Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49971) Agony válasza sutirablo (#49967) üzenetére


Agony
aktív tag

Az időpont is befolyásolhatja, hogy hogy megy a futás edzettségi szinttől függetlenül.

Én világ életemben délután/este (17 óra után) futottam és nagy ritkán ráveszem magam, hogy reggel menjek egy lazát, akkor érezhetően magasabb a pulzusom, koordinálatlanabb a mozgásom, az egész olyan esetlen... délután meg minden rendben van.
Szóval ha már jó ideje követsz egy edzés sémát, arra rááll a tested és ha nem is bemelegítés szintjén, de valahol tudat alatt felkészül a terhelésre, aztán ha ezt megborítod lehet ilyen diszkomfort érzés.

A kajáról nem is beszélve, mert hiába vagy reggel kipihent, lehet teljesen más az energiaszinted mint a megszokott futásaidnál és ezért érzed magad enerváltnak, mert az esti futásokra már fel vagy töltődve a nap folyamán bevitt kajából.

Engem a reggeli futással a világból ki lehet kergetni és versenyekből is az éjszakaiakat szeretem, másnál meg pont fordítva, van olyan ismerősöm aki csak azért nem indult egy félmaratonon, mert sötétben volt (pedig belvárosban zajlott kivilágított utcákon) vagy ugyanígy volt aki Ultrabalaton éjszakai szakaszt nem akart vállalni és nem azért mert félt.

Szerintem érdemes lenne megpróbálnod egy azonos távú és tempójú edzést egyik nap reggel, másik nap pedig a megszokott időpontban megcsinálni aztán lesz összehasonlítási alapod. :K

Start with a whisper, end with a scream!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.