Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1451) Ursache válasza balikabo (#1450) üzenetére


Ursache
senior tag

290 Huf-ért 10 darabot kérnék :D

Grat a géphez :C

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#1452) egyedülülő válasza balikabo (#1450) üzenetére


egyedülülő
őstag

Üdv a klubban! :C

"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."

(#1453) Kasya válasza balikabo (#1450) üzenetére


Kasya
nagyúr

Szuper, gratulálok!
De az a HDD igen lelekrombolonak tunik :N

(#1454) Shifty01


Shifty01
tag

Hi!
Laptopot vennek a kozeljovoben tobb modell is felmerult de dontesre nem jutottam. Kb 300e koltenek ra ha kicsit tobb az se baj.
Legjobb lenne 1 r9 es viszont nem talaltam csak msinel a10 es procival ami velemenyem szerint nem eleg a vgahoz mivel kb 1 i3 szintje

Keresgeltem es talaltam a schenkert es az Eurocom-ot. Nem tudom mennyi lennd avegosszeg mirebehkzzak Mo-ra. Azt tudom usabol nem eri meg rendelni viszont ezt nem tudom.
Nv kartyatol azert tartok mertmost a konzolok mind amd tovabba mantle API. A gcn-re jobbanvarhato optimalizalas. A konzolok miatt is(multi platform game) es mivel a kiadokat elletta a harvereirol szolo (mukodes) dokumentumokkal a fejlesztoket. Mig az nv ad 1 black boxotesa.fejlesztoknak 0infot.
Tehat inkabb amd kartyat preferelnam 7970m v 8970m.vr9 m290x el szerelt gepet ujonnan v hasznaltan vennek.
Msi gx60 nal a proci aggaszt. Vannak tapasztalatok a gx-rol?
Vagy regebbi szerias hasznalt gep ivy i7 + a felsorolt kartyak egyike. Esetleg tipusokat is mondhattok ilyen specifikaciokkal.
Az nvtol csak azert ockodom mert mar most vannak gcn-t jobban szereto jatekok +ott a mantle is ami sok cimre lesz elerheto a hirek szerint a jovoben.
Kitudja mi lesz kesobb ha mar most a gcn van a reflektor fenyben?
Ha megtudtok gyozni az ellenkezojerol esz ervekkel en elfogadom mivel nem vagyok sem piros sem zold parti ink esszeruen gondolkozok.(probalok)
Az msi felol is halltootam /olvastam hideget meleget ezert nem tudom mi az igau mi nem.

A gep jatekra streamelesre kellene elsosorban +photoshop +video edit
Elsosorbanaz a10 jatek es stream szempontbol erdekel redereles es hasonloak nem. Ha jatekot es streamet nem fogja le az a10 akkor ok amugymeg akkor kell a francnak 1 csuccs gpuval szerelt gep amit cpu miatt nem lehet kihasznalni.

TELEFONROL IRTAM AZERT VAN EKEZET NELKUL. ES LEHETNEK BENNE HIBAK. ELNEZEST ELORE IS

(#1455) Ursache válasza Shifty01 (#1454) üzenetére


Ursache
senior tag

Amiben amd kozponti feldolgozo egyseg van az nem gamer laptop. Felejtsd el. Maradjunk intel vonalon: sandyvel sem nyulsz melle, de javallott legalabb egy ivyval operalni.

A vga valasztast illetoen erdekes filozofiad van. Nem lehet, hogy tul komplikalod? A mantle valoban kurva eros api, rengeteg szabadsaggal, de ember is kell hozza, aki ki tudja ezeket a lehetoseget hasznalni. A kovetkezo fel ev (ev, passz), nem hinnem, hogy ekorul forogna. Majd ha belerazodnak, akkor lehet villogni.

Eleinte a sony cell processzorat is milyen rohadt bonyolult volt programozni: ido kell.

Ettol fuggetlenul a zoldek tovabb lobbiznak, hogy a jatekmotorok tobb fpst hozzanak nvidia kartyak alatt. En nvidiat javaslok, de csak mert nem bonyolitom, persze lehet sokkal tobb van mogotte!

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#1456) conqver válasza Shifty01 (#1454) üzenetére


conqver
aktív tag

Nézz szét a BF4 topicban vagy a 290/290X topicban, hogy mennyire sikerült a nagy durranásnak beharangozott Mantle!
Nekem a Clevo-ba volt 7970M ua. asztaliban!
Piros halál, fekete képernyő és más driveres problémák.
Nvidiával nagyságrendekkel kevesebb volt a probléma!

Shadow&Dust.....

(#1457) Muerte válasza Ursache (#1455) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Én is így látom,a mantle nagyon jó ötlet volt,de csak arra volt elég hogy felrázza az állóvizet.Volt egy pár mobil amd vga-m,egykártyás és kétkártyás rendszerek is.Utoljára 7970M CFX.A hardver előtt le a kalappal,amelyik játék ki tudta használni a compute shader nyújtotta előnyt erősebb volt egy azonos kategóriájű nV-nél ez nem vitás,de mondjuk elenyésző mennyiségű játékról van szó.Az AMD-nek az egyedüli hibája amit évek óta nem tudnak orvosolni: AMD vga = baromi erős hardver+ szar driver...nagyjából ennyi.Mondok egy egyszerű példát,felrakod a legutolsó WHQL-t és tegyük fel tökéletesen futnak az idei,vagy talán még tavalyi játékok is,de tegyél fel egy 2007-es Crysis-t,pontosabban ne tegyél fel mert sírva fakadsz :DDD Vsynch nélkül játszhatatlanul akad,kevés fps-t produkál,töri a képet,oldalirányú mozgásnál szétesik az egész stb.
Ugyanez pl. egyik régi kedvencemnél a Trackmania-nál, 5870M cfx benchmark 2010!-ben 190FPS kimaxolva, 7970M cfx 2013-ban 130 FPS a két rendszer között kb. +400% a teljesítménybeli különbség!
Egy db. 680m a trackmania benchmarkban 200 FPS-t produkált...780M-el még nem is néztem.Crysis rommá tuningolva,16x élsímítással 120-200 FPS 780M sli-vel,ott ahol a 7970M cfx 60-80-at produkált 2x-es élsimítással.Szóval ha régebbi játékokkal akar az ember normálisan játszani akkor elő kell kukázni egy régi drivert amivel lehet hogy normálisan fog futni,de akkor meg az új játékok lesznek kukák...ez egy betegágy...
Nálam az "i"-re az tette fel a pontot,mikor a legújabb whql-t felraktam 7970M cfx-nél tavaly év vége felé és asszem pont BF3-mat vagy BL2-t toltam,közben jött egy üzenet egy youtube-os linkkel,a játékot letettem tálcára,megnyitottam a linket,a youtube vide képe szépen zöldre váltott és hirtelen csatt kékhalál,az alján ATI xyz..sys error code üzenettel :DDD kipróbáltam mégegyszer,gondoltam ilyen nincs is,DE VAN! :DDD ugyanúgy kékhalál...Ez volt az a pont ahol azt mondtam,ELÉG!,köszönöm de mást szopassatok a hitvány drivereitekkel tovább! Azt már meg se említsem hogy ha filmet nézel AMD kártyán akkor az oldalirányú mozgás akad,ha beesik az FPS 60-alá játékban=akad,NV esetében semmi ilyen nincs,nem akad hanem lassul,de folyamatos! Az AMD mobil procikról felesleges,bármit is írni,hulladék mind játékra...A múltkor megkeresett egy srác hogy van valami MSI csodája, gtx670M+AMD proci és hogy lehet hogy a WOT 20-25 FPS-el megy mikor a 670M nem is gyenge vga :DDD A proci szűk 3000 pontot tudott 3D11-ben :DDD Az első generációs i7-em tudott megrántva 7000 fölött :DDD igaz extrém proci volt.Visszatérve a mantlira,nincs igazából hosszútávú jövője mert jön az egységes DX12 és mindent arra fognak írni,pont azért mert az stabil lesz,nem úgy mint amit az AMD produkál.

(#1458) KillHates válasza Muerte (#1457) üzenetére


KillHates
nagyúr

Na végre egy profi is jól megaszonta ami már bennem is régóta körvonalazódik... :R
Vicc az egészben, hogy a MSI fejtágítóján mondták, hogy az AMD A10-el szerelt HCF-es GT notijuk gyártása többe kerül, mint a Core i-vel szerelt nVidiások és mégis 30-35%-al olcsóbban adják mert teljesen eladhatatlan; raklapszám küldik vissza a disztrik a központi raktárba... :U

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#1459) Muerte válasza KillHates (#1458) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Én sem értem mi a poén benne hogy "gamer"-nek tervezett laptopba olyan procit raknak ami meg sem tudja nyikkantani a mellé tett vga-t,mert aki egy kicsit is képbe van messzire elkerüli azt a verziót,de hát ők tudják :DDD

(#1460) kreten67 válasza Muerte (#1459) üzenetére


kreten67
senior tag

"Muerte75" az Amd vezírei céltáblára fogják szögelni a képedet,bár ha beakarják hozni a lemaradásukat úgyse marad idejük lövöldözni! :))

(#1461) Muerte válasza kreten67 (#1460) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Majdcsak megvédetek :DDD vagy nem :U :DDD

(#1462) Shifty01


Shifty01
tag

Sok helyen olvastam hogy ELVILEG nem fogja annyira vissza mint azt az emberek gondolták. Viszont nekem is szemet szúrt, hogy 1 sandy i3 szintjét hozza.
Viszont az olcsósága is megfogott, de hiszek nektek, én is kételkedtem, de mint mondtam ovlastam hideget meleget is róla... Viszont amit itt mondtak eddig nekem az nagyrész igaz volt eddig szoval bizok bennetek :DDD
Mostmár csak az a kérdés akkor, hogy custom built pl Eurocom v Shencker (ugyan azok ming SAGER v Clevo de nem USA-bol hozzák be ezért nem vám köteles)
Vagy előre összerakott cuccal bealljak én is a ROG klubba vagy az idegenek felé vegyem-e az irányt. 300 körüli gépet ujonnan /használtan érdekelne Max 350k
Elsősorban új cucc érdekelne és minél tovább használhassam játékra és hasonló célokra amit már fent leirtam.
A lenovon gondolkoztam, de az SLI-vel csak a baj van ahogy olvasgattam sok helyen.(mikro lag/stutt stb)
Az Eurocom és a schenker honlapján nézelődtem és a jobb kártyák drágábbak. Pl a 770m kicsit gyengébb mint az R9 a 780m pedig erősebb nála 15% körül, viszont 250 euro a külömbség a 780m és a r9 között.
Ezért huzott volna a szivem amd fele no meg a GCN miatt.
Lehet, hogy a MANTLE nem lesz nagy sikerű, de viszont a konzolokban GCN van ami eléggé mérvadó a fejlesztőknek is. Jobban várható opt gcnre. Vagy rosszul következtetek? Az NV megéri a felárat és a kockázatot, hogy nem kap olyan szintű optimalizációt mint az amd?
A driver szempontból tényleg kicsit unalmas ez az egész huzavona és egy helyben toporgás. A Geforce "csoda driver" mobil vga-kon is hoz gyorsulast vagy inkább csak a nagy tesóknak?

(#1463) Muerte válasza Shifty01 (#1462) üzenetére


Muerte
Topikgazda

A "csodadriver" nem hozott különösebb gyorsulást...nálam legalábbis nem vettem észre,bár még beta állapotban van.Azt gondolom inkább arra gyúrnak nV esetében is mint a mantle hogy tehermentesítse vagy legalábbis jobban összedolgozzon a proci+vga.A portolás meg mindig zsákbamacska hogy melyik vga-n fog jobban futni a játék,jónéhány esetben beharangoztak már előre játékokat hogy biza az majd nV-n,vagy AMD-n biztosan jobban fog ám futni,aztán az élet meg megcáfolta mert pont az ellenkezője történt,de többségében olyan rémlik amit AMD gaming evolved-ként beharangoztak aztán nV-n meg jobban ment mint a saját hardverjeiken,persze biztosan van ellenkező példa is.

(#1464) Shifty01 válasza Muerte (#1463) üzenetére


Shifty01
tag

Értem
Akkor át is térhetünk arra hogy 300 körüli ár fekvésben mi fér bele ujjonnan/ használtan.
A bövithetőség nalam elég fontos. Mivel SSD + HDD -vel akarom használni és nem akarok usbre fanyalodni mert azzal csak a baj van.(táp nélküli külső hdd. Táppal ellátott az más az van és lesz is.)

Konkrét tipusokra gondolok mint ajánlat. Használtan kb ennyiért mit lehet szerezni és ujjonnan mit éri meg venni.

[ Szerkesztve ]

(#1465) Muerte válasza Shifty01 (#1464) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Nem igazán vagyok az árakban otthon,csak nagyjából az AW-ket követtem mostanában. 350K-ért pl. tudsz venni egy használt R3,R4-et,vagy tudsz venni kevesebbért "fapadosabb" verziót amibe upgradeled a vga-t,mondjuk 7970m,680m,780m-re vagy valami ilyesmi.Sager/Clevo-nál dettó ugyanez a helyzet. Új gépet 350K-ért nem fogsz olyat kapni amivel meg lennél elégedve teljesítményben szerintem,bár nem tudom mik az elvárásaid.

(#1466) egyedülülő válasza Muerte (#1465) üzenetére


egyedülülő
őstag

A felsorolt vga-k alapján 780/r9 290 stb a legjobbat szeretné az meg nincs árban. legalábbis nem új gép 300-350 pénzért.

"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."

(#1467) jam1991 válasza egyedülülő (#1466) üzenetére


jam1991
tag

használtban se igazán

tücsök hátán csücsök ლ(ಠ益ಠლ)

(#1468) Muerte


Muerte
Topikgazda

Hát igen,nem nagyon fér bele,de igazából ha főleg játékra akarja a gépet akkor 7970M/ 680M alá meg már nem nagyon érdemes menni szerintem.

(#1469) Shifty01


Shifty01
tag

Eurocom szerel gepeket 350 korulhd 8970m 770m el
Kerdes hogy milyen az eurocom mint marka minosegben. Es hogy a ketto kozul melyik a jobb vga

(#1470) Muerte válasza Shifty01 (#1469) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Nah mostmár értem azért nagyjából a tanácstalanságod okát,mert látom nem nagyon vagy képben a mobil vga-k teljesítményéről.A 8970M cirka 40-45%-kal erősebb a 770M-től,sőt még 680M is erősebb tőle nagyságrendileg 30%-kal.Azért mert 7-essel kezdődik a neve nem jelenti azt sajnos ebben az esetben hogy jobb is mint akár elődei.Itt nézheted meg a mobil vga-k adatait : Notebookcheck 770M: [link] 8970M: [link] Az adatok nem pontosak,mert különböző hardverkörnyezetben készültek a mérések különböző gépekkel,tehát mondjuk alul a játékteszteknél nem biztos hogy fedi a valóságot,ha az egyik gépben mondjuk extrem proci volt a másikban meg egy alap i5 teszem fel,akkor jócskán nem reális az eredmény ha 2 szál/magas órajeligényes játékról van szó.Ami biztosan támpontot nyújthat összehasonlításkor az a 3D11-Performance GPU eredmények.Ezek sem pontosak,mert azóta driveresen javultak,de fogjuk rá nagyjából erre lehet támaszkodni.
Néhány példa: 780M-re írnak 7700-at,valós: ~8100 pont
680M-re írnak 6070-et,valós:~6500 pont
7970M-re írnak 5900-at,valós: ~ 6700 pont ( mert 2102-ben volt egy AMD boost driver)
A lényeg ha Eurocomot nézel,linkeld be ide és majd ránézünk.A legfontosabb kritérium gamer laptopnál hogy a hűtés meegfelelő legyen,minden más dolgot ez alá kell sorolni az én véleményem szerint.

(#1471) Ursache válasza Muerte (#1470) üzenetére


Ursache
senior tag

2102-ben :D

Hol élsz Te? BTW: Hűtő jön?

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#1472) balikabo válasza Kasya (#1453) üzenetére


balikabo
tag

Régi notimból van egy 256Gb os SSD-m az ment bele:) ez meg egy külső rack be:)

Egyébk meg akit érdekel a gép: [link]

Komolyan ennyiért sztem jelenleg a legjobb:)

[ Szerkesztve ]

(#1473) Muerte válasza Ursache (#1471) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Baazzz :DDD látszik még félig aludtam :D

... a hűtődet most gyártják ;] ne izgasd fel magad,hol van még Karácsony? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1474) Shifty01 válasza Muerte (#1470) üzenetére


Shifty01
tag

A 680m-et és a quadrokat kivéve mind beleférne a keretbe

(#1475) Kasya válasza Shifty01 (#1474) üzenetére


Kasya
nagyúr

7970-hez kepest a 680 270 euro felar? Megjeleneskor a Dellnel csak 200 euro volt a felar es mar akkor mindenki sokallta...

Szvsz a 8970 se biztos hogy megeri a 92 euro felarat, mert kicsit huzva a karin, ugyanazt adja.

(#1476) Shifty01


Shifty01
tag

Ez pedig a teljes konfig. A legördülő miatt nem látszik a többi.

Azt tudom, hogy sajnos a
7970m - 8970m - r9 m290x között minimális a javulás.

Ezek az árak az eredeti árhoz képest add/sub jelzi. Tehát nem az aktuálisan kiválasztotthoz képest

[ Szerkesztve ]

(#1477) Kasya válasza Shifty01 (#1476) üzenetére


Kasya
nagyúr

Nem tudom kesobb mennyire bovitheto, de ha igen, akkor inkabb valaszd a 7970m-et, majd kesobb ha ugy gondolod, hogy keves, add el. Kb 250 euro felarert tudnal boviteni 780m-re.

Ill. nem tudom van-e SSD-d, de ha mas nem, mSATA helyre egy min 32gb-os beszerzese erdemes, mint catche, mert a HDD-hez kepest irdatlan gyorsulast tud eredmenyezni.

[ Szerkesztve ]

(#1478) Shifty01


Shifty01
tag

Itt van a másik amit kinéztem.

770mhez képest 230euro a felár a 880 meg 270 euro szoval majdnem mind1 már. Egyiksem fér bele. Ezért tudok csak tapogatozni, mert nem tudom öszintén, hogy megérie-e a felárat v sem és ink gyüjtsek még v fölös kifizetnem a +-t mert kb ugyan azt kapom v jobbat amd oldalrol.

Van 1 840 EVOm 120gb

[ Szerkesztve ]

(#1479) Malonee válasza Shifty01 (#1478) üzenetére


Malonee
tag

Sziasztok!

Nem akarok hülyeséget írni ezért, ha tévedek javítsatok ki, de nem érném meg a 770m helyett a 860m? 88 euroval olcsóbb lenne a konfig

(#1480) KillHates válasza Malonee (#1479) üzenetére


KillHates
nagyúr

Ha Maxwell-es akkor igen, ha Kepler-es akkor nem.

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#1481) Malonee válasza KillHates (#1480) üzenetére


Malonee
tag

Akkor nem éri meg, mert ott Kepleres választható

(#1482) he7edik.


he7edik.
addikt

Urak!

Az i5-520 330M Vaiomat szeretném egy valóban gamer notira cserélni.
Milyen configot nézzem ami képes futtatni a BF4-et multiban magas minőségi beállítások mellett?

Égő szöveg a flém vázon

(#1483) fluidpwn


fluidpwn
tag

ASUS G56JR (i7-4700HQ, GTX760M) vagy Lenovo Y510p (i7-4700MQ, 2xGT755M) a jobb választás?

(#1484) Casanova* válasza fluidpwn (#1483) üzenetére


Casanova*
veterán

Asus :K

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#1485) KillHates válasza Casanova* (#1484) üzenetére


KillHates
nagyúr

Fúj, micsoda előítéletek :D :DDD :Y

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#1486) conqver válasza fluidpwn (#1483) üzenetére


conqver
aktív tag

Asus !!!
Lenovo Y510P-ről ITT többet tudnak!!

Shadow&Dust.....

(#1487) Kasya válasza conqver (#1486) üzenetére


Kasya
nagyúr

Hat nem kellett volna raklikkelnem a topicra. Az utolso oldal kb csak garanciaztatasrol szol :/

(#1488) fluidpwn


fluidpwn
tag

Kösz mindenkinek. Rendeltem egy Asus-t. Elég lett volna benéznem a Lenovo Y topikba... Pedig szimpatikusnak tűntek.

(#1489) baro32


baro32
aktív tag

Esetleg tud valaki az Asus g750jz re valami akku progit mert már 5% elhasználódást ír ki az aida64.

HP OMEN 17" i9-13900HX 32GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD

(#1490) Ursache válasza baro32 (#1489) üzenetére


Ursache
senior tag

Ha hálózatról használod, vedd ki az akksit. Kb 60%-os töltöttségen legyen, amikor ki van véve.

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#1491) KillHates válasza baro32 (#1489) üzenetére


KillHates
nagyúr

Ne törődj vele; valami miatt hülyeséget ír ki nekem is; állítólag 864 töltési ciklus van benne, és 86%-os az elhasználódása. Miközben mikor még vidáman elkocog valamivel több mint 4 órát a gép. Talán egy kicsit többet is mint új korában...

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#1492) baro32 válasza KillHates (#1491) üzenetére


baro32
aktív tag

Köszönöm a megnyugtató választ. :R
Nekem a Power4gear Hybrid -Power saving módban van (net,böngészés) ilyenkor és mikor leválasztottam a töltöről akkor 2óra 52perc-től kezdett a hátralévő idő.
Az Aida64:Tervezett kapacitás 89208 mWh-ír ki az akku-nál.

Mondjuk ez lessz még csak az 1-ső merítesem

[ Szerkesztve ]

HP OMEN 17" i9-13900HX 32GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD

(#1493) solyom76


solyom76
senior tag

Na gamerek nincs valakinek egy otthon porosodó i7 2820qm procija?

Az élet szép..csak élni kell!!! Clevo P15sm..

(#1494) Shifty01


Shifty01
tag

Lassan összeáll a kép.
Utolsó kérdésem ezzel kapcsolatban.
Kepler: 770m
Kepler 870m
Kepler 860m
Pitcairn: Hd 8970m
Pitcairn: r9 m290x

Melyiket lenne érdemesebb?
Maxwell-el nem szerelik a lapit sajnos :(
Keret: 1200

Ami nem látszik: i7 4700MQ (4c/8t)(2.4ghz - 3.4ghz haswell 6mb L3) TDP 47W
Ezek közül ennyiért:

[ Szerkesztve ]

(#1495) Shifty01


Shifty01
tag

Tévedtem még 1 lenne:

A képen látható : 1. 2. HDD + 1 3. Optibay-el + 2 db msata hely van benne.
Ha nem kérek bele gyárilag mSata ssd-t egyet sem és csak 1 hdd-vel kérem akkor attol a hely az lesz vagy egyentalán nem is szerelik bele és később nem tudom böviteni?
nagyon jó lenne ez a dupla mSATA + 2 HDD és ha kell még akkor veszek hozzá 1 bracketet és kiveszem odd-t és lesz 3.
Szoval ha nem rendelek külön bele ilyen alkatrészt attól a lehetőséget meghagyják későbbi bővítésre ugye?
A RAID-ot pedig később is be lehet allitani gondolom.
Tehát ezeket hogy szokták szerelni? hagynak lehetőséget bövitésre ha nem kértem gyarilag?

(#1496) aproo


aproo
tag

Hali mindenkinek.
Játékra "már jó" gépet szeretnék, leginkább eddig használtakban gondolkodok.
Ami inkább lényeges lenne nekem az a használat alatti hang. ( film-net csönden legyen, de játék alatt se legyen túl hangos (szobatársak miatt))
A "csendes" hűtés mellet a gép nemárt ha nem fő meg.
Nem akarok fps bajnok lenni ,de akár szerényebb részletességgel min 30 fps elvárok.
A 17" amire inkább váltanék.
Amiket néztem: AW 17
Medion erazer X7825 (ebböl van ful hd ,hd redi is nv 770 karival)
Asus G74 , G75
Lenovo y500 , y510p
Amikkel játszok: Empire Earth ,Dead Island ,WoW , COD , BF3

[ Szerkesztve ]

(#1497) Muerte válasza Shifty01 (#1494) üzenetére


Muerte
Topikgazda

870M vagy a 8970M ezek közül,amelyik szimpatikusabb alapon.Teszted néztél a gépről a hűtéssel kapcsolatosan?Egy pár kép sem ártana róla mit takar az alsó burkolat ;)

(#1498) Muerte válasza aproo (#1496) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Mennyi a keret? Az általad felsorolt fajtákból leszűkítheted AW-re és Asus-ra ha normális hűtést akarsz.

[ Szerkesztve ]

(#1499) Muerte válasza Muerte (#1497) üzenetére


Muerte
Topikgazda

Találtam róla videót közben [link] nem hinném hogy különösebb gond lesz a hűtéssel,bár azért nem 60°C-nál fognak megállni a hőfokok még vsynch-el sem az tuti.Direkt 15,6-ost akartál? Ha FHD panelt választasz mellé,nem lesz túl nagy élmény játszani rajta,főleg ha multi FPS-t is tervezel.

(#1500) etern válasza Muerte (#1499) üzenetére


etern
tag

Tiszteletem urak!
Van akinek van itt alienware 17 je 780m-mel? Érdeklen hogy ott hogyan alakulnak a hőfokok. Még egy új thermalpadezés az kell majd nálam, csak kíváncsi vagyok alapon mi a helyzet másnál?

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.