Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42027) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Évekig tartó vívódás után csatlakoztam az "órások" táborához. Egy Suunto Ambit3 Vertical lett a befutó kemény 33 ezerért a Suunto webshopból. (Érdekes, mert az szerepel a honlapon, hogy december 25-ig tart az akció, de még mindig meg lehet ennyiért venni. Ambit3 Peak is van jelentős kedvezménnyel.)
Még novemberben elhoztam a spuriból két napra tesztelni egy Suunto 9-est. Na az elég nagy csalódás volt, pont azokban teljesített gyengén, amire szükségem lenne: a pulzusmérés megbízhatatlan, a GPS se volt igazán pontos, és kezelni is nehézkes volt nekem az érintőkijelzőt. Maga az óra pedig túl nagy a vékony karomra, és így télen kimondottan béna egy csuklón mérő órával futni.
Viszont az Ambit3-ról jókat olvastam. Ez a Vertical a legújabb kiadású Ambit3 (de így is 3 éves modell), tudásban a Run és a Peak között helyezkedik el. Ugyan egy picivel pontatlanabbnak írta egy teszt a GPS-ét, mint a társmodelleknek, de még bőven a jobbak között van elvileg. Övnek egy sports-tracker smart sensort vettem hozzá, ami tökugyanaz, mint a suunto feliratos, csak harmadába kerül.
Ami miatt végül beadtam a derekam, hogy végre rögzítve legyenek a pulzusadatok, ne csak a pillanatnyit lássam a decathlonos mérőn, és hogy ne utólag kelljen berajzolgatnom minden alkalommal a futás útvonalát. Ez főleg akkor volt macerás, ha ismeretlen helyen futottam, mert nagyon kellett koncentrálnom, hogy rögzítsem fejben az útvonalat, hogy aztán be tudjam otthon rajzolni (vagy előre megterveztem térképen egy könnyen követhető utat). Vagy ha elfelejtettem felvinni, és már futottam azóta két másikat is. Fix útvonalaim vannak, de össze-vissza variálni szoktam, úgyhogy néha nehéz visszaemlékezni pár nappal később, hogy pontosan merre is jártam.
Az éles teszt ma délután lesz, csak tegnap kaptam kézhez. Még csak otthon próbálgattam, meg azzal sétáltam be reggel dolgozni. Eddig tetszik. Amiket a 9-esnél kifogásoltam, na az itt rendben van, egyelőre úgy tűnik.

Kérdés azokhoz, akiknek Suunto órája van: a millió app, program és holnap közül mit használtok? Mert van két mobilapp (suunto, meg sports-tracker, ezek mondjuk gyak. ugyanazok), van egy movescount progi pc-re, amivel szinkronizálni lehet, van a movescount honlap, de ez ugye elvileg a nyáron teljesen megszűnik, és aztán ott vannak még a 3rd party honlapok, abból az endomondo, amit évek óta használok, szóval az marad. Nem tudom a strava nyúlt-e valami pluszt ingyenes verzióban az endohoz képest?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.