Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15046) Cathfaern válasza inf3rno (#15043) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Szerintem a telefonok és az alsókategóriás órák (értsd: amiket 100k környékén kapsz meg) arra jók, hogy nagyjából nyilvántartsd mennyit futottál, milyen átlaggal, és hosszú távon ezekből következtetést tudj levonni (lásd hogy javul a tempód vagy romlik). Főleg akkor jó ez, ha nem fix útvonalon futsz, és így nem kell mindig térképen méregetni, hogy mennyit is mehettél. De arra, hogy az edzést ezekre építsd fel, nagyon kevesek. Nyilván a pulzusmérős részük pontos (főleg ha nem csuklón mérnek), tehát azt lehet figyelni, de a tempó és a megtett táv megbízhatatlan, arra valami külső "mérőeszköz" kell (értsd: zárt pályán futsz, lámpaoszlopok távolságát leméred és azokhoz viszonyítasz, stb.). Nyilván erre vagy van szükség (pl. távolság alapú interval edzésnél), vagy nincs szükség (pl. ha nagy távokat futsz egyenletes tempóval), szóval igénytől függően egy ilyen óra is kimeríthet minden felmerülő igényt. De ahogy írod is, csodát nem szabad várni tőlük.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.