Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46451) TheMarci válasza BomiBoogie (#46446) üzenetére


TheMarci
addikt

Inteni, biccenteni szoktam, a visszaintők száma fordítottan arányos a futóút népszerűségével. Nagyrészt a Budai-hegyekben futok, főleg erdőben, vagy erdei utakon, ott kb mindenki visszaköszön, de pl. a Normafa rekortánon annyian futnak az utóbbi időben, hogy esélytelen mindenkinek köszönni.

Do You Dream?

(#46452) tomcica válasza Never79 (#46444) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Vagy csak elfogy a glikogen, van nalam is h 12 es 18km-nel be kell tolni fel-fel zselet a FM soran. Meg van amikor etlen-szomjan kitaposom.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46453) tomcica válasza BomiBoogie (#46446) üzenetére


tomcica
Topikgazda

En siman fogdosnam is oket ;] kar h felenk nem nagyon fut ilyenkor mar senki :U

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46454) inf3rno válasza tomcica (#46452) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja nekem is elég esetleges, hogy mikor kell a zselé.

Buliban hasznos! =]

(#46455) myckey válasza tomcica (#46453) üzenetére


myckey
veterán

Mi jól megértenénk egymást :DDD

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#46456) tomcica válasza myckey (#46455) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46457) Never79 válasza myckey (#46445) üzenetére


Never79
tag

Kaptak ők hideget-meleget. Gerecsében Vértesben edzem sokszor, de Pilisben, Börzsönyben, Budaiban is megfordulok ;) . Mátrát eddig kihagytam, ezért kíváncsian várom a híres/hírhedt Muzslát. 2 év múlva Mátrabércet szeretnék futni. Az már jövőre tervben volt, csak közbeszólt a covid mizéria, így csúszik a tervem is. Örülök, hogy ezt mondod, én is tapasztalatszerzésnek fogom most fel, de lehet kreténben fogom nyomni. Idén már úgysem lesz versenyem.

Biccentés köszönést, én úgy intézem el, hogy mindig nézem a felém futó arcát. Ha kialakul szemkontaktus, akkor köszönök, ha nem akkor nem. Általában amúgy nem alakul ki.

BomiBoogie: kíváncsiságból kérdezem, kihez kerültél?

ígyvanferi: én is gratulálok neked /nektek. :R . Úgy volt igen, hogy azt a szakaszt futom, aztán a szerdai változtatás felborított mindent. Pedig egyedül azt a szakaszt nem futottam még eddig, valamint a Keszthely utánit 10-15 km-ert.. Huh 4:16-os tempó, sosem leszek ilyen gyors :D szép! Az időmérő rendszerben a hibát én is észrevettem, a csajnak aki futotta nálunk ott 3:37-es átlaga lett, miközben 5 perceseket tudott futni előtte és utána.

tomcica: lehet az is. Nyomtam a gélt, de már előtte tölteni kellett volna?(!)

Erről jut eszembe ti milyen gélt használtok? Nem márkára gondolok, hanem olyat hallottam, hogy nem mindegy mi van benne. Azok a jó gélek amelyekben nemcsak glükóz van, hanem maltodextrin. Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata?

(#46458) tomcica válasza Never79 (#46457) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Eltero felszivodasu szenhidrat van benne az mar jo. A higabb viz nelkul is mukodo zseleket szeretem,sajnos felenk nem igazan van.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46459) myckey válasza Never79 (#46457) üzenetére


myckey
veterán

Jó helyek, mind. Príma, én is szeretem !

Nektek ez a MuzslaTrail fordított lesz, a rövidebb/kevesebb szintes oldalon mentek fel és a hosszabb/technikásabb/szintesebben, jöttök le. Ez így jobb, sztm, de majd az ízületek eldöntik a lefele szakaszon.
Illetve a "fent" is elég faramuci megfogalmazás, nem "csak" egy klasszikus csúcs van, akad még a tetején is pár meredek szakasz, mikor már az ember azt gondolja, elérte a tetőt.

Szerintem nyomhatod fullba a kretént :D :K Jól fogja adni !

Akad a távban "síkdombos" rész is, de javában -klasszikus- hosszabb fel és le. Uphill csapasd izomból, míg nem fogy el a húsod meg a raktárak ki nem ürülnek -majd érzed-
Downhill meg kontrázhatsz lendületből, míg bírja az ízület.
( csak a frissítés legyen kóser, ne úgy mint én legutóbb a Mátrabércen, a nagyon várt lefeleszakaszon alig értem le, vagy elszédülök vagy beokádok :DDD )

Nem akarom elkajabálni....de jó időnek nézünk elébe a hétvégén, ez már barátibb sokkal a hegyre :C

Egyébként jó hely a Muzsla, pláne a hosszabb felmenet Szurdokpüspökiből....de azért akad még a Mátrában pár izgalmas/verejtékes rész, sőt :)

Gélek, meg frissítés stb?

Érdemes a szénhidrát tartalmat megnézni, nagyon gyors meg gyors és elnyújtott stb....
Arra is jó figyelni miből vonják ki, milyen eredetű.
Nagyobb frissítőponton elnyújtott, közben meg gyorsabb.
Testépítés kapcsán eléggé belemerültem ezekbe a dolgokba, edzés előtt közben meg után, hogy, mivel érdemes visszatölteni a raktárakat, glikémiás index meg szervezet tolerancia balblablastb.....

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#46460) ígyvanferi válasza tomcica (#45989) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Ha idén még egy gyors félmaratont is szeretnék futni, akkor azt most egy-két héten belül tegyem meg vagy kezdjek egy 4-6 hetes FM-re specializáltabb edzésbe, és csak október végén, november közepén ugorjak neki? Szombaton a 15K ment 4:04-gyel [link], ehhez kellene még ugye azt a 6 km-t hozzárakni, amivel meg is lenne a célidő, neadjisten még egy másodpercet faragni a tempón, ami már csak japánszűzlányvéres hab lenne a tortán. Csak az a kérdés, hogy ha pár hetet még tovább edzek erre készülve, az érdemben fog-e segíteni vagy inkább most kéne hamar rámenni, mert inkább már csak túledzeném magam vagy ilyesmi.

(#46461) tomcica válasza ígyvanferi (#46460) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ha nem csinaltal Fm specifikus munkat,akkor erdemes harom hetet raszanni.Keszitsd egy tolcsert,heti 2db FM specko edzessel.MINDEN mas regeneralo.
Egyik edzes -> 12-16km FM tempo darabolva,minden heten egyre nagyobb szeletre bontod (tolcser pl 6x2km...5x3km...3x5km igy).
Masik edzes -> 20-25km kozepes tempo (tolcser -> maratonos iram +15mp,maratonos iram +10mp,maratonos iram).

Ezek melle repulo sprint,rovid emelkedo sprint,kis lepcso barmi ami mechanikailag a gyorsabb mozgast iskolazza be,de NEM faraszt ki.Ne sokat,csak erintgetni.

Heti nem tul sok km,a ket kulcs edzesre legyen pihent a test :K

Letezik egy masik modszer is,nehany heten at hetvegen felmero (edzoverseny) egyre hosszabb tavon.Pl. 12-15-17km FM tempon.Het kozben 5x 1km (kb 10K iram) egyre rovidebb pihenokkel (ez a tolcser itt) + masik nap 5-10 x 200m (teljes pihenovel) 5K iram.

Mindket verziot csinaltam mar :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46462) ígyvanferi válasza tomcica (#46461) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Hm, ez így izgi, hogy kétféle úton is indulhatok. Nem is tudom, melyik legyen. Magamtól egyébként valahol a kettő megközelítés kombinációját csináltam volna. Még jó, hogy megkérdeztem. :D
Lehet a második felé hajlok, azt már megy is részben, mert két hete futottam 10K-t 'felmérőt', most volt 15K, jövő hétvégén mehet akkor a 17K. A rövid résztávokat is szeretem. Viszont másfél-két órákat futni egy huzamban meg nem igazán szeretek, max. lazán terepen, de az más, ott bőven nincs meg a maratonos tempó+15 mp se.

(#46463) LanyUs válasza myckey (#46459) üzenetére


LanyUs
senior tag

A napi étkezés elegendő az esti kondihoz. Az előtte/közben lenyomott bcaa+glutamin kombó viszont pszichésen is segít nekem. Azon viszont agyalni szoktam, hogy közvetlenül az edzés után 40-50g tejsavóba tegyek-e 10g carboxot vagy ne. Esetleg mehet-e egy túrós desszert :D Mi a véleményed?

(#46464) myckey válasza LanyUs (#46463) üzenetére


myckey
veterán

Távol álljon tőlem, hogy így látatlanba táplálkozás ügyben megmondjam a frankót....
De, általánosan véve.
Súlyzós edzés után jó lehet a szénhidrát, de leginkább a gyorsan felszívódó fajta, ami a gyomrot kevésbé terheli. Valami faintos kivonat. Ne porcukor legyen. :B :D
Utána 1 órán belül mehet egy szilárd étkezés, amiben jöhet a lassabb szénhidrát, de ne sok rost. Ilyenkor, nem javallott.
Egyébként sztm a 10g CH edzés után, kevés is, persze fogyiban kóser lehet, HA ki van gondolva a napi bevitel.
Desszert? Mehet valami süti, akár.

De ezt így elég nehéz, levegőbe beszélek. Meg hát bele lehet kötni mindenbe, manapság....szájenszfiksön folyik a csapból is, és mindenki tud mindent, mert látta hogy valaki olvasta. :C

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#46465) BomiBoogie válasza myckey (#46449) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Köszi, tök jó fejek vagytok!
Jelentem, elengedtem a biccentést. :D Csak azért figyelem a többieket, hogy ha valaki mégis tenné, ne tűnjek bunkónak.
A csajokat meg átengedem. :D

(#46457) Never79
Csatáry Kristófnál vagyok, ő volt szimpatikus, már beszéltünk párszor, én hozzá akartam kerülni. Nem vagyok akkora pro (és nem is leszek :) ), hogy Olivérhez menjek. Így most kb. heti 40-42 km-t futok, de sokat segít, hogy van, aki számonkér, így még inkább próbálom bepréselni a heti időbeosztásba, még akkor is, ha sokszor majdnem lehetetlen. :D

[ Szerkesztve ]

(#46466) inf3rno válasza myckey (#46464) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A szénhidrátnál ami igazán számít, hogy glükózra vagy fruktózra bomlik. Az utóbbiból nem érdemes túl sokat bevinni. Olyasmi, mint az alkohol, nehezebben bontja le a szervezet. Szerintem mehet a rizs+hal/csirke a súlyzózás után, aztán kész. :D

Buliban hasznos! =]

(#46467) LanyUs válasza myckey (#46464) üzenetére


LanyUs
senior tag

Nem az a fajta vagyok, aki beleköt minden egyes szóba! Mi jól megértjük egymást Veled azonnal, mert mindketten az intelligensebb réteget képviseljük, nem a troll on okosokat :) ( Tudom, hogy belefutottál már ilyen-olyan megmondókba máshol, de itt nem kell ettől tartanod :D ) Ez a futó fórum szuper, mert jó szándékú szinte az összes tagja és van egy profi mentorunk is :R . Mindenki hasznos tanácsokat ad. :R
14 éves voltam, amikor súlyzót ragadtam a kezembe, aztán elkezdtem futni mellette és az unalmas falakat felváltotta a futás szabadság érzete. Jelenleg, meg megy mindkettő. Közben/mellette volt 8 év Ninjutsu, de az elmaradt.
Szóval régebben is gondolkodtam rajta, hogy miért is ne lehetne Balaton szelettel visszatölteni :DDD

[ Szerkesztve ]

(#46468) Vertigo18 válasza LanyUs (#46467) üzenetére


Vertigo18
addikt

"mert jó szándékú szinte az összes tagja és van egy profi mentorunk is"

Aki pont nem jó szándékú! :D ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#46469) myckey válasza inf3rno (#46466) üzenetére


myckey
veterán

Volt bodybuilding, verseny stb.
Továbbá "egy -két " egyénnek beállítottam bizonyos dolgokat, állításuk szerint eredménnyel. Sok dologra figyeltem, ami számított. Egyénileg. Nehéz a tápanyagokkal és számokkal / emberekkel. A gyümölcscukor érdekes állatfaj, utána lehet olvasni. A csirke/rizsa/hal is jól hangzik, de ezen is lehet variálni, célnak - pénztárcának megfelelően. :B

(#46467) LanyUs
Vannak elvárásaim magammal szemben, meg elvek blablabla.... ezért inkább nem merülök bele....a megmondóemberek nem izgatnak, elvagyok én a saját igazságommal, van mindenkinek. Legyen úgy.

Mozgok én is.
Kergettem a bogyót, megye regionális és nemzeti kerettagság, megye nb1 és b csapat. Megye régió és OB szinten tornázgattam. Színpadra is "kigyúrtam" magam, ide oda.
Harcművészet is van/volt, ilyen is meg olyan is. Küzdősportban is megfordulok. Atlétika meg kis úszás is megvolt. Hegyenvölgyönterepen is látni, benézek ilyen olyan rendezvényre. Edzőteremben is megtalálni, már tiszta szájenszfiksön -végtelen lehetőségekkel-( de a legjobbak akkor is a csajok, még mindig ). Kiképzésen is szívattak már, korrektül.
Ráadásul még azt is tudom, mi az a kakas ( bár ezzel manapság kitörölhetem a seggem ).

Régebben....elején örültem hogy felvágott volt a zsemlében, edzés után.
Aztán rátaláltam a tejporra, nagy kiszerelésben, ipari módon. Persze játszottam rockyt is a nyers tojással. De mikor hozzájutottam az első fehérjéhez, volt ám öröm, egyből azt hitték koxolok mer ám mitől nőttem meg.....há ez nem természetese há ilyen nincs is sérülés után, há de má.......
Persze, a bodybuilding hőskorszakban, sportrobi volt a nyerő, de én erről csak ősömtől és edzőtől hallottam.

Na ja.

(#46465) BomiBoogie

Szerintem ne engedj el semmit, legfőképpen ne a mi szavunkra, de máséra sem.
Ahogy megszoktad, meg megtanítottak és jónak látod. Bólogass csak, meg kiabálj, ha úgy könnyebb :K

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#46470) Never79 válasza BomiBoogie (#46465) üzenetére


Never79
tag

Én is nála vagyok🙂 már 2 éve. Olivér nem ér 40 eFtot nekem sem. A hőskorban voltam nála(akkor még nem ilyen volt a rendszer s nem ennyit kellett fizetni) . Emailekre nehezen válaszolt, megadta az edzést tpben aztán ennyi. Szerintem proli futókkal nem akar foglalkozni. Kristóf az ellentettje.

(#46471) tomcica válasza Vertigo18 (#46468) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Azert is irta kulon ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46472) emvy válasza Never79 (#46470) üzenetére


emvy
nagyúr

Sajnos nekem is az a tapasztalatom, hogy az edzéstervek jók, de a kommunikáció nagyon nem oké. Én már sokadszorra kérem, hogy vasárnap estére legyen meg a heti edzésterv, akkor is, ha a hétfő pihenőnap, de mindig csak hétfő este jön. Nem tudom, hogy kérjem szebben, de közben meg fontos lenne, mert úgy alakítom a heti programot.

Amikor beszélek velük, akkor rendkívül kedvesek, etc., de írásban nekem kb. sose sikerül reakciót kicsikarni. Adok neki még egy hónapot.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#46473) Chuck Norris válasza BomiBoogie (#46465) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Engem négy éve foglalkoztatott ez a kérdés azóta is köszönök ha csak pár ember jön szembe, az erdőben meg mindenkinek köszönök ha jut rá levegő.

(#46474) 6030D válasza myckey (#46469) üzenetére


6030D
Ármester

Tizenévesen ittuk a "selyemkakaót", tojás+tej+kakaópor, mert "fehérjeport azt nem ihatsz, fiam!". :DD Néha nem keveredett össze a shakerben, és ivás után kilógott a számból a tojás, mamám futott ki a konyhából. :)

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#46475) LanyUs válasza 6030D (#46474) üzenetére


LanyUs
senior tag

Selyemkakaó, sportrobi... életemben most hallok ezekről először :) Személy szerint én szívesen olvasok edzés tapasztalatokat ilyen sokoldalú sporttevékenységet végzett profiktól is, mint mckey. Sőt egyéb tanácsokat is segítségnek, mintsem beleszólásnak veszek. Aztán Mindenki eldönti mit kezd vele. Tomcica is kicsiszolta a kocogásaimat és az elbaltázott reggeli súlyzósokat :R

(#46476) tomcica válasza LanyUs (#46475) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ha ilyen neprajzi gyujtest csinalsz okvetlen tedd hozza a "japan szuzlanyvert" is :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46477) LanyUs válasza tomcica (#46476) üzenetére


LanyUs
senior tag

Igen! Mindenképp! :D De amióta megszületett a két lányom, azóta morcosabban nézek a férfi társaimra. Olyan baseball ütősen... nehéz időszak lesz ha felnőnek ... :D

(#46478) myckey válasza LanyUs (#46475) üzenetére


myckey
veterán

Csak visz a szívem meg van némi tehetségem, és mozgok vele.

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#46479) Hi!King


Hi!King
őstag

Utoljára futottam keményet a maratonig, amit 17-én vagy 18-án futok egyedül (virtuális verseny), vagy ha valamiért nem tuti az a hétvége, akkor a következő kettő hétvége valamelyikén.

https://www.strava.com/activities/4162008099

Múlt héten futottam egy félmaratont, ahol a cél a maraton tempó gyakorlása volt, mivel viszonylag könnyen ment, ezért a tervezett 4:44-es tempónál némileg gyorsabban futottam, így 1:40 körüli helyett kicsivel több, mint 1:35 lett belőle. Úgy látom, a tervezett 3:20 helyett akár 3:10 is lehetséges, de inkább konzervatívan valahová a kettő közé lövöm be, eredetileg úgy volt, hogy A terv 3:20, B terv 3:30.

Most is inkább a gyorsabb tempót igyekeztem tartani, és a 30 km-es időm alapján 3:10 jönne ki (a teljes trackben van bemelegítés és levezetés is), amennyiben tartani tudom 42.2 km-en is a tempót. Annyiban az más lesz, hogy most ez ilyen reggeli előtti éhgyomorra, szénhidrát és víz frissítés nélküli volt, akkor meg úgy fogom csinálni, hogy reggeli, majd rá 2 órára futok, és közben izotóniás ital + mazsola, meg lehet hogy banán is, az energiagél múltkor nem jött be annyira, bár a megmaradt 1 darabot lehet, hogy elfogyasztom.

(#46480) Hi!King válasza 6030D (#46474) üzenetére


Hi!King
őstag

Öcsém mikor közel élsportoló szinten kosarazott, ő a fehérjeport úgy titkolta otthon, mint bátyám a cigit. Anyám szemében az étrendkiegészítők ugyanazt a kategóriát képviselték, mint a doppingszerek. Mondjuk az általa "rendes kajának" nevezett kategória sem fért bele semmiféle sportoló étrendbe, függetlenül attól, hogy erőnlétő vagy erő sportágról beszélünk, vagy a kettő közöttiről, mint a kosárlabda center vagy magasbedobó poszton.

[ Szerkesztve ]

(#46481) HKorn válasza Hi!King (#46479) üzenetére


HKorn
addikt

Kemény vagy, ha ilyen pulzuson tudnék a te átlagodnál 1 perccel lassabbat futni ennyi km-en át, naponta vállon veregetném magam, mennyire jó vagyok. :)

Run&Ride

(#46482) inf3rno válasza Hi!King (#46479) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szép, nekem ez olyan 10k PB sebesség nagyon nem ilyen pulzussal. :D Jó lesz ez a maraton. :K

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#46483) BomiBoogie válasza Chuck Norris (#46473) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Köszi, ez megnyugtató!
Igen, a kevésbé használt útvonalakon inkább megy a köszöngetés, erdőben meg, pl. terepversenyen a túrázók, bringások és mindenki köszön.

(#46472) emvy
Nekem pont ezt mondta Kristóf, hogy minden hétvégén felrakja, hogy ha hétfő reggel futnék, akkor már legyen meg, eddig nem volt ezzel gond. Pedig nem is én kérdeztem rá direktben.
Plusz válaszol a kommentekre, ha írok TP-be, és havonta beszélünk egyszer, amíg látom a fejlődést vagy azt, hogy tudásban fejlődök, nekem jó.
A tavaszi Covid óta úgysem járok edzőterembe, helyette pont kijön ez egy bérlet árából.

(#46469) myckey
Ja, hogy a ti szavatokra ne adjak! OK. Akkor ez is olyan, mint a gyúrós topik, hogy aki a legtöbbet ír, az ért hozzá a legkevésbé. ;]

(#46470) Never79
Én azért választottam "random" Kristófot, mert láttam, hogy nemrég végzett az egyetemen, gondoltam, ő még lelkesebb ilyen prolikkal is foglalkozni, mint én. :K

Amúgy nem akarom itt az egészet reklámozni, remélem, nem gond (tudom, tudom, én vagyok a modi :D).
Majd jól bannolom magam, ha kell. :W :DDD

[ Szerkesztve ]

(#46484) myckey válasza BomiBoogie (#46483) üzenetére


myckey
veterán

Ilyen dologban ne is, sztm.
Ahogy neked jól esik.
Én is csak megírtam, hogy szoktam....ettől még nincs súlya.
De nem is változtatnék rajta, senki kedvéért sem.
Nem életbevágó. :)

gyúrós topik?
Nem tudom...
Egyszer benéztem, írtam pár egyetemes igazságot, amit megköszöntek, mondhatni segítettem....Ennyi volt részemről, nem tudom hogy megy ott.

Itt sem én vagyok a hangadó, csak szemlélődő. De azt látom, hogy jól állnak az egészhez, ügyesek. Nincs nyávogás, csak tiszta munka, már amit eddig láttam.
Érdemes beleolvasni.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#46485) Peterhappy válasza myckey (#46484) üzenetére


Peterhappy
őstag

Pedig mióta ismét megjelent a nagymellű szőke cicababa avatarod, igencsak felpezsdült itt az élet :K :P

Én kisebb-nagyobb mértékben kb. húsz topikban vagyok jelen (írok vagy legalábbis olvasom rendszeresen), továbbra is hiszem, hogy ez az egyik, ha nem a legjobb mind közül :R Akkor is hazajártam ide, mikor hónapokig képtelen voltam futni. Ha minden topikban olyan segítőkészség fogadna, mint itt, részünkről akár a Google is megszűnhetne :)

(#46486) myckey válasza Peterhappy (#46485) üzenetére


myckey
veterán

Nem akar öltözni....lengén szereti a lelkem.

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#46487) Perillustris


Perillustris
senior tag

[link] Cheptegei ostomolja 10K-n Bekelét éppen. :Y

Egy WR már született 5K-n, 14:06 (nők). :C

Perillustris

(#46488) itouchfan válasza Perillustris (#46487) üzenetére


itouchfan
senior tag

Hát ez brutál volt :R :R
2:34-es km-ek b@$zki :Y :U

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#46489) Perillustris válasza itouchfan (#46488) üzenetére


Perillustris
senior tag

Én veszek egy lottót... :U

Annyira könnyednek tűnik a mozgásuk, fantasztikus. Bár Gidey hányása és összecsuklása azért érzékelteti, hogy belülről már nem volt annyira laza. :C

Perillustris

(#46490) tomcica válasza Hi!King (#46479) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Jol hangzik :K ezek alapjan fel is vagy keszulve ra.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46491) tomcica válasza Perillustris (#46487) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Hujjuj :Y :Y

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46492) LanyUs válasza BomiBoogie (#46483) üzenetére


LanyUs
senior tag

Ez a topik messze kiemelkedik a többiből. Itt nem csak ezt mondják meg, hogy mit ne tegyél ( edzés, életmód stb. ) hanem abban is segítenek, hogy mit tegyél! És itt kezdődik az érdemi része a dolgoknak...

(#46493) Hi!King válasza tomcica (#46490) üzenetére


Hi!King
őstag

Csak az nem hangzik jól, hogy előjött a combfájásom, ami tavasszal is volt, és bár enyhülni fog, nem valószínű, hogy jövő hétvégére teljesen elmúlik. Ma reggel futottam egy könnyű rövidet, hát éreztem rendesen, utána óvatosan kezdve csináltam egy szokásosnál alaposabb nyújtást, lehet csak placebo, de úgy érzem jót tett neki. Nem baj, most amúgy is kicsit visszaveszek az edzésmennyiségből, jövő hét közepén meg meglátom, legfeljebb elhalasztom egy héttel. Az is lehet, hogy holnap reggel inkább bicajozok egyet, mert munkába tekerésnél semmi sem volt érezhető belőle.

(#46494) tomcica válasza Hi!King (#46493) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Igen,erdemes tobb oldaltol tamadni egy ilyet.Nalam is arra osztonzom a csapatot,hogy ismerjek meg a szervezetuket.Mikor jo eroltetni,mikor nem,mikor segit a pihenes,mikor nem stb.
Amikor hosszu futasos periodus a dominalo nalam,akkor rovid erot es reaktivitas epito gyakorlatokkal szoktam egyensulyba tartani. Rovid emelkedo sprint megkuldve rendesen (persze ehhez alapos melegites kell,nehany lazabb gyorsito es csak utana....es akkor ha minden okes,nem amikor mar erzodik egy-egy pont) iramjatekok,valamint egy kis plyo ugrabugra.Ugralokotel is jo.Bicajon emelkedore allva feltaposni is jo (mondjuk ez epp nem reaktivitast epit,de erot igen).Szoval lehet ezt kreativan is,nem muszaj mindent futva csinalni.A lenyeg h azt a celt elerd vele,ami kell.Ja,es ezeket erintgetni kell,nem szabad sokat,mert szetkaphat,de nagyon.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46495) Vertigo18 válasza Perillustris (#46487) üzenetére


Vertigo18
addikt

Nőknél befogadnám "Pace 2" nevű "versenyzőt"! :P

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#46496) tomcica válasza Vertigo18 (#46495) üzenetére


tomcica
Topikgazda

"Be",mi?! ;] :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46497) Studi válasza Vertigo18 (#46495) üzenetére


Studi
addikt

Nem veszünk össze, akkor hozzám jöhet a sor végéről a spanyol lányka. :DDD

(#46498) norby_42


norby_42
aktív tag

Tegnap a kocogós tempóval és 2 piros lámpával 53 perc körül volt a 10K. Azon gondolkodtam, futni kellene pályán egy 50 alattit...

Tom, erre jó rávezetés lenne, ha néha futnék pályán ilyen 400 5:00-n, 400 5:30-on váltogatósat párat?

Eat pasta, run fasta

(#46499) ígyvanferi válasza Perillustris (#46487) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Ez amúgy egy rendes verseny volt, tehát lett 2., 3. helyezett vagy csak a rekorddöntés volt az apropó? Csak mert a többiek eléggé elalibizték a "versenyt" az első esetben. ;] Hát már 200 m után ott volt egy óriási szakadék a rekorder és a mezőny között. A többszörös lekörözésről már nem is beszélve.

(#46500) emvy válasza ígyvanferi (#46499) üzenetére


emvy
nagyúr

Rekorddontes volt a cel.

while (!sleep) sheep++;

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.