Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46401) emvy válasza myckey (#46400) üzenetére


emvy
nagyúr

Altrabol háromféle parnazottsag van, biztos megtalálod a megfelelőt.

while (!sleep) sheep++;

(#46402) ígyvanferi válasza Dyraxx (#46399) üzenetére


ígyvanferi
addikt

A Pegat, meg a Kinvarat csak példának hoztam.

Jó a Brooks Adrenalin, viszont az nem terepcipő. De van belőle extra széles kialakítású.

Hokaval, Altraval nincs tapasztalatom, abban a többiek segítenek/segítettek. Mindkettő elég egyedi stílusú márka.

Egyébként átgondolnám, hogy tényleg valós szükség van-e a direkt pronáló lábra való cipőre. Tudom, a lábállás vizsgálatokon kb. mindenkinek az jön ki, hogy stabil cipő kell. De eléggé abba az irány tartanak már a cipőgyártók is, hogy nincs ennek olyan nagy jelentősége. Kezdenek kihalni a medial posttal ellátott cipők pl., és már egészen kicsi a különbség egy stabil, meg egy neutrális modell között. Persze ha nagy a gond boka fronton, akkor oké. Szóba szokott még jönni az egyedi talpbetét + neutrális cipő kombó is ilyen esetben.

[ Szerkesztve ]

(#46403) danielsz válasza ígyvanferi (#46402) üzenetére


danielsz
tag

Szerintem már linkeltem a pronáció - stabil cipő témában [link] Nekem teljesen meggyőzőnek tűnik az érvelése.
Én úgy látom, hogy a stabil cipő nagyjából annyit tud, hogy a talp belső fele keményebb, mint a külső, ami nem tudom, hogy mire jó. Nekem is stabil cipőt javasoltak, de inkább mellőzöm őket. A futótechnikám sokak szerint borzasztó, de köze nincs a tankönyvi túlpronálóhoz (=eleve ferdén tartja a lábát, sarok külső felén fog talajt, majd a lábfej látványosan befelé billen), úgyhogy végképp feleslegesnek tartom, hogy stabil futócipőm legyen. Aztán lehet, hogy én ülök fordítva a lovon.

[ Szerkesztve ]

(#46404) danielsz válasza danielsz (#46403) üzenetére


danielsz
tag

Meg amennyire olvasgattam a témában, abból az derült ki, hogy az előre gyártott, nem személyre szabott ortopédiai megoldások haszna (tágabb értelemben a stabil futócipőt is idevehetjük) erősen tart a 0-hoz, úgyhogy aminek valószínűleg tényleg van értelme, az az egyedileg gyártott talpbetét. Csak én egy nagy sóher vagyok, és nem csináltatok :D

[ Szerkesztve ]

(#46405) Hi!King válasza danielsz (#46403) üzenetére


Hi!King
őstag

Nem olvastam végig, hogy a cikk linkel-e a kutatást, de van egy opyan, amely szerint semmi összefüggés aközött, hogy valaki valaki túlpronáló lábbal stabil vagy neutrális cipőt használ, és lesz-e sérülése. Persze ott kezdőket vizsgáltak néhány évig, ha valaki már megszokta, az más tészta.

Nekem csak az a gondom vele, hogy minden cipőkről szóló cikk, főleg a futó boltoké ezt az egyet emelik ki, holott még jópár olyan tulajdonsága van a cipőknek, amelyeket egyénileg érdemes mérlegelni azon túl, hogy kényelmes-e. Pl. talpvastagság, heel drop, szélesség, legyen-e nagyob a méretednél, csillapítás jellege, stb., stb.

(#46406) inf3rno válasza danielsz (#46404) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Olyasmi ez, mint amikor leakasztok a tecsóban egy szemüveget pár ezresért, vagy csináltatok egy erre szakosodott cégnél multifokálisat a két szemre eltérőt 70+-ért. Ég és föld a kettő. Én a helyedben legalább egyszer kipróbálnám, hogy legyen összehasonlítási alapom.

Buliban hasznos! =]

(#46407) ígyvanferi válasza danielsz (#46403) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Igen, jól összefoglalta, és a kutatást is linkelte. Ez vicces így ebben a formában: "A total of 927 novice runners equivalent to 1854 feet were included." Megnyugtató, hogy nincs maradék, ha elosztjuk a résztvevő futók számával. :DDD
Nekem is azt mondták pár éve, hogy közepesen dőlnek befelé a bokáim, akkor egy ideig a támasztós cipők közül válogattam, de aztán hamar arra jutottam, hogy jó lesz egy normál cipő is. Nem tűnik túl durvának a bokám állása, és még azt is megkockáztatom, hogy stabilabb lett mostanra a rendszeres futásnak, meg az újabban rendszeresebben csinált futásspecifikus nyújtásoknak, erősítéseknek hála. Aztán ez lehet csak a fejemben létezik. A térdeim mondjuk még mindig időnként összekoccannak futás közben, ez nem tudom mennyire para. Már nem a konkrét összekoccanás, hanem ami miatt ez előfordulhat, ami problémát ez jelezhet. Nincsenek x lábaim egyébként, viszont elég vékonyak, és nem is feltétlen túl masszívak, erősek. Mint egy szöcske. Lehet ezért kapálózik mindenfelé.

[ Szerkesztve ]

(#46408) danielsz válasza inf3rno (#46406) üzenetére


danielsz
tag

Mindenképpen kéne előbb-utóbb csináltatnom talpbetétet. Kicsit beütött a válság + sajnálom a pénzt, azért nem csináltattam. Már futócipőt se veszek szívesen 20000 Ft felett, ezerpárszáz km után úgyis annyi neki.

(#46409) myckey válasza danielsz (#46408) üzenetére


myckey
veterán

Én mondjuk összeteszem a két kezem ( mint most is ), ha elvisel ezerpárszáz kiloig ( amit ez kap.... ) :DDD

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#46410) HKorn


HKorn
addikt

Érdekes teszt pulzusmérő témához: Fenix 6+ mellkaspánt vs Forerunner 745 optikaimérés
[link]

Run&Ride

(#46411) inf3rno válasza ígyvanferi (#46407) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Lehet, hogy neked oldalra hajlanak, nem hátrafelé, csak eddig nem tűnt fel senkinek. :P ;]

Buliban hasznos! =]

(#46412) inf3rno válasza danielsz (#46408) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem 800 után már kuka szokott lenni, pedig nem olcsókat veszek. Igaz most a Saucony az lett. Kíváncsi vagyok mennyit bír. Általában a háló szakad szét a tetején, csillapítás még úgy ahogy lenne.

Buliban hasznos! =]

(#46413) Dyraxx válasza danielsz (#46404) üzenetére


Dyraxx
tag

Hát, én stabil cipőket használok, és a jobb lábamra muszáj is, mert az jobban dől, mint a bal, és a neutral cipők nagyon kényelmetlenek, már 1km után is szét akar szakadni bennük a talpam, csillagokat látok. Az egyedire gyártott talpbetét nálam semmit sem változtat ezen, mert szvsz ezeket nem arra készítik, hogy 120 kilós emberek többszáz kilométert fussanak bennük. Bármilyen hiperszuper kompozit meg hajlított fém alátámasztás lehet a talpbetétben, 100 km és mind megy a kukába, rövid idő elteltével mind kiegyenesedik, eltörik a nagy súly alatt. Eddig nem találtam egyetlen értelmeset sem. A stabil cipő viszont kényelmes hosszútávon is.

[ Szerkesztve ]

(#46414) Hi!King válasza danielsz (#46408) üzenetére


Hi!King
őstag

Én azért nem vennék 25 felett, mert akkor inkább a számomra jól bevált Decathlonos cipők, amelyekből a legjobbak 20-25 ezer között vannak, csak azokat nem akciózzák soha olyan mértékben, mint a márkás cipőket. Most jó próba lesz egyébként Kiprun Long 1526 km-nél tart, és még semmi jel nincs, hogy a végét járná, Saucony Ride ISO 2 még csak 426 km, kérdés 1500 felett utóbbi is ennyire jól fogja-e bírni. Pár hónap múlva kiderül.

Amúgy ha tönkremegy a Kiprun Long, akkor kérdés mit veszek, mert viszonylag vastag talpú, nagy csillapítású, magas sarokemelésű cipő továbbra is kelleni fog, hogy a Saucony Kinvara-t ellensúlyozzam, ha lesz valami akció, akkor ez lehet pl. egy Nike vagy Adidas cipő, de ha nem lesz, akkor veszek egy Kiprun Long 2-t. Az akció alatt pedig lehetőleg 20 ezer alatti vételárat értek az alapból 30 ezer körüli cipők valamelyikére.

Érdekes amúgy, hogy a Decathlon mennyire máshogy áraz itt és az USA-ban, láttam hogy amik nálunk filléres cipők, azok ott nem igazán, és mivel a más márkájú cipők ott általában inkább olcsóbbak, ezért ott nem is igazán olcsóbbak a francia sportáruház termékei.

Szerk.:
Amúgy létezik olyan, hogy valaki más cipőt hord a bal és jobb lábán? Akár méret, akor pronáló-neutrális? Azért gondoltam bele, mert nekem tuti nem lehet teljesen egyforma a kettő lábam lábtartása, mert eleve az egyik térdem durván deformált, emellett mikor szöges cipőm volt terepre, akkor mindig csak egyik vádlim volt véresre rúgva.

[ Szerkesztve ]

(#46415) inf3rno válasza Dyraxx (#46413) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Podiartot próbáltad már? Itt sokan azt javasolják.

Buliban hasznos! =]

(#46416) inf3rno válasza Hi!King (#46414) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Alapból mindenkinek más a két lába. Nekem is egy picit nagyobb az egyik, mint a másik, és minden cipő egy kicsit máshogy érződik benne. Az egyikre inkább 42 lenne jó, a másikra meg 41.5. Nem hiszem, hogy gyakori lenne, hogy valakinek az egyik lába pronál, a másik meg nem. Olyan van, hogy a lábak hossza (mármint a csípőtől a talpig mért hossz) eltérő, lehet, hogy esetleg azért alakulhat ki más tartás a két lábnál? Mindegy, a lényeg, hogy mindenki gnóm. :D

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#46417) HKorn válasza Hi!King (#46414) üzenetére


HKorn
addikt

Nálam a Saucony Ride ISO 2 300km-nél tart, de gyakorlatilag újszerű állapotú még, kiváncsi leszek mennit megy el, 1200 körül jó lenne, ha bírna.

Run&Ride

(#46418) varmi2


varmi2
nagyúr

Melyik a jobb futó cipő aszfaltra?
asic vagy a sauony
Mind a kettővel rendelkezem, az egyiket befognám utcai cipőnek.

Más:
Ti melyik futó appot használjátok? Csak android érdekel.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#46419) HKorn válasza varmi2 (#46418) üzenetére


HKorn
addikt

Ha van mind a kettő miért nem tudod eldönteni neked melyik kényelmesebb aszfalton? Én a Saucony-t mondanám amúgy jobbak.

Run&Ride

(#46420) ballazol válasza inf3rno (#46374) üzenetére


ballazol
senior tag

erről van szó :)

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#46421) inf3rno válasza varmi2 (#46418) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez teljesen egyén függő. Pl nekem szétveri a sarkam az összes Asics, a Saucony pedig úgy ahogy bejön, más meg az Asicsre esküszik.

App terén azt hiszem adidas mycoach vagy mi volt a neve, aminél megállapodtam. A többinél valamiért nem ment a másodpercenkénti GPS mintavételezés. Viszont ha nincs jó mobilod, akkor a GPS adat valszeg kuka lesz. Nekem legalábbis csinált cifra dolgokat. A legjobb az volt, amikor dupla távot mért, mert ide-oda ugrált az út egyik oldaláról a másikra. Akkor döntöttem el, hogy inkább veszek egy órát, mert ez így nem állapot.

Buliban hasznos! =]

(#46422) anorche1 válasza anorche1 (#44534) üzenetére


anorche1
őstag

Majdnem 3 honap, de vegre meggyogyult a labam, egyik sipcsontom sem faj.
Utobbi 3 heten betegseg miatt boxolni sem voltam. Emiatt is gondolom, hogy 3 hete nem mozogtam, meg majdnem 3 honapja nem futok rendszeresen, de nagyon vissza csusztam. A szokasos 10km -es koromet nyar elejen meg egyszeruen tudtam 4:40-4:50 -es tempoval futni. Most alig tudtam 6 perc alatti tempot 160 -as pulzus alatt tartani. Nyar elejen a fenix3 szerint a vo2max -om 62 volt, most vissza dobott 54 -re :DDD

Gondolom 100-200km es vissza jon a tempo, de akkor is durva, mennyire vissza lehet esni. (igaz, betegseg utan vagyok, ez sem segit a dolgon).

De a lenyeg, hogy ujra futhatok. A 2020km mar biztosan nem jon ossze, de csinalok ev vegieg olyan alapot, hogy jovore a 2021 egy fel ev alatt meglegyen :DD

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#46423) ígyvanferi válasza varmi2 (#46418) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Szerintem az ára is árulkodó, hogy alapvetően a Saucony a jobb.
De gyakorlatilag is a Freedomot használd futásra.

[ Szerkesztve ]

(#46424) tomcica válasza anorche1 (#46422) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Csak turelmesen, epitsd szeles alapot. :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46425) myckey válasza anorche1 (#46422) üzenetére


myckey
veterán

Rá se ránts !

Nekem is sajnos vagy nem sajnos, millió meg egy kisebb nagyobb stb sérülésem volt meg van is...
Nem mindig az igazi, de azért pörög a rendszer .

Voltam már lent, meg még annál is lentebb és temettek meg egyebek blabla, de visszajön az ember, ha még megvan a keze meg a lába. fej az luxus :D
carni bele mindenbe meg mindnkibe !

Nem kell neki sok, aztán sztm ott leszel megint ahol...sőt még jól is kijöhetsz a dologból, rápihentél, mentálisan éles vagy és lelkileg is plusz erő van ilyenkor az emberben.

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#46426) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Új 5km-es rekord...

Ennyi idő alatt viszem a 3km-t :D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#46427) tomcica válasza Vertigo18 (#46426) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:R lattam meg nyar vegen...brutalis

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46428) hdanesz válasza Vertigo18 (#46426) üzenetére


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Én ennyi idő alatt olyan 2.2-t :DDD

[ Szerkesztve ]

(#46429) HKorn


HKorn
addikt

Nézem a Bódis Tomi UB rajtját, rajta Hoka meg mindenkin mindenféle menő csuka, mellette rajtoló srác a legolcsóbb 4000Ft-os Decathlonos futócipőben :D Ez valami szándékos fricska lehet a részéről?

Run&Ride

(#46430) danielsz válasza HKorn (#46429) üzenetére


danielsz
tag

Ő Beda Szabolcs, nagyon komoly futó. Első ilyen hosszú távja, 3. helyen ért célba. Ő komolyan ezeket a cipőket szereti. UTT versenybeszámolójában írta még, hogy nem érzi, hogy bármiben gyengébb lenne, mint egy 10x ennyibe kerülő cipő. Nála a regeneráció is brutális, elég komolyan odatett maraton után 3 nappal nyert már 50 km-es OB-t például.

(#46431) tomcica válasza HKorn (#46429) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Lehet a Decathlon a szponzora :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46432) myckey


myckey
veterán

Tavasszal is ott volt azt hiszem mindkettő atléta, mikor a Spuri B. Szupermaratonon voltam, csapatban.

Egyébként meg, én is magamra aggatok mindenféle technikai cuccot meg stb "szirszarokat", nem kevés pénzbe fáj.
Persze van gyakorlati haszna, meg természetesen hegyen megint más a szitu ( Ultra távnál és nagy szinten kiváltképp ) .....

De, legjobban akkor érzem magam, mikor felveszem az "atlétika gatyót" ( azt a picsáig érőt :DDD akármilyen zokni meg cipő a lábamra, aztán heloszia .....mehet a menet .
Totál lazában:C
mígnem a combom megálljt parancsol a nagy lazaságomnak, aztán smirgliset játszik és fürdésnél meg majd becrok, pláne mikor megfújom kis alkoholos dologgal :D

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#46433) HKorn válasza tomcica (#46431) üzenetére


HKorn
addikt

Nade azért ott is vannak komolyabb csukák, vagy ennyire sóher szponzor lenne a Deca, hogy a legolcsóbb cipőt adja neki? :D :D

Run&Ride

(#46434) tomcica válasza HKorn (#46433) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Lehet ezt valasztotta,gyanitom ha szponzoralnak akkor bemesz es veszel,amelyiket akarod. :K :DDD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46435) HKorn válasza danielsz (#46430) üzenetére


HKorn
addikt

Ja ő volt az? Komoly a srác, minden elismerésem neki.

Run&Ride

(#46436) tomcica válasza tomcica (#46434) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Amugy nem tudom az UB-n epp milyen az ido,de itt delen bruuutalis szel fuj egesz nap :K hujjuj...tavaly ugye este 7tol hajnalig esett vegig,3korul durva szel volt es epp levitt a palya a vizparthoz.Full nyelgazon futottam ott az 5.3km-t es 3:47-es atlagot adott :O

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46437) danielsz válasza tomcica (#46434) üzenetére


danielsz
tag

Nem tudok róla, hogy bárki is szponzorálná, Bódis Tamást viszont tényleg szponzorálja a Hoka, ha jól tudom

(#46438) myckey válasza tomcica (#46436) üzenetére


myckey
veterán

Most márciusban nekem is volt olyan szakasz, mikor parton kellett csapatni, 4 nap volt...így kijutott a jóból-vagyis a szélből.
De nagyon kellemes 10 fok körüli idő jellemezte, és csak egy nap kapott el az eső. :C
Többnyire szépen sütött a nap.

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#46439) tomcica


tomcica
Topikgazda

[link]

London maraton...epp zajlik

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46440) inf3rno válasza tomcica (#46439) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Most már csak sütögetnek. :S

Buliban hasznos! =]

(#46441) HKorn válasza tomcica (#46439) üzenetére


HKorn
addikt

Kipchogénak most nem adta

Run&Ride

(#46442) tomcica válasza HKorn (#46441) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Igy,ahogy mondod. :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#46443) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Majd ha lesz visszanézhető formában valahol, azt is osszátok meg 'lécci'!

(#46444) Never79


Never79
tag

Cipő: azt hiszem már írtam. Van 1 hoka bondim, ami neutrális, és egy gaviotám, ami meg stabil. Mindkettőt szeretem. Plandurancenál a vezető edző véleménye az, hogy ne foglalkozz, hogy stabil vagy neutrális. Azt vedd, amelyik nagyon kényelmes. De ő meg csak terepen fut...

Hoka minőség: sajna a terep cipőik felső anyaga tényleg gagyi. Speedgoat 700 kili után lukad ki, még 1000ig hordtam, de akkor már nagyon jól szellőzött. Mafate meg olyan 500 után, szerencsére az nem vészesen. Viszont a csillapításuk nagyon jól bírja. Speedgoat nem lett volna lukas, nem ment volna kukába. Mafate 1000nél tart, de még mindig okés. 95 - 96 kg vagyok.
Az aszfaltos cipőikkel érdekes szakadás gond nincsen, bár azok nem kaptak sarat, port, viszont nagyon jól bírják a strapát csillapítás szempontból.

Ub: Szigliget és Keszthely között maratoni pulzuson 5:11es átlagot mentem majdnem fm távon. A 2. 15 km 5:07 lett magasabb pulzuson, viszont nem tudtam annyit pihenni, mert variáltak a szakaszokon. A 2. szakaszon Kenese-Almádnál szakadt az eső, szarul lehetett látni mindent, rengeteg mély pocsolya, amit nem lehetett kikerülni. Szóval jó volt :) Ez a nyomjuk fel a pulzust a végén (3 km) viszont nem megy :(. S lehet izomból nem megy.

(#46445) myckey válasza Never79 (#46444) üzenetére


myckey
veterán

Aszfalton nem kap olyat, mint terepen...és itt a por meg a sár csak egy dolog a többi közül. ( már ha nem "csak" dombságról beszélünk )
Illene jobban bírnia a csukának.

Számomra a mostani cipőm ezért is pozitív, mert táv/szint stb... ellenére, még életben van. :D

Gratula a balcsihoz !
Biztos nagy élmény volt, mint mindig.

Felkészül Muzsla trail?
Ez jó lesz tapasztalatszerzésnek, és minden másnak is.
28km meg 1100+ kb. "Kellemesen" elnyújtott felszakaszok, amik aztán futhatóak lefele.
Nem kell tartalékolni, mehet izomból, de azért majd látni fogod, hol nem érdemes nagy tempóval.

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#46446) BomiBoogie


BomiBoogie
MODERÁTOR

Sziasztok,
rákerestem, van-e ilyen topik is és van. :D
Magamról röviden annyit, hogy amatőr szinten futok, eddig max. félmaraton volt, azokat "stabilan" jó lassan, tehát 2 óra körül tudom futni (pl. BSI-seken ott vagyok általában).
Szeptembertől lettem "plendurenszer", jövő ősszel szeretnék egy maratont megpróbálni.
Van egy Garmin órám és egy pulzuspántom, tavaly ősztől Garmin edzéstervvel futottam, azelőtt meg kb. érzésre és Runstastic app-pal.

A kérdésem: ti szoktatok egymásnak köszönni/biccenteni?
Én leginkább Budapesten futok a belvárosban/rakpartokon/hidakon és ezt még nem tudtam megfejteni.
Eleve nőknek biccentésről már letettem, mert azt gondolhatják, hogy valami creepy csávó vagyok, pedig én csak biztatásnak szánom, egy versenyen is sokat jelent egy pacsi vagy egy bekiabálás idegenektől.

Férfiaknak meg intek/biccentek, de a legtöbben oda se bagóznak.
Talán furább időpontokban (pl. hétvégén korán reggel) inkább hajlanak rá az emberek, gondolom, akik komolyabban veszik, azok erre is figyelnek, de nemtom. :D

Mit gondoltok? :DDD

(#46447) emvy válasza BomiBoogie (#46446) üzenetére


emvy
nagyúr

Csak ha olyan helyen futok, ahol egyebkent kevesen vannak.

Ki az edzod?

while (!sleep) sheep++;

(#46448) ígyvanferi válasza Never79 (#46444) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Grat az UB-hoz! A Pécsely - Dörgicse rész kihagyása miatt lett megvariálva a te eredetileg választott szakaszod vagy csapaton belül is volt valami változás? Ha jól emlékszem, a rajttól mentél volna Dörgicséig első körben. Ahhoz képest jó sokára kerültél sorra.
Nálunk is volt utolsó pillanatos variálás, az egyik tagunk gyomorrontás miatt kiesett, péntek este evett valami rosszat valószínűleg (a tejszínes tintahal bölcs választásnak hangzik egy nappal egy futóverseny előtt :( ja, nem :D ). Ketten (én, akik előtte, meg a CSK, aki utána jött volna eredetileg) felosztottuk egymás között a távját, így nekem plusz 7 km jutott a második etapban a 8,8 helyett. Az első is 15,7 km volt, ennek a befejezése és a második kezdete között 4 óra szünettel, szóval lemondtam arról az eredeti tervemről, hogy 5 km-en próbálok egy pb-t futni. Ehelyett az első részen mentem rá az 1 órás rekordomra, amit sikerült is egy egészen kicsivel, de megdöntenem, szóval a foglalkozás elérte a célját végülis. A második táv az már elég szenvedős lett, a kevés pihenő, a jó kis zivatar, ami elkapott, meg az itt-ott a talpamon kezdődő kidörzsölődésnek köszönhetően. De azért így is nagy élmény volt. Arra jutottam, hogy persze, vannak különösen szép szakaszok, pláne ragyogó őszi napsütésben vagy épp naplementében, de én a sötétben, szakadó esőben az autóút mellett vezetett göröngyös bringaúton is élvezem a futást, ha időnként megpillanthatom a Balatont, meg a túlpart pislákoló fényeit. A tempómmal is elégedett voltam összességében. Ha a kettőt átlagolom, akkor a 31,5 km-re 4:16 jön ki, a pulzus persze az egekben, először 178, utána 169, de hát a verseny az verseny.

Egy fura anomáliát találtam a checkpointsystem oldalán az eredményeknél. Akit eddig néztem, mindenkinél irreálisan gyors szakasztempót mutat az Aszófő és Akali közötti szakaszokra, meg a Kővágóörs és Kékkút közöttire, és a Kékkút - Salföld közötti pedig a valóshoz képest túl lassú mindenkinél. Lehet, hogy Aszófő és Akali között az eredeti útvonal távjával számol a rendszer, a Kékkutas ellenőrzőpontot meg lehet, hogy előrébb hozták az eredetileg tervezetthez képest, de a rendszerben nem módosították a két szakasz távját? Ezeket tudom elképzelni, de még nem számoltam utána pontosan. Nincs persze jelentősége, mert ahogy látom, tényleg mindenkinél megjelenik ez a furcsaság. Emiatt lehet, hogy nálunk a 3:23-as szakasz tempóval 219. szakasz helyezést ért el a csapattárs, a 7:25-ös tempójú salföldi szakaszon meg a 114. lett. Egyébként meg az átlagtempója a teljes Köveskál és Salföld közötti távján 4:57 lett, ami kiadja a matekot.

(#46449) myckey válasza BomiBoogie (#46446) üzenetére


myckey
veterán

Jah, mondjuk én eseményen kiabálni szoktam, hadd ugráljanak el előlem, mikor lejtmenetben repesztek. :DDD
Ilyenkor inkább verbális típus vagyok, de fő a biztonság.

De többnyire igen, sok sok gesztus van menet közben ( ha éppen találkozom emberekkel )...szóval meg kézzel lábbal stb...

Persze nem mindig, mindenki viszonozza, de én teszek rá . Csajokkal is megtalálom a közös nevezőt. :D

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#46450) inf3rno válasza BomiBoogie (#46446) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én akit ismerek, annak sziát mondok, akit meg nem, annak hajrát. :D De ez egy kisváros vidéken, más a norma, mint Budapesten gondolom. Ott ha nagyon sokan futnak, akkor tuti nem köszönnék mindenkinek egyesével. A biccentést szerintem engedd el.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.