Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84301) -FreaK- válasza -NoVa- (#84300) üzenetére


-FreaK-
veterán

Ezt akartam írni én is, hogy első körben én is +1, mert nem érdekel vezeték nélküli vonal (a mostani ajándék lenne), de gondoljatok bele, hogy mennyi értelme lenne, ha csak 100-ból két kérésre lehet értelmes választ adni :)
Mondjuk ezt esetleg meg lehet oldani úgy, ha össze állítotok egy ajánlott listát a teszteltekből és mellé írjátok, hogy ami ezen kívül van az zsákba macska. Azon kívül meg lehet tapasztalatokat megosztani még. Mondjuk így is lesz 20 ajánlás kérés/nap, de hát ilyen ez a popszakma :))

(#84302) kemcso válasza vicze (#84296) üzenetére


kemcso
Ármester

Tisztában vagyok vele, hogy a neckbandos ha szigorúan vesszük ide is oda is sorolható. De a jelútban ott a BT kapcsolat mindegyiknél, ami vezetéknélküli így ez egy biztos pont. De az, hogy azok, akiket csak a vezetékes világ érdekel lassan kiszorulnak innen, mert az utóbbi pár hónapban semmi másról nem szól a topik, mint a TWS-ről és társairól. Engem sem mozgat meg a téma túlzottan, így határozottan a szétválasztás mellett vagyok, már régebben is felmerült, még amikor a sima BT-fülesek kezdtek teret nyerni, de azok iránt a lelkesedés nem volt ekkora...

(#84299) DEJVID én valahol az 5-6 armatúra magasságában kezdenék el nézelődni, W60 pl.

(#84301) -FreaK- az a baj, hogy TWS vonalon kevés az olyan füles, amit többen hallottak azok közül, akik el tudják helyezni térben és időben őket. Nagyrészt tesztek olvasásából jönnek az ajánlások, nagyon nagy a fejlesztés tempója ahhoz, hogy valódi tapasztalatok legyenek. Ennek a topiknak az összefoglalója és az ajánlások rendszere eddig a valódi tapasztalatokon alapult és ezt én nem engedném el....

[ Szerkesztve ]

(#84303) vicze válasza kemcso (#84302) üzenetére


vicze
félisten

Semmilyen formában nem kérdőjelezem meg az okot, sőt nagyon is megértem.
Csak felvetettem, hogy azért nem olyan egyszerű ügy ez sajnos.

Esetleg a BT-hez szánt Összefoglaló "kiegészítésével" tudok segíteni, legalább annak, aki elolvassa.

(#84304) gianni85


gianni85
veterán

Lehet elírás, de Massdrop-on féláron adják EU raktárról a Kaiser 10-et... 550$
Hátha valaki rácuppan. link

(#84305) Tulku válasza vicze (#84303) üzenetére


Tulku
veterán

No szóval...
2 éve (lehet hogy 1) leírtam, hogy a jövő a TWS-é (inkább 2 mint 1...mikor az első Bragi bogyó kinyílt)...és ez lőn jó...hajrá...
Mikor a kannibál (bőrszínt és etniumot nem írok az érzékenyebbek kedvéért, de barna) részegen a 85-ös buszon nyomkodja a fülébe a TWS-t és dülledt szemekkel nyomkodja a telót.....akkor látom, itt a nirvána...

De maradunk páran, akik nem épp ezt választjuk (tudom, mert építgettem is TWS-t...de minek) és van, lesz létjogosultsága a vezetéknek...neked nem kell magyaráznom....

Ez olyan kvarc kontra mechanikus óra polémia, vagy a jól ismert LP konta stream elidőzés...

Azt hiszem, most jött el az idő, hogy ne arra linkeljek, XY mennyiért keres TWS-t...persze lehet, bennem van a hiba... ;]

(#84306) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Üdv. Kollégák az AVAX EP-330-nak melyik a kínai megfelelője? Mivel ezt is ott gyártják valszeg egy ugyan ilyen jön le ugyan arról a gyártósorról, csak más névvel féláron. Köszönöm szépen! :R

(#84307) kemcso


kemcso
Ármester

A topik átnevezésre került, ezentúl Vezetékes FÜLhallgatók néven fut. A Vezeték nélküli társ-topik itt van: Vezeték nélküli fülhallgatók, kérek mindenkit hogy a témának megfelelően járjon-keljen :)

(#84308) vicze válasza KaiotEch (#84306) üzenetére


vicze
félisten

Elvileg egyik se, mert nekik rakták össze az állítások alapján.

Mivel egy füles jópár komponensből áll és ezt nagyon sok variáció lehet akár azonos konponensekből is. Ugyanaz a gyártósor minimális módosítással rengeteg terméket gyárthat.

(#84309) Fall-N válasza kemcso (#84302) üzenetére


Fall-N
veterán

Ennek is megvan (most már volt) az oka. Mivel nincs vezeték nélküli topik, így kénytelenek (szerk.: voktak) ide írni. Mivel a TWS mint kategória egyre népszerűbb így most már igazán érdemes tényleg kettéválasztani a topikot. Egyébként sem releváns az ajánlott fülesek listája a BT-s cuccokhoz. Oda is érdemes lesz írni egyet. Én is amikor vettem nemrég egy BT-s nyak mögötti vezetékes BT-s cuccot akkor "bajban voltam" hogy tapasztalat híján nem találtam ajánlott füleseket. A boltok ajánlatai nyilván nem relevánsak.

Azt tudtam, hogy 'semmi extra' kategóriában az Awei, Xiaomi, 1more, Baseus vonalon nem lehet mellényúlni, de a 10ezer + vagy a 20ezer + kategóriában már nem mindegy. Ott van a Sony, JVC, Panasonic, Sennheiser stb. ahol már nem mindegy melyik a jobb. Mondjuk kapásból a Sonyt mondanám talán. Ekkora összegnél meg már ott van az is, hogy lehet már érdemesebb TWS-t venni.

A vezeték vs. ne legyen vitában mindenkinek igaza van. Nyilván majdnem mindenből jobb ha két pont között vezeték a kapcsolat, viszont nélküle kényelmesebb. Vagy utcára elég a BT, nem kell audiofilnek lenni, otthonra meg maradhat a vezetékes. Utcán legalább nem akad be semmibe a vezeték meg nem kell félni, hogy megsérül vagy törik. BT-nél meg ott a töltési macera meg az akku élettartama. Ha elhasználódik akkor kuka.

[ Szerkesztve ]

(#84310) Greg204538 válasza gianni85 (#84304) üzenetére


Greg204538
tag

Wow! Ebben az árkategóriában keresek fülest utazáshoz, mert a fejhallgató macerás és kevéssé izolál. Eddig Focal Spirit proval járkáltam, teljesen meg voltam elégedve vele csendes környezetben, de a buszon már elvesznek a részletek és a mélyhangok.
A kérdésem hogy 150e Ft körül tudsz-e alternatívákat javasolni? Mennyire best buy ezzel az árával a Noble?
Hangképben kiegyenlítettet keresek (focalnal kicsit több basszus mondjuk pluszpont), de ne legyen unalmas, mint egy hd 650, inkább másszon az arcomba, ha a zene megkívánja. Az Etymotic er4xr leírások alapján szimpatikus - ez is csak egy ötlet, az innerfidelity értékelése végett.
Fiiox3II + Fiio A3-mal hajtanám. (Jövőben egy usb transport + chord mojo van tervben)
Teljesen kezdő vagyok iemekben, eddig csak Hifiman re-400-al van tapasztalatom - nagyon nem jött be. Nekem nem volt elég testes, túl visszafogott, édeskés karakterre emlékszem.

Bármilyen észrevételnek örülnék a tapasztaltabbaktól.

[ Szerkesztve ]

(#84311) bostone


bostone
addikt

Sziasztok!

Tudom nem a legjobb helyen keresek problémámra megoldást.
Tronsmart Spunky Beat bluetooth eszközön a balansz elcsúszott legalább 30-40%-al.
Reset sem segített.
Járt már valaki hasonló cipőben?
Ismeri a helyes eljárást?

(#84312) kemcso válasza Greg204538 (#84310) üzenetére


kemcso
Ármester

A kiegyenlített füleseket egyesek unalmasnak mondják, szerintem te nem azt keresed (az RE400 is az viszonylag). A jó izoláció lenne ahogy látom számodra fontos, ebben a CIEM-ek verhetetlenek (viszont többen nem tudják megszokni, ezzel számolni kell).
A Noble-t szerintem senki se hallotta itt, a képek alapján nem kicsi darab. Az Etymotic-ok többnyire kiegyenlítettek.

(#84311) bostone itt tedd fel a kérdésed: [link]

(#84313) DEJVID válasza kemcso (#84312) üzenetére


DEJVID
őstag

Pont a megszokás miatt gondolkozom amúgy egy "olcsó" CIEM-en. Nekünk, akik csak zenehallgatásra veszik/vennénk, nyitott vagy csukott szájjal kell mintát venni?

[ Szerkesztve ]

(#84314) Tulku válasza DEJVID (#84313) üzenetére


Tulku
veterán

Akril nyitott, szilikon zárt

(#84315) gianni85 válasza Greg204538 (#84310) üzenetére


gianni85
veterán

Általánosságban jó a megítélése, de itt nem nagyon ismert, meg nem is mai darab. Én se hallottam, csak elég jó deal-nek tartottam, hogy megosszam. Ahogy kemcso is írja, nem egy kicsi darab... én biztos nem tudnám belegyömöszölni a fülembe.

(#84316) DEJVID válasza Tulku (#84314) üzenetére


DEJVID
őstag

De az nem csak akkor fog jól szigetelni, ha tátott szájjal hallgatom a zenét?

(#84317) XARAI


XARAI
tag

Sziasztok!
Van egy KZ agybadugós mikrofonos fülhallgatóm és az a problémám vele, hogyha headset-nek használom nem hallom a saját hangomat. Van valami megoldás arra, hogy erősítse a saját hangom is nem csak a hívó félét?

(#84318) darvinya válasza DEJVID (#84316) üzenetére


darvinya
titán

Anyag miatt kell a mintavételnél száj állást változtatni.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#84319) Tulku válasza DEJVID (#84316) üzenetére


Tulku
veterán

Ha tátott szájjal hallgatod, akkor nem szigetel az akril....ezért kell tátott szájjal levenni, és normál állásban hallgatni.

Szilikon erősen tapad, viszont ha tátott szájjal veszik le a mintát, akkor a kis szilikon csövecskék összenyomódnak, mikor bezárod a szád....ezért kell zárt szájjal levenni a szilikon CIEM-hez....

(#84320) DEJVID válasza Tulku (#84319) üzenetére


DEJVID
őstag

Ja tehát akkor szűkűl a hallójárat, ha csukva van a száj? Valamiért ellenkezőleg gondoltam.

(#84321) Tulku válasza DEJVID (#84320) üzenetére


Tulku
veterán

Igen, akkor szűkül...
100 környékén már van 2 armatúrás CIEM a Microsonic-ban...az hazai...
Leveszik a mintát elkészítik a testet....én pedig beépítem az armatúrákat ;]

(#84322) f4lcon válasza kemcso (#84307) üzenetére


f4lcon
őstag

oda is lesz összefoglaló?

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#84323) kemcso válasza f4lcon (#84322) üzenetére


kemcso
Ármester

Ha csinálnak a hozzáértők... Én ott nem vagyok topikgazda, az a téma mérsékelten érdekel. Segítek persze, ha igény van rá.

(#84324) f4lcon válasza kemcso (#84323) üzenetére


f4lcon
őstag

arra a topic-ra vicze1 neve van írva :D

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#84325) fericske válasza f4lcon (#84324) üzenetére


fericske
addikt

Borítékolható, hogy forgalmasabb lesz mint ez, a vezetékes.

(#84326) Tulku válasza fericske (#84325) üzenetére


Tulku
veterán

Hál istennek...

(#84327) kemcso válasza fericske (#84325) üzenetére


kemcso
Ármester

Nincs ezzel semmi baj :) De legalább mindenki csak azt olvassa, ami érdekli. Ha mindkettő téma érdekli mindkettőt.

(#84328) vicze válasza fericske (#84325) üzenetére


vicze
félisten

Ha nem lesznek válaszok, akkor ki fog hallani.

(#84329) Tulku válasza vicze (#84328) üzenetére


Tulku
veterán

De remélem rád számíthatunk....Atillaként, Isten ostorával csapsz le a megtévedt TWS félhívőkre, s elvezeted őket a vezetékmentes megvilágosodáshoz :R :DD

(#84330) tamas.misik


tamas.misik
újonc

Új fülest terveztem venni 10k körül. Láttam itt is sokan ajánlottáttok a SoundMAGIC E10-et.
Ez a videó viszont elégg elbizonytalanított: https://youtu.be/skN4yheE5_E

A vidiben látott Aiwa Prodigy-1 -el valakinek van tapasztalta? Engem a fenti vidi meggyőzőtt, úgyhogy az e10 helyett végül ilyet rendeltem most. Kiváncsian várom :)

[ Szerkesztve ]

(#84331) Bullitz


Bullitz
aktív tag

[link] 14.200.- HyperX Cloud.. még jó hogy 2 éve vettem így annyira nem b@szom fel magam rajta :D

HALA MADRID // 18' Auris HSD

(#84332) kemcso válasza Bullitz (#84331) üzenetére


kemcso
Ármester

Jobb sarok fent, nem jó topikba tetted...

(#84333) Bullitz válasza kemcso (#84332) üzenetére


Bullitz
aktív tag

Nem én hirdetem, hanem az Alza, hova kéne rakni? csak mert jó pár embert érdekelhet..

HALA MADRID // 18' Auris HSD

(#84334) kemcso válasza Bullitz (#84333) üzenetére


kemcso
Ármester

Ez a FÜLhallgatós topik, te meg egy (gamer) FEJhallgatóra hívod fel a figyelmet ;),
Ez van a jobb sarokban:

[ Szerkesztve ]

(#84335) trialboj


trialboj
őstag

Ok, ok nem ez a topikja, de az új wireless topikban még szinte senki nincs, szóval csak 2 gyors kérdést engedjetek meg.,

1. Mi a neve azoknak a füleseknek amelyek nem gumiharangosak, hanem csak szépen benne ülnek a fülben, mint az apple v1 airpods
2. Van-e ajánlott modell ebből, olyan ami mondjuk bringázás közben, a menetszelet i figyelembe véve, használható.
A gumiharangostól félek, mert a kábeles verziók is simán kiesnek a fülemből, még csak durvább terep sem kell hozzá.

Köszönöm

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#84336) f4lcon válasza trialboj (#84335) üzenetére


f4lcon
őstag

earbud
és ha a gumiharangos kiesik, akkor ez még könnyebben fog kiesni

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#84337) fericske válasza trialboj (#84335) üzenetére


fericske
addikt

Fül feletti elvezetésű és fülkampós (earhook) cuccokat nézz, illetve olyat mint az Advanced evo x (ami egyébként jó hangú füles).

(#84338) emiki6


emiki6
veterán

Most jött meg a Yincrow X6 aliról. Hát ez quvajo! :DDD
3k volt, earbud.
A fejhallgatós discord szerveren hallottam róla (meg a monkról), látom itt még senki nem írt róla.

Szépen szól. Nem mélyhiányos, ami már egy jó pont earbudoknál. Van benne umf.

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#84339) Vanek25


Vanek25
tag

Sziasztok!

Szeretnénk sportoláshoz/futáshoz fülhallgatót, heti 2-3 óra használatra, android mobilról hallgatva zenét.
Nőnek lenne ajándék, kisebb fülmérettel
ne legyen 10-12e drágább

Kb ebben a keretben ami elfogadható/ne essen ki a fülből.
Köszönöm

(#84340) emiki6


emiki6
veterán

Tényleg, Feri, mi a helyzet a P1-gyel akkor? Nyáron még ajánlottad, de úgy látom már kevésbé ajánlott, mert túl érzékeny. Mégse érdeklődjek annyira? Nincs erős vasam alá, csak az ibasso D14, amit lefikáztál. :D

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#84341) fericske válasza emiki6 (#84340) üzenetére


fericske
addikt

Hagyd el. Erőmű kell neki meg akusztikai tuning. Én inkább csak őrülteknek ajánlom :D

(#84342) emiki6 válasza fericske (#84341) üzenetére


emiki6
veterán

Jó, esetleg valami más "eztveddmegbeszarsz!"? (a yincrow x6-on kívül persze) :D Ha nincs, az se baj, marad a 900s, mint macerás betenni a fülbe iem és az x6, mint praktikus earbud. :D

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#84343) s4tch válasza emiki6 (#84342) üzenetére


s4tch
veterán

https://drop.com/buy/massdrop-x-nuforce-edc3-in-ear-monitors-eu

Megszűnik a drop EU raktára, így a már ide szállított szajrét gyorsan kiárusítják. Szerintem 70 dollárt simán ér ez a füles: feszes, gyors, tiszta, erőteljes hangja van, de nem veri szét az ember fülét. Nekem egy rövid próba alapján nagyon tetszett telefonról is. Eszem ágában nem volt fülest venni, sőt, párna meg kábel kéne az Elearre, meg dac/amp hozzá, meg egy másik objektív, de ez ennyiért...

Itt vannak mérések illetve vélemények:
https://www.superbestaudiofriends.org/index.php?threads/massdrop-x-nuforce-edc3.5780/

(#84344) fericske válasza emiki6 (#84342) üzenetére


fericske
addikt

Nincs.... Tws-re váltottam füles téren. Utcára jó, otthonra meg vannak jó fejeseim.

(#84345) csubuka


csubuka
addikt

Sziasztok!

Semmi extra hétköznapi fülhallgatónak, ez jó? Már nem Xiaomi Piston Basic a neve (ami az összefoglalóban van, ahogy nézem), ahogy nézem, de ha ugyanazt hozza akkor okés... Egy két évet elvoltam egy olyannal, de most hirtelen elment a hang az egyik fülesében. Hazai boltból talán van rá annyi gari, hogy ha nagyon bajos, akkor előjöjjön időben a gond.

(#84346) emiki6 válasza s4tch (#84343) üzenetére


emiki6
veterán

Mit gondolnak a többiek róla?
Tulku, Feri, van tippetek?

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#84347) fericske válasza emiki6 (#84346) üzenetére


fericske
addikt

Nekem semmi, nem volt hozzá szerencsém.

(#84348) monti0222w válasza emiki6 (#84346) üzenetére


monti0222w
addikt

Nálam hallgatta meg s4tch a fülest, kb. egy éve van meg anno még Bodz hívta fel a figyelmet rá és nem bántam meg sőt örülök neki hogy megvan. Nem ajánlott bass orientált kedvelőknek mivel egy kiegyenlített hangú, nagyon jó közép résszel rendelkező füles 3 armaturával. :K

(#84349) -NoVa- válasza fericske (#84341) üzenetére


-NoVa-
őstag

Jelen :D

600mW-on már szépen reagál minden EQ tartományra, és egy rossz mozdulattal durva basshead fülessé is lehet konvertálni, de nem tudnám megmondani, hogy az iBasso 400mW-ja mit hoz ki belőle. Asztali fülesnek csodás, utcára TWS.

A 90 fokos 2.5mm jack is felkerült végre a kábelre, kevésbé fog az ES100-ból kiállni:

(#84350) emiki6 válasza -NoVa- (#84349) üzenetére


emiki6
veterán

Nemtom mi a TWS

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.