Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12651) kolosanyi válasza Polacheck (#12647) üzenetére


kolosanyi
veterán

Vagy a Flowban előre beállítod és akkor az edzésen végigvezet, vagy pedig edzés közben, ha egy adott pulzustartományban vagy és azt szeretnéd rögzíteni, akkor hosszan megnyomod a "start" gombot (középső piros) és kiírja, hogy zone locked, valamint kirak egy csúszkát, ami az alsó és a felső határ között mozog valós időben. Tök jó, mert nemcsak hangjelzéssel figyelmeztet, hanem vizuálisan is látod a pulzusod alakulását. :)

De egyébként edzés közben a Quick menuből is tök jó dolgokat lehet állítani. Én ma úgy csináltam meg a résztávozást. :)

(#12649) ígyvanferi
Így van, ma járt le, ahogy írták.

[ Szerkesztve ]

(#12652) concret_hp válasza Aristeus (#12646) üzenetére


concret_hp
addikt

erre én is rápróbálok, nyomtam pár ilyen 150 pulzus körüli 8-12 km-t és meglepően érzem az erőt... (mondjuk bringán meg úszáson is érzem mostanában :D)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#12653) bandus válasza Aristeus (#12646) üzenetére


bandus
veterán

félreértés ne essék, nem kétlem, hogy működik. csak nehezemre esik nekivágni így, hogy ilyen pulzuson egyelőre csak ilyen lassan tudok haladni, azaz nem lesz sikerélmény :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#12654) Rabbitf_24 válasza beltram (#12643) üzenetére


Rabbitf_24
őstag

jobbnak tűnik a 2000, néhányan szidják, de mindenkinek nem lehet jó. :)

(#12655) szabop27 válasza beltram (#12643) üzenetére


szabop27
csendes tag

GT 1000 2 és 2000 2-m is van. A 2000-es szerintem egy nagyságrenddel kényelmesebb és jobban csillapított cipő, épp emiatt lassabb is. Viszont arra érdemes figyelni, hogy a 2000 -ből egy fél számmal nagyobbat célszerű venni, mint ami az 1000-ből jó.

A GT 1000 3-at is több helyen dicsérik, bár az még biztos nincs leakciózva.

(#12656) kolosanyi válasza Rabbitf_24 (#12654) üzenetére


kolosanyi
veterán

Én februárban vettem GT2000 2-t akciósan a Decathlonban, 24-ért. Szerintem jó cipő, kényelmes, jól csillapított és nagyon tetszik a stabilitása. Az előző Lunarglideom jobban csillapított cipő, illetve kevésbé merev, de ez meg stabilabb, ami jól jön a 110+ kilómhoz. :)

(#12657) Rabbitf_24 válasza kolosanyi (#12656) üzenetére


Rabbitf_24
őstag

Én is lunarglideról váltok, egy stabilabbat keresek, remélem bejön. :) Kössz a feedbacket.

(#12658) Newboy911 válasza Polacheck (#12647) üzenetére


Newboy911
tag

Na ez nekem is új, hogy kell zónára állítani pontosan?

+1 Ezt én sem tudtam.

(#12653) bandus
Ne a sebességre vagy a távra koncentrálj, hanem az adott pulzuson fuss 1; 1,5; 2 órát.
A hónapok múlásával a többi majd jön magától.
Ez az én tegnapim.
Én most azon dolgozok hogy lassú tempónál is maradjon a magasabb lépésfrekvencia.

(#12659) beltram válasza Rabbitf_24 (#12654) üzenetére


beltram
tag

Csak azért kérdezem, mert nekem is 2000 van, de pont most voltam lábállás-diagnosztikán és ott azt mondták, hogy nekem az 1000 jobb lenne, mert ugyan szükségem van a stabil cipőre, de a 2000 már talán sok is.

pace be with you

(#12660) beltram


beltram
tag

Amúgy megvolt a mai 10500 Vácon, az eleje kicsit elfutva, összességében nem volt rossz.

pace be with you

(#12661) deicide


deicide
veterán

Na, ennek is csak vége lett, fizikai erőm határán, de beértem, 3:58:45 a mai 49.5km-re. A titánok harcába nem tudtam beleszólni, tele voltak tartalékkal, így a 4. hely megtartására koncentráltam, az meglett, még sikerült is kicsit növelni az előnyt. Jövőre immár 40+-osként indulok, mert nagyon tetszett az egész verseny. Azt a kategóriát idén nyertem volna. :DDD

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#12662) kolosanyi válasza deicide (#12661) üzenetére


kolosanyi
veterán

Amikor ezeket az eredményeket olvasom, mindig elgondolkodom, hogy ez emberileg hogy lehetséges. Aztán arra a következtetésre jutok, hogy vagy ufó vagy, vagy kiskorodban beleestél a csodaturmixba és amiatt van ez, esetleg valamikor egy laboratóriumi baleset következtében nagy fokú gammasugárzás ért és drasztiukusan megváltoztatta a fizikai teljesítőképességed. :DDD

Gratula! :R

(#12663) bandus válasza beltram (#12660) üzenetére


bandus
veterán

grat, elég szép eredmény :R

nekem ezt sikerült összehozni [link], ugyan kicsit rövidebb volt a pálya a kelleténél, de még így is éppen befértem volna 2 óra alá, szóval mission accomplished :D ezen a pulzuson még dolgoznom kell, a nyertes srác ennél alacsonyabb értékkel nyerte a félmaratont 1:17-tel :)

deicide:
neked is hatalmas gratula, nem semmi, amit véghezvittél :R

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#12664) deicide válasza kolosanyi (#12662) üzenetére


deicide
veterán

Thx!
Háát, mondják sokan, pedig semmi különös, csak rengeteg befektetett energia és elszántság. Meg a segítők, a frissítés, persze nagyon sok eleme van egy 4 napos versenynek, ruha, cipő, időjárás, de most minden egyben volt.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#12665) Polacheck válasza deicide (#12661) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

Nagy respect, foleg ahhoz kepest, hogy csak par nappal elotte derult ki, hogy az egeszet nyomod. Brutalis teljesitmeny. Jovore UB egyeni! 2016 spartathlon!

less qq more pewpew!

(#12666) Aristeus válasza deicide (#12661) üzenetére


Aristeus
tag

(#12661) deicide: Hatalmas Gratula! Szép volt! Példakép vagy! Ahonnan indultál és ahová jutottál, és ez még nem a vége az tuti, még több van benned! :R
Most rád fér a pihenő, jutalmazd meg magad pár nappal. :)
Magáról a versenyről/taktikáról/frissítésről/verseny utáni energiapótlásról tudnál pár sort írni?

(#12652) concret_hp, (#12653) bandus: deicide itt szintén példa a lassú alapozásra, ő sétával tolta fel az aerob állóképességét, sőt ő idén a téli alapozásnál is rengeteget sétált, szóval nem lehet véletlen. Egy biztosan felépített alapra lehet 'felhúzni a házat'!

A hétvégére és a mi napra nekem egy 25.75km-es jórészt terepfutás jutott 256m szinttel, a környék dimbes-dombos vidékén. Egyszerűen imádtam, nagyon ki tudja kapcsolni az embert. Lőttem pár fotót is, mivel most jártam először erre, de rendszeresíteni fogom ezt a kört.

[ Szerkesztve ]

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#12667) gombi01 válasza deicide (#12661) üzenetére


gombi01
tag

deicide: Hatalmas grarula!!!! Nem vagy semmi!
Nekem is jobban sikerült mint gondoltam tartottam a tempót vegig egyik nap sem csúsztam ki a 4:30 ból.
A kezdő és egyben EGYÉNI emberünk 2. helyen végzett a csapatunk pedig 16.lett a 86 ból.

"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali

(#12668) tomcica válasza deicide (#12664) üzenetére


tomcica
Topikgazda

meg egyszer gratula :C erdekes hogy a masodik es harmadik hely kozott csak 2perc volt?! ekkora tavon,uhh szoros..sot az elso sem volt fenyevekkel elol

beltram neked is kijar a gratula,batran toltad a pulzust fel es meg is tudtad tartani,igy kell versenytempot futni,lesz ebbol meg 1:30 alatti felmarcsi,csak tolni-tolni-tolni tovabb

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#12669) deicide válasza Aristeus (#12666) üzenetére


deicide
veterán

Köszönöm, jön 1-2 nap lustálkodás. :K

A verseny: nagyon jól szervezett, minden a helyén van, megfelelő a frissítés (bár én az asztalokról csak kólát és banánt vittem), jól is vannak elosztva, a segítők pedig profik, a veszélyes helyeken rendőrök állnak, ha vasúti átkelés van (és volt vagy 15), ott is szervező van, ha jön a vonat, meg kell állni, csippantanak és jóváírják az időt, amit várni kellett. Szerencsére egyszer kellett csak megállni és akkor is csak 20 másodpercre, nem szerettem volna elgémberedni vonatra várva.
A speakerek, élen Péter Attilával is buzdítottak mindenkit, de nekem a saját segítőim voltak a legnagyobbak, mindent alárendeltek annak, hogy én egyáltalán beérjek és minél jobb idővel. A bringás vitte a kulacsom, hogy ne engem húzzon a súly, volt nála tartalék sajt, kóla és buzdítás. A többit, algoflex, sótabletta, magnézium, szőlőcukor, övtáskában vittem, az nem volt zavaró, már megszoktam. A napi befutók után ingyen masszázs is volt, de ez már a regenerálódás témája. Tehát cserébe a borsos árért szinte mindent megkapsz, hogy "csak" futnod kelljen.
Az egyetlen, ami sokaknak nem tetszett, de nekem bejött, hogy 2. napi befutó az 52km után a Szigligeti várban volt egy köpködős emelkedő végén. ;]

Taktika, frissítés, regenerálás, hát, az a legnehezebb része.
Az első napi taktika az nem létezett, lévén szinte senkit sem ismertem a mezőnyből, így futottam, amit fejben kigondoltam (4:27/km, 48.2km) és vártam a befutót, hogy ki hogy végzett. Az első nap után látszott, hogy nagyon erős a korcsoportom, 6-7 ember is nagyon együtt volt. Másnap a 52.9km miatt mindenki kicsit tartalékolt, én nagyrészt mentem Csécsei Zolival, az ő tempója esett jól és ha jól emlékszem, ő volt akkor a 2. én pedig harmadik. A 3. nap már az addigi lista fényében és mert láttam az összes riválist futni és hogy ki melyik szakaszon erős, kezdett körvonalazódni, hogy míg én ezzel a 4:30 körüli idővel "csúcsra" vagyok járatva, addig ők inkább csak biztonsági játékot űznek. Ez az utolsó nap be is bizonyosodott, 20 percet kaptam tőlük, ellenben mögöttem mindenki még jobban elfáradt. Nyilván jövőre én is okosabban próbálom majd összerakni a dolgot és nem végig erőből menni.

Hogy miket ettem menet közben?
Minden nap hajnali 5-kor kakaós csiga. Aztán nagy reggeli, szalámis szendvics, semmi olyan, ami felforgatná a gyomrom. Verseny előtt 1 órával még egy szendvics és 40 perccel indulás előtt 1 banán és 0.7L Vitalade sportital. Menet közben 3-4km-ként 1db szőlőcukor és kevés magnéziumos víz, majd kb 10km-nél a bringásom hozta a frissítőasztalról a banánt, hogy nekem ne kelljen megállnom. Amikor úgy éreztem, fáradnak az izmok, ment be a Mg ampulla és sótabletta is (összesen 10 ampulla Mg és 11db sótabletta). Aztán 20-22km körül megint banán, utána egy kis sajt és szalámi 30 körül és megint banán. A hátralevő 15-20km-t pedig még pár szem szőlőcukorral és kólával vészeltem át. Mindez csak ahhoz kellett, hogy az izmok mindig szénhidrátot tudjanak égetni és ne kelljen a zsírraktárakhoz nyúlni, mert akkor nagyon lelassultam volna.

A verseny utáni helyreállítás...
Na, ez mindig nehéz volt, mindegyik reggel azt éreztem, hogy én elindulni sem fogok tudni, hol a vádlim, hogy a combom lázadozott a terhelés ellen, de voltaren és ben-gay krémmel és hogy megtömtem a hasam, ez többé-kevésbé mindig elmúlt. De előreszaladtam, a befutó után ingyenes masszázs volt, profik lelazították az izmokat, ez nélkül minden sokkal nehezebb lett volna. Emellé magam is masszíroztam a lábaim hazaérve még legalább egy órát és kovitox izomlazítóval kentem be. Fehérjepótlásnak megint sajt és 1 liter tej csúszott le, aztán jöhetett a vacsi, ami krumplis tészta volt, másnap egy éttermi vacsi, levessel, cordon-bleu-vel és további sok liter folyadékkal, kóla, víz, stb. A harmadik nap a bringás srác sütött palacsintát, túrósat, mellé meg befigyelt egy 32cm-es pizza, plusz minden nap krémtúró, túró rudi, mert fehérjeporral nem élek, ilyen forrásokból próbálom fedezni az igényt. Ezzel együtt is nehéz lett már a 4. nap, akkor az első 4 kilométeren a tervezett 4:30-as tempó az olyan szinten fájt, hogy nagyon észnél kellett lenni, hogy ne álljak meg. Aztán picit bemelegedett, meg hamarabb toltam a magnéziumot is és úgy-ahogy helyrejött.

Viszont most már tudom, 4 egymás utáni nap maraton feletti távot futni lehet, de mindezt jó idővel, na az nem gyerekjáték, mert érezned kell, hogy mi az a tempó, ami még másnap nem fog megbüntetni...

Összességében maximálisan elégedett vagyok, amit lehetett, kihoztam belőle és nem rontottam el semmit, nemigen volt hullámvölgy, olyan T-1000-es toltam a kilométereket. Mondta is Juhász Peti, akivel sokat beszélgettem menet közben és a célokban is, hogy ő olyan futó, aki mindig fut, ahogy tud, aztán vagy elég az erő a végéig, vagy nem. Én pedig olyan vagyok, aki nyomja az egyenletes kilométereket és megy, amíg azt nem mondják, hogy most már meg lehet állni.

Ez volt az első nap diagramja, de minden nap hasonló, megállás, pisiszünet nélkül (ez még, amit nagyon jól kell összehozni, hogy ne igyál többet a kelleténél, de legyen benned elég folyadék), monoton tempóban.

Picit hosszú lett, bocsi. :B

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#12670) deicide válasza gombi01 (#12667) üzenetére


deicide
veterán

Köszi, neked is tomcica!!

Gratula neked, nektek is, szép helyezés! Akkor az egyéni emberetek 56+-os volt, az szééép... :Y

tomcica: igen, nagyon egyben volt a 3 titán, nüanszok döntöttek egy ekkora távon.

[ Szerkesztve ]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#12671) Rabbitf_24 válasza deicide (#12661) üzenetére


Rabbitf_24
őstag

A blogba már mindent leírtam, de itt is maxi respect! :R

Tegnapi kör Immár nem lehetetlen az 1:40 alatti félmaraton. :)

(#12672) deicide válasza Rabbitf_24 (#12671) üzenetére


deicide
veterán

Köszönöm!!

Hú, de szépen haladsz, ebből Vivicittára 1:40 alatti is simán kinézhet. :C

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#12673) Polacheck válasza deicide (#12669) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

Bármelyik futó kajálós postját végigolvasva mindig azt gondolom, hogy sokat kellene tanulnunk a gyúrósoktól. Nagyon gyerekcipőben jár még ez a tudatos sporttáplálkozás.

[ Szerkesztve ]

less qq more pewpew!

(#12674) deicide válasza Polacheck (#12673) üzenetére


deicide
veterán

Igen, ebben részemről semmi tudatosság nincs, mindössze kiismertem a szervezetem, hogy ilyen igénybevétel esetén mikre van szüksége, hogy másnap is azt csinálja, amit én akarok.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#12675) concret_hp válasza Polacheck (#12673) üzenetére


concret_hp
addikt

verseny alattra teljesen jó amit írt sztem, talán a kakaóscsiga ehlyett lehetne vmi lassabb felszívódású valami.

nekem ma 150es avg pulzuson egy 1:50 / 17.5 km jött ki, alakul, de azé' még van hova fejlődni :)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#12676) bandus válasza concret_hp (#12675) üzenetére


bandus
veterán

az elég szép szerintem :)

erre figyelsz specifikusan, vagy csak jön az állóképességgel? ha igen, akkor csak a futóedzéseket csinálod ilyen pulzuskontrollált módon, vagy pedig a bringát is pl?

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#12677) kolosanyi válasza Polacheck (#12673) üzenetére


kolosanyi
veterán

Igen, ez nekem is feltűnt itt, de nem akarok okoskodni, mert baromi hiteltelen lenne a részemről, hisz nem vagyok egy nagy futó, még csak egy félmaratont se futottam még le soha. Nálam ez csak kiegészítés, azért futok, mert felmérik. Amúgy önszorgalomból heti 1 kerülőre szoktam kimenni ilyen 6-8 km-ekre valami jó kis dombos útvonalra régebben. A gyúrós korszakomból rengeteget tanultam az egészséges táplálkozásról, sőt igazából akkor tanultam mindent ezzel kapcsolatban. Mondjuk tápkieget jó ideje nem szedek, csak vitamint, arra törekszem, hogy szilárd táplálékból juttassam be a szükséges kalóriamennyiséget a megfelelő makrotápanyag arányokkal. Ilyen helyzetben azonban tuti, hogy felturbóznám magam BCAA-val, meg Citrullin-maláttal, tényleg segítenek. Amúgy meg hosszú táv mellé zabpely lenne a szénhidrát forrás, mert lassú felszívódású, illetve kazein kenne a fő fehérje forrás, mert az szintén. Vész esetére meg lenne nálam tejsavó fehérje meg dextróz.

Nem rossz, amúgy amit deicide csinál, csak szerintem túl sok a cukor, ami vércukor ingadozáshoz vezethet. De mondom még egyszer, nem akarok beleokoskodni. Én csak abból tudok kiindulni, hogy válogatott koromban az edzőtáborokban hogyan kajáltunk napi 10 óra edzés mellett, meg később az egész napos strandröpi kupákon miket műveltünk. Ha olyasmit csináltam, mint ahogy fentebb írtam, nagyságrendekkel jobban ment a játék, rekkenő hőségben se volt gond a teljesítménnyel.

(#12678) concret_hp válasza bandus (#12676) üzenetére


concret_hp
addikt

bringán enm tudok 150es pulzusátlag fölé menni ... tegnap volt egy 44km-s szakasz ahol 150 volt az átlagom, de szólnom kellett a többieknek h ne toljuk annyira :DDD

most a hosszabbakat így tervezem futni 170es pulzusátlagú félmaratonjaim voltak, de azt ironmanen nem lehet kibírni...

vagy fullba vagy sehogy :D

(#12679) concret_hp válasza kolosanyi (#12677) üzenetére


concret_hp
addikt

én az utóbbi hetekben kb. 50% csirkerizszöldség kombót toltam, nemtom hogy lehet minden nap azt tolni :D

fehérjét + vitamint tolok mindig + bcaa-ból kicsit (tényleg lassan fogy) + csináltattam sókeveréket még az ősszel, de azt se viszem túlzásba + ca-mg tabi

vagy fullba vagy sehogy :D

(#12680) Polacheck válasza concret_hp (#12679) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

És alakul a strandforma? :)

less qq more pewpew!

(#12681) kolosanyi válasza concret_hp (#12679) üzenetére


kolosanyi
veterán

Én ha Pesten vagyok, egész jól tudom tartani a diétám. Sovány húsok, zsírszegény tejtermékek, rizs, zabpehely, zöldség, gyümölcs stb. Itthon Kaposváron viszont ereszd el a hajam, mamakoszt van. Ha épp nem sütit durrant be, akkor valami baromi finomat főz és tuti lecsúszik több, mint amennyi kéne. Bár az elmúlt hetekben nincsenek nagy kilengések, max a szintentartó kalóriabevitelig megyek el. :)

(#12682) concret_hp válasza Polacheck (#12680) üzenetére


concret_hp
addikt

egy konstans 2-3 kiló plusz van, de majd ha tényleg komolyabb edzésterhelés lesz, lemegy (legalábbis ebben bízom :DDD ) meg mondjuk a túrórudit 2 pofára zabálom (meg asszonyt is le kell állítani a süticsinálásról, bár nem a fehérliszt + kristálycukor vonalon mozog :) ) meg amúgy nem strandra gyúrok :D

hogy on is legyen 44km lett a hét, ami asszem rekord azt leszámítva, amikor maratont futottam.

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#12683) Apollo17hu


Apollo17hu
őstag

Sótablettát honnan/milyet érdemes beszerezni?

7-8 km futás után már évek óta előjön, hogy bokától lefele egyszerűen elzsibbad a lábfejem. A 10. km-nél már szinte semmit nem érzek a talpamból, csak bizsergést. Nagy ritkán tudom úgy lefutni, hogy a lábam rendben legyen (pedig tüdővel simán bírnám, és fáradt sem igazán vagyok).

Arra gondoltam, hogy kipróbálom a sótablettát, aztán ha nem válik be, akkor a magnéziumot, utána pedig bármit, ami használ, mert így nem tudom a távot növelni.

(#12684) beltram válasza Apollo17hu (#12683) üzenetére


beltram
tag

Szerintem ha zsibbad, az nem sóhiány, 7-8 km alatt az amúgy sem biztos, hogy jelentkezne. Én régebben elliptikus trénert használtam (még a futás előtt), nekem ott jelentkezett zsibbadás kb 1 órás használat után, de egy idő után elmúlt. Szerintem inkább a keringéssel lehet összefüggésben. Mindkét lábbejed zsibbad?

pace be with you

(#12685) beltram


beltram
tag

Amúgy a táplálkozással kapcsolatban Tihanyi András könyve és/vagy a sárga kapszula is kötelező olvasmány (ha már a gyúrósoknál jártunk), ezen kívül
ezeket érdemes megnézni.

pace be with you

(#12686) Alg válasza Apollo17hu (#12683) üzenetére


Alg
veterán

Próbáltad már lazábbra kötni a cipőt?

Mindenki:

Hatalmas gratula minden hétvégi hősnek! Nekem most jobb programom akadt :B csak egy Nagykovácsi-Csergezán kör volt szombaton.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#12687) Polacheck válasza beltram (#12685) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

A sarga kapszula tenyleg remek, de az inkabb gyuros szempontbol kozelit. A masikat szivesen elolvasnam, ha megvan valakinek.

less qq more pewpew!

(#12688) kolosanyi válasza Polacheck (#12687) üzenetére


kolosanyi
veterán

Igazából ha megnézed, az orvosok táplálkozási ajánlásai mind ilyesmi irányba tartanak. Annyi a különbség, hogy az állóképességi sportolóknak teljesen felesleges 2 g fehérje testsúlykilogrammonként, 1-1,5 között szokták ajánlai a külföldi írások.

Tihanyi András könyve megvan egy ismerősömnek, én még csak beleloztam, de meg fogom venni. Az első 50 oldal kb nagyon magasröptű, kb sejtbiológiai szintig belemegy a dolgokba. Viszont látszatra is egy jól megszerkesztett, igényes könyv, szóval nekem rajta van a listán.

(#12689) Cathfaern válasza deicide (#12661) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Nagy gratula, nem kis teljesítmény :R

(#12690) Aristeus válasza beltram (#12685) üzenetére


Aristeus
tag

Ne felejtsük ki Anita Bean - Modern sporttáplálkozás c. könyvét sem. Szintén alapműnek kellene lennie.

Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.

(#12691) concret_hp válasza kolosanyi (#12688) üzenetére


concret_hp
addikt

nekem megvan a könyv, elég tömény szöveg :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#12692) kolosanyi válasza concret_hp (#12691) üzenetére


kolosanyi
veterán

Amúgy szerintem nincs új a nap alatt, nem nagyon tudnak mit kitalálni. Az emberi szervezet működése adott. Az egészséges sporttáplálkozásra is érvényes a jelenleg legelfogadottabb nézet, hogy kisebb adagokban, minimum napi 5-ször, lehetőleg minél kevesebb feldolgozott élelmiszert fogyasztani és az egyéni igényekhez igazítani a bevitt kalóriamennyiséget, meg a makro és mikrotápanyag arányokat. Elvben egyszerű, végrehajtani viszont buzira nehéz.

(#12693) deicide válasza kolosanyi (#12692) üzenetére


deicide
veterán

Aki meg szeret enni, akkor és amit akar, az marad hobby szinten, de nekem mondjuk ez is jó. Én megfordítottam a dolgot, azért mozgok sokat, hogy ehessek bármit. Ha figyelmet fordítanék rá, lehet jobb is lehetnék, de enni jobban szeretek. ;]

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#12694) kolosanyi válasza deicide (#12693) üzenetére


kolosanyi
veterán

Pedig a te edzettségi szintedet ha megtámogatnád ezzel, még durvább lennél. Bele se merek gondolni, mert így is egy gép vagy. :D

De egyébként én se tudok tökéletesen odafigyelni az étkezésre. Nekem valahol félúton van az ideális, meg az átlag, megszokott között. Én kalóriát és makrókat számolok a Myfitnesspalben, meg vitamint szedek és kb ennyi. Ezzel azt érem el, hogy szépen lassan, de folyamatosan fejlődök minden tekintetben. Sikerült az elmúlt 1,5 év alatt (kb azóta csinálom ezt) elég jól atalakítanom a testkompozíciómat. Azonos tömeg mellett 18 körüli testzsírszázalékról lementem 13-15 körülire, jelentősen megerősödtem, illetve az állóképességem is sokat javult. Nem mondom, hogy kalóriázás nélkül nem fejlődtem volna, de valószínűleg nehezebben menne a sport. :)

[ Szerkesztve ]

(#12695) Polacheck válasza kolosanyi (#12692) üzenetére


Polacheck
HÁZIGAZDA

Ma hallottam egy Norbi reklámot reggel a rádióban ahol azt javasolta, hogy az edzés után hagyjuk ki a vacsorát és csak egy liter vizet igyunk, így a szervezetünk a zsírraktárból pótolja majd az elvesztett szénhidrátot.

Szóval vannak új irányvonalak ;]

[ Szerkesztve ]

less qq more pewpew!

(#12696) beltram válasza Polacheck (#12695) üzenetére


beltram
tag

ráadásul a vízbűl veszi ki zoxigént

pace be with you

(#12697) bandus


bandus
veterán

egyébként ezt a hadd-féle edzést folyamatosan mindenki az alapozási időszakkal együtt emlegeti. ez alapján van-e értelme most nekivágni ilyen módon, vagy őszig el lehet felejteni?

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#12698) kolosanyi válasza bandus (#12697) üzenetére


kolosanyi
veterán

Szerintem céltól függ. Nekem például sok értelme nem lenne erőltetni, mert 2k-t mérnek fel, tehát résztávoznom kell. Ha félmaratonon akarsz menni, vagy maratonon, akkor van értelme, persze.

(#12699) Apollo17hu válasza beltram (#12684) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Általában mindkettő, talán a bal kicsit hamarabb szokott (ez a gyengébb lábam). A cipőfűzőt viszonylag szorosra húzom, de ha ez lenne a gond, akkor nem 7-8 km után kellene elkezdődnie a zsibbadásnak, nem?

Sótablettát mindenképp szeretnék beszerezni, mert nyáron nagyon nem bírom a hőséget.

(#12700) kolosanyi


kolosanyi
veterán

Vicces gyerek ez a Polar. Ma az erőedzésem után ezt mondta nekem:

:C

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.