Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34044) parandroid válasza bencze (#34043) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Gyakorlatilag a laktátküszöb eléréséről van szó. Ez volt a kedvenc cikkem a témában: [link].

”Laktát küszöb: A szervezetben folyamatosan termelődik az anyagcserével tejsav. Mennyisége, mint ahogy a VO2Max is, nő az intenzitás növekedtével. Azonban még az oxigénfelvétel emelkedése viszonylag egyenletes, addig a laktát termelődésének és lebontásának aránya egy ideig laposan emelkedő, majd hirtelen megugró. Azt a munkaintenzitást, vagy hozzá tartozó pulzusértéket nevezzük laktátküszöbnek, mikor a szervezet tejsav termelési és lebontási sebessége megbomlik, több termelődik, mint amennyit hasznosítani tud a szervezet. Átlag nemsportoló felnőtteknél 80, míg élsportolóknál 90% fölött van a pulzusmaximumhoz viszonyítva ez a küszöbérték. Edzett egyének az ehhez tartozó tempót motiváltan akár egy, másfél óráig is képesek tartani, azonban mivel itt már a szénhidrát anyagcsere a domináns, ha nem történik szénhidrátpótlás (főleg lemerült raktárak esetén), rövid időn belül teljesítményesés következik be, még ha ez nem is jár pulzuscsökkenéssel.”

Nálam jellemzően ilyenkor beesik a pulzus is, de mások logjában is többször láttam már egyértelműen a jelenséget.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.