Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28016) joysefke válasza tomcica (#28015) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Köszi a tippeket!

Ilyenkor nem lehet érdemes berakni egy pihenőhetet amikor olyan periódus van, hogy nagyon nem megy úgy mint korábban pedig a terhelés elvileg stimmel és érzi a lábát bokáját edzés után?

Az intenzitás elvileg stimmel, elég rendesen tudja magát hajtani, nem alibizik. Amikor én biztatom, abban általában az is benne van, hogy segítek jobban beosztani az erejét, túl meredek kaptatón nem engedem, hogy próbáljon futni olyan helyzetben amikor jobban megéri az erőltetett gyaloglás, illetve lejtő után amikor kijön a gyaloglásból azonnal ráparancsolok, hogy fusson már az első méteren. Nézem is, hogy kik jönnek mögötte, illetve előrefutok nézni, hogy ki van előtte, ez azért erőt ad. Bár igen, ha valaki teljesen kihajtja magát, ott kb mindegy a biztatás, szerintem kilométerenként csak pár másodpercet, de mindenképpen 10s/Km alatt jelenthet egy 5Km-es távon. Legalábbis nekem nem sokat jelentene, max az utolsó 400 méteren.

Arra tudok még gondolni, hogy mostanában nem szintezik, ami eleve baj, ha az ember terepversenyeken akar futni, illetve túl monoton mostanában az edzése. rááll a futógépre aztán fut 6-8 illetve heti 1x 10Km-t anélkül, hogy a tempót megfelelően variálná, pedig mondom neki (és régebben csinálta is) hogy rakjon a futógépen is bele tempókat.

De igazából nem értem, mert mostanában jóval többet fut mint régebben, és nem nagyon látszik meg az idején.

De ja, a fő félelmem az, hogy addig erőlteti most magát (heti 5-6x fut) amíg lesérül a lába, aztán lesz nagy sírás.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.