-sync- esek de valójában, én úgy tudom, hogy nem azok. Elvileg csak g-sync képesek. A 2 meg azért nem ugyan az. Az enyém is szépen lesimítja a képet, de a kijelzőben nincs meg a dedikált chip ha jól tudom. és a mostani monitorok nagy részében sincs, amelyiket g-sync-es ként árulják. Nyilván ez csak gyengébb hardver esetén lényeges. -
makabanan
csendes tag
válasz
gago1975
üzenetére
Sztem notebook.hu-n vette, ott volt black friday alkalmából 250-ért ez az MSI.
Bevallom, én is vettem, hétfőn veszem át. Utána néztem a pasztázásnak, mennyire veszélytelen művelet lehet ezt csak úgy otthon megcsinálni? Sok-sok éve pc-n csináltam ilyet talán egyszer, szóval nincs nagy gyakorlatom benne, viszont youtube videó alapján nem tűnik nagy dolognak. Egyébként milyen pasztát érdemes használni? Van vmi bevált márka? -
ivógéptanács
tag
válasz
gago1975
üzenetére
Még nem fizettem ki, szal azt mondod hogy ez a bizonyos msi a 250e-t sem éri meg, két év garival sem ?, egyébként a lányomnak lenne és többet egy fillérrel nem adok most egy gépért,
munka szempontból nála inkább a gyorsaság számít nem a teljesítmény.
Én egy "matuzsálem" rog-ot használok G55 VW (i7, 660m) ha még emlékszik valaki,
born:2012-06 , tehát 8 éves és hibátlan, nagyon szerethető masina. -
Bedepi
tag
válasz
gago1975
üzenetére
Igen sajnos olvastam, és elég sajnálatosnak tartom a dolgot. Mert szerintem a 600+ kategóriában pont hogy nem kéne ezzel játszadozni. Ekkora összegnél simán beleférne egy jobb kijelző, meg szerintem sok ember meg is adná azt a +30 ezret, ha jobb panel van bent. Azért ez is egy vicc. Már majdnem a helios 700 árán adják, és azért elég messze van a 2 egymástól. Kb mint az én mostanim, meg a tiéd
Mi kerül benne ennyibe? a maxq nem ér túl sokat, majdnem a 2060 szintje, csak ez jobban hangzik. Ja hogy van benne hdd 1t+ windows 200-ért olcsóbban kapsz olyat, amibe ez a 2 nincs. A leértékel ár is pofátlan, de a kis fekete áthúzott, még inkább
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-predator-helios-300-ph317-54-73vx-gamer-notebook-most-3-ev-garanciaval-nhq9weu001_win_hdd1t/14119/
-
Bedepi
tag
válasz
gago1975
üzenetére
Az a baj, hogy ezzel te tisztában vagy, meg az itt lévők nagy része. Sok ember azt hiszi hogy ezek a gépek olyanok mint a kotyogós kávéfőző. Kell bele víz+ kávé, meg majd valaki csihol tüzet, aztán jó lesz. Attól hogy valami drága az nem jelenti azt, hogy nem igényel karbantartást. Elég csak ha felmész az acershop honlapjára, és ott lehet találni a drágább gépek között 1-2 csemege hozzászólást. Volt hogy beírta a jóember, hogy 1 éve használja a heliost, de hangos+melegszik, nincs megelégedve. Azt most mondom, hogy az még életében nem lett szétszedve+ kipucolva, pasztázva.Annyiból igaza van, hogy ennyi pénzbe beleférne egy normális paszta is. Viszont ha egy kocsiba 2-3 évig nem cserélsz olajat az is hangos lesz (jobb esetben). Sok ember csak megveszi a drága dolgokat, de utána már nem olvas, aztán csak megy a pillázás, hogy valami nem jó. Én pont ezért szeretem olvasni ezt a fórumot mert a többség vágja a témát mint bálna fa.za az iszapot. Ritkán szoktam ide beírni de rendszeres olvasótok vagyok.
Sokat szoktam okulni itt olvasott dolgokból. A videók meg nem tántorítanak el, csak furának éreztem, hogy nem 650 fps-el rotyog rajta a pubg. 
-
Tonycs
csendes tag
válasz
gago1975
üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm! Ez most segített, kicsit helyre is tette a dolgokat. Olvastam, másnak is jól jött.
A 17"-n már gondolkodtam korábban is, mert ebben a 15"-17" kategóriában azért számít az a 2", hordozva sem lesz nagyon, így a méret meg a súly különbség nem számít. A kijelzőről írtakat megfogadom, én soha nem voltam nagy FPS fan( max. WoT), inkább RPG, RTS.Ha hozzáadod a leíráshoz az ASUS TUF, Legion 5 párost, akkor akár mehetne is egyből a topic összefoglalóba 400k(épp most) körül az élet címmel!
-
ivógéptanács
tag
válasz
gago1975
üzenetére
Igen a leggyengébb, de annyira nem gyenge, az hogy milyen műanyag pont leszarom, tőlem lehet egy papírzacskóban is összerázva a bele, csak legyen tartós, stabil, gyors és szép élethű képű.
Még nincs nálam a gép, munkagépnek vettem játékra lesz a legkevesebbet használva, ezért ez a konfig megért nekem 250e-t (az eredeti 350es ár nagyon sok érte). A sima faszom baszom net-vörd-fész -re használható gépek is két kiló körül mocorognak, ezzel meg ha megkívánom tolhatok egy-két gémet kisebb kompromiszumokkal.
Screenshotot küldöm majd , nagyon remélem hogy nem a legszarabb panel lesz benne.
És köszi hogy ránézel. -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
tudom, ettől a géptől nem is várok csodát.. csak egy pillanatra elgondolkoztatott az ár
(néha játszanék is rajta persze de, annyira nem akarok kockulni, majd építek pc-t jövőre valamikor nyár felé.. így nem fogom teljesen kihajtani)a panel jó kérdés, azt nem tudom, de amolyan ár/érték arányban, lehet nem lenne ez azért rossz? még akár olyan panellel is
-
ivógéptanács
tag
válasz
gago1975
üzenetére
Hello,
"MSI GF63 már régi, abból nincs 10th gen, a GF/GL65-ből van 10 gen de az y540-es és a többi gyártó i5-öse annyira le van terhelve, annyira melegszik, hogy csak bajod lesz. Ráadásul a GF/GL sorozat egy nagyon silány minőség, gyatra kijelző, borzasztó anyaghasználat, rossz hűtés."na ez így nem igaz mert pl. akkor ez mi:
MSI GF63 THIN 10SCSR (9S7-16R412-1017HU)
Intel® Core™ i5-10300H Processor (8M Cache, up to 4.50 GHz) • FreeDos • 8GB DDR4 2666MHz RAM • 512 GB NVMe PCIe SSD • 15.6" FullHD (1920 x 1080) matt IPS LCD (144 Hz) kijelző • NVIDIA® GeForce™ GTX 1650Ti (Max-Q) 4GB GDDR6 grafikus vezérlő • GigabitLAN RJ45 (1 db) • Wi-Fi 802.11 ax • Bluetooth 5.0 • HDMI (1db) • USB 3.1 (3db) • USB-C 3.1 (1db) • SD/SDHX/SDXC-kártyaolvasó • Beépített HD Webkamera (30fps@720p) • Garancia: 24 hónaphm az ott pont nem egy 10.ik generációs íötös ja de, és igen baromi gyatra a kijelző is tényleg
249e-ért csak megvettem , igaz feketepéntekes volt a cucc
-
ricogsm
őstag
válasz
gago1975
üzenetére
köszönöm a korrekt leírást! El is engedtem mind2-t mert pont ma vettem volna meg.
Akkor várok mert amik voltak BF-ben számomra érdekesek vagy jó áron azok mind kifutottak.
De tényleg jobb egy jó gépet most megvenni és utána 3-5 évig elvagyok.
Pasztázást is észben tartom , vásárlás után keresem kollégát. (lehet jövőre )
Ryzen 7-9 is jó választás lehet..... Most nagyon jön fel.Szép napot!
-
ricogsm
őstag
válasz
gago1975
üzenetére
Hasznos írás volt köszönöm!
MSI GF63 I5 10gen. -t vettem volna de lehet jobb egy Legion y540-15irh-pg0 I5 9gen.(i5 9300H) ?Olcsóbb is 60K val a Legion mint az MSI.
Szerinted/Szerintitek?(ui: igaz most a Acer swift 3 i5 7200 gépet ami 14" es kívánom nagyobbra cserélni)
Üdv -
tarti19
senior tag
válasz
gago1975
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors s részletes választ.
Nem vagyok budapesti, de karácsony tájékán megyek haza (Magyaországra), és a szüleim nem laknak messze a fővárostól. Legalább kicsit nosztalgiázhatok.
Mennyit számít egy komolyabb pasztázás a masina erejét, illetve élettartamát tekintve? Semmiképpen sem szeretném elspórolni, mivel nem volt olcsó, és gariztatni sem szeretném állandó jelleggel.
[eleje]
[hátulja] -
echterion
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
Az ilyen tesztnek pont ezek miatt az anomáliák miatt nincs értelmük, mert ember nincs, aki ilyesmit művel egyszerre a gépen, max. Pocok, de ennyire ő sem elvetemült szerintem, mert vagy munka van vagy szórakozás. Így egyik mindenképp csorbát fog szenvedni.
Nálam most 4,4-en van a cpu, de nem is használom még így se ki. Egy 4k kijelzővel lenne komplett a gépem, remélem, előbb-utóbb sikerül egy olyat is szerezni Attis segítségével. -
válasz
gago1975
üzenetére
A panelook a gyár által megadott adatokat közli. Ha előfizető vagy akkor a letölthető pdf-ek tartalmazzák ezeket a számokat.
Az megint más kérdés, hogy mindegyik panelnak több HW verziója létezik, valamint a laptop gyártók gyakran kérik egyedi beállítással/fw-el.
Volt nálam több példány azonos panelból annyi különbséggel hogy az egyik mezitlábas AUO a másik Lenovo cikkszámos és nem egyformák a panel tükrözésmentes bevonata is más, és szemmel is kissé más képet ad. Ugyanezt tapasztaltam régebben két azonos LG panelnál, az egyik Lenovo a másik DELL. Szóval nem egyszerű
-
Bedepi
tag
válasz
gago1975
üzenetére
Én annyira nem merültem ebbe bele. Beletekergettem, mert a játékos része érdekelt, de akkor ezen rendesen átsiklottam
A Tápokra van ötleted amit képbe beküldtem? Vagy ne rizikozam meg a próbát? a 240-es 19.5v 12.3A A 180-as 19.5v 9.23A Ha jól láttam.
Ebay-en néztem, találtan 28 körül hozzá 230-ast -
Bedepi
tag
válasz
gago1975
üzenetére
Szia.
Elvileg a 2080-as dupla csatis lesz. Van fent egy csaj aki már letesztelte. Látszik is a gép hátulján a dupla csati. Semmiképen nem gondolkodom a 3080-ban. Egyrészt az ára miatt, másrészt meg nekem bőven elég lesz a 3070 is. Ha ebben benne van a power gem, akkor annyira nem dobok tőle hátast. Tudom, hogy a gyári paszta mindegyiknél gatya, de akkor sem. 6.50-nél meg elvileg látszik hogy ott is csak 70 %-on megy a kari. Pedig ez a repkedős "játék" állitólag elég gépigényes.
https://www.youtube.com/watch?v=tCuHsQqPWtQ
Az jutott eszembe, hogy az AW-nek a tápja ugye 240-es a csatija, meg tök ugyan az annyi különbséggel, hogy az kicsit hosszabb. Megpróbálhatom teszt gyanánt, vagy ne próbálkozzak vele? Mindenképp megvenném a sajátját, de ha nem érzek különbséget nem fizetek érte 30-at feleslegesen. Annyi hogy az értékei mások a tápoknak. Mondjuk ez a gyári 230-asra is igaz. Linkelek egy képet. Lessetek már rá légyszi, mert tönkrevágni nem szeretném. Azt sem tudom, hogy lehet e baja emiatt vagy sem. Köszi.
-
Bedepi
tag
válasz
gago1975
üzenetére
Szia a tápot egy Ptedator G5-ös laposhoz kérdeztem. Gyárilag volt hozzá a 180-as táp. igazából tisztában vagyok az 1060 képességeivel, csak van hogy kihozom a szobából netezni, és ha az aksi merül akkor utána kevésnek érzem, ha bekapcsolok valami játékot. Persze lehet ez természetes ilyenkor. Csak a 230-as tápnak kicsit mások az értékei A és egyebek. ez nem tudom számít e? Nyilván teljesítmény beli javulást nem nagyon várok. Csak azért fura nekem az említett jelenség, mert anno az Alienware 17xr3-as gépemnél ilyen nem volt. Gyárilag volt benne egy 580-as kártya utána Muerte szervált bele egy 780-ast. Ahhoz gyárilag egy 240-es táp volt, és nem volt ez a gond, pedig szerintem azok a kártyák, még kevesebbet is ettek, mint a mostaniak. Amit a heliosról írtam, azt nem olvastam, hanem láttam. belinkelem neked. A játék rohadt jól fut rajta, van h 200 fps-el, de 40-50%-on. simán futhatna a duplájával is, de ebben csak egy I7-es van a 2080 mellett. Ezért kérdeztem tegnap amit. Nyilván gyakorlati haszna nem sok lenne, a 200-nak sincs, mivel 144hz-es a monitor. Csak akkor is fura. Ha nincs limitálva az fps, márpedig nem hiszem hogy van, akkor miért nem megy feljebb?
https://www.youtube.com/watch?v=DfjpfmFs-So
Félre ne érts nem a gépet akarom leszólni. Magam is egy ilyenre szeretnék majd beruházni, csak a 3000-es modellre. Itt maga a jelenség érdekes. Mert pl nálam 75hz a kijelző. Ami erre is van beállítva. gyengébb játéknál meg van a 75 fps, nyilván nem használja ki a kártyát nem is dolgozik csak mondjuk 80%-on (csak példa) De pl Div 2 -nél bizony sűrűn ott van a max körül, az fps persze nem mindig.
Ezért fura ez nekem. Nem akarok majd egy olyan gépet venni, amiben van egy erős kártya, de vagy gyenge a proci, vagy a táp, aztán azt látom ha kéne a kakaó sem tudja kihajtani. Az újabb helios 700-at (igaz kapni még szinte sehol nem lehet) már 2 táppal reklámozzák ami szintén fura, főleg úgy hogy a super annyira azért nem erősebb a sima 2080-nál. -
-
Bedepi
tag
-
q2w3
senior tag
válasz
gago1975
üzenetére
Ahogy írtam, kéz alatt vettem. Jótállásom van csak az Expert kft-hez. És ezzel is van a probléma. Ha még az acershopon keresztül vettem volna, akkor úgy gondolom támadható lenne a dolog, viszont így, hogy az acershop a Notebook Bp kft. , én az expertől szereztem a gépet, és egyébként a Cseh vagy milyen Acer a gyártó, így abszolút nem tudom kitől kérhetnék és mit. Mondjuk a honlapjuk sehol nem írja, hogy a feltűntetett információk csak tájékoztató jellegűek és a termék a valóságban ettől eltérhet. Ennyit írnak: "Munkatársaink mindenkor betartják az árukereskedelem tisztességes etikai normáit. Bármilyen felmerülő probléma esetén a vevők érdekeinek maximális figyelembevételével járnak el. A termékismertetőknél leírtakat oly módon terveztük, hogy semmiképpen ne adjunk félreérthető információkat. Ha mégis bármi elírást, hibát találsz, kérjük jelezd felénk."
Egyébként ezen kívül tetszik a gép és nehezen tudom elhinni, hogy szét fog esni. Elég masszív főleg a fém része, de a műanyag is a jobb fajta.
-
gurus
aktív tag
válasz
gago1975
üzenetére
Én nem erőltetném,eladnám helyében! anno 2 predator után ezért váltottam Asus-ra.alsó kategóriát drágán adják (helios 300) silány repedő,tőrő burkolattal.nem ér 5-600000ft.400000ft sem.kijelző meg valami iszonyú még amire jobb értéket hazudnak az is.szélein például bevilágit mindenhol,hála az összeszerelésének.Te gépedről írhatnál ,kíváncsi lennék a kijelzőjére és a burkolat minőségére.mennyire masszív?
-
q2w3
senior tag
válasz
gago1975
üzenetére
A hivatalos acer oldalán nincs semmi típus specifikáció, egyedül az acershop.hu-n van ilyen azt pedig ki is nyomtattam, be is karikáztam hogy ilyen gépem van, azt írja 72% NTSC kijelző van benne, és írtam mellé, hogy nem és hogy milyen panel van benne. Ezek szerint nem segített
-
frame120
tag
válasz
gago1975
üzenetére
Na ez a hiba új volt nekem. Ahogy nézem nem konkrétan az nvme ssd-kkel van a baj, hanem akkor van gond, ha thunderbolton keresztül csatlakozik. Mondjuk ezt a részét nem értem, azt gondolnám, hogy a thunderbolt képes gépeken is közvetlenül a pci-e -re van kötve.
De elvileg neked fel se fogja ajánlani, illetve ír hibaüzenetet, ha fel akarod telepíteni és a géped érintett.
Kezd már kínos lenni ez a frissítési mizéria. Mondjuk most a mac OS Big Sur is brickelheti valamelyik régebbi mac bookot, szóval nem csak a microsoftnál vannak bajok. -
válasz
gago1975
üzenetére
Ez így van, azaz egy normális gamer lapos több mint 500K, sőt amit írtál helios 500, az meg milliós tétel, és ha jó hűtést akarsz, akkor kb 4-5kg, azaz majdhogy asztaliként használod.
Ok persze értem és én sem lebeszélni akarok senkit nyilván, csak leírtam amit gondolok. -
válasz
gago1975
üzenetére
Nem is 90-re gondoltam, de ha 80-90 közt van tartósan a gyári pasztával folyamatos játék alatt az jó. Plusz amiket írtál, pasztacsere stb. Sajnos tudjuk be nagyon kevés noti alkalmas komoly játékok huzamosabb futtatására. Nyilván pl a nem megfelelő hűtés miatt sem....
-
válasz
gago1975
üzenetére
Én arra mondtam hogy nvme ssd-re illik hűtést tenni. A sebesség is igazolja. Innen a topikból tudom. Aztán a kolléga meg úgymond topik tag. Ezért mondtam. Ki volt ez már beszélve, KillHates hűtést is árult rá régebben, be is nyomta ide. Az meg hogy hol van az adott gépben meg megint egy külön dolog, vajon mennyire szellőzik ott figyelemmel kell kísérni.
Nekem nem lehet ilyen modulom, de ha lenne bizony azt már tudnám, kell rá hűtés mert nagyon melegszik.
-
Angel2014
addikt
-
-
Szotyi222
aktív tag
válasz
gago1975
üzenetére
[kép] keretet nem adtak hozzá
mivel kisebb és vékonyabb így papírtörlőkendővel béleltem ki
A foglalta fix nem szalagos.SSD amit ajánlottál ezek szerint az x5 el is jobban állunk mint ha gépnél kértem volna.
A jobb fajtákkal a x6 és az A 80 vennék mit tapasztalnák 1-2 másodperc vagy 2-3 perc ről beszélhetünk, hogy valamit gyorsabban csinál. -
Szotyi222
aktív tag
válasz
gago1975
üzenetére
3000 részből duál nem találtam 2x1 et is lehet belölle venni [link]
Igen fekete. Mert világos szín hátha késöbb csúnya lesz.
És a leírásában 120hz Kijelző volt feltüntetve a feketénél meg 144hz.
Le is képernyő fotóztam hogy ha nem 144hz sat küldenének.Most olvasom egyél feljebb hogy lehet 2x1 is venni 😁
-
StoneBridge
senior tag
válasz
gago1975
üzenetére
Köszi! A kis maximalista énem most azt mondja azért csak jobb lenne cserélni azért az 1-2 lehetségesFPS-ért
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2x16GB ADATA CL22 van bent (benchmark alapján is). Amúgy ebből a szempontból figyelmes voltam és kértem is hogy jegyezzék föl, így a számlán még a két modul S/N is rajta van (illetve az M.2 SSD típus S/N is, ha később jön még hozzá 1TB).
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Hobby elektronika
- Viccrovat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung kuponkunyeráló
- Okos Otthon / Smart Home
- Windows 11
- A következő évtizedbe repíti a NAND hatékonyságát a Samsung új kutatása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910, 100% Akksi
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- Bontatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Pedig simán azt hittem hogy V elrendezésű mint a képeket: 
De nem!!!

Legalábbis a 144 Hz+1660 Ti kombó tudja. Feltételezem a 120 Hz+RTX 2060 kombó is rudja, hisz ugyanaz a hulladék 120 Hz panel van benne ami TUF gépekben is és ott is van FreeSync.

pedig ennél a típusszámnál a leírásban 75%NTSC-t írnak!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Muerte