Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5068) Timyyy válasza Newboy911 (#5064) üzenetére


Timyyy
őstag

Ismerem az érzést, gyakorlatilag 3,5 év totális punnyadás után kezdtem el futni, emlékszem, hogy középsuliban rühelltem a kötelező 2km-t évente 2x lefutni, most meg önszántamból megyek.... ki hitte volna :))
Először 2 tókörrel kezdtem (Ajkán), ez kb 1800m, aztán 4. alkalommal növeltem 3 körre, 5. alkalommal meg már 3 és felet futottam, ma pedig megint 3-at, mert fárasztó napom volt, szar formában is voltam...

Most jönne pár hülye kérdés, de légyszi ne cikkeket linkeljetek, saját tapasztalatot szeretnék, és saját javaslatokat!
Először is... futás előtt nemigazán szoktam bemelegíteni, pár bokakörzés, körözök 2-t a lábammal és futás (abból indultam ki, hogy suliban a tesi mindig futással kezdődött, mint bemelegítés, ebből gondoltam, hogy bajom nem lehet...) vagy mégis?!
Aztán... futás közben (még kisebb távokon is, tehát 5 km-es futások alatt, körök közben, bizonyos szakaszonként érdemes nyújtani pl? Vagy valami mást? Ha igen, akkor hogyan? (de lehetőleg ne olyat amihez a földön kell fetrengeni mert nem teremben futok :) )
És futás után? Nyújtani szoktam a vádlim, meg a combom, és ennyi, az is max fél perc... (volt már hogy km-enként nyújtottam pár mp-et és mentem tovább), mivel kicsi távokat futok, nemhiszem hogy extra mennyiség kellene ezekből, de a futás utáni dolgokra kíváncsi lennék azért...
Meg hogyan lehet rosszul futni? :D A sarkatokat is leteszitek (teli talppal tul.képp), vagy csak a lábujjakat és a talp első felét? :DDD Na ez hülye kérdés, de most tényleg...
Hogy kell jól futni? Ilyen technikai dolgokra értve... levegővétel, ilyesmik.

Ja, nem kifejezetten neked szólnak ezek a dolgok, mindenkitől szívesen fogadok minden tippet. :)
(ha ez fontos hozzá, nő vagyok, 22 éves, nincs túlsúlyom, épp csak 1-2 kg, ehhez mérten tippelgessetek mit hogyan... :) )

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.