Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3751) HIJ


HIJ
őstag

[kép]
Az ultimate -et csak nagyvállalatoknak ajánlják. Nem kell mindjárt azt megvenni... Most is biztos XP prof. BOX van a gépen mi?
Egy kis olvasnivaló: [link]

HIJ



[Szerkesztve]

(#3752) Tom19


Tom19
tag

Szaisztok!

Megvan minden driver! Most is VISTA van fent, a HOME Premium.

Driverek amik kellenek:

-ALC883 FUSI oldaláról(a VISTA felismeri, csak kezelő pultod nem lesz)
-Nvidia 430/410/405 chipset nvidia oldaláról(benne van minden, hálókártya is, bár felismeri ezt is)
-Geforce GO7400(ezt beirod a google-ba, és kidobja: Geforce Go 7400 VISTA driver).

Más nem kell.

Most hogy fent van minden, azért már elkelne egy kis RAM :DDD



(#3753) RolanG válasza Vangelis (#1) üzenetére


RolanG
csendes tag

benézve... :)

[Szerkesztve]

(#3754) H.rezi


H.rezi
csendes tag

Köszi Pferi, megpróbálom!

(#3755) London


London
csendes tag

udv...

ha a fusi homelapjarol az xp-t hasznalva a vista driver frissiteset valaszton lehet h le frissiti es az xp is ugyanugy megy? Es ha majd a vistat rakom nem lesz driver gond... vagy rosszul gondolom?

LT

(#3756) djadji


djadji
senior tag

Szerintetek elképzelhető olyan hoyg egy Linux-os laptopra nem lehet feltenni a WINt? olvastam valahol ilyewmit...
Mellesleg hol lehet letölteni az ehhez a laptophoz szükséges WinXP drivereket? a FUSI honlapján nem találtam ilyet..


Mllesleg azért jöttem hoyg elmondjam , vettem egy 1538as FUSI laptopot.. Még nincs nálam, de holnapra meglesz..
ha valakit érdekel hoyg miylen írok róla teszteket.. ÉS ha valakinek van ilyen akkor várnám hoyg kb mire számíthatok.. (csak óvatosan a negatívumokkal mert már megvettem ;] )


[Szerkesztve]

http://djadji.fw.hu

(#3757) HIJ válasza djadji (#3756) üzenetére


HIJ
őstag

Akkor az első dolgod legyen, hogy megnézed nincs e véletelen felcserélve a G és az Y karakter, mert úgy néz ki hogy a mostani klaviatúrádon igen. Legalábbis a HOGY szavaknál :U :P

HIJ

(#3758) LALA_kiraly válasza djadji (#3756) üzenetére


LALA_kiraly
senior tag

A driverek fenn vannak, csak jól és türelmesen kell keresni. Én több napot legeltem egyszer rajta, mire egy részlets leírást találtam. :W
Itt a link, válogass mi kell: [link]

50/1160-447 Találkozhatunk: 21, 22.ker

(#3759) Pikkolo^^


Pikkolo^^
addikt

A venti fordulatszámát mivel lehet szabályozni? A speedfan nem akarja felismerni a V3505-m.

(#3760) djadji válasza LALA_kiraly (#3758) üzenetére


djadji
senior tag

Kösz szépen meg is találta mindent ami kell. Szpen fönt is vana Win. Egyetlen gondom van..

A Notin van TV kimenet, de nem tudom rávenni, hogya TVn megjelenjen a kép. Asztalival csináltam ilyet Nvidia és ATI kártyákkal is, de ezzel nem akar sikerülni.
Valaki le tudná nekem írni 3-4 mondatban hogy mit kell bellítani?
Ez egy Nvidia Go 7400 VGa kártya...

Aki tud segítsen legyen szives...

http://djadji.fw.hu

(#3761) GoMEE


GoMEE
csendes tag

Sziasztok! Van egy Amilo A1667G laptopom. Kérdésem az lenne, hogy honnan lehet letölteni azt a progit amivel életre lehet kelteni a távirnyitóját a laptopnak. A hivatalos oldalon néztem, de ott nincs fenn. Előre is köszönet.

(#3762) HIJ válasza GoMEE (#3761) üzenetére


HIJ
őstag

Szerintem nem kell hozzá külön progi. Nálam minden médiaprogival megy, de elvileg a hozzákapott cinema managerrel működik minden funkciója.

HIJ

(#3763) djadji


djadji
senior tag

Aki használja (vagy tudja hogyan kell) a laptopot úgy, hogy a képét a TVn nézem legyen sives mondja el nekem hogyan is kell beállítani hogy jó legyen...
köszi!

http://djadji.fw.hu

(#3764) tygger


tygger
csendes tag

sziasztok,

tanácsot szeretnék kérni. el szeretném adni a notebookomat, de fogalmam sincs, h mennyiért reális meghirdetni. tudtok segíteni?

fujitsu-siemens m 7440
2005 októberi
intel pentium m730 1,6 ghz
512 mb ram
128 mb video, tv out
60 gb sata hdd
4 in 1 kártyaolvasó
wlan
windows xp home
multi dvd
4 usb
pcmcia
10/100 lan

ezüst színű, 4400 mah-s 3-4 órás akksival, garantáltan megkímélten, szuper állapotban, eredeti dobozzal, minden hozzáadott cd-vel

szerintetek?

köszi

(#3766) djadji válasza #99260416 (#3765) üzenetére


djadji
senior tag

KÖsz.. ez kb müxik.. csak a kép fekete-fehér.. :O
Mi a fene lehet? te miylen kábelt használsz? nekem azt mondják vegyek inkább valami S-video SRcat kábelt... CSak azt nem tudom hoyg az megoldja e a gondomat, mert ha nem akkor megen lesz egy köteg semmire se használható kábelem...

http://djadji.fw.hu

(#3768) djadji válasza #99260416 (#3767) üzenetére


djadji
senior tag

Hmm..ez elég ihetetlen.. Beállítottamminden , amit csak mondtak a kép mégis FFmaradt. Erre keptam egy olan tanácsot nm akartam elhinni. zt mondták Hgy azS-video kábel 2 lábát közzem össz (rövidre zárjam). Nem akartam elhini de olvastam másnál is. Szval kipróbáltam (gari még van). Hát bejött. A kép szines, és minden ok (relatíve mert a TV elég fos sajnos. amikor olyan kép van ami világos, akro elkezd a kép ''futni'' DE csak akkor.Ha csak a TVt nézem (TV műsor) akkor enm csinál ilyet. De DVDvel is szt csinálta... :O )
De azért nem nagyon tetszik nekem ez a összekötés megoldás. Ha lehet majd veszek egy Svideo - SCArTcsatlakozót, mer azt mondják azon szines lesz a kép..

http://djadji.fw.hu

(#3770) djadji válasza #99260416 (#3769) üzenetére


djadji
senior tag

Kösz szépen az eddigi infókat is.. Áltam NEM ismeret dolgokat mondasz.... úgyhogy jól jön minden infó-morzsa

SZval jelenleg a következő a helyzet.
Volt nekem 2-3 VGAm már már ami tudta a TV out-ot (asztaliban). Ezekhez kaptam vagy 3-4 átalakíto kábelt, ami a TV outot alakította RCA kábelesre. A Tv out csati olyan volt mindegyiken mint a PS2es csati csak a belsejében volt 9 ''pöcs'', van olyan amiben 4 van és talán olyan is amiben 5 volt. Szval ezek mind RCAba vitték át a csatlakozót. Na most ezek közül persze pont olyan nem votl mint ami most a laptophoz kellene.. ugyhogy vettem egyet ami ezt a 4 fémcsati+1 műanyag csatlakozót alakít át RCA-ra. NA most ezt tettem bele a laptopba. Rákötöttem a TVre (oda ahova eddig a DVD volt kötve). Beállítások után (amit nagy nehezen megtaláltam bár, de minden alkalommal ujra be kell állítani (Micsoda baromság ez?) hogy klón legyen a 2 kijelző amit talál). Ezek után kaptam fekete-fehér képet (ami ráadásul ugrál is de ez asszem a TVhibája, merta DVDvel is azt csinálta, hogyha világos votl a film akkor szaladt a kép).
Szóval aztán most olvastam valahol a neten, hogy a négy csatlakozó közül (ami a laptopból jön ki) kössek össze 2-t egy darab fémmel. (gyanus volt, de 2 helyen is olvastam.. gondoltam kipróbálom). Megcsináltam és tényleg szines képet kaptam. Erre valahol azt hallottam, hoyg ez az miatt van mert ''....'' És ebből nem értettem semmit se. De a megoldásra az volt állítólag, hogy egy S_video-SCATR átlakító kell,és akkor jó lesz...

NO. most ha tudsz segíteni akkor szivesen venném.. (Bármilyen info jól jön... pl hogy hogyan is van ez a kompozit jel, meg ilyesmi.. Én azt hittem hoyg minden kábelen ugyanaz a jel megy, csak több kevesebb-csatornán, és ha beledugom a TVbe az tudja értelmezni a AV csatornán. De ezek szerint tévedek valahol)
Kösz előre is!

http://djadji.fw.hu

(#3771) djadji


djadji
senior tag

ÉS lenne még 2 fontos kérdésem . Nekem csinál oylat a laptop hogy egyszer csak foja magát es megmerevedik az egér (1 percre kb) nm agy le.. az egér is műxik, csak a nyil nem követi a mozgást, hanem áll egy helyben. De ha kitalálom hol az egér akkor ott tudok kattintani...
Mi lehet a gond? Volt másnak is ilyen?

Másik hoyg hallottam olyan programról amivel vissze lehet venni a Vga teljesítményét (is) hogy ha nem kell akkor ne fogyasszon olyan fokat a laptop.. Mi ez a program? tudja valaki?

http://djadji.fw.hu

(#3773) zem


zem
csendes tag

Most kb. 3 éves a FS Amilo 7620
2 éve volt aksi csere, és most megint ugyanaz van: 2 perc alatt lemegy 0-ra. csak hálózatról megy. Volt valakinek hasonló tapasztalata?
Más hiba: A gép alja elrepedt, de attól még működik.

(#3774) djadji válasza #99260416 (#3772) üzenetére


djadji
senior tag

SZóval: Megcsináltam ezta rövidrezárás dologot (pontosan nem tudom de ebben valami olyan van hogy a Svideo minden jele átmenjen az RCA 1 vezetékn, ezért kell összekötni). Van kép, szines is meg minden, csak mikor elindítok egy filmet, akkro a médialejátszó látszik, de csak a kerete..a filmből semmi. CSak egy bazi nagy feket négyzet..
Na ezzel mit csináljak?

Mellesleg nektek emmnyit bír aksi? Ezzel a csökkentett teljesítménnyel és anélkül?

http://djadji.fw.hu

(#3775) Akheron válasza djadji (#3774) üzenetére


Akheron
senior tag

Valami overlay-probléma lesz ott szerintem, de én ahhoz nem értek. :B

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#3776) morfondőr válasza djadji (#3774) üzenetére


morfondőr
őstag

Valóban overlay probléma. Csak az elsődleges kijelzőn engedi a driver a filmeket megjeleníteni. Ezért kutakodj a VGA vezérlőjében valamilyen színház-mód, vagy teljes képernyős video vagy hasonló után. Ati kariknál ez a control center video menüjében van.

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#3777) Vertike


Vertike
csendes tag

Hello!

Szeretném a segíségeteket kérni! FS Amilo L1310G notebookom van és szeretnék bele memóriát venni! Melyik márkát ajánljátok? Samsung? Kingmax? Kingston? 1 gigát szeretnék.

Láttátok a notebook.hu hirdetését? Proccserét ajánlanak 35 ezerért! 2.13 ghz-st a celeron helyett.. Érdekes!

Vertigo [ Fujitsu- Siemens Amilo L1310G -> 1,6 GHZ 512 RAM 60GB HDD <- ]

(#3778) LALA_kiraly válasza djadji (#3774) üzenetére


LALA_kiraly
senior tag

Nekem is csinált ilyet annó az asztali gépem, de drivert fissítettem és jó lett. Atinál meg a sima s-videónál nem jött csak ff kép, de a scart-os megoldás bejött.
Azért ne föltétlen a gépbe keresd a problémát. Barátnőmnél sehogy nem tudtam rávenni a gépet a kép küldésre, pedig új tv-je volt. Azután meg a szüleinél a régia Videotonon meg pöccre indult...
Az akksiról: silent mód + energia takarékos mód + fény le = 2,5 óra. Simán 90 perc csak filmet nézve, játékról ne beszéljünk. Rakd fel a Notebook hardware control nevű progit, sok mindenben segít.

50/1160-447 Találkozhatunk: 21, 22.ker

(#3779) LALA_kiraly válasza Vertike (#3777) üzenetére


LALA_kiraly
senior tag

A te notid ugyan az, mint az enyém csak nekem cerka helyett sempi van. Én Aquaba vettem 2x512 ddr1-400 Kingmaxot 2 év garral 9600ft/db volt. Nagyon sokat gyorsult, csak ajánlom.

50/1160-447 Találkozhatunk: 21, 22.ker

(#3780) Dare2Live válasza djadji (#3774) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

ez minden általam ismert vga karinál ígyvan.

film vagy notebookon megy vagy crtn jellemzően a ctrl+f4 nyomása segít rajta. azthogy hányszor kell nyomni fejből nemtudom.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#3781) Vertike


Vertike
csendes tag

Akkor a 400 as jó bele? Most azt hiszem 333 as van benne a doboza alapján... PC2700 as.. 2X 256. Ez mekkora szemétség.. Még véletlenül se tudjam bővíteni...Dobjam ki a másik két ramot.

Vertigo [ Fujitsu- Siemens Amilo L1310G -> 1,6 GHZ 512 RAM 60GB HDD <- ]

(#3782) HIJ válasza Vertike (#3781) üzenetére


HIJ
őstag

DualChannel -ben jobb a teljesítmény és ezért raknak bele 1x 512 helyett 2x256...
(De lehet, hogy szemétség is van benne)

HIJ

(#3783) djadji


djadji
senior tag

Valaki találkozott már olyannal hogy a agép USB-s egere lefagy ugy 5 percre, de közben az egér müxik, lehet kattintani vele... de nem követi a nyil.. az csak áll egy helyben.. aztán egyszercsak megjavul megint..
EZ a vacak USB egér miatt lehet, vagy valami más?


http://djadji.fw.hu

(#3784) LALA_kiraly válasza Vertike (#3781) üzenetére


LALA_kiraly
senior tag

A dualt jó neked. Mint írtam aqua.hu, ott nincs a két 512 400as 20k. Cserélni nehézkes, de megoldható. A szervíztől jóval olcsóbb. Nekem a memó vezélések kb 30%ot, a gép a több ram miatt kb 200%ot gyorsult :D

50/1160-447 Találkozhatunk: 21, 22.ker

(#3785) LALA_kiraly válasza djadji (#3783) üzenetére


LALA_kiraly
senior tag

Másik usb port?
Egér beállításait is megnézheted a control panelbe. Ha ez sem akkor az egér a vacak.

50/1160-447 Találkozhatunk: 21, 22.ker

(#3786) djadji válasza Dare2Live (#3780) üzenetére


djadji
senior tag

Oda jutottam, hogy ezzel az átkötés dolggal megoldottam képet. Megy is meg minden.. föltettem a TV Tools nevú programot. Az kb megold mindent. 1 dolgot kivéve. mikor TVt nézek és ztána visszakcsolom a gépre a képet, akkor a gépen 1024benvan a felbontás.. (gondolom a TV arányai miatt. De nemolyan vészes. Az inkább, ogy ha kirakom a képet a TVre akkor a monitorom elsötétül és a TVn elég kaka elolvasni hogy melyik file-t is akarom elindítani. De ezt is meg lehet oldani. Meg még olyan szokott lenni hogy filmnézés után a laptop képe nemjön vissza. Se TV se monitor. Ilyenkor restart és mnden ok.. ugyhogy ez is megoldható... (ha valaki tudja 1-2 hiba megoldását azért megoszthatja velem)

Nagyobb hia az hoyg időnként az egér lefagy. Ha tapi-padot hasznlom akkro is előfordul, meg haUSB-s egeret akkor is. Most nem tudom mit tegyek..
Úgy fagy le, hogy az egér mutatója nem mozdul. az egér működik mert ha egy gomb fölé mozgatom (vakon) akkor lehet kattintani vele meg mindent.. CSak a mutató nem mozog vele.. csak 2 percenként akkor hirtelen ugrik egy nagyot aztán megint sehova.. Aztán 5-10 perc mulva megint jól müködik minden, majd 5-10 perc mulva ujra megint lefagy az egér és kezdődik előröl..... MI a fene lehet ez? és mit tudok vele tenni?
HA valakinek volt ilyen hibája legyen szives ossza meg velem a megoldást..

Kösz!

http://djadji.fw.hu

(#3787) djadji válasza LALA_kiraly (#3785) üzenetére


djadji
senior tag

Másik USB-t próbáltam már. Az afura hogy ilyenkor megszűnik a net is (WLAN). vagyis úgy tűnik. Arra gondoltam hogy esetlegBIOS hiba? Csináltam egy BIOS frissítést.. lehet hogy az aBIOS hibás? Vagy nem tdom..
Egeret is próbáltam többet.. Vadi új MX518-as egér. Nem kéne hogy baj legyen vele..
Szval nem tudom mi lehet a baj.. remélem nem harver hiba ... :((


Mot csináltam megint egy uj BIos flasht most megint talált egy ujabbat.. remélem ez már jó lesz..

http://djadji.fw.hu

(#3788) djadji válasza djadji (#3787) üzenetére


djadji
senior tag

Másik USB-t próbáltam már. Az afura hogy ilyenkor megszűnik a net is (WLAN). vagyis úgy tűnik. Arra gondoltam hogy esetlegBIOS hiba? Csináltam egy BIOS frissítést.. lehet hogy az aBIOS hibás? Vagy nem tdom..
Egeret is próbáltam többet.. Vadi új MX518-as egér. Nem kéne hogy baj legyen vele..
Szval nem tudom mi lehet a baj.. remélem nem harver hiba ... :((


Mot csináltam megint egy uj BIos flasht most megint talált egy ujabbat.. remélem ez már jó lesz..

Ja igen.. azért sem leht egér hiba mert akkor is csináljja ha nem egeret használok ahnem ezt a hülye tapi-padot...
Tévedtem.. megint csinálja.. épp most fagyott megint.. a gép müxik csak az egér nem hajlandó megmozdlni!!!!!!!!

Valki segítsen pls!!!!

http://djadji.fw.hu

(#3789) OliApa


OliApa
aktív tag

Sziasztok!

Van egy Fujitsu-Siemens M1437G laptopom és szeretném letölteni a legfrissebb működő ATi mobile X700-as drivert. Sajnos a hivatalos ATi oldalon lévő nem működik.

http://velemmivan.blogspot.com/

(#3790) HIJ válasza OliApa (#3789) üzenetére


HIJ
őstag

Akkor felballagsz a FuSi oldalára és letöltöd :U :F [link]

HIJ

(#3791) djadji


djadji
senior tag

Az én laptopom alja melexik. ELég forró tud lenni ha az asztalon műxik 1-2 órát.(pontosabban az öleben van de egy deszkalapon). HA nem ezen van csak ugy a 2 combomon akkor nem olyan meleg. Lehet ezzel valamittenni? vagy ha netán túlexik akkor kikapcsol magától?

Tudom vannak olyan ''deszkák'' amire rá lehet tenni a notit és az fújja rá a levegőt, de az nagy, nehéz és hangos. Valami más megoldás nincs? ami javítaná kicsit a hülését?

http://djadji.fw.hu

(#3792) Zanik válasza djadji (#3791) üzenetére


Zanik
addikt

De [link]!!!

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#3793) LALA_kiraly válasza djadji (#3788) üzenetére


LALA_kiraly
senior tag

Szóval minden usb-n és a touch padon is hibázik az egér (azaz megfagy). Bios frissítés segíthet, vagy a vezérlőpultba nézegesd az egér beállításaidat. Az usb mással ugye megy tökéletesen? De sztem új driver a legegyszerűbb és a legkézenfekvőbb hiba. Elsőre ennyi, de majd kitaláljuk, ne aggódj ;)

50/1160-447 Találkozhatunk: 21, 22.ker

(#3794) Reverting válasza lugosi (#3749) üzenetére


Reverting
őstag

Felraktam a vistat:) 1505-re:) ha kell segitek:)

iPhone 14 Pro Max Space Black / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black

(#3795) OliApa válasza HIJ (#3790) üzenetére


OliApa
aktív tag

ATI Mobility Radeon X700 - Hypermemory 512MB | Date 14.09.2005 |

Köszi, de a legfrissebbre gondoltam . . . :F

http://velemmivan.blogspot.com/

(#3796) OliApa válasza Zanik (#3792) üzenetére


OliApa
aktív tag

És ha alulról szív(na) a gép, akkor mi van? :F

http://velemmivan.blogspot.com/

(#3797) djadji válasza Zanik (#3792) üzenetére


djadji
senior tag

Ez a cucc a linnken nagyon tetszik.. még nem is hallottam ilyenről.. Baromi jó!!!!

http://djadji.fw.hu

(#3798) djadji válasza LALA_kiraly (#3793) üzenetére


djadji
senior tag

KÖsz! Igyexem megtalálni ahibát én is. Tegnep BIOSszal vacakoltam .. és egyszer csak nem csinálta egész este... Még nem merem elkiabálni.. de hátha... :B

''de majd kitaláljuk, ne aggódj '' Heheh.. ez kedves... ez esett a legjobban!

http://djadji.fw.hu

(#3799) djadji


djadji
senior tag

Mlegedésről: Igazából csak azért zavar a dolog, mert a laptop alja meleg (ha egy fa lapra rakom az ölembe) ha nem is forró de jócskán melege.... közben a ventilátor meg alig-alig kapcsol be, pedig az a csendesítő (teljesírmény csökkentő) sincs bekapcsolva. Ezt nem értem.Mellesleg az akkut lehet kímélni ugy is, hogy a teljesítményt (sajátgépben a grafikánál) visszaveszem. ugye? kíváncsi vagyok ugy mennyit bír ki..
Ha nincs semmi bekapcsolva (ugy értem semmi akku srópolás) akkor kb 1,5-2 óra amit bír. Inkább 1,5.
Most kíváncsi vagyok hogyha mindent bekapcsolok ami spórol az akksival akkor mennyit bír...
UI: Egér most egyenlőre jó.. remélem így is marad.. (bár ént mintha ide-oda kattintgatna.. de ez lehet hogy s a vacak noname egér miattvan...)

[Szerkesztve]

http://djadji.fw.hu

(#3800) djadji


djadji
senior tag

MOt nem találom hol volt az a beállítás ahol a 2 csuszka egyik végén a legjobb teljesítmény a másikon meg a legtöbb AKKU szerepelt...
Nem asajátgépbe van.. de most nem találom hol volt..
ha valaki tudja.. pls..

http://djadji.fw.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.