Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#8701) Szepi1979 válasza Szepi1979 (#8697) üzenetére


Szepi1979
senior tag

Mintha Kreténnél is lenne egy precision.

“ nem kell mindig nyerni “

(#8702) Dhampir válasza Mikulásbá (#8700) üzenetére


Dhampir
félisten

Ki az? :D

(#8701) Szepi1979

Mintha Kreténnél is :DD

(#8698) Kobak 27

Szerintem garancia nélkül ne vegyél ilyen gépeket, a Precisionok is tönkremehetnek és nem egészen elnyűhetetlenek.

[ Szerkesztve ]

(#8703) Szepi1979 válasza Dhampir (#8702) üzenetére


Szepi1979
senior tag

Nincs már? :)

“ nem kell mindig nyerni “

(#8704) hszilard666


hszilard666
veterán

Sziasztok!
Múltkor valaki hátizsákoztunk és valaki a topikból mondta hogy katonai hátizsákot keres mert hogy brutálisan strapabíró!
Itt van ni! [link]

ELADÓ METALFISH T60 ITX + RISER tinyurl.com/4zpfvccf

(#8705) Pocok256 válasza Muerte (#8685) üzenetére


Pocok256
veterán

Ezt dobta 3dmark 11 alatt.

26 fokos szobában.

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#8706) kreten67 válasza Dhampir (#8702) üzenetére


kreten67
senior tag

Hiába megy tönkre a precision ha én tudok hozzá alkatrészt nevetséges áron napokon belül,vagy mondjam hogy szinte az összes alienware típushoz adok alaplapot készletről azonnal.
A dell notiknál nem olyan fontos a garancia,mert van hozzá alkatrész gyorsan és korrekt áron.

(#8707) Muerte válasza Pocok256 (#8705) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Hát nem tudom... nem rossz az,de ha lesz kedved majd hozzá ki lehetne próbálni ICD-vel is,hátha hozna még pár fokot minuszban.

(#8708) Pocok256 válasza Muerte (#8707) üzenetére


Pocok256
veterán

Majd meglátjuk, de köszi :R Hetente azért nem akarok pasztázni :D Igazából a gpu always 80 fok alatt vagy környékén van a cpu t meg semmi nem hajtja szóval így most rendben van :P

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#8709) Dhampir válasza Szepi1979 (#8703) üzenetére


Dhampir
félisten

Fogalmam sincsen. Hol? :)

(#8710) spyduck válasza Pocok256 (#8708) üzenetére


spyduck
nagyúr

Ma kipróbáltuk. Semmi értelme nincs a gyárit MX-4-re cserélni. Majd beszerzünk drágább pasztát és gap pad-et, de szerintem azokkal se lesz jobb. Az ICD-n kívül mit ajánlotok még próbára?

(#8711) Pocok256 válasza spyduck (#8710) üzenetére


Pocok256
veterán

Most mondanám, hogy Coollaboratory Liquid Pro cuccot de isten ments, hogy tönkre vágjátok a gépet ugyanis az maradandó.

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#8712) Dhampir válasza Pocok256 (#8711) üzenetére


Dhampir
félisten

Őrültség lenne ily módon "kuponra" hajtani. :DDD

(#8713) Angel2014


Angel2014
addikt

Sziasztok nem tudnátok abban segíteni ,hogy lenne itt egy lenovo y560 -as gép I7 740q AMD konfiggal .

Egyik napról a másikra Bootolásnál kék képernyő fogad ami úgy néz ki felállna a gép mert látom dolgozik a winyó De sötét képernyő fogad. Csökkentett módban be tudok lépni VGA driver törlés után már feláll de itt csak a szabványos vga monitor van.

A másik feltétlenül kéne a HDMI kimenet ezt állítólag a VGA driver teszi fel , de le lehet tölteni külön is a drivert amit fel is lehet tenni megjelenik az eszközkezelőben azt is írja nincs hiba és engedélyezve van , de amikor bemegyek hangeszközök paneljába ott azt írja nincs csatlakoztatva ,pedig össze van dugva a kábel ,
és nem aktív a beállítás alapértelmezett eszközként és a beállítási rész. Realtek ati hdmi driver lenne szó.

Kérdés: Mi okozza a fekete Bootot és lehet e tenni valamit ellene? A másik ha szabványos adapterrel használom lehet e a HDMI drívert elindítani a saját külön driverével hogy aktív legyen a hang panel résznél?

Vagy ezt csak akkor lehet ha fent van az ati saját driverje? Vagy csak elég lenne egy catalist-ot feltenni hogy menjen a HDMI ? :F :R

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#8714) spyduck válasza Angel2014 (#8713) üzenetére


spyduck
nagyúr

Próbáltad már újratelepíteni mondjuk Windows 10-el? Mikor volt utoljára kitakarítva, újra pasztázva a géped? Mivel első generációs Core i7-ről és régi AMD kártáyról van szó, elképzeéhetőnek tartom, hogy BGA-s lett ha nem volt még takarítva a hűtőrendszer, vagy ritkán volt. Ez a konfig egy kazán. Ha egy újratelepítés megoldja és nem volt még pasztázva, akkor tedd meg, ha az újratelepítés sem oldja meg akkor keresd őt a BGA miatt: [link]

(#8715) Angel2014 válasza spyduck (#8714) üzenetére


Angel2014
addikt

Élesben azzal keztem win 10 -el tiszta telepítéssel utána ment vissza a win7 . Köszi ismerem voltam már nála várom az ő válaszát is....

Esetleg arra nem tudsz válaszolni a HDMI-be lehet életet kelteni szabványos VGA adapterrel és az ati HDMI driverrel? ? Esetleg elég egy Catayst-egy VGA driver nélkül feltenni? Lehet az megoldaná? Kép kijön szépen csak a hang nem....

[ Szerkesztve ]

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#8716) Muerte válasza Angel2014 (#8715) üzenetére


Muerte
Topikgazda

99% hogy elhasalt az AMD vga.HDMI külön hogy felmegy-e az kérdés,válaszd a CCC telepítésnél az egyéni lehetőséget és csak a HD Audio-nál hagyd bent a pipát hátha felmegy,bár sanszos hogy nem.

(#8717) KillHates válasza Angel2014 (#8713) üzenetére


KillHates
nagyúr

Várlak szeretettel! :K

Ott a sarokban az alaplapod helye! Meg ne próbáld otthon sütögetni, mert akkor végleg haza fogod vágni és már én sem fogok tudni mit csinálni vele!

[ Szerkesztve ]

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#8718) Plasticbomb válasza KillHates (#8717) üzenetére


Plasticbomb
addikt

Nem jól pozícionáltad. Nem azt a sötét kütyüt kéne nézni, hanem a másikat, attól jobbra, alulról az első polcon... Az XBox felett. :D :))

[ Szerkesztve ]

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#8719) k-adi válasza Plasticbomb (#8718) üzenetére


k-adi
nagyúr

vagy az xbox alatti kukát ;]

(#8720) Muerte válasza k-adi (#8719) üzenetére


Muerte
Topikgazda

A keselyű lecsapott áldozatára ;] Akartam is írni hogy nem véletlen van ott egy akkora kuka sem :DDD

(#8721) Plasticbomb


Plasticbomb
addikt

Itt nemrég "összevesztetek", hogy az Y700 throttlingol, ez throttlingol, meg az, stb.

Nem akarom se védeni, se tisztára mosni egyiket sem, egyedül adalékot szeretnék adni a témához.

Nem áll rendelkezésemre egyik gép sem, egyedül egy új A10-7870k asztali gép, értelmes hűtéssel (be quite! Dark Rock Top Flow). Viszont ezen tapasztaltam pár apróságot:

Nem tudom, mennyire húzzák be AMDnél a kiadásokat, de nagyon sok processzor (Saját APUM, fórumban más apuk, FXek) brutálisan magas alap feszt kap alapértelmezésben, kb mintha nem foglalkoznának a finomhangolással, csak hasraütnének. Vagy lehet, ezen a feszkón a lehető legkissebb a selejtarány, vagy akármi okból, de akkor is messze a tökéletestől.

Pl az én APUm CPUrésze 1,488 voltot kap 3,9 GHz maxhoz, és 1,5voltot Turbó órajelre. Anno nem volt elképzelésem arról, hoyg akarom majd tuningolni, csak a legjobbat akaratam a gépre rakni, így az alaplap szerepét egy ASUS Crossblade Ranger tölti be, de utólag azt gondolom, hogy jól tettem, hogy ezt vettem. Összeszerelés óta tesztelgetem, próbálgatom, keresek infókat, mit tudok vele kezdeni. Soknak tartottam ezt a feszültséget, így rákerestem, Overclok.net fórumon találtam táblázatokat, stb, amik alapján elkezdtem finomhangolni a gépet. Első körben utánamentem annak, hoyg miért "throttlingol" le 3 GHzre a CPU, mikor játszok: 3D terheléskor a proci lekapcsol egy adott pstatere, hogy az IGPnek elegendő erőforrás maradjon.

Az alap beállításokkal.

Alap

Nosza, teszteljük ki, mit tud, hamar meg is volt a tuning, de akkor is levette játékok alatt. Utánaolvasás, majd ráeszmélés a CPU+IGP keretre, és, hogy mikor miképp működik az egész, megkerestem, melyik pstatere ugrik le (P4 pstate 3000 MHz 1.23750V), és állítsuk át. belőttem 4 GHzre, akkor még az eredeti feszültésgen, majd szépen utána állítva a különböző pstatekhez rendelt feszültségeknek, majd a turbo state buherálásnak, base max freki eredeti turbó orajelre állításával, gyakorlatilag az IGP CPU részét finomhangoltam:

Finomhangolt

Nyertem: Hőfokot, fogyasztás, vállveregetést magamtól.:)

Visszatérve az itteni vitára, én nem lennék biztos abban, hogy:

1: igazán meg lett hajtva az az APU. Ha csak a CPU-t hajtottad meg benne, az édeskevés, kb 30-40%ékát tekerted csak a cuccnak. kényszeríteni kell, hogy meg legyen terhelve (Én CPU=Prime95, IGP=Luxmark Stress Test módot használtam, tekeri, mint állat. :) ) Elvileg a luxmark tudná hajtani a CPUt és az IGP-t is, de jobbnak láttam primeal izzasztani a cuccot.). Lehet, nem árt, letildod valahogy a dvga-t, ne zavarjon be. Vagy, akár azt is megizzaszthatod, és majd akkor meglátod, miként is alakít az a hűtés.

2, Carrizo APU, de szerintem ott is érvényben van a hasonló pstatere ugrás 3D terhelés esetén, szóval érdemes ránézni, merre jár a CPU, amikor rányomsz az IGPre. Ha csúcsról (estemben 3,9(T4,1)) leesik ilyen alacson szintre (esetemben 3,0), gyakorlatilag azonnal, anélkül, hoyg a hőfok igazán emelkedett volna, akkor tuti, hogy visszavesz arra a pstatere. Finomhangolás, és tesztelés.

3, lekapcsol a CPU, mikor felkapcsol az IGP, de azért, mert energia szűkében van: Olvastam valahol, hogy eléggé alul van méretezve pl a hálózati táp az Y700 AMD verzió esetében, nem emlékszem a megoldásra, de ez meg amolyan teszünk a minőségre, a profizmusra hozzáállás a Lenovo részéről.

Remélem ezzel adtam némi adalékot a témához. És valamiképp szereznem kell egy AMDs Y700at, minél olcsóbban, csak sérülésmentes legyen az elektronika, ennyi számít. (Szétkap, benchtáblára pakol, és szórakozik üzemmód.:) )

[ Szerkesztve ]

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#8722) redbulz válasza KillHates (#8717) üzenetére


redbulz
tag

Még meg van a g46? :Y

[ Szerkesztve ]

(#8723) Dhampir válasza Plasticbomb (#8721) üzenetére


Dhampir
félisten

Erre való az AmdMsrTweaker.

Y700 esetében is el lehet játszadozni vele.

Érdemes ezt a fórumot olvasgatni és a Lenovo ezen fórumát is.

(#8724) Plasticbomb válasza Dhampir (#8723) üzenetére


Plasticbomb
addikt

K15TK barátibb, "kattintós".:)

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#8725) Dhampir válasza Plasticbomb (#8724) üzenetére


Dhampir
félisten

Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet! :R

(#8726) KillHates válasza redbulz (#8722) üzenetére


KillHates
nagyúr

Igen.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#8727) KillHates válasza Plasticbomb (#8718) üzenetére


KillHates
nagyúr

Nem fikázni!!! :D :P
Az egy Arduino vezérelt ALDI-s szendvicssütő!
Halál precízen bobja fel a golyókat a chipre! :D

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#8728) ->Raizen<- válasza KillHates (#8727) üzenetére


->Raizen<-
veterán

Ez oszt igen. Hogy hogy? Homályosíts fel mester :D

(#8729) kreten67 válasza ->Raizen<- (#8728) üzenetére


kreten67
senior tag

Hogy hogy hogy,az alsó sorban a melegszendvics ,a felsőben vga chip fluxal ólommal!
Na mégis mit gondoltatok mitől van 4 keze és három feje (így spórolja meg a segéd bérét).

[ Szerkesztve ]

(#8730) ->Raizen<- válasza kreten67 (#8729) üzenetére


->Raizen<-
veterán

Nekem nem kellene az a szenvics! Ólommérgezés garantált. :))

(#8729) kreten67 : Amúgy ez a bga felválósdi kezdődött asszem a box360-al mert kispórolták az ólmot a kötőanyagból, valami környezetvédelmi blabla miatt na már most amit ti reworkoltok az ólommal kevert cucc, mennyivel lesz tartósabb mint a gyári kötés a bga-n?

[ Szerkesztve ]

(#8731) KillHates válasza kreten67 (#8729) üzenetére


KillHates
nagyúr

A kezem meg a fejem hagyján!!! Viszont reggel csak akkor tudom felhúzni az alsógatyát, ha előtte a derekamra tekertem az óriáskígyót! :DDD

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#8732) KillHates válasza ->Raizen<- (#8730) üzenetére


KillHates
nagyúr

Hidd el jó az! Ha elég sokat eszel belőle akkor vállalhatsz tuti melót Pakson amit egyébként senki sem mer vállalni! :D

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#8733) ->Raizen<- válasza KillHates (#8732) üzenetére


->Raizen<-
veterán

:DDD Az hót ziher! 10 tonnás ólommellény se kell majd. A vérem se fog világítani. Holnap csatlakozom a klubbhoz egy g751jyvel.

[ Szerkesztve ]

(#8734) k-adi válasza ->Raizen<- (#8733) üzenetére


k-adi
nagyúr

mi lett a szuper lenovo 50 70-el?

(#8735) Angel2014 válasza KillHates (#8717) üzenetére


Angel2014
addikt

Köszönöm! :R Milyen rend van most ! :B

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#8736) Angel2014 válasza Muerte (#8716) üzenetére


Angel2014
addikt

Köszönöm! Mármint ha kiválasztom a catalyst egyéni beállítását és ha csak a HDMI van telepítve és felmegy akkor van esélye , hogy beindul a HDMI is? Szóval a catalyst hiánya csinálja a problémát?

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#8737) capulet75 válasza k-adi (#8734) üzenetére


capulet75
addikt

:DDD ;] :U Annyira még sem volt szuper....

Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

(#8738) KillHates válasza ->Raizen<- (#8733) üzenetére


KillHates
nagyúr

Én meg adom el a kis G46-osom. Fáj a szívem... :'(

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#8739) KillHates válasza Angel2014 (#8736) üzenetére


KillHates
nagyúr

Megpróbálhatod, de degradálódni fog a chip idővel és kukaértett lesz az egész!

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#8740) ->Raizen<- válasza k-adi (#8734) üzenetére


->Raizen<-
veterán

Semmi, megy tovább, erősebb vas kell ennyi az egész.
(#8738) KillHates:Az enyém is egy picit, jó volt ágyban dögölve gémelni , de a rog-os géppel ezt nem igen tudom majd eljátszani mert agyon fog nyomni. De sebaj valamit valamiért. :D

[ Szerkesztve ]

(#8741) KillHates válasza ->Raizen<- (#8740) üzenetére


KillHates
nagyúr

Csinálj minden nap 150 felülést és egy-két hónap múlva akár egy trolibusszal is aludhatsz :D

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#8742) ->Raizen<- válasza KillHates (#8741) üzenetére


->Raizen<-
veterán

Megvolt, aztán a napi 600 hasprés 200 fekvővel, legutóbb már az sem okozott gondot ha 2x 3x megmásztam 4 emeletet. :D Szóval a sajátos "norbi update" megvolt.

(#8743) Martin97 válasza ->Raizen<- (#8740) üzenetére


Martin97
aktív tag

Én azt mondom inkább 1-2 kilóval nehezebb legyen, mint "tojást" süssön. :DDD ;]

Ha már szóba jött a bga-zás, és a sufnituning, akkor mire érdemes figyelni házilagos sütögetésnél, vagy hőlégfúvónál? Digit. hőmérőm van, tehát a hőfokot kb. pontosan tudom. Nem mintha szükségem volna rá, meg előbb viszem a cuccot szakihoz, csak foglalkoztat a téma. :)

[ Szerkesztve ]

(#8744) kreten67 válasza Martin97 (#8743) üzenetére


kreten67
senior tag

Erre a kérdésedre egy valamirevaló szaki nem ad neked tetsző válasz,mert az általad felvázolt megoldás semmi jóra nem vezet! Erre való a szaktudás és a tapasztalat egy jóféle BGA rework állomással kombinálva.

(#8745) ->Raizen<- válasza Martin97 (#8743) üzenetére


->Raizen<-
veterán

(Mélyrehatóbban nem foglalkoztam a témával, bár dibag technikusként dolgoztam mobilteló gyárban, ott sokat segített a röntgengép, ha a kamera foglalat gyanús volt az összefolyt esetleges óngolyók miatt) Házilagos javítás nem javasolt nagyobb kárt tudsz tenni a kütyüben, mint szeretnéd. Az ilyen önjelölt sütögető, hőlégfúvós "technikusokat" hagyni kell. Aki megfelelő céleszközök nélkül azt igéri javítani tud.

[ Szerkesztve ]

(#8746) KillHates válasza Martin97 (#8743) üzenetére


KillHates
nagyúr

Arra érdemes odafigyelni, hogy utána már ne vidd el szakemberhez, mert kétségbe fogja vonni az épelméjűségedet :D :DDD

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#8747) KillHates válasza ->Raizen<- (#8728) üzenetére


KillHates
nagyúr

Miután stencileztem vagy felgolyóztam a chip-et szépen beteszem a sütőbe és indítok egy általános profilt.
A vezérlés első lépcsőben szárítja a chip-et, majd fellépeget az ólmos forraszanyag ömlési pontjára kitartja egy ideig és szépen hagyja visszahűlni. Közben néha rám böfög, hogy nézzem már meg mi a helyzet :D

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#8748) PR0JECTNR56 válasza Martin97 (#8743) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

+1, Penge Borisz ajánlása szerint is: "A súly a megbízhatóság jele." :D

(#8749) Martin97 válasza kreten67 (#8744) üzenetére


Martin97
aktív tag

Meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen módszereket használjak, és nem is lenne mit javítani szerencsére.

Csak azért kérdeztem, mert nem rég egy ismerősöm azért kérte el a hőlégfúvót, hogy majd megszereli a piacon vett laptopjait, és eladja. Ezt pedig nem tudtam hova tenni.
De ezek után már világos. Meg az is, hogy nem veszek tőle semmit. :D

(#8750) #56268288


#56268288
törölt tag

Tesóm laptop vásárlására szánta el magát és nézett is egyet.
Nem gémer laptop, de remélem nem gond, ha itt kérdezek, illetve kérek tanácsot. Pl ez mennyire jó ár-érték arányban ?
[link]

Ha tudtok kedvezőbbet ilyen áron, szívesen veszem.

[ Módosította: MurdR ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.