Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12956) deicide válasza kolosanyi (#12955) üzenetére


deicide
veterán

A hosszú, alacsony pulzusú edzések az alapot adják meg a tempóhoz. A legjobb az állóképességet felépíteni és onnan kigyorsítani, de együtt is megy a kettő, csak úgy nem annyira hatékony. Véleményem szerint azért tartok ott, ahol tartok, mert az első 1.5 évben nem is nagyon volt magas pulzusú edzésem, csak gyalogoltam, bringáztam, hétvégenként ugye akár 8-10 órán keresztül is. Gyorsítani csak kicsit több, mint egy éve kezdtem el, amikor már egy olyan brutális alapom volt, hogy gyakorlatilag ha reggel maratonhoz volt éppen kedvem, akkor azt kocogtam.

Egy ismerősöm fordítva csinálta, nem volt meg a megfelelő alapja, csak erőltette a gyors tempót, rárakta a tetőt a házra úgy, hogy falak nem voltak. Aztán ha nagyon jó volt, akkor 10-15km-ig bírta egy félmaratoni versenyen és ott megzuhant a teljesítménye. Neki újra kellett kezdenie nulláról, nyomta 4-5 hónapon keresztül a 130-140-es pulzusú tötyögést és most gyorsít ki megint, de most már tud 1:30-as félmaratont, nem fogy el félúton a kraft.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.