Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6324) Apollo17hu válasza tomcica (#6323) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Hát, igazából nem tudom, mit írhatnék, elsőnek talán azt, hogy jó választás volt. :)

Év elején problémám volt a derekammal, meg egy ideje a csípőmre is vigyázok, de most nyáron szerencsére (vagy a cipőnek köszönhetően?) minden sérülés elkerült. Amióta (május) megvan a Kinvara, szerintem csak abban futottam, nagyon jól szellőzik, nem probléma, ha a futókör helyett az aszfalton használom, és nagyon jó érzés a korábbi cipőimhez képest, hogy alig van súlya.

Majdnem minden héten háromszor használtam 1-1 körre (5+ km), az elmúlt hónapban pedig a pénteki napokon 2 köröket mentem (haverommal, aki félmaratonra készült). Korábban írtam, hogy zsibbadt a lábfejem, de ez elmúlt, valószínűleg hozzáerősödött a távhoz a lábam. Szerintem olyan 300-350 km lehet benne.

Ha most ránézek, azt mondom, jövő tavaszt-nyarat még kibírja, de utána valószínűleg nyugdíjaztatni kell. Már most látszik rajta 2-2 kisebb repedés a cipő két szélén, ahol a lábfej hajlani szokott. Ezt nem is inkább a futásnak, hanem annak tudom be, hogy elég sok guggolást szoktam edzés végén csinálni, hogy erősödjenek a lábaim, a hajlítgatások nem kímélik az anyagot.

Nade a lényeg, hogy jó érzés benne futni, ill. az a jó, hogy nem érzem, vagyis nincs semmi zavaró tényező, ami akadályozna a futásban. Nem töri a sarkam, nem voltak vízhólyagjaim, nem is értem, hogy a Saucony üzletben miért akarták erőltetni a min. 10 perces próbát. :D

Amúgy megnézegettem a Shield-es cipőket (esős időre), de annyit nem akarok kiadni értük, amennyiért Mo.-n árulják. Valószínűleg az lesz, hogy felpróbálok egyet-kettőt, és ha vmelyik bejön, akkor megrendelem olcsóbban külföldről.

szerk.: Lecsekkoltam a cipőt gyorsan: összesen van 2 repedés rajta, és nem is szimmetrikusan. Ez akkor nem a guggolástól van, hanem attól, hogy az árvíz után eltaknyoltam a fellazult földből kilógó gyökerekben. :DDD Lehet, hogy még 2 nyár is benne van.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.