Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3601) amdkiller válasza Levi123 (#3600) üzenetére


amdkiller
aktív tag

Hát nemtom, már 1000 éve használok így tv-t csak persze rendes TV-outtal, nem pedig VGA->SCART kábellel!

Amit tudtam állítani azt megprobáltam!

(#3602) Salex1 válasza amdkiller (#3601) üzenetére


Salex1
senior tag

Szia!
Lehet kapni szinte minden sz.boltban VGA -> TV átalakítót, ez nem csak egy kábel, hanem egy kb. egér méretű dobozka. Rákötöd a hátsó kimenetre, és a TV-re. Bekapcsolod a gépet és a FN+F8 (ha jól emlékszem) tudod kapcsolni, hogy melyik monitor menjen, közben a beállításokban is engedélyezned kell a másik monitort (TV-t).
Az ára kb. 6000 Píz

(#3603) amdkiller válasza Salex1 (#3602) üzenetére


amdkiller
aktív tag

Mondj egy ilyen boltot légyszi!

(#3604) Salex1 válasza amdkiller (#3603) üzenetére


Salex1
senior tag

(#3605) amdkiller válasza Salex1 (#3604) üzenetére


amdkiller
aktív tag

kössz

(#3606) HackR válasza amdkiller (#3605) üzenetére


HackR
tag

Van egy Amilo 1505-ösöm, Centrino duo procis.

Van rajta 1 TV kimenet flkeség ilyen sárga akármi...ez csak kimenet, vagy befelé is tudja valahogy fogadni a sima videó jelet? Nem TV , hanem RCA-s videó jel...tud menni visszafelé is?

Xar játék az élet, de qwa jó a grafikája.

(#3607) amdkiller válasza HackR (#3606) üzenetére


amdkiller
aktív tag

TV-outon szerintem visszafelé nem tud menni!
Na ehhez kell neked egy USB-s TV-tuner kártya!

(#3608) HackR válasza amdkiller (#3607) üzenetére


HackR
tag

Tuti biztos ,hogy visszafelé nem tud menni? :) Ezt szeretném tudni...megspórplhatnék 1 kupac pénzt. :) Tv tuner nem kell mert kameráról szeretnék csak felvenni, az meg ugye csak egyszerű ''kompozit'' jelet ad ki...háttér és elötér szín formájában...4 vezetéken ami összekapcsolható 2vé. Nem rádiófrekvenciás jel.

Xar játék az élet, de qwa jó a grafikája.

(#3609) amdkiller válasza HackR (#3608) üzenetére


amdkiller
aktív tag

Hát figyelj a jel lehet h átmegy rajta de mi kezeli le? Kellene valami hardware hozzá nem :F Firewire, vagy iesmi... gondolom


De én nem esküszöm eg rá, szvl majd jön valaki aki ért hozzá és megvilágítja a dolgot :B

[Szerkesztve]

(#3610) béé válasza HackR (#3608) üzenetére


béé
csendes tag

tuti hogy nem :) mivel a kamera analóg jelet ad ki és gondolom azt akarod gépre feltenni, szal egy digitalizálókártya vagy tunerkártya kell neked sztem is. TVouton nem lehet ilyet, mert az kimenet (OUT)

[Szerkesztve]

(#3611) HackR válasza béé (#3610) üzenetére


HackR
tag

deee TV out az ok hogy out, de gép digitális jelét analóggá alakítja...visszafelé nemmegy neki? Jólenne tudni, hogy a GMA 945 készlet mit tud meg mit nem...

Hol lehet olcsón firewire csatis RCA-s vagy USB-s RCA-s digitalizálót kapni? :)) Kamerámból RCA jön ki...szal sima firewire nemjó...van is a gépen firewire.

Xar játék az élet, de qwa jó a grafikája.

(#3612) Mclary


Mclary
csendes tag

Sziasztok,

Érdeklődni szeretnék egy Fusi Amilo L 7300 -x laptop után, mert tudnék használtan venni egyet. A kérdés az lenne hogy tud-e ez a típus vezeték nélküli hálozathoz kapcsolódni?

(#3613) SZULTA


SZULTA
tag

Üdv ujra!
Az lenne a bonyult kérdésem ! Egy Fujitsu Siemens Amilo Pa1538 rol lenne szo!
Namos ha vennék egy munka akumlátort vagy esetleg egy simát és rádugnám egy sino 120W szivargyujtóra akkor mennyi ideig birná? utántöltés nélkül... tehát nem megy az auto és Game közbe lenne ez tehát megterhelve! kérdés mennyi ideig tudnák bf2 ni mondjuk :DDD nem viccböl raktam föl ezt a kérdést pls aki nek akár tippje van az is irja le köxke! de ha tuti akkor azt kérném :R :R :R :))

(#3614) ktmt válasza Mclary (#3612) üzenetére


ktmt
aktív tag

Az L7300-ban úgy tudom van WLAN eszköz, legalábbis, ami a kezemben volt, azon volt. Valamelyik funkciógombbal (Fn+F2?) lehet bekapcsolni.

(#3615) _csabis_


_csabis_
csendes tag

Sziasztok!
sikerült szert tennem egy FuSi 1538-as gépre,amire feltelepítettem a XP-PRO-t
SP2-vel.gyári telepítőcd hiányában (vmiért nem volt a dobozban csak egy live-os Linux..)
leszedtem a drivereket a netről és elolvastam az eddigi hozzászólásokat hogy mit és hogyan kell feltenni (s-ata,amd optimizer, stb).viszont az xp telepítés után kidobott sok ismeretlen eszközből 1 db megmaradt,a - Társprocesszor -.ehhez valahogy nem találtam semmit..lehet hogy én vagyok a hülye,de aki esetleg tud szolgálni valami információval annak nagyon megköszönném.

(#3616) HIJ


HIJ
őstag

Üdv!

Na úgy néz ki, hogy kicserélték az akksit már csak be kell menni érte. Tudjátok én voltam az a fél év alatt 20% elhasználódást mutató akksis manusz :)


HIJ

(#3617) Gus válasza SZULTA (#3613) üzenetére


Gus
aktív tag

Mérd meg mennyi áramot eszik, aztán már csak számolni kell. Attól függ hány amperórás akkut veszel. Ha mondjuk 5 ampert vesz föl és 20 amperórás akkud van, akkor a veszteségektől eltekintve kb. 4 órát tudsz mókázni ideális esetben. A munkaakkuk majdnem nullára kisüthetők. Az indítóakkut felejtsd el. nagy , nehéz, és nem erre találták ki. A pillanatnyi nagy áramlőkésre van tervezve, tartós kis terhelésnél nem sokat bír, extrém esetben tönkre is mehet. Mivel az inverter is fogyaszt ezért azt kell megmérni. Nem elég megnézni a tápegység adattábláját.
Ha tévednék kérem javítani! :)

(#3618) Gus válasza SZULTA (#3613) üzenetére


Gus
aktív tag

Bocs, kétszer ment el.

[Szerkesztve]

(#3619) HIJ válasza Gus (#3617) üzenetére


HIJ
őstag

Hmm. Mi is ez a munka akku?

HIJ

(#3620) Gus válasza HIJ (#3619) üzenetére


Gus
aktív tag

Az olyan akkumulátor amit pl. a rokkant kocsikban vagy a modellezők használnak. Tartós hosszú időtartamú relatíve kis terhelő árammal terhelhető, de teljesen lemeríthető. Szemben az indító akkumulátorokkal amik rövid időtartamú nagy áramlökéshez vannak kifejlesztve. Pl. Gépkocsi indító akku. Nem a noti aksijáról van szó hanem ólom aksikról. A kolléga kérdésére válaszoltam.

(#3621) HIJ válasza Gus (#3620) üzenetére


HIJ
őstag

Ja értem. Azthittem a noti akksijáról van szó. Tehát a kollega egy autó akksiról akarja üzemeltetni a notit?
Ha már itt tatrunk, megéri megvenni ezeket az autós invertereket? pl [link]
Főleg notira, de előfordulhat hogy más is menne róla.

HIJ

(#3622) mOkeC 87


mOkeC 87
csendes tag

Háj mindenki!
Nekem is van egy Pa1538-am és háát... nem vagyok 100%-ig megelégedve vele.
A touchpad-os problémák nálam is jelentkeztek, de 1 driver installal megoldódott.
A kijelző meg lehetne valami komolyabb panel -ritka szar 1 tn+.
A hűtésével + van 1 kis problémám: firefox futtatás közben, asztalon 60-65 C-os.(vga100mhz, minimális energiagazdálkodás) -egyszerűen süt!
-Normális ez? -kinek milyen tapasztalata van?
A válaszokat előre is köszönöm!

(#3623) béé válasza mOkeC 87 (#3622) üzenetére


béé
csendes tag

hali. a 60 fok normális, vagy is nemtom h. normális e, de ha 1600Mhz-n használod procit akkor 60 fok körül lesz. vedd le a proc órajelét meg a fesz.t és akkor nagyon lecsökken a hőmérséklet. nekem pár éjszakán keresztül folyamatosan ment, és sikerült úgy beállítanom hogy a hűtőventi egyátalán nem kapcsol be, a proci ~40 fokos. Ja és firefox elég rendesen eszi a procit..szal azért netezés közben is dolgozik
yah...milyen drivert tettél fel a touhpadhoz?

[Szerkesztve]

(#3624) SZULTA válasza Gus (#3617) üzenetére


SZULTA
tag

köxke a válasz ! milyen akksit javasolsz akkor? :R nem anon értek hozzá... jah és meik legyen inverter vagy az a sino 120 W szivargyujto :S lovéba kb 10 k a külömbség :R és szted igy látatlanba mennyit birna ki ?

(#3625) mOkeC 87 válasza béé (#3623) üzenetére


mOkeC 87
csendes tag

A tapipad drivert a fusi oldaláról szedtem. -asszem h előtte is ugyan ez volt fent, szóval nem tudom h újabb v csak a reinstall segített.
-A hűtésre visszatérve, ha minden igaz minimális energiagazdálkodással a procim legtöbbször 800mhz-en megy,csak néha ugrik fel 1600-ra.
-ezért nem értem, mért dől belőle a meleg. :W
jah és még valami: a bios-ba hogy mászhatok be?
f2-vel semmit se tudok állítani:

Az eddigi választ is köszi! :)

(#3626) LordX


LordX
veterán

Hali!

Van egy Pa1538-am. Nemrég előjött egy igen durva hiba (ha egyáltalán az):

Játszottam rajta (WoW), egyszer csak meghülyült a grafika: átment fekete-fehérbe (nem szürkeárnyalatosba!), kialt-taboltam, és a Windows is. Nah, reset (power gombbal kikapcs-bekapcs): 51-52% CPU load, és *beeep*lassú minden. Valami processz végtelen ciklust játszik..

Gondoltam, a drivereket nem szereti (előtte csesztettem, mert a gyári videokari driverrel a WoW:BC fagyhat, későbbi nVidia driver release notes-ban ez benne van - és ekor már chipset, hangkártya, stb drivereket is frissítettem.): Windows reinstall, feltettem neki a honlapon levő drivereket (kivétel a VGA, az inf-hekkelt aktuális legújabb ForceWare lett).

Nem let jobb :W Most az RMClock 80% CPU használtságot mutat (ezáltal nem veszi vissza az órajeleket, csak ha bepipálom hogy ''use OS load''), RMClock OS loadja kb 15% körül ugrál, ugyanennyi a Feladatezelőben, meg minden másban (mondjuk érthető, hogy ugyanannyi). Ha terhelést rakok a procira (legjobb: 7-zip benchmarkja, tisztán memóriából dolgozik, és többszálas), akkor az RMClock CPU loadja leesik (!!!) 60-70%-ra, az OS load pedig felszökik, max annyira, amennyi a CPU load. WTF?!? Valamint nem fixek ezek a százalékok, hanem nagyon oszcillálnak. Ilyet egyszer láttam, amikor egy Celeron-M-es gépen bekapcsolt a thermal trottling, mert a portól már teljesen eltömődött a hűtőbordája..

A vinyó *beep* *beep* lasssúúúúúúúúúúú (WoW-ban repüléskor néha kidob a szerver, mert megszakad a kapcsolat, mert a kliensem azzal szöszöl, hogy betöltse az új területet!!) E mellett a mért hőmérséklet az addigi átlagnál kb. 10 fokkal nagyobb. Halk üzemmódban is folyamatosan megy a venti majdnem olyan erővel, mint BIOS POST ideje alatt.. Meg mintha az akksit is jobban zabálná, bár ezt nem teszteltem még ki.

Visszatettem a gyári VGA drivert is, de minden maradt.. Ugye szerintetek is valami hardver gond? A 3 FuSi szervíz közül kihez vigyem, ha viszem? (Rikvest-hez egy másik FuSi géppel járunk barátnőmmel már 2 hónapja, mindig csak vinyót cserélnek benne, de ez nem használ, hiába mondjuk, hogy ne azt csinálják kb. 2 órán belül csonttá fagy az a gép.. szvsz alaplaphibás, sajnos nem tudtuk 3 nap alatt kitesztelni, amikor megvettük., úh őket kizárom, szóval inkább a másik kettőről, ha van valami infótok, akkor mondjátok el)

[Szerkesztve]

(#3627) SZULTA válasza LordX (#3626) üzenetére


SZULTA
tag

egyszerű nem kell nyomulni azzal a ... wowal már a gép se birja :DDD bocska :R amugy remélem megoldodik a problema...

(#3628) HIJ válasza LordX (#3626) üzenetére


HIJ
őstag

Elég összetett a problémád és nem is igazán értem, de a Serco -val nekem csak pozitív ''élményeim'' voltak. Megjártam őket már 3x vagy 4x már nem is tudom, de dinamikusan kezelik a gondokat és nem problémáznak sokat. Most pl az akkutmat cserélték ki szó nélkül, előtte vinyó, alaplap, memória, videókártya és végül teljes hűtés csere volt :Y

HIJ

(#3629) morfondőr válasza LordX (#3626) üzenetére


morfondőr
őstag

Hát szerintem egy win reinstall-t nem árt megpróbálni! Ha cserélgetted a drivereket, az is könnyen bekavarthat, nálam is többször voltak már ilyen gondok. Én pl. csináltam egy mentést egy friss rendszerről, minden prigival, meg beállítással, és azt rakom vissza havonta-kéthavonta. Így kb. 10 perces művelettel van egy friss windowsom.
Nem kell mindjárt hardverhibára gyanakodni szerintem.

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#3630) LordX válasza morfondőr (#3629) üzenetére


LordX
veterán

Olvasd el még egyszer. Volt újrainstall. Tiszta Windows-zal, mind FuSi, mind (hekkel inf-es) nVidia driverekkel ezt csinálja. (Amikor nV -> FuSi drivercsere volt, akkor is újraintalláltam.)

(#3631) morfondőr válasza LordX (#3630) üzenetére


morfondőr
őstag

Bocsi! Átsiklottam felette! Vissza az egész! :B

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#3632) mOkeC 87


mOkeC 87
csendes tag

Valaki lécci.
Hogy tudok belépni a pa1538 biosába?
:F

(#3633) niki24


niki24
csendes tag

Sziasztok!
Nekem is Fujitsu Siemens Amilo (L1310G) gépem van.Dolgoztam és interneteztem rajta, majd kikapcsoltam, ekkor még nem volt baja. Amikor visszakapcsoltam, valóssággal ''szétfolyt'' a képernyő. Nem esett le, nem ütődőtt meg, vírus kizárva. Még garanciális, szerintetek az LCD monitorra is van garancia? Légyszi, aki tud valamit írjon, nagyon szomorú vagyok. Jó kis gép dolgozni, netezni és filmet nézni.

(#3634) HIJ válasza niki24 (#3633) üzenetére


HIJ
őstag

Kell hogy éljen a kijelzőre is, mivel ez nem néhány pixel...

HIJ

(#3635) Gus válasza niki24 (#3633) üzenetére


Gus
aktív tag

Ha összetört a kijelző, arra nem érvényes a garancia. Ha nincs mechanikai sérülés, akkor igen. Nem kell ahoz leejteni a notit, hogy a kijelző eltörjön. Láttam már törést eleget.
Pl: - rá lehet zárni valamire, (toll, kulcs, stb)
- a táskában a táp megnyomja az LCD-t a fedlapon keresztül. (sok táska nem védi eléggé a notit, nem beszélve azokról, akik csak úgy begyömöszölik a noti tetejéra a tápot)
- csomagtartóban rápakolnak valamit,
- sőt volt egy ügyfél aki azt mondta, -''kimentünk a szobából vacsorázni, és mire visszajöttünk el volt törve a kijelző''-, mondjuk ilyenkor érdemes elbeszélgetni a gyerekkel.
Persze lehet az elektronika hibája is. Vidd be egy szervizbe, és rögtön kiderül. Ha törött az nagyon fájni fog sajnos... :(

(#3636) Gus válasza mOkeC 87 (#3632) üzenetére


Gus
aktív tag

Ha jól látom az F2 már megvan... hát , szóval ennyi a biosa. Nem nagyon tudsz benne állítani semmit. :O

(#3637) niki24


niki24
csendes tag

Szia!
Köszi a választ. Külső sérülés, karcolás nincs. Teljesen végig néztük. (Ez azért fontos, mert ennek a szériának nagyon gyenge a boritása. Ha egy gombostűt becsuknék, azt is észrevenné.) Dicota tokban volt, még az egér sem volt mellette, amikor szállitottuk.(Régebben, nem nagyon hurcoljuk, az iroasztalon tartjuk, semmi nem eshetett rá.) Szóval csak nézek mi van. Már volt baja a gépnek, a ventillátor ment tönkre.Az előnyei mellett rossz választás a gyengesége miatt. Egy kijelző kb mennyibe kerülhet kb.? Azért még bizom a gariban. Ha nem, akkor bevizsgáltatom a Kerminél, mivel volt vele probléma.

(#3638) HIJ válasza Gus (#3635) üzenetére


HIJ
őstag

Egyébként ez nagyon igaz, már ami a táp és a rápakolást illeti. A céges noti is így ért véget. Felette volt a táp és benyomta a kijelzőt... Nekem olyan 50-80at mondtak a kijelzőre általában, mert ez egy viszonylag új széria (lenovo 3000) és nincs hozzá bontott alkatrész. Azért én megkértem a az IBMtől az árat és 1266$ +fa :B . Annyit mondott a szerviz, hogy megpróbálnak belegyömöszölni egy másik fajta kijelzőt, hátha...

HIJ

(#3639) lori00


lori00
csendes tag

Sziasztok!

Egy Amilo A1640-sem van (3000+, 512, 60Gb, DVD RW). Most raktam ujra rajta mindent. Rajta van a legujabb bios, es XP. Ennek ellenére egy olyan gondom van vele, hogy az optikai olvaso a cd-ket nagyon lassan, a DVD-ket (fokenet filmeket) egyalatlan nem olvassa.

Valakinek volt mar hasonlo tapasztalata?
Cserelni kell az olvasot?

lori00

(#3640) HIJ válasza lori00 (#3639) üzenetére


HIJ
őstag

Esetleg még (ha nem volt még) egy frimware frissítést érdemes lenne megpróbálni.
[link] itt rá kereshetsz.

HIJ

(#3641) Musketas


Musketas
csendes tag

Sziasztok!

Ma délután történt valami a notimmal (Amilo A1655G): csöndes lett...:) Vagy a venti adta meg magát motorikusan, vagy ''csak'' megszűnt forogni mert telement porral...

Tudnátok ajánlani megbízható/jó FuSi szakszervízt BP-en, ahol megoldanák a fenti - azt hiszem, nem ''nagygenerál'' jellegű - problémát? Visszaolvasva pár oldalnyit, azt hiszem, a szüv-höz már nem viszem...a többivel (SERCO, AK SYS Hungary, Rikvest) kapcsolatban, ha van vkinek tapasztalata, azt megköszönném! (Ha nem akarod nyilvánosan szidni vmelyiket, akkor írdd meg priviben...;) )

1ébként maga a noti még bőven garanciás, ezért (is) erőltetem a szakszervízeket mindenáron...

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!

(#3642) Levi123 válasza lori00 (#3639) üzenetére


Levi123
senior tag

Nekem volt hasonló tapasztalatom (asztali pc, dvd-íro) nekem a dvd-ket nem írta, sokat rontott.. stb..

erre jött a firmware frissítés, ami megoldotta a problémát és azóta tökéletesen működik.

Amit tanácsolok, hogy nagyon nézd meg mivel frissíted mert ha nem jó firmware-t teszel rá, akkor használhatatlanná válik az ODD-d.

(megj: én a dvd olvasó sorozat és cikkszáma alapján kerestem rá)

Levi

(#3643) Levi123 válasza Musketas (#3641) üzenetére


Levi123
senior tag

az nagyon faja, ha már tönkrement a venti..

vidd vissza minél előbb, hátha garanciába megcsinálják...

Levi

(#3644) lori00


lori00
csendes tag

Kösz a tippeket sracok! Megprobalnam...
Na de ez nem az en hetem.
Most nem hogy a meghajto nem megy, hanem hasznalat kozben le kellett csuknom a kijelzot. Utanna ebreszteni akartam, mire kikpacsolt es kinyilt a cd-rom.
Na azota nem tudom elinditani.
Megnyomom a bekapcsolas gombot es semmi. Aventi elindul. Eg a power+hdd led...és semmi.
Se sipolás, a kijelzon se jelenik meg semmi.
Kivettem az akkut. Probaltam anélkül indítani hálozatrol. Probaltam csak akkuval.
Semmi.
Akar fel oran keresztul is hagyhatom, 2 led ugyanugy ég. Csak a bekpacs gomb hosszannyomasval lehet (ugyebár) lelőni.

Hasonloan jart mar valaki? Gondolom ezen mar csak a piocas ember, vagy a szerviz segithet.
:O

lori00

(#3645) Gus válasza lori00 (#3644) üzenetére


Gus
aktív tag

A piócás ember jó választás, esetleg még a szemmel verés is szóba jöhet. :D
Próbáld meg kivenni- visszatenni a memória modult, sokszor segít, lehet csak kontakthiba.

(#3646) HIJ válasza lori00 (#3644) üzenetére


HIJ
őstag

Nekem aztalin volt ilyen probléma, ott a bioschip csere segített. mondjuk ott a tuning tette gallyra...

HIJ

(#3647) lori00


lori00
csendes tag

Képzeljétek!
Reggel elindult. Ébredés utámn tettem egy ujabb probat. Sipolas, kép.
És kírta, nyomjak egy F2-t ahhoz, hogy be tudjak lepni a biosba.
Megnyomtam. Aztan nyomta egy ''Load optimal settings''-et.
Ezután szépen elindult.
Érthetetlen...

lori00

(#3648) HIJ válasza lori00 (#3647) üzenetére


HIJ
őstag

Igen ezt én is hallottam, hogy pihenés után szokott ilyet csinálni. De ez akkor sem bíztató, mert ha megcsinálta egyszer megcsinálhatja bármikor...

HIJ

(#3649) LALA_kiraly válasza HIJ (#3648) üzenetére


LALA_kiraly
senior tag

Ha az akksit levenné egy napra, az is segítene. Nekem már bevált. ;)

50/1160-447 Találkozhatunk: 21, 22.ker

(#3650) HIJ


HIJ
őstag

Na most kaptam kézhez az új akksit. Egy rendszerindításnyi nafta volt benne és az alatt megnéztem, hogy 2%on van az elhasználódása. Most megpróbálom megformázni (amit elvileg nem ír a használatija) és meglátom, hogy változik e ez az értek, mert nekem kissé gyanús, hogy egy zsír új akksi is 2% -on áll.

HIJ

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.