Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37009) parandroid válasza jjeahh (#37005) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Nem kell minden futásnál eljátszani, heti 2-3 alkalom elég, ha olyan 5x futsz. Másrészt ha minden ok, a pulzusnak hamar vissza is kell esnie egy ilyen után, mihelyst visszaállsz alapozó tempóra. Ha nem teszi, akkor bele kell sétálni, amíg nem normalizálódik. Ez is edződés kérdése, de elvileg 100 m sprint után a következő 100-200 m-en vissza is tudod ejteni a pulzust. De teheted tényleg az edzés végére is, de az inkább munka, mint móka, én inkább közben szeretek csinálni egyet-egyet. Nem kell amúgy mundig a 10 sem, csak ha kimondottan hiit-et csinálnál, mondjuk zsírégetésre az a leghatékonyabb, ellenben abból egyrészt nem lesz alapozás, másrészt ott a 10x100 is kevés lesz, keverni kell bele még néhány 200-ast, vagy akár 400-ast is, vagy 100-200-400-200-100 piramisokból akár többet is. Gyors szakaszok között persze mindig annyi pihenő, hogy legalább aerobra visszaessen a pulzus. Kimondottan a zsírégetésee téma miatt hoztam fel amúgy, edzés szempontból sem árt az ilyesmi, de alapozás alatt nem kell túlzásba vinni, azaz minden futásnál megcsinálni, regenerálós napokon pl biztosan nem, de a többin sem kell feltétlen mind a 10 100m, csak amennyi jól esik. Sprint intenzitásával is lehet amúgy játszani, nem kell azt sem mindig 100%-on tolni, lehet azzal is játszani, hogy na most addig, amíg el bem éri a pulzus a 160-at, vagy egy kivsit kitartottabb 400m 155-ös pulzuson, aztán megnézed, mennyi idő alatt esik vissza, vagy addig tolod, amíg el nem éred a 175-öt, és ott stop, nincs semmi kőbe vésve, ahogy jólesik.

A sárral, mocsokkal kapcsolatban amúgy osztom a kollegina hozzáállását, én futni sme vagyok hajlandó ilyen körülmények között, tócsán, sáron inkább átlábujjhegyezek, csak ne legyen olyan a cipőm. Gyűlölöm a mocskot, terepfutás nekem abszolút nem pálya, vagy max hetek óta tartó száraz időben, egy sárban kúszó-mászós spartan versenytől meg konkrétan sírógörcsöt is kapnék szerintem. Elborzadva szoktam figyelni a nyakig sáros finiserek széles vigyorát, fel nem tudom fogni, hogy minek örülnek. Persze én kajához sem nyúlok kézzel, mert zsíros lesz a kezem, meg az olajos-zsíros szerelős munkákat is legszívesebben cssak kesztyűben, 3 percenként kezet mosva vállalom, szóval ez ilyen pszichés blokk.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.