Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4045) DBAtti válasza cekkk (#4013) üzenetére


DBAtti
aktív tag

A lábfej első részének fájása szerintem nem annyira a gyengeség/ edzetlenség jele, inkább kenés hiánya (ízületi nedvek) --> fáj, legalábbis laikusként így gondolom, így érzem, mivel nekem is volt ilyen problémám. Ízület erősítő rendszeres szedése (porcerősítő, magnézium) és pihentetés szokta megoldani.

szerk.: ez így összefoglalva tulajdonképp kimeríti az edzetlenség jelenségét, szóval ártani nem fognak a gyakorlatok sem. :R

A másik opció, hogy rossz futótechnikád (esetemben a gyenge cipő, nagy tömeg, kezdő techika/ technikátlanság okozta, ha jobban meggondolom mostanában nem is jött elő). Ahogy kicsit visszaolvastam, látom nem a cipő lesz a szűk keresztmetszet ;)

Tehát az összesített:
- szokja a lábad az új mozgást
- táplálékkiegészítők, hogy megkapják az ízületek, amire szükségük van, és ne fájjon
- ha már fáj ne erőltesd!
- hozd rendbe a mozgásod, ha még nem ok (mondani könnyű, nekem is elkelne a futóiskolázás, de azért odafigyeléssel magától is javul az ember. Az energiaminimum elve kívánja a jobb mozgást. Néha nézem magam elhaladáskor kirakatüvegben, vagy más tükröződő felületen, és ha úgy nézek ki mint egy rendes futó akkor rendben vagyok ;) Egyébként az vettem észre, hogy rövidebb lépéseknél tudom magam jobban összerakni)

[ Szerkesztve ]

"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.