Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3010) Gergőkee válasza r4dix (#3005) üzenetére


Gergőkee
aktív tag

Na akkor összefoglalom az általam eddig elvégzett tuningokat.
Ezekkel jelentősen növeltem a gép teljesítményét, és az akkuidőt

amd dual core optimizer
KÖTELEZŐ LETÖLTENI!!!

rmclock

Legújabb verzió letölt, installál
-advanced cpu settingsben kiválaszt ''p-states'' menüpont alatt a ''use direct p-states...'' négyzetet. Így nem 800 és 1600 mhz között tud majd váltani a proci.
-Managment fül alatt kiválaszt ''perform single step transitions only''. Ez nagyon fontos!!! Ezt elmulasztva a gép rendszertelen időközönként fagyni fog!
-Profiles fülnél bejelölni az összes lehetőséget
-Performance on demand módban bejelöl összes lehetőség (külön meg kell csinálni ac-power és battery módban is!)
-értelemszerűen max performance módban a legnagyobb, power saving módban a legkisebb szorzót kell kiválasztani (ezeknél is külön ac és battery mód van!)
-én performance on demand módban battery esetén a ''balanced'' opciót míg ac-power esetén ''performance level5'' beállítást használom.

És akkor jöhet a fesz csökkentése!
-profiles fül alatt bejelöl ''auto adjustment intermediate vids''. Így csak a legkisebb és a legnagyobb szorzó feszültségeit kell tesztelni. Kezdjük mondjuk a legnagyobb szorzóval. Beállítjuk mondjuk 0,9V-ra (nekem annyin megy 1600 mhz-en) és apply. Ha nem fagy akkor örülünk, és megpróbáljuk alacsonyabb feszen. Ha fagy, akkor magasabbra állítjuk (miután újraindul a gép).
Ezután tesztelni kell!!! Én a tesztelést prime95-tel csináltam. Két prime 95-öt elindítottam, egyikkel az egyik, másikkal a másik magot teszteltem. Folyamatosan egy éjszakán keresztül. Ha az adott feszültségen hiba nélkül teljesítette a gép, akkor úgyhagytam.

Most jöhet a legkisebb szorzó. Itt nekem 0,712V-on fut a gép. Az előző lépéseket itt is el kell végezni.
Értelemszerűen a tesztelésnél lockolom az órajelet (max performance-on teszteltem a legnagyobb és power saving mellett a legkisebb szorzót!)

Szóval viszonyítási alap lehet az én 0,712 és a 0,9 voltom!
Így power saving módban (vidkarinál is powermizer minimumra állítva)
több mint 3 órát megy a gép!!!




Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.