Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46551) Peterhappy válasza tomcica (#46546) üzenetére


Peterhappy
őstag

Azzzigen.

Tuti a pokolra jutok, de én még mindig mókásnak érzem, hogy nem csak a versenyzőket előzted meg, hanem a szervezőket is :B A kutyás rész kemény, nem is értem, ez hogy történhetett meg, nekem a rémálmom, hogy egy ilyen afférom egyszer komolyabbra fordul.

Jópofa pálya lehet.

Egyébként lehet, hogy ennek így kellett történnie. Bár a beszámoló alapján nem tudom elképzelni, hogy a 15 km-es affér nélkül kikaptál volna, de így legalább oda kellett pakolnod magad és taktikáznod is kellett, abban - meg a pszichés hadviselésben :D - meg jó vagy.

Élmény volt olvasni, jó lenne egyszer ennek a szintnek akár csak a közelébe felküzdeni magam. Merasszongya' "Kipihentem magam kicsit 4:00 koruli iramon".
Hát b+. :D Az egyéni legjobb km-em is 4:22. És utána nem éltem.

(#46552) norby_42 válasza Peterhappy (#46551) üzenetére


norby_42
aktív tag

"Az egyéni legjobb km-em is 4:22."
És ha kiengedik a kutyát? ;]

Eat pasta, run fasta

(#46553) Hi!King válasza tomcica (#46537) üzenetére


Hi!King
őstag

Anno rendeztünk egy tájfutó versenyt, a felvezetésnél túl sok ellenőrző pontot és még a legkisebb korosztály szalagozását is én kaptam, az utolsónál pedig annyira kicsúsztam az időből, hogy jött egy versenyző (normális esetben nem indíthatták volna el a versenyt, amíg az összes felvezető azt nem mondja, ok), egy 12 év körüli gyerek, és nem tudva, hogy én felvezető vagyok, tőlem kérdezte, hogy nem láttam-e esetleg a pontot, mert nem találja. Én meg nyújtottam neki az ellenőrzőpont dobozát, hogy itt van.

A srác szerencsére így is megnyerte a versenyt a korosztályában.

(#46554) Peterhappy válasza norby_42 (#46552) üzenetére


Peterhappy
őstag

:D :D

(#46555) tomcica válasza HKorn (#46550) üzenetére


tomcica
Topikgazda

;] :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46556) tomcica válasza Peterhappy (#46551) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nem mesz a pokolra :DDD nem volt ez akkora problema,csak kellemetlen.
Volt ott a kutyan kivul kakas,tyuk vegig a palyan,kisebb allatkert.Mondjuk leht utanam jovoknek mar nem volt az utjukba,de mivel en romboltam elol igy elolem menekultek elsore (vagy epp nekem rontottak) :B

Elol futni egesz mas,foleg ilyen terepen,ahol nem tudsz optimalisan tempot futni.Gyorsan kell futni,de sporolva is,figyelni a tobbiek rezduleseit stb.
Meg van amikor nagyon adja,mint a multkorin,na ott nem figyelsz semmit,hanem tolod 110%-on ami a csovon kifer es a kozeledbe se ernek.
Tegnap ugy ereztem,hogy rovid ez a verseny,meg egy 20km ilyen iramon megfektette volna a futokat,ugy ahogy illik :DD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46557) emvy


emvy
nagyúr

Na, haver futott egy 2:54-en beluli maratont ma, pedig o is nemtom, 35 folott van.

while (!sleep) sheep++;

(#46558) Vertigo18 válasza norby_42 (#46549) üzenetére


Vertigo18
addikt

Valljuk be, sokunknál az is happy end lenne, ha elkapná már végre egy kutya! ;]

Én ezen nyihogtam fel, még most is mosoly van az arcomon, akárcsak a másik fórumtársunknak: "Kipihentem magam kicsit 4:00 koruli iramon". Hát, az anyja fülit, azt!: D

Nagy-nagy gratula! :C

[ Szerkesztve ]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#46559) myckey válasza tomcica (#46534) üzenetére


myckey
veterán

De szeretem is a laza öltözetet, akár félmeztelen is menet közben...

de jó is.

GJ .

csak a húsom akadályoz az ilyen akciókban....

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#46560) inf3rno válasza tomcica (#46546) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Cuki. :D [link] Ezen jobban látszik a méret:

Én ilyet a Balatonnál láttam valakinél Badacsonyban azt hiszem. Ki volt kötve méteres vékony láncra, aztán annyira idegbeteg volt, hogy attól tartottunk eltépi a láncot. Kerítés persze nem volt. Inkább visszafordultunk.

Jó ez így, hogy többféle talaj van, szeretem az ilyen versenyeket. Tihanyban volt még régebben ilyen az egyik.

Gratula! Jobb volt ez így, legalább küzdöttél egy kicsit, nem csak úgy simán megnyerted. Mindig jobbak az ilyen versenyek.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#46561) inf3rno válasza Hi!King (#46553) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja, ez volt a csel a versenyben, hogy kinél van az utolsó ellenőrzőpont. :D

Buliban hasznos! =]

(#46562) Chuck Norris válasza tomcica (#46546) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Hát ez nagyon szép, főleg, hogy így a kutya ellenére sem estél vissza :R

Én is kimentem végre a jó levegőre szombaton: [link]
Kicsit kocogtam, próbáltam a gyenge lejtőkön lefutni de úgy fél távnál eléggé megfájdult a hasam ahol felvágták, ezért nem is erőltettem tovább, inkább csak gyalogoltam a hátra lévő részeken.

A suunto órám elkezdte hozni a fenix3 szintjét, már ami a pontatlanságot illeti, a kiírás szerint csak 107Km volt a táv ez meg 120-at mért, több mint 10%-ot tévedett ami szerintem elfogadhatatlan. Volt olyan, hogy állok mező szélén, az órán nézném a trekket az meg 2Km-es léptékbe váltott és körbe-körbe pörgött rajta a vonal, fogalma nem volt arról se, hogy hol vagyok meg, hogy merre az előre, mindezt úgy, hogy csillagos volt az ég sehol egy felhő. Ha tönkre megy ez az óra akkor lehet nem is veszek másik futósat, visszatérek a casio stopperra.

(#46563) inf3rno válasza Chuck Norris (#46562) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Lehet, hogy bedöglött a GPS chip benne. Nekem mobilon volt ilyen utoljára, hogy cikk-cakkban mentem szerinte az úton, és dupla távot mért. Még akkor lehet ilyen, ha nem frissíted, és az előtt indulsz el, hogy GPS jelet találna. De ezt is csak úgy hallottam, hogy általában probléma a GPS-es kütyüknél. Amúgy azért nagyon fura, mert a Suunto órák elvileg gyorsulásmérő alapján is pontosítanak. Most ha az nem mutat semmit, akkor az teljes ellentmondásban van azzal, hogy a GPS szerint mozogsz. Nem tudod garanciával visszadobni?

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#46564) tomcica válasza Chuck Norris (#46562) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Casio stoppert tamogatom, nekem is van egy sima stopperem, vagy a focipalyan levo ora eleg (mp mutato nincs rajta, de ora:perc igen, az eleg). Hardcoreee :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46565) ígyvanferi válasza inf3rno (#46563) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Valószínűleg emiatt a gyorsulásmérős pontosítás miatt szokott nálam az lenni, hogy az erdőben körözve néha 20-30 m-rel az út mellett vezeti az útvonalamat, mintha a fák között futnék. Maga a körív, meg nagyjából a táv is stimmel, csak el van csúszva. Gondolom ha ez nem lenne, akkor egy nyílegyenes vonallal kötné össze a két pontot, amikor még volt, meg amikor már van megint gps jel.
De hogy az ilyen cikk-cakkban nagyon elmért útvonal rajzolás miért lehet, azt nem tudom. Ha rendszeresen update-elve van a műholdak pozíciója, meg az indulás is a jel fixálása után történik, akkor valami komolyabb a bibi.
Ahogy ránéztem most a trackre, ilyen tökéletesen kiegyenesített szakaszok vannak, mintha tényleg minden bedöglött volna egy időre. Ilyet rögzített futásoknál szoktam látni. Egy Ambit3 ennyire ne veszítsen már el kontaktot a műholdakkal. Movescounton a beállításoknál biztos be van kapcsolva a FuseSpeed?

[ Szerkesztve ]

(#46566) Never79


Never79
tag

Tegnap megvolt a Muzsla trail. Nem voltam még a Mátrában eddig csak átutazóban. A borús, de ideális idő ellenére nagyon szép volt a táj, bár a csúcsokon a pára miatt olyan messzire nem lehetett ellátni.

Magát a versenyt nagyon élveztem. 1200 szint van benne, lehet nagyképűen hangzik, de nem volt vészes, mert már az első 14kmes részben sok szintet tettünk bele. Sajna kevesen voltunk, 250 nevezőből csak kb 80-90 ember jött el.

A Muzslára fejben felkészültem, ezért az elejét nem akartam elfutni. Mátrakeresztesi frissítőpont után jött a móka a kaptató, de kipihentem magamn 9-10 perces kilikben 😂. Alapvetően szerintem a keleti oldalról nem nehéz a Muzsla (persze nem mindegy mennyi van az ember lábába), genyó, mert hosszú, de igazán kapaszkodni csak az utolsó 300-400 méteren kell. Meg talán kezd beérni lassan, hogy hetente azért megpróbálok 1000 szintet beletenni a futásokba, csak nyáron maradt el ez, mikor az aszfaltosra készültem. Lefelé viszont kemény volt számomra. Van egy betegségem (jobb oldali bénulás), ami a lábamat is érinti, és így a stabilitás érzékem nem olyan jó. Itt viszont kurv@ technikás lefelé, meredek, nagy kövek amiket nem lehet átugrani, kis kövek, amiken megcsúszik az ember. Itt egy csaj megelőzött. Öröm volt nézni, ahogy lefelé szögdécselt.

Érdekes volt, hogy 13-14 kmtől a célig egyedül futottam, csak 2 srácot előztem meg, s olyan érzésem volt, mintha edzést nyomnék.

1 amatőr hibát követtem el, de azt 2x is, hogy mentem a "tömeggel", s letértem az útról. Szerencsére csak 100-100 métert tettem bele. Mentségemre szóljon, elterelte a figyelmemet egy Ms. Motiváció kerek hátulja is :U :D.

4 órát terveztem 3:35 lett, amivel elégedett vagyok.

Tomcica, Chuck Norris gratulálok nektek. :R

(#46567) Corpuscle válasza Vertigo18 (#46558) üzenetére


Corpuscle
őstag

De csak azért 4:00 iramon pihent, mert bokáig gázolt a fosóhomokban. Amúgy lett volna 3:40. :DDD
Innen is Grat! :)

(#46568) tomcica válasza Never79 (#46566) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:R zajlott ott is a hetveg. A Miss Hatso az eleg kifogas neha egy lazabb tempohoz is :DDD mi baj lehet?! 🙃

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46569) tomcica válasza Corpuscle (#46567) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Szamolgattak a csapatban is, felig lo fejjel, h csak 5:30-as iram ment 34km-en nehany lanynak... mondom nekik varjaaa' itt siman 15mp-t megevett a talaj, abbol az irambol lehet 20at is. :K
Koszi-koszi mindenkinek.
Tegnap 7km-vel atmozgattam, laza oreglanyos cammogas fuvesen. Ma megkezdtem az uj alapozo ciklust, 3het bevezeto megy, utana novembertol fullos terheles.
Cipoket mar elo is keszitettem, van egy Pega 36 Shield, saucony ride iso, saucony Fastwich 9,pega 35 meg regrol (ez lehet elverzik a 3het bevezetoben heti 160km korul lesz az atmenet). Nezegetem a Pega 37et,csak meg draganak tartom. NB Propel, rebel, 1080 v10 barmikor johetne, csak talaljak jo aron. Pega trail 2 v/es Terra Kiger szinten.
Ja van egy jo kis Salomon Ride 2,meg bejaratos, csak nehanyszor setaltam benne, gyanus h telen kelleni fog az is.
Ruhat az nem veszek, teszi a dolgat a sok decathlonos cucc, kicsit vihartvertek mar, de edzesre jo az :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46570) ígyvanferi válasza tomcica (#46569) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Pega 36 Trail, Terra Kiger 6 most kuponnal 73 euróért van a webshopban. Kb. 26 ezer Ft.

A Sense Ride 2 meg továbbra is zseniális. Kár, hogy a 3-as elég más lett a tesztek alapján. Nehezebb, merevebb.

[ Szerkesztve ]

(#46571) Chuck Norris válasza inf3rno (#46563) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Ez nagyon jó ötlet volt köszönöm, írtam is a finneknek, feltöltöttem a számlát aztán viszik vissza DHL-el, két év garancia van az órára. Csütörtökön szinkronizáltam le az adatokat és azt írta, hogy frissítette a műholdat is szóval ez sem lehet a baja. A telefonon a GPX viewer pár másodperc alatt oda tudta rakni a pontot az útvonalra, pedig nem is igen volt térerő az erdőben az offilne mapot meg nem használom.

@ígyvanferi: FuseSpeed-et nem bántottam, az alapbeállításon kellene lennie, most meg sem találtam hol lehetne piszkálni de bárhol is lenne akkor sem mentség rá, hogy 112-nél belerakta a tóba az útvonalat aztán meg, úgy kilóméterenként van benne töréspont :(

@Never79: gratula, melyik volt a lefele, a Z3?

(#46572) tomcica válasza ígyvanferi (#46570) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nalunk a Ride 2 meg csak most van learazasokon, szoval kaphato szinte minden meret. 3-as fullos aron van, meg a tesztek alapjan nehezebb es nem annyira jatekos cipo, inkabb igaslo.
Terra Kiger az annyiert nagyon jo ar :K mondjuk most nem tudok HU-ba rendelni, ugyhogy muszaj a szerbiai akciokat lesnem. Itt se kiger se wildhorse nem volt meg elado, valahogy nem jut el ide. :F

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46573) danielsz válasza tomcica (#46572) üzenetére


danielsz
tag

Magyarországi webshopokban meg a Ride 2 kezd kifogyni, csak pár nagyobb méretben van. Gondolom nincs nagy különbség a Ride 1-hez képest, utóbbit használom, mondjuk egy ideig még kitart. Kár, hogy a Ride 3 akkor tök más, mondjuk 34 ezer alatt még nem láttam sehol.
Pega 36 Trailen gondolkozom, de "sima" pega 36 mellé használni nem valami változatos.

(#46574) bajnokpityu válasza ígyvanferi (#46570) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Majd shield kéne lassacskán. Van még a winfloban, de trail +shield lenne az ubertuti

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#46575) Never79 válasza Chuck Norris (#46571) üzenetére


Never79
tag

Bocsi, nem teljesen értem a kérdést. Muzsláról a "sima" piroson jöttünk le Szurdokpüspökinek. Erre gondoltál?

Én most terepcipőt vettem, meg futómellényt. Sajnos az imádott Hoka speedgoatom teljesen megadta magát, a mafatéban is van már 1100 körül. Viszont a jelenlegi speedgoat-ból még a szélesített sem jó :(, mafate-ért meg nem akarok kiadni 60 k körül (pedig nekem az A terepfutó cipő). Így áttértem a sötét oldalra salomom sense ride formájában :D . Át fogok térni én is a külföldi vásárlásokra, mert nagyon elszálltak itthon a cipőárak, és nem feltétlen az euro miatt szerintem.

(#46576) ígyvanferi válasza tomcica (#46572) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Hozzátok ezek szerint nem szállít a nike.com?

Danielsz: ja, a multinavigátor is kifogyott a Ride-okból. Örülök, hogy a nyáron tudtam még venni egyet. Esetleg az Ultra Prot lehet még megpróbálni, az 30 ezer.

Bajnokpityu: olyan kombo egyébként nincs, a trail cipőkből gore-texes változat van. Nyílvan az még jobb is terepre, mint a shield.

[ Szerkesztve ]

(#46577) HKorn válasza ígyvanferi (#46576) üzenetére


HKorn
addikt

Saucony Peregrine-t nem próbáltátok még? Nekem a 10-es van Gtx verizóban (Gore-Tex), elég frankó terepre, bár sok összehasonlítási alapom nincs.

Run&Ride

(#46578) tomcica válasza ígyvanferi (#46576) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ez nem EU, ez nekik mar balkan, itt abstart a vamolasba utkozol, random vamot kapsz ra, neha van am meglepi. Szoval lehet h nehany webshop szallit ide, de hogy annyiert nem kapod kezhez amennyiert a kosarba tetted az is biztos :O

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46579) tomcica válasza ígyvanferi (#46576) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Annyiert barmelyik Slab Sense-t meg kell venni, nem penz erte. Viktor futotarsamnak van Ultra 2,nagyon meg vab elegedve vele. 80euroert vette ausztria outlet.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46580) Chuck Norris válasza Never79 (#46575) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Kicsit kevertem a dolgot bocs, de csak azért mert a Muzsláról a P-nek ok, hogy vannak meredekebb részei, főleg a végén mielőtt leérsz a patakhoz de azért az egész nem meredek, azzal a pirossal nekem az szokott a bajom lenni, hogy sosem akar vége lenni. Majd egyszer nézd meg a Z3-at a Muzsla nyeregbe, na az már meredek, ha sár van akkor bot nélkül még négykézlábas is :)

(#46581) sharp4


sharp4
őstag

Sziasztok!

Hétvégén a Spar Maratonon futott valaki? Elég rossz időt sikerült kifogni a versenyre sajnos. 30km-es távon indultam, a felkészülés nem volt teljes és egy 2 hetes megfázásos időszakot tudok magam mögött. Ennek ellenére így is 2:27:30 volt az időm 4:53as tempóval. Természetesen többször bőrig áztam, de azért élvezhető verseny volt ezek mellett is.

Más: Garmin Venu vagy Forerunner 645? Venu felé húzok az érintőképernyő miatt és jobb okosóra funkciók miatt. Vagy meg kellene fontolnom a 645-öt? Futás, Squash, kerékpár. Ezekre használnám.

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#46582) myckey válasza Chuck Norris (#46562) üzenetére


myckey
veterán

Ügyesek voltunk.
Itt is gratula !

Jó szervezés és szép idő, mi kell még....( bár éjszaka mocskosul sötét volt, csillagot is alig láttam, de még sokszor az eget sem. Javarészt egyedül, nem mindig volt felemelő. )
Zemplén nagyon szép volt, már amikor láttam belőle valamit.

Egyébként Alltrails 4400-at ír a távunkra, szintet. [link] Szervezők 4100-at...
Órák elvileg úgy a legjobbak, ha GPS mellé Baro is társul.
Távolság meg 108km kb, állítólag.
Én még tettem bele távot meg szintet, ráadásul nappal, nem is a vaksötétben....hozom a formám. :)

(#46564) tomcica

Itt se telo se okosóra, navihoz.
Tájfutó iránytű, térkép/itiner. Stopperes óra.
Ha másban nem, legalább ebben hárdkúr.
Bár most hétvégén bepróbáltam telefon+gpx....volt is vele bajom. röviden.

(#46566) Never79

Gratulálok neked is a hétvégédhez.

Ahogy megaszondtam,
A Muzsla másik oldala, nehezebb/technikásabb/hosszabb lesz.
Lefele szakaszotok. Én csak "Piros Muzsla" nak hívom, a jelzés miatt.

Amin felmentetek a hegyre, az a jóságosabb rész, "csak" a végén kell elviselni a meredek egymás utánikat. Csak....jah.....hogyne.... :R

Ms Motiváció....
Jó is az, néha én is azon kapom magam, hogy megyek a motiváció után, vagyis hogy visszaáll a pulzusom, mert takarékon megyek....aztán rájövök hogy miért.
De van hogy elengednek. Mikor már a nyakukban lihegek egy ideje.
Ilyenkor megjegyzem, hogy most oda lett a motivációm, vége a világnak, mi lesz velem stb.... :)
Persze ellenkező példa is akad.
A Mátrabércen az egyik ismerős hölgy mondta, hogy menjek utána nyugodtan, nem fog végig futni....nagyon hálás voltam, és mentem is vele egy darabig, de aztán el kellett engedjem, szívem szakadt meg :O
De ha tovább megyek a tempójában, akkor a táv másik felétől hullazsákban végzem.
Mérlegeltem és a kisebbik rosszat választottam.
Gyenge voltam.

Mindenkinek gratula, mindenhez.

(#46580) Chuck Norris
Elég meredek meg kavicsos köves stb az a piros is, sztm.
De leginkább engem is a hossza zavar, pláne felfele :DDD
De tény, lehet ettől cudarabb lefelét is találni. Kékesről a sárga is az, ami kivisz mátraháza után a műútra.
Esetleg galyavár lefele. Vagy óvár oldala....Ágasvár stb...
Bükk, Legmagasabb pontról visszafele, Szalajkavölgybe.
Nagy-Eged is cudar lefele .
Ésatöbbi :)

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#46583) ígyvanferi válasza tomcica (#46579) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Ez sajnos nem S-Labos, csak sima Salomon, ez egész pontosan. Ránézésre amúgy nem sok különbség van az S-Lab Ultra, meg e között. És erről is jókat olvastam, szóval én azt mondom, ajánlott 30 ezerért.

(#46577) HKorn: télen, hóban, latyakban milyen egy GTX-es cipő? Sosem próbáltam még ilyet. Előző télen nem volt hó és terepen sem jártam, így nem volt para, de előtte hamar átázott a friss hóban a cipő.

Ruhám sincs gore-texes. Pedig egy f.sza kabát jó lenne. Városban futni elég volt a hosszúujjú vastagabb póló + mellény kombinációja, de ha kimegyek terepre, ez már kevés lehet. Ami van Asics kabátom, az meg elég sz.rul szellőzik, munkába bringázni jó volt télen, mert jól szigetel, de futásnál már hamar belefulladok az izzadtságomba. Szóval ha majd láttok jóféle, minőségi kabátot, ami bír egy kis esőt, szelet, és még engedi szellőzni is a párát valamennyire kifelé, nem mellesleg megvan 70-80 euróból, akkor sikítsatok. 100-ig még mondjuk elmehet az ár.

[ Szerkesztve ]

(#46584) inf3rno válasza ígyvanferi (#46565) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Loyality offer-nél neked visszajeleztek emailben? Én nem kaptam semmit azóta sem. :S

Ambit3-nál én nem látok ilyen fuse micsodát. Van olyan, hogy compass declination, az nincs bekapcsolva.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#46585) inf3rno válasza tomcica (#46569) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Na ha találsz NB propelt jó áron, akkor szólj nekem is. :D

Buliban hasznos! =]

(#46586) myckey válasza ígyvanferi (#46583) üzenetére


myckey
veterán

LaSportiva
Ez a GTX cipő nekem jól szolgált/szolgál, mára a kopásálló réteg megadta magát, sajnos.(írtam már róla )

"Néha" megfordulok terepen, és annyit mondhatok, hogy az előző nem GTX hez képest, ég és föld. Igaz, a cipő minősége is.
Mindig GTX et használok a továbbiakban, ha lesz rá pénzem.

Salomon jacket
Ezt használom. Szélben,kisebb esőben megteszi.
43Eur vettem, külhonból.
Xl es, akciós utolsó darab volt, de még így is feszülős .

Én nem a kolléga vagyok, remélem nem gond.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#46587) Hi!King


Hi!King
őstag

Egyébként aszfaltra/könnyű földútra is léteznek goretex cipők? Ma reggel gondolkodtam el azon, mikor az esőben futottam, hogy mennyire lenne értelme ilyet vennem hétköznapi használatra, jelenleg annyi van, hogy tudom, hogy a legkisebb eső, vagy az egyik helyen, ahol füvőn futok át, átázik a cipőm, és mostantól március végéig ilyenkor nem elég egy nap a megszáradására, van hogy kettő sem, így másnap egy másik cipőben futok.

Nekem csak túrázásra van goretex-es cipőm, jó drága is volt, konkrétan a jelenlegi legolcsóbb és legdrágább túracipőm között 16-szoros árkülönbség volt, a járvány miatt elhalasztott külföldi túrák miatt pedig áprilistól mostanáig a legolcsóbbat többször használtam.

(#46588) parandroid válasza Hi!King (#46587) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Én a shieldes pegát néha felveszem hétköznap is. Hideg, nedves, latyakos időben a tökéletes városi mindenes cipő. Kényelmes, jól néz ki, meleg, vízálló.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#46589) myckey válasza Hi!King (#46587) üzenetére


myckey
veterán

Családba rendeltem egy ilyet.
Columbia Caldorado III Outdry női

Mindenféle terepre használják.

Nincs panasz az őszi/téli latyakra stb....

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#46590) ígyvanferi válasza inf3rno (#46584) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Még nem. Azt írták, hogy 2-4 hét is lehet, mire megkapjuk az egyedi kódot. Hogy ezen mi tart eddig, azt nem tudom.

Ne az órában, hanem movescount.comon nézd az egyes sportmódoknál, az advanced optionson belül. Az nekem is új infó volt most, hogy nem bekapcsolom-kikapcsolom módon működik, hanem bizonyos sportmódoknál van, míg másoknál nincs, attól függően, hogy lóbálod-e a kezed közben vagy sem. Bringázásnál nyílván semmi jelentősége nem lenne, mert nem tudna a karlendítések hiányában a mozgásból pontosítani a gps jelen, szóval ott pl. nincs is ott az advanced opciók között. Futás, gyaloglás, sífutás, tánc (?), frízbizés (rögzített már valaha valaki frízbizést gps-es sportórával, és ha igen, miért? :U ) van a módok között, aminél van FusedSpeed.

Van egyébként FusedAlti is, ami meg a gps-t a barometrikus magasságméréssel kombinálja. Úgy vettem észre, hogy oké, hogy a térképadatokon finomít a barometrikussal, viszont amikor a gyors időjárásváltozás miatt megy félre a magasságmérés, azon viszont nem igazít az adatok alapján. Illetve azt max. strava-n kikényszerítheted az adott tevékenységnél a correct elevationnel.

[ Szerkesztve ]

(#46591) inf3rno válasza ígyvanferi (#46590) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Na megtaláltam, de úgy tűnik nálam nem kikapcsolható. Érdekes még, hogy van benne interval timer. Nem tudom, hogy azt az óránál nem e lehet menüből bekapcsolni, vagy miért off. Benyomom kíváncsi vagyok.

Buliban hasznos! =]

(#46592) stefyY


stefyY
őstag


Tegnapom. :))

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#46593) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Találtam egy tök jó kalkulátort. Lehet számolgatni vele, hogy ki milyen szinten van az olimpikonokhoz képest. :D [link] Én ha a PB-t nézem, akkor talán karcolom a 60%-ot, ami még "regional class" versenyekre sem elég. Talán ha sokat edzek, akkor azt a szintet egyszer megütöm. :D De amúgy kedvesek, mert szerintük mindenki atléta: "> 0% = An Athlete".

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#46594) Peterhappy válasza stefyY (#46592) üzenetére


Peterhappy
őstag

Gratula, szép számok :R

@Never79: Neked is gratulálok!

(#46595) parandroid válasza inf3rno (#46593) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Nézd meg, hogy a teljes népesség mekkora hányada képes 5-10 percet egyhuzamban kocogni. Aki 3-5-10 km-t le tud futni, az igenis sportérték. Aki 1 km-t sétál naponta testmozgás jelleggel, az többet tesz az egészségéért, mint az embertársai túlnyomó többsége. Szép dolog a topsportért rajongani, felkelni a kanapéról, és a magunk kis gagyi szintjén csinálni még szebb. Igen komoly társadalmi erőfeszítésre lenne szükség, hogy erre tömegeket rávegyünk, mert hosszabb távon egyrészt vagyonokat lehet vele spórolni, másrészt a kevesebb frusztráció, stressz, elkeseredés, fásultság az egész világot élhetőbbé, meg egy jobb hellyé tenné. És ehhez pont azt kell megérteni, hogy lassan, bénán, akárhogy csinálni valamit nem szégyen, kifogásokat keresni, és neki sem állni az.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#46596) inf3rno válasza parandroid (#46595) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jó, de attól még nem nevezném őket atlétának. Én amikor atlétika szakkörre jártam, még akkor se igazán voltam atlétának mondható. Azért nem volt telefosott búvárruha alkatom, mint most, de bőven volt még mit javítani rajta akkor is.

Buliban hasznos! =]

(#46597) Hi!King válasza inf3rno (#46596) üzenetére


Hi!King
őstag

Szerintem az átléta magyar és angol jelentése eleve nem egészen ugyanaz. Magyar nyelven tágabb értelemben az atlétikai sportágak űzőit nevezzük atélténak, szűkebb értelemben futó körökben szokták használni az atlétikai egyesületek sportolóira, azaz élvonalbeli vagy élvonal közeli sportolókról van szó, tehát ebbe már a hobbifutók, hobbifutóklubok tagjai nincsenek benne.

Angolban meg eleve nem csak az atlétikai sportot űzőt nevezik athlete-nak, hanem minden sportolót, tehát pl. a bringás is athlete. Az meg, hogy milyen szinttől nevezik annak, szubjektív.

(#46598) parandroid válasza Hi!King (#46597) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Jó, hát felénk az atléta az az ujjatlan, hosszában anyagában csíkos, fehér alsónemű. Lásd még: pörköltszaftos trikó, aka feleségverő uniformis. Szóval nem egy pozitív képzettársítás. :B Sportolókra a köznyelv nem is használja.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#46599) myckey válasza Hi!King (#46597) üzenetére


myckey
veterán

Én mondjuk az atlétát viselni szoktam...
De a női atléta is jó dolog, mármint a viselése. mármint úgy.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#46600) Vertigo18 válasza myckey (#46599) üzenetére


Vertigo18
addikt

Nahabzze... D: :C

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.