Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84551) -NoVa- válasza mpierre (#84544) üzenetére


-NoVa-
őstag

Samsung/AKG EO-IG955 500ft-tal lóg ki a keretből hazai boltokban, és nagyjából ugyanaz a hangképe, mint az EZAudio D4-nek. A sok hamisítvány miatt óvatosan: [link]

(#84552) f4lcon válasza -NoVa- (#84551) üzenetére


f4lcon
őstag

milyen szépen van megfogalmazva sok helyen: "Eco csomagolás" :D

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#84553) milkabrams


milkabrams
őstag

Üdv!
Valakinek van tapasztalata [ezzel] vagy [ezzel] ? Úgy hogy nem hallgatom meg, a Meze 99c óta nem veszek semmi.

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#84554) fericske válasza milkabrams (#84553) üzenetére


fericske
addikt

P1-em van.
Nem ajánlom.
Piszok jó hangú füles lehetne, de piszok nehéz kiszolgálni.
A másik passz.

(#84555) -NoVa- válasza milkabrams (#84553) üzenetére


-NoVa-
őstag

Duna Plaza környékén munkanapokon a P1-et meg tudom mutatni. Ha már Ali, akkor a TinHifi Global Store 150$ alatt adja, a Linsoul.com-ról meg 170$-ért már rögtön egy TripoWin C8 MMCX 2.5mm balanced kábellel együtt, ami kelleni is fog, mert extrémen teljesítményigényes.

Az EarStudio ES100 balanced kimenetén már kezd valahogy szólni, de mankóként nem árt alá 32Hz-en +7dB emelés EQ-ból, meg egy kisebb 60Hz körül.

Asztalra egy 60$-os E1DA PowerDAC V2 2x~500mW körül dinamikusabb mélytartományt tud alátenni, emelés azért itt is ráfér, csak kisebb.
Az ES100-on jobb a térhatás, szellősebb, az E1DA-n meg testesebb, értékelném, ha a kettő előnyeit keverni lehetne.

Kábelből még egy Linsoul HC-08 -am van még hozzá, mivel nem tudom fülben hagyott fülessel cserélni, így teljesen pillanatnyi hangulaton múlik, hogy melyiket kedvelem jobban. Tulajdonságra, szálvastagságra és mennyiségre ugyanaz, az ezüsttartalomban különböznek. Az esztétikai különbség nagyobb, mint a hangzásbeli.
Ennél jobb erősítőm nincs kéznél. Sógor egy Sony NW-WM1A-ról használja az övét elégedetten, az 2x250mW, és nem akar belegondolni, hogy még jobban szólna 1W-os cuccal. A FiiO BTR5 kb szintén 2x250mW-ot ad le, azon néha elgondolkozom az ES100 helyére, de kivárok. Hasonló teljesítményű DAP vagy asztali erősítő esetén EQ, vagy Gain/Bass tekerő mindenképpen kell alá, hogy természtes szintre felhúzhasd az alját. Egyébként imádom, csodás, de rászoktat, hogy nézegesd az újabb nagyteljesítményű erősítő review oldalakat folyamatosan :)

(#84556) milkabrams válasza -NoVa- (#84555) üzenetére


milkabrams
őstag

Köszi majd egyszer találkozunk.
Van Chord mojom.

[ Szerkesztve ]

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#84557) -NoVa- válasza milkabrams (#84556) üzenetére


-NoVa-
őstag

Az jó, arról is lehet etetni egy rendesebb erősítőt...

Idézek: "Piszok jó hangú füles lehetne, de piszok nehéz kiszolgálni." :DDD

(#84558) fericske válasza -NoVa- (#84557) üzenetére


fericske
addikt

Hát én csak az Ant erősítővel hallottam jól szólni, de az od@baszósan jó is. Dapom sok fejessel megbírkózik szépen, hát a P1-el nem. Szól, de picsafüst ahhoz amit a füles tudna. Ugyanúgy picsafüst a Myryad z40 asztalival, meg az Adi2-vel is, és az utóbbiban van beállítás konkrétan nehezen hajtható fejesekhez.
Te is EQ-zod, mert sajnos nem tudod meghajtani rendesen te sem. Nem tudod sajnos milyen hang rejtőzik a P1-ben. Ez a bosszantó benne.
Ezért inkább én nem ajánlom.

(#84559) -Skylake- válasza fericske (#84558) üzenetére


-Skylake-
addikt

Amúgy nem kötekedésből , de ha egy iem-et nem tudsz kiszolgálni nemhogy egy random dapról , de még egy mojoról sem ami dedikáltan egy dacamp amihez még + forrás is kell , azt nem úgy hívják gyorsba összefoglalva , hogy "tervezési hiba" ? Mármint értem én , de hogy mi ? Egy fülesről beszélünk aminek teljesen evidens felhasználási területe az a buszonülök/utcánsétálok , és akkor azzal az egy mondattal van jellemezve , hogy tök jó a hangja ha a forrást rákötöm egy 200g sulyú és amugy viszonylag nagy mojora , amire meg rákötök egy másik fejeserősítőt és akkor arra mehet az iem. Ennek igy szerintem konkrétan semmi értelme nincsen , mert abban az egyetlen egy esetben nem használható így normálisan amire konkrétan meg lett építve. Szóval részemről ez a tervezési hiba. Gyártó oldalán p1 rated power 5mw , max power 10mw , a mojo tud nagyjából 300+-t 20ohmon és akkor ott tartunk , hogy azt még egy harmadik eszközzel tovább kell erősíteni lol. Ha egy iem-hez 1 kiló elektronikát kell vinned övtáskába , akkor az szarul van tervezve szerintem. Szerintem.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#84560) Strangers


Strangers
tag

Üdv mindenkinek !
Az összefoglalóban az ajánlottak között van, de azért megkérdezném van valakinek véleménye a SoundMAGIC E10C In-Ear hangerőszabályzós fülesről? Tudom hogy jobb a szabályzó nélküli , de nekem kellene mikrofon a telefonhoz. :R

(#84561) fericske válasza -Skylake- (#84559) üzenetére


fericske
addikt

Igen, úgy ahogy mondod.
Elb@szták.
Egy durva óriásölő lehetett volna, de nem is ennyibe kerülne gondolom.
Én nem tudom ajánlani miután ez a súlyos hiányossága világossá vált előttem.
Beletettem bő 200 órát. Javult valamelyest a hajthatósága a járatástól, de így is max az árában zenélget, holott akár a 20x-os árú fülesek hangminőségét, hangélményét is tudja nyújtani. Az, hogy az Ant asztalin kívül mi tudja ezt kihozni belőle nem tudom.
Fülhallgatóként ez elfogadhatatlan.

(#84562) -NoVa- válasza fericske (#84558) üzenetére


-NoVa-
őstag

Igazából jó is, hogy nem hallottam a tudásának a határait, onnan nézve jobban fáj a kompromisszum. Innen nézve az ES100-ról is összehasonlíthatatlanul nagyságrendekkel jobb, mint bármelyik fül vagy fejhallgatóm. Nyugdíjazta sógornál is a jóval drágább Grado GR10-et, és a HD650-et nagyon közelíti DAP-ról hajtva.
És innen nézve ez jó. Lehet, hogy sugárhajtóművem van, és hőlégfúvónak használom, de pokolian jó hőlégfúvó.
Valamint nem tudok olyat, ami ennyiért ennyire könnyed, részletes, tiszta, koherens, és nem igényel erőművet. Kb a FiiO FH5 van alternatívaként előttem 100$-al drágábban.
Meg amúgy is ócsó planar, bár már nem az. Ez olcsó planar: link :D

(#84563) -NoVa- válasza -Skylake- (#84559) üzenetére


-NoVa-
őstag

A Mojo nem rossz hatásfokú cuccokra van, hanem nagy ellenállásúakra. Egyszerűen teljesen más karakterisztikát igényel.

(#84564) -Skylake- válasza -NoVa- (#84563) üzenetére


-Skylake-
addikt

Ezt elfogadom , de lényegtelen. Ha egy fülhallgatót , ami a hordozható zene legteteje nem tud kihajtani egy jó minőségű dap , ami a hordozható zene legteteje , akkor az a fülhallgató rosszul lett megtervezve. A világon semmit nem ér az egész "műfaj" mint fülhallgató, ha utána hátizsákban viszed hozzá az elektronikát. Azzal az erővel, hogy forrást meg asztali amp-ot viszek magammal egy füleshez , azzal az erővel tök nyugodtan vihetek magammal már egy fejest is , nem oszt nem szoroz. Ez egy rossz konstrukció , ennyi. Lehet , hogy jó hangja van (én abszolút hiszek nektek) , de hogy fülhallgatónak pocsék az biztos , mert az nem ott kezdődik , hogy egy külön forrás és külön amp is kevés hozzá...

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#84565) Tewe013 válasza -Skylake- (#84564) üzenetére


Tewe013
őstag

Sziasztok!
30ezer forint (100$) körül keresek új fülest elsősorban metalcore, alternatív metal zenékhez. Eddig egy Vsonic VSD3-at használtam amivel teljesen meg voltam elégedve az árához képest, de szeretnék valamivel feljebb lépni és a fül feletti kábelelvezetéshez ragaszkodom. Tudnátok valami ajánlani ebben az ársávban?
Előre is köszönöm! :R

Nem válasz akart lenni. :(((

[ Szerkesztve ]

(#84566) -NoVa- válasza -Skylake- (#84564) üzenetére


-NoVa-
őstag

Hordozható planara optimalizált balanced megoldásnak ott a pendrive méretű E1DA 9038s, ennél apróbb transzparens 2x550mW-os cucc már csak elveszne a kábel végéről. Szóval visszakanyarodva "csak" teljesen más elektronikai alapot igényel egy teljesen más technika, ami csak nagyjából kompatibilis a normál membránokkal. Ahogy pl a klasszikus elektrosztatikus fejhallgatót sem hajtja meg a Mojo, mert az feszültségre alapoz, nem áramerősségre. 200-800V meg nem jön ki semmiből, ami nem kifejezetten arra való.
Itt több az átfedés, de mégis kicsit más karakterisztika hajtja jól, nem pusztán a teljesítmény megléte. Utána kéne olvasnom jobban, pont a PowerDAC készítője egész sokat irogat a technikai alap lényegéről Discoordon. Eleve azért csinálta ezeket, mert vett anno egy planar fejhallgatót, és nem talált hozzá jó erősítőt emberi áron, ami meghajtja :)

(#84567) fericske válasza -NoVa- (#84566) üzenetére


fericske
addikt

Igen. Ha jól tudom a HE400-hoz készítette.

(#84568) Tulku válasza -NoVa- (#84566) üzenetére


Tulku
veterán

Vegyél egy isine20-at, azt könnyebb hajtani és egy jó planár...ár egy kissé nagy ;]

(#84569) milkabrams válasza -NoVa- (#84555) üzenetére


milkabrams
őstag

Nem lehet, hogy belefutottál egy hibás darabba? Alin senki sem írja, hogy nehéz lenne hajtani.
Ui:. Hallottam az Audeze olcsóbbik, 150 ezres planar fülesét. Megvehettem volna a felbontott fülest féláron, de még annyiért sem kellett.

[ Szerkesztve ]

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#84570) -NoVa- válasza milkabrams (#84569) üzenetére


-NoVa-
őstag

Megszólal BTR3-ról is 50mW 3.5mm kimeneten, ha még nem hallottad jobb forrásról, jónak is tűnik. Hangerőből is ad alá eleget, csak aztán ha meghallod egy kicsit rendesebb alapról, máris többet mutat. Visszamenni meg fáj, elvonási tüneteid lesznek, aztán csak emeled az adagod, és hajt bele a kiváncsiság. Kemény drog ez, nem is akarok lejönni róla, de igazat kell adjak fericskének is, hogy mennyivel egyszerübb egy jó, konkrét jól dokumentált tudással rendelkező sokarmatúrásba belenyúlni.

(#84571) milkabrams válasza -NoVa- (#84570) üzenetére


milkabrams
őstag

Tehát hangerő megfelel telefonról is? Pl:. Lg v20. Mellesleg ez a jobb kiszolgálás, jobb hang szinte mindenre igaz, hd600 vagy amiron home is szépen szól mojoról, de egy 600 ezres asztali rendszer után tesco gazdaságos kategória.

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#84572) milkabrams


milkabrams
őstag

Hasonló árban ismertek valami vállalható wireless megoldást?

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#84573) Tulku válasza milkabrams (#84571) üzenetére


Tulku
veterán

Hangerő és meghajtás nem relevánsak....

(#84574) milkabrams válasza Tulku (#84573) üzenetére


milkabrams
őstag

Ezt tudom, de telefonnál elég ha tűrhetően szól, megfelelő hangerővel.

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#84575) -NoVa- válasza milkabrams (#84574) üzenetére


-NoVa-
őstag

Messze van a tűrhetőtől 25mW környékén, ami egy jobb telefonból kijön. Arra ott a Shuoer Tape vagy a Singer, ha részletes hangot akarsz kis teljesítményből. (Tulku lelkes nemajánlásával, én meg abszolút elfogadom látatlanban ezt, és jól nem rendeltem)

Wirelessre meg ott a céltopic is, de azért összerittyentettem egy grafikont vállalható hangszínű TWS-ekből 22 - 220$ között szórva :)

[ Szerkesztve ]

(#84576) fericske válasza milkabrams (#84572) üzenetére


fericske
addikt

A Tevi teljesen jó hangú tws füles. Kikapcsolt Aptx-el használom, szerintem úgy jobb.
Vezetékesekkel már nem foglalkozok. Csak utcára, kintre kell füles, otthonra fejest használok.

(#84577) vicze válasza -NoVa- (#84575) üzenetére


vicze
félisten

Ebből a grafikonból nagyon jól látszik, hogy a grafikonok az ég világon semmit se mutatnak, csak egy kb. hangképet. De még az hangzást se tudják pontosan bemutatni.

(#84578) kemcso válasza Tewe013 (#84565) üzenetére


kemcso
Ármester

Nehéz ügy... A GR07 jobb, de a kevesebb a mély benne, nem is egy friss darab... Van 2 új Vsonic, senki se hallotta még.
EDC3 esetleg, ha van még?

(#84579) -NoVa- válasza vicze (#84577) üzenetére


-NoVa-
őstag

Dinamikát és gyorsaságot/részletességet nem mutatnak, pusztán hangolást. TWS-nél azért jó, ha azt nem rontják el, ott nincs alá 10 sávos parametric EQ végfelhasználói oldalon menteni a helyzetet.

A Jade Audio EA3-am most futott be a reptérre, kiváncsi leszek. Nagyjából játszani vettem, mindenféle extra köztes komponens nélkül rádugni a gépre vagy notebookra, tabletre, telefonra, és ne legyen annyira érzékeny, mint a C16. Erre tegnap asszony a kezembe nyomta a FiiO F9-et, és követelt egy NEM over-ear kábeles bármit helyette, úgyhogy funkció betöltve, egyben közvetlen összehasonlításba is kerülhet, 1 Knowles vs 2 Bellsing ugyanattól a cégtől hogy szól.

Közben kiadták FiiO FH1s néven is, minimális eltérésekkel (pl majdnem kétszer annyit kérnek érte :) ):

"Dear user,

First of all, EA3 tuning is more popular, frequency response at both ends of the tilt, bass and treble are relatively strong, a little bit behind the middle voice, suitable for just the introduction of the burner.The FH1S impedance has been adjusted higher, the tuning tri-frequency is more balanced, the low frequency is less, but the bass texture remains unchanged.Among them, the positioning of frequency voice is relatively advanced, and the part of high-frequency stimulus is optimized to make the sound more audience-resistant and adapt to different music styles without reducing the analytical power.
Secondly, the sound mouth material FH1s uses brass sound mouth (EA3 is aluminum alloy sound mouth), the high frequency extension is better.The wire material is also upgraded from oxygen-free copper to single crystal copper, and the number of wire cores is increased to 120.
Third, the accessories increased the memory sponge cover and HB1 waterproof storage box;Third, the accessories increased the memory sponge cover and HB1 waterproof storage box.

Best regards"

(#84580) vicze válasza -NoVa- (#84579) üzenetére


vicze
félisten

Úgy látszik a FiiO bejáratta füleseknél a márkát, most már elkezdtek a profitra menni. :)

(#84581) -NoVa- válasza vicze (#84580) üzenetére


-NoVa-
őstag

A community már NFC nélküli olcsósított Jade BTR5-öt követel, meg DAPokat, szóval fog ez az almárka nekik még fájni :D

(#84582) monti0222w válasza fericske (#84576) üzenetére


monti0222w
addikt

Mia sorsa a vezetékes füleseidnek Feri? :)

(#84583) f4lcon válasza -NoVa- (#84579) üzenetére


f4lcon
őstag

hmm... 1BA + 1DD hibrid $39.99-ért?

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#84584) fericske válasza monti0222w (#84582) üzenetére


fericske
addikt

Fiók!
Oké, akad pár darab ami mehet, de a legtöbb számomra gyűjteménybe illő darab.
Fejesből csak egy ilyen van, made in Austria Akg.

(#84585) Tewe013 válasza kemcso (#84578) üzenetére


Tewe013
őstag

VS7 tetszene amúgy, de nem sok véleményt láttam róla szóval elég bizonytalan vagyok azzal kapcsolatban. Az EDC3-ról meg olvastam a véleményeket Massdropon és elég vegyes, néhányan azt írják, h kevés a mély ami nem feltétlenül lenne baj, mert nem vagyok basshead, de azért annak a zenének amit hallgatok jót tesz, ha van. Meg elmeletileg az összeszerelési minőség sem túl acélos többen is írtak, h pár hónap után szétesett.
Szóval teljes a tanácstalanság. :DDD

(#84586) -NoVa- válasza f4lcon (#84583) üzenetére


-NoVa-
őstag

Mármint 1 Knowles BA, ahhoz eddig feljebb volt a belépő árszint.
Persze letették az armatúrát a vetőcsőhöz, így lehet, hogy kicsit erős, sajnos a 13.6mm-es DD sem berylliumos, mint az FH7-ben, és ez a rohamosan emelkedő ár is milyen már, én még 37.99-ért rendeltem :D

Kicsit összemértem a P1-el a többim, épp mindhárom nálam van, és végeztem egy kicsit korrektebb EQ mérést. Mac-ről mindkét DAC-ra kitolt hang, egyik fülemben E1DA + P1, másikban ES100 + F9 / C16. Először zenével kb azonosra húztam a két oldal hangerejét, utána frekvenciagenerátorral végigmentem 32Hz-től 16kHz-ig az ES100 EQ frekvenciáin, és balanceként helyrehúztam. Ebből az F9-nél lett egy szép lapos default 0dB korrekcióval, a C16-nál meg egy erősebb mélyemelés, egy erősebb középvisszafogás, és magasnál egy tüske 6.5kHz körül, amit nem tudtam kezelni a 4-8kHz-nél lévő EQ-val. Majd még futok egy kört úgy, hogy ahhoz lövöm be a hangerőt, és mindenhol máshol próbálom hozzáhúzni. Így hallgattam össze a hármat négyféleképp, hogy valami friss verdiktem legyen a P1 mobil hajthatóságáról. Az F9 legalább ismertebb darab, dícsérte eleget jópár review.

4. : ES100 + F9: nem kell EQ, korrekt sub-basszus, erős mély. Semmi hiba, semmi kiemelkedő, egy korrekt ~2 éves multidriver füles. Könnyen hajtható, szépen szól, kényelmes, néha olcsó. Az énekhang szépen szól, de nem elég részletteli, és kicsit fémesebbek a magasak a valósnál.
3. : ES100 + C16: sub-basszus szegény, és nem is nagyon reagál 32hZ környékén az EQ-ra, valahol 70Hz körül zárkózik fel a P1-hez. Fölötte viszont gyorsasággal szépen kompenzál, így nem érezni zenénél basszusszegénynek. A magasban lévő emelt tartomány még nem vészes, de egyértelműen túloz, viszont annyival részletesebb az F9-nél minden tartományban, hogy ezt a hibát bőven túlkompenzálja. Az énekhangok sokkal jobbak, de még mindig kicsit mesterségesek, fémesebbek a magasak. Szélsőséges füles, de 2x8 armatúra 70$-ért ne is legyen kifinomult és csodás, mert a többi gyártó éhenhal. Kicsit nagy, ez a legkényelmetlenebb.
2: ES100 + P1: 32 és 64Hz-nél 7dB és 4.5dB emeléssel. Gyengébb a mélye, mint az F9-nek, nincs olyan teltsége, és nem rúg úgy, mint a C16, de nem élvezhetetlenül kevés. Cserébe az összes többi tiszta, élő, részletes, valódi érzelemteli énekhanggal, feszes membránú dobokkal, réz cintányérokkal, és minden előnyével. Egyáltalán nem használhatatlan.
1: E1DA + P1: 3dB emelés a mélytartományon, mert jólesik. Az első tesztszámban a 2. percnél belépő basszus elsöpör, és kész. Onnantól ez más dimenzió, köze nincs az előző 3 meghallgatáshoz. Nem lesz tőle basshead, minden tartomány kiegyensúlyozottan szól, csak a a fejemen kívül az összes idegszálamon, annyival több az inger. Simán meglehet, hogy még egy ekkora ugrást ad alá az Ant, jobb is hogy nem hallottam még. Ettől megóv a 4 éves fiam, a munkaidő utáni időt elrabolják a gyerekek a fülestalálkozók elől. Teljesen rámegy a család a hobbi rovására, borzasztó :)

Összehasonlításhoz Igorrr-tól a Problème d'émotion [link], ieuD, és Spaghetti Forever szólt Spotify HD streamről, mert a barokk black metal breakcore trip-hop legalább egyszerre tartalmaz mindent.

(#84587) kemcso válasza -NoVa- (#84586) üzenetére


kemcso
Ármester

Csak óvatosan jegyzem meg, hogy egyszer a kipufogó-javításra egyszer pedig a túlórára hivatkozva nem jöttél találkozóra ;)

(#84588) -NoVa- válasza kemcso (#84587) üzenetére


-NoVa-
őstag

Minden IS természetesen, ha minden kifogás elfogyott, akkor a gyerekekkel vagyok :DDD . Visszamenőleg a legtöbb találkozónál a kontinensről is lemenekültem családostól, hogy ne szakadjon meg az antiszociális combo.

Szlovéniában kevesebbet áll a postán a csomag, ismerőstől EA3 kibontás után:
"Elsore durva a baszzusa, szerintem tobb, mint a Sony WH-1000XM3.
De szeretheto hangja van igy 5 perc utan. Viszont neha betorzit a basszus."

[ Szerkesztve ]

(#84589) CoroStar86


CoroStar86
aktív tag

Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem! Vezetékes fülhallgatót szeretnék venni a következők alapján:

- egy mobil + AudioQuest Dragonfly Cobalt kombóval lenne hajtva
- 70-80 eFt-ot szánnék rá (indokolt esetben kicsit többet is akár)
- az izoláció elég, ha átlagos - cserébe a szellősebb hangtérért
- külföldről rendelhető darabok is megfelelnek
- zeneileg mindenevő vagyok, de kb 60-70%-ban metál lesz rajta hallgatva, aztán techhouse, némi rap és időnként ráfeledkezem a YT-os audiofil klippekre
- IEM-et szeretnék, lehetőleg moduláris és gubancolódás-mentes kábellel
- fontos a megfelelő stabilitás és kényelem, egy kocogást vagy kerékpározást bírjon ki
- nem szeretem a karcos magasakat, érvényesüljön a közép és ne legyen fárasztó a mély
- mikrofonos kábel előny, de nem feltétel

Pár korábbi tapasztalatot megosztanék korábbi FEJhallgatóimról, csak hogy kb milyen hangzást keresek:

Beyerdynamic DT 990 Pro: kicsit fárasztó magasak, brutál minőségű mély, kiváló hangtér Sony WH-1000XM3: ez van most, egyelőre etalon, bár zárt révén kevéske tér, mély picit lehetne több
Oppo PM3: túl sok mély, ettől hosszú távon fárasztó hangzás, kevés tér

Tettem egy próbát egy Sony WF-1000XM3-assal is. Iszonyat csalódás, többé nem bízom a tesztekben… 10 harang van hozzá, de egyikkel sem stabil a fülben, alapzaj, nulla basszus, cicergő magasak, körülményes és túl appfüggő kezelés… Mindegy. Most egy FiiO EX1-et használok, jó volt, de ideje tovább lépni (meg a Cobalt többet érdemel). Meghallgattam egy boltban egy FiiO E9-et, igencsak bejött a hangzása. Jelenleg egy FiiO FH5-tel szemezek, de szeretném kikérni a Ti véleményeteket. Egy jó pár évre hűséges audiofil társat szeretnék az új füles személyében, ami nagyjából kihasználja a Cobaltot és élmény hallgatni. Előre is köszönöm a tanácsokat és javaslatokat! :)

[ Szerkesztve ]

(#84590) fericske válasza CoroStar86 (#84589) üzenetére


fericske
addikt

Az fh5 jó hangú füles. Én együtt tudnék élni vele.

(#84591) Frici654 válasza fericske (#84590) üzenetére


Frici654
kezdő

Van olyan review barhol ahol nincs megemítve a lassú basszusa (annyi pénzért)?

(#84592) fericske válasza Frici654 (#84591) üzenetére


fericske
addikt

Nem tudom. Ez saját fülből vett infó. Nem tapasztaltam lassú basszust, viszont rendesen egybenlévő előadásmódot igen. Semmi zavarót nem találtam a hangjukban.
Szerintem az fh5-fh7 teljesen jól sikerült fülesek.
Aztán, hogy az árazásuk milyen, meg mennyi konkurencia van az más kérdés.
Nekem például ezek a Fiio-k jobban sikerültnek hangzanak, mint az Ibasso fülesei, amik ebben az árban vannak.
Viszont nekem a Fiio E sorozata nem tetszett a vékony közepeikkel, V karakterekkel.
Aztán persze másnak tetszhet :)

[ Szerkesztve ]

(#84593) monti0222w válasza Tewe013 (#84585) üzenetére


monti0222w
addikt

Nekem lassan 2 éve van meg és semmi baja, majd minden nap használatban van pedig!
A hangra, van benne basszus nem olyan mint egy dinamikusban, de érezhetően van pláne középtájon, nem jelenít meg nagy mélységet, de na, ez nem egy basshead füles. Szerintem akik egy kiegyenlített, dinamikus, mind a három tartományt megjelenítő fülest szeretnének ennyi pénzért két kábelel, vagyis gazdag felszereltséggel, azoknak bátran ajánlom az EDC3-t. :K
Feri privibe kereslek majd. :)

(#84594) Frici654 válasza fericske (#84592) üzenetére


Frici654
kezdő

Mostanában sokszor beleszaladtam olyanba, hogy pillanatra megemlítették (negatívan). Biztosan nem rossz azért.

(#84595) fericske válasza Frici654 (#84594) üzenetére


fericske
addikt

Ránéztem, hogy miket írnak róla vásárlók.
Sajna azt nem említették, hogy mire dugták rá a fülest, mert a puffogós mély meg sziszegős magas - amiket én nem tapasztaltam a dapomról - az könnyen lehet rossz párosítástól. Az armatúráknak nagyon nem mindegy.
Bár ebbe nem látok bele, de a koherens hangképhez szükséges egy keresztváltó elektronika a több hangszóró miatt, és ezáltal az armatúrák elégtelen kiszolgálása visszahathat a dinamikus meghajtóra.
Röviden, egy ilyen fülest ne egy ájfonon akarjunk zenéltetni, mert abból csak nyögés lesz.

[ Szerkesztve ]

(#84596) Frici654 válasza fericske (#84595) üzenetére


Frici654
kezdő

Szó sincs iphonra dugásról.
A két egyik legismertebb videós említi, illetve több írott tesztben olvasható. Például ha egy Fh7 szintű konkurenst tesztelnek, akkor előjön az Fh7, meg megjegyzik egyben, h az Fh5 öt mennyire nem szerették. Ilyenből elég sok van.
Biztos nem rossz, de én nem venném meg 260$ ért.
Csak azt mondom előfordulhat, hogy az emberek azt ajánlják inkább ami nekik van. Bizonyos összeg felett azert érdemes informálódni.

(#84597) fericske válasza Frici654 (#84596) üzenetére


fericske
addikt

Kipróbálni volna érdemes. A Fiio-t pont lehet MO-n is.
Én amúgy pont nem vagyok Fiio rajongó, meg ilyen fülesem sincs :)

(#84598) Tewe013 válasza monti0222w (#84593) üzenetére


Tewe013
őstag

Meggyőztél, meg kíváncsi vagyok arra, h milyen egy BA-s füles eddig csak DD-sek voltak. Már csak a Tevit kéne eladni. :))

(#84599) -NoVa- válasza Tewe013 (#84598) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ha jól van megcsinálva, akkor részletes, mintha levennél egy réteg fóliát a füled elől a DD-shez képest. Cserébe a mélyei gyorsabban ütnek, és hamarabb lecsengenek, jobban követik az eredeti hanghullámot. Ami stílusfüggően lehet előny, lehet hátrány.

Ha meg alapból egy csapat halláskárosult kalapál össze valamit, de olcsón teszi, akkor marad az EQ finomhangolás. A C16-ot (8BA) egészen jóra túrtam végül, így eléggé azonos outputja van a FiiO F9 (DD + 2BA)-cel lapos EQ-n, meg a kicsit mélyemelt P1-el. Végül sikerült előcsalni belőle hallható 32Hz-et is, nem finomkodtam a csúszkával.
Nem hiszem, hogy rajtam kívül bárkinek lesz, ahhoz drága, hogy az olcsó cuccot keresők vegyék, és kicsit drágábban sokkal jobb is akad, de azért az EQ-t kirakom ide tanulságként. Így kell kicsit szarból várat építeni:

(#84600) vicze válasza -NoVa- (#84599) üzenetére


vicze
félisten

Erre az EQ-ra ránéztem, sikítva eldobtam a tabletet és kifutottam a szobából. ;]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.