Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15043) inf3rno válasza lorcsi (#15042) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Érdemes máshol is körülnézni, hátha kifogsz valami akciót. Gyártóban a TomTom, ami nincs zergénél, és érdemes lehet venni. Modellek közül meg sok kifutott nincsen a már említett cégektől. Valaki szerint érdemes megvenni ezek közül is a jobbakat, én rászántam az időt, hogy utánuk nézzek, és szinte mindnél találtam olyan hibát review-okban, ami miatt nem venném meg pl a könnyen szakadó és nem cserélhető szíj, vagy a könnyen törő óra üveg ilyen lehet. Ha mégis valami régebbit vennél, előtte tájékozódj alaposan. Az újaktól sem kell csodát várni, ezek nem survey vagy military minőségű cuccok, az áruk és a tudásuk sem olyan. A komoly GNSS-ek nem csak GPS műholdakat használnak, hanem még egy rakás más műhold rendszert, illetve a civiltől eltérő frekvenciákat is fognak. pl Az óráknál a gyengébbek 1km-en tévedhetnek akár 50m-t is a távolságban. A jobbak, amik többe kerülnek, mint 70k, olyan 20m-t tévednek átlagban. Pozíció meghatározásnál olyan 5-10m pontosak, de erről nehéz adatot találni. A szintkülönbség is sokat számíthat pontosság terén, a drágábbakban van olyan rendszer, ami megmondja a légnyomás alapján a tengerszint feletti magasságot. Ebben a GPS nem olyan jó. Itt találsz infot a pontosságról [link] néhány óránál, de nem érdemes nagyon belefolyni. Pl az M400 eszerint nagyon pontatlan, itt a fórumban meg van olyan futó, akinek teljesen megfelelt évekig. Egyébként a mobilok is hasonló pontosságúak, annyi különbség van, hogy mindegyik mobil támogatja az assisted GPS-t, ezért gyorsabban találnak jelet, mint a legtöbb óra. A GPS megoldás (chip, antenna, erősítő, stb.) a 70k alatti mobilokban viszont általában nagyon gyenge, és csak a drágább mobilokba raknak jó GPS-t. Árban ez alól pl a rég kifutott Samsung Galaxy (S2) és iPhone (4S) modellek kivételek. Szvsz. jobban megéri órát venni inkább futáshoz. Árban ugyanott van nagyjából mint egy új mobil, viszont sokkal kényelmesebb, és legtöbbször a GPS is egy fokkal jobb minőséget képvisel. Ha még az úszás is számít neked, akkor meg mindenképp egy vízálló óra a nyerő.

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.