Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2301) Lolek


Lolek
aktív tag

Sziasztok,

Mi a véleményetek erről a gépről? : FUJITSU SIEMENS Amilo A1667G EX
[link]
ha esetleg valakinek van ilyen legyen szíves írja meg a jó ill. rossz tulajdonságait!
Nagyon köszi!

(#2302) kekegsm válasza Alukard (#2282) üzenetére


kekegsm
őstag

Szerintem meg pont jo ez a War, mert a lamer user, aki benez ide, hogy milyen lapitopit is vegyen, az talan most elgondolkozik, hogy mire is fogja hasznalni. Nekem kollegam megvette a bika Dell XPS laptopot, aztan panaszkodott, hogy nagy, nehez, draga. Kerdeztem, hogy miert azt vette, mire kiderult, hogy a boltban mondta, hogy jatszani is akar, es ekkor azt ajanlottak, hogy erre az XPS a legjobb. O viszont passziansz, neha Civ3 vagy Empire Earth 2-vel jatszik.... Szoval neki boven eleg lett volna egy kisebb teljesitmenyu is. A masik srac, ismeros, epiteszmernok, de eddig csak papiron dolgoztak, most at akar terni szamitogepre, o megvette a leggyengebb, Advent markaju notit (Celeron 1.5 (nem mobil), 128 ram, 20Gb HDD, 14'' SVGA, CDROM !!!, floppy!!!, aztan csodalkozik, hogy alig lat valamit a CAD-jebol a kis kepernyon, meg lassu, mint a dog. Dehat a boltban azt mondtak, rajzolgatni eleg lesz az is, Paint barmin elmegy... (o annyit mondott, hogy muszaki es tervrajzok keszulnek rajta majd.) Szoval donteni is tudni kell.

Nekem szempontok voltak:
-2GHz es felette proci
-1Gb ram
-bivaly VGA
-15,4'' wide kepernyo
-b/g wireless, giga ethernet
-minimum 3 USB2, Firewire legyen
-DVD mindentiro (DVDRAm nem fontos)
-nagy HDD (100Gb)
-ar max 1200 euro

Ebben a kategoriaban volt egy Gericom, egy Clevo, meg ez. Ez volt a harom kozul a legjobb. Nekem nem voltak akkuido vagy torekenyseg elvarasaim, mert az elso honapokban pl soha nem volt akkun uzemeltetve vagy hordozva. De miutan egy kulfoldon eles keplekeny tud lenni (pl most, itthon vagyok ket honapja, majd novemberben megyek vissza), ezert egy asztali nem volt jo megoldas.

Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

(#2303) kekegsm válasza London (#2284) üzenetére


kekegsm
őstag

Mindenkeppen menj el egy szakboltba, ott megnezik, es ugy adnak neked ujat. Ne szorakozz vele, hogy vagy jo, vagy nem jo. Nem eri meg a faradsagot.

Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

(#2304) kekegsm válasza parandroid (#2295) üzenetére


kekegsm
őstag

Ki milyen markat szeret: szerintem ez egy tok olyan dolog, hogy emberfuggo. En az eletben nem vennek IBM-et, Clevo-t, Asust vagy MSI-t vagy HP-t, viszont, egy Mac jo lenne, de en birom az Acert, Dell is. Es nagyon szeretem a Compaq gepeket (kint UK/IRL-ben lehet oket kapni, Pressario, tudom, ezek a consumer sorozatok, de nagyon jok)

Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

(#2305) Novics


Novics
senior tag

Amint látom elég parázs vita folyt itt az elmúlt pár napban, én csak annyit tennék hozzá, hogy valószínüleg én sem FuSi-t vettem volna, ha vastagon el vagyok eresztve, de nem így van, így maradt a kompromisszum, és mivel nagyon hurcolászni nem akarom, és asztali gépem már nincs, játszani pedig jó lenne, maradt a FuSi Amilo 1667. Pénteken vettem meg, és egész hétvégén nyúztam, eddig jó. Bár a garibővítést vettem hozzá, biztos ami biztos.
Lenne egy kérdésem: egy régi hozzászólásban (bocs most nincs kedvem megkeresni) vki, mintha azt mondta volna, hogy ha internetezik csak akkor visszaveszi a procit 800MHz-re, és akkor tovább bírja az aksi. Én is ezt szerettem volna, de nem tom hol lehet (a BIOS-ban nem tudtam, vagy csak béna vagyok). Azt hallottam, hogy a cerkáknál nincs ilyen, de a Sempronnál sincs? (Nem nagyon értek az ilyen dolgokhoz szóval lehet, hogy hülyeséget kérdeztem, ha igen akkor ne nagyon hordjatok le.)
Köszike!

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#2306) lugosi válasza parandroid (#2300) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Köszi! Ez nagyon jó! Mert így gyakorlatilag bármilyen külső meghajtót tudok hozzá használni. És elég, ha az usb-n a gépről kapja a tápot?

(#2307) lugosi válasza Novics (#2305) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nem ismerem a te típusodat, de az enyémen van egy ventillátor-piktogramos gomb, és a kézikönyv azt írja, hogy akkor átáll ''csendes'' üzemmódra, olyankor kisebb fordulaton jár a proci, és a ventillátorok is csendesebbek. Lehet, hogy ez lesz az.

(#2308) lugosi válasza lugosi (#2307) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Most próbáltam az enyémet, leveszi 800 mhz-re, és sokkal halkabb. Remélem, a hőtermelése is kisebb lesz - valójában tényleg felesleges az esetek nagy részében teljes fordulaton járatni.

(#2309) Vajar válasza Novics (#2305) üzenetére


Vajar
csendes tag

Hali!

Az energiagazdálkodás dolog engem is érdekelne. Az enyémhez nem találtam semmilyen hivatalos progit (mondjuk nem kerestem halálra magam).
Annyit tudtam elérni, hogy a biosban van egy olyan funkció, hogy long battery life, vagy valami ilyesmi. Ez alapból 900mhz-re veszi vissza a procit, és csak akkor megy fel, ha szükség van rá. Valamint a képernyő fényerejét szabályozza a windows alapból, ha aksiról megy. Ja és a vidkarit az atitraytool-lal szabályzom 2d és 3d-s mód között.

Ha tud valaki valami jó kis gazdálkodó progit (nem john deer simulátorra gondolok :D ), az írja meg lécci!

Vaj

UI: Közben már megelőztek úgy látom. És abban van a ventis gomb. Na az nálam is van, de én abban csak annyit láttam, hogy a venti nem sikít. De a procit asszem nem veszi vissza. De ez nem tuti.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#2310) vaki válasza Vajar (#2309) üzenetére


vaki
aktív tag

Nyomd be a venti gombot, utána megnézed a windows Vezérlőpult/Rendszert és kiírja procisebességet.

Az enyémen van venti gomb, csak ha akkuról használom, nálam alapból 600MHz-ra veszi vissza; úgyhogy akkus használatnál gyk. nincs értelme. De majd este kipróbálom, lehet hogy akkor még jobban lenyomja az órajelet :D

A felhasználóbarát felhasználó

(#2311) lugosi válasza Vajar (#2309) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

''De a procit asszem nem veszi vissza.''

De, visszaveszi. Hálózati áramnál is.

(#2312) vaki


vaki
aktív tag

Nos, sikerült megnéznem, akkus használatnál már tényleg nem veszi lentebb 600-nál. Hálózatinál 1000-ig veszi le maximum.

A felhasználóbarát felhasználó

(#2313) doddy


doddy
tag

Üdv minenkinek.
Segítséget szeretnék kérni.
Laptop vásárlásra adom a fejem és nézegettem egy két gépet, de nem értek annyira a Laptop paraméterekhez.
Kinéztem ezt a gépet:
FUJITSU SIEMENS AMILO L1310G
Intel® Celeron®-M processzor 380 (1,70 GHz)
512 MB DDR RAM memória
60 GB merevlemez
15,4 WXGA TFT kijelző
ATI Radeon Xpress 200 grafikus kártya (128 MB)
DVD+R/RW
56k faxmodem
LAN, WLAN
4x USB 2.0 port
S-Video kimenet
Microsoft® Windows® XP Home Edition operációs rendszer

125 400 Ft az ára.
Ennél többet nem is nagyon szánnék most gépre.
Az érdekelne hogy:
1. ez asztali pc -ben minek felel meg?
2. Mennyi ideig birják az akúk pl ha csak netezésre használom.
3. A vga cserélhető benne/ szerelhető bele másik (nagyobb teljesítményű ?

A válaszokat előre is köszönöm.

www.greencoating.eu - Festék és csiszolástechnika Egyedi bevonatrendszer kidolgozás, gyártás akár 5-10-15-20 év garanciával.

(#2314) parandroid válasza lugosi (#2306) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Nem, az USB-s optikai meghajtónak kell a saját táp, ahogyan már a 3,5''-es HDD-knek is. A 2,5''-es HDD-k némelyike elmegy egy USB vezetékről, egy más részüknek kell még egy extra USB vezeték, amin a tápot kapják.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#2315) parandroid válasza kekegsm (#2304) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Soha nem vennék, vagy kerülnék el márka miatt notebookot.

Különösen azért nem, mert rengeteg olyan gyártó van, aki nagyon gagyi és nagyon profi gépeket is gyárt, lásd: Amilo <-> Lifebook, vagy Satellite <-> Portége, vagy említhetném akár a HP régebbi nx 90xx, nx70xx, nx50xx <-> nc6000, nc8000, nc4000 szériáit is. Előbbiek ismerősek lehetnek neked, mint Presariok.

Néha jelentős átalakulás is végbemegy, mint pédául a HP esetében, ahol az nx sorozat komoly javuláson ment át, és néha bizony egy-egy gyártó alábbadja a minőséget, amit legutóbb az Inspironok esetében tapasztalhattunk. Ez egy ilyen iparág. Ha valaki csak azért vesz meg egy gépet, mert rá van írva, hogy Sony, akkor az csúnya nagyot tud koppanni. Vagy mondjam pl az iBook-ot? Az utols szériákkal rengeteg probléma van, igazi konzumer gagyit sikerült összehoznia az Apple-nek a userek tapasztalatai alapján. Emellett persze a MacBook Pro-k továbbra is minőségi darabok - nem véletlenül drágák.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#2316) parandroid válasza kekegsm (#2302) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

''2GHz es felette proci''

Ez egy remek mintakritérium az első laptopvásárlók szjából, akik lusták tájékozódni, és fogalmuk sincs, mire képes egy Pentium M vagy Core (2) Duo processzor, akár jóval kevesebb mint 2GHz-en.

Egyébként általában az első laptopvásárlók igényeit jól leírtad, csak általában mindez nem összeegyeztethető azzal, hogy olcsó is legyen. Ennyiért ponsotsan az általad felvázolt alternatívák vannak, amik bizony nem véletlenül olyan olcsók, amilyenek.

Amúgy ez gondolom kb egy éve lehetett, azóta ennyiért már lehet kapni középkategóriás konzumer gépeket is (Asus, LG, MSI, M-es Satellite) normális VGA-val (X700, X1600, 6600Go).

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#2317) sgery


sgery
őstag

szevasztok, az alábbi kérdésem lenne hozzátok
van egy amilo 1650g-m és elméletileg wlan B/G van benne, ennek ellenére a driver cd-n egy sima b-s driver van csak fent. és csak 11mbit-el megy a hálózat, vagyis b-n is működik. namost, én letöltöttem egy b/g-s drivert a fuji oldaláról, ami áll 3fájlból és ennyi, semmi install. prbóáltam a hardware kezelőben a szoftware-t frissiteni, de ott meg nem fogadta el az ini file-t amit letöltöttem.
akkor most mit tegyek? hogyan tudom rárakni a g-s szoftware-t? egyáltalán támogatja az 54mbit-et vagy csak kamuztak?
és egyépképént hol lehet elérni hivalatalosan a fujit, mert sehol semmi mail cim, telefonszám az oldalukon:/
köszönöm segitségeteket!!!

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#2318) sgery válasza doddy (#2313) üzenetére


sgery
őstag

ennyiért korrekt laptop, ne számíts sokra, gagyinak gagyi lesz.
a celeron lassú és sokat eszik ennek örömére bir majd max 1,5órát az internettel.
az x200-as egész jó kari, enyémben is ilyen van, bár min graf felett ne reménykedj semmire se.
videókarit nem lehet cserélni laptopban. főleg hogy ez integrált is

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#2319) bajzso


bajzso
tag

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni.

Melyik jobb játékra?

Centrino 2 Duo T5500 1.66GHz, NV7300 128MB/512MB Turbocash

vagy

Mobile AMD Turion64 ML32, 1800 MHz, VIA K8T890, ATi Mobility Radeon® X700/128MB

esetleg

Mobile Intel® Core Duo T2300, 1660 MHz, Intel® 945GM Express, 1024MB DDR2-533, ATi Mobility Radeon® X1400 HM 128-512MB

mindhárom 1024RAM-mal.

Köszi!

bajzso

(#2320) thief888 válasza bajzso (#2319) üzenetére


thief888
tag

''esetleg''... :)

(#2321) kano


kano
nagyúr

Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget.
Az EW-ben van most 0% THM-es akcióban a F-S Amilo A1655G noti.
Namost ott azt írják, hogy 3100+ semptron procival van de ilyen a gyártó oldalán nincs feltüntetve. Amiket itt olvastam a nem turion AMD Sempikről az alapján nem akarnám megvenni.
Igazából nem tudom eldönteni, hogy megéri-e ez a noti.
- 15''
- 3100+ Semptron ??????
- 60GB HDD
- LAN, WLAN
- 512MB RAM
- DVD-RW (DL)
Szerintetek meg lehet ezt venni 180k-ért?
Köszönöm!
kano

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#2322) bajzso


bajzso
tag

Szia!

Akkor ezek szerint az Mobile AMD Turion64 ML32, 1800 MHz processzor az gyengébb mint a Centrino 2 Duo T5500 1.66GHz?
És az ATi Mobility Radeon® X700 128/512MB Hypermemory is gyengébb, mint a NV7300 128MB/512MB Turbocash és az ATi Mobility Radeon® X1400 HM 128-512MB Hypermemory?

Ha sorrendet kellene állítani a 3 videókártya között, akkor hogyan nézne ki?

Na és a 3 procisorrend?

Mobile Intel® Core Duo T2300 1660 MHz
Centrino 2 Duo T5500 1.66GHz
Mobile AMD Turion64 ML32 1800 MHz?

bajzso

(#2323) bajzso


bajzso
tag

Na magyarul, szeretnék egy notebookot 300ezer alatt, ami jól pörög és lehet vele új játékokat is játszani normálisan.
Most ilyenem van, amit úgy néz ki, hogy el tudok adni:

Fujitsu-Siemens Amilo A 1667G 01
Mobile AMD Mobil Athlon64 3200+, VIA K8T890, 2000 MHz, 512MB DDR333pc2700, 60GB, ATi Mobility Radeon® X700/128MB
meg vagyok ezzel is elégedve, de újat szeretnék, gyengébbet semmiképpen nem akarok, legalább 1024Ram legyen már benne.

[Szerkesztve]

bajzso

(#2324) lugosi válasza parandroid (#2315) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

peterkeT: most tényleg tájékozódási jelleggel, és nem kötözködésképpen kérdezem. Azért, mert pont az amilo, és a toshiba satellite között választottam.
Ezek tényleg gagyinak számítanak? Abszolút átlagfelhasználó vagyok, és sokmindent nem is értek, amit itt írtok, procikról meg videokártyákról... (Olyan 3-4 éve egész jól értettem az akkori számítástechnikához, de azóta más hobbim van, és gyakorlatilag csak felhasználói szinten érdekel, és elment mellettem a technika.)
Én abban éltem, hogy a márka az márka... Akkor most mi a helyzet? Úgy pártatlanul...

(#2325) DiXoN008 válasza bajzso (#2322) üzenetére


DiXoN008
tag

Hát A VGA-k közül az X700 a legjobb, igaz nem sokkal van az X1400 elött de ott van, a 7300-as meg gyengébb ezeknél.
És igen a Core 2 Duo (nem Centrino 2 Duo) jobb mint a Turion már csak azért is mert a Turion ML32 csak egymagos technológia. De nézz teszteket, itt a prohardveren is vannak tesztek a Core2-ről hogy nagyon jó kis procik lettek.
Egyébként itt egy lista a notis VGA-król, nem tudom mennyire korrektek a számok: [link]
Meg itt van a PH-n a Notebook VGA teszt eredmények téma ott is vannak eredmények.

(#2326) parandroid válasza sgery (#2318) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

''a celeron lassú''

A Celeron az lassú, de a Celeron M esetében ezt felejtsétek már el végre. Azonos órajelen pontosan akkora teljesítményt nyújt, mint egy Pentium M, egy Sempron, vagy akár egy Turion processzor. Kétmagos procikkal nyilván értelmetlen összevetni a teljesítményét, illetve ahogy írtam, csak azonos órajelen versenyképes. Tehát egy 1,46GHz-es Celeron M valóban lassabb egy 2GHz-es Pentium M-nél vagy egy 3400+os Smepronnál, de csak annyival, amennyit az órajelkülönbség indokol. Általában pedig ennyivel olcsóbb is.

A sokat fogyaszttal nem vitatkozom. A mai mezőny sajnos leggyengébb versenyzője ilyen szempontból.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#2327) parandroid válasza lugosi (#2324) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

''Én abban éltem, hogy a márka az márka...''

Pillanatnyilag ott tratunk, hogy a gyártók nagy része csinál jó és gagyi notikat is. Ez egy ilyen iparág. Hogy ne legyen egyszerű a helyzet, a FuSi egészen a közelmúltig még az Amilo szérián belül is jelölte a gépeit A, L, K és M betűkkel, amiből az M kivételével mind igazi belépőszintű konzumer gagyi volt. Az M egy fél szinttel valahogy jobbra sikerült, mondjuk ez az árán is látszott. Az őj Phi, Pi, Szi,, stb jelölést még nem bírtam megfejteni, meg ezekelle a gépekkel még nem is találkoztam, de a felszereltség/ár mutatójuk általában árulkodó. Minél kevesebbet fizetsz minél nagyobb teljesítményért, annál valószínűbb, hogy sz*rt kapsz. Mindez persze csúnya általánosítás, van egy raká kivétel, pl az egyszeri akciós ajánlatok, amik akár jók is lehetnek, no meg még egy csomó dolog.

Ha igazán jó gépet akarsz, akkor pedig a business class modelleket kell keresned, amiknek a felszereltsége is az üzleti igényeket tükrözi, az árát meg nem is merem említeni. Cserébe olyan minőséget és supportot kapsz, amiről a belépő kategóriában nem is álmodhatsz.

Kinek mi a fontos. Egyébként a megfelelő kompromisszumokkal és alapos utánajárással azért mindenki megtalálja a neki való gépet. Viszont azt csak te tudod, hogy mi való neked, és hogy mennyi és milyen kompromisszumra vagy hajlandó.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#2328) bajzso válasza DiXoN008 (#2325) üzenetére


bajzso
tag

Köszi a gyors választ!

Pont a Core 2 Duo procis gép van Ati X1400-as videóval, az Amd Turion meg X700-assal.

Akkor most melyiket?

http://www.notebook.hu/notebook/fusi/amilopi/amilo_pi1536 (Metroban 280.000Ft)

vagy pedig

http://www.notebook.hu/notebook/fusi/amilo_a/amilo_a3667g_02 (Metroban 276.000Ft)

Játékra, szórakozásra melyiket inkább?

[Szerkesztve]

bajzso

(#2329) Vajar válasza DiXoN008 (#2325) üzenetére


Vajar
csendes tag

Helló!

Futattam néhány tesztet, és szerintem korrektek az adatok. Legalábbis az én gépem (Ati x1800) kb annyit hozott ki (kicsit többet) mint a linkben szereplő számok.

Vaj

(#2330) Vajar válasza bajzso (#2328) üzenetére


Vajar
csendes tag

Helló!

Én nem foglalkozom régóta a notikkal, de az elmúlt pár hónapban azért elég sokat fórumoztam/olvastam a témában.
A két gép közül melyiket? Ez fogós kérdés. Én a Core 2 duo -sat venném. Tesztek alapján elméletileg az a jobb.
Az x1400 és az x700 között nem annyira tudom a különbséget. Az x1400 újabb cucc, de ez nem jelenti azt, hogy jobb. Ha jól értem az Ati oldalán lévő dolgokat az x700-as 8 pipeline-os [link], míg az x1400-as csak 6 [link]? Ha nem így van sorry! Nemtudom fogyasztásban milyen különbségek vannak a két kari között, de teljesítményben az x1400 a már említett tesztoldal alapján nem sokkal roszabb.
A másik nagy különbség még a két gép között, hogy az AMD-s az 17'' os míg a másik csak 15,4'' -os ha jól látom. Ez is sokat számít, mert azért súlyban, és mérteben is óriási a különbség. Nekem 17''-os van, és az hatalmas. Meg gondolom a nagyobb kijelző sokkal többet zabál.
Szal ha a méret, hordozhatóság, és talán az akkuidő is számít, akkor ezek szintén az inteles melett szólnak.
Ez csak az én véleményem, és MÉG1SZER hangsúlyozom, hogy én csak egy mezei user vagyok, és nem szakember!

Üdv: Vaj

(#2331) Vajar válasza Vajar (#2330) üzenetére


Vajar
csendes tag

Hopp! most néztem, hogy az x700-hoz rossz a link! Sorry [link] ez a jó!

(#2332) kekegsm válasza parandroid (#2316) üzenetére


kekegsm
őstag

aprilisban volt.

akkor meg nem volt meg Core2 Duo, valamint annyi penzt nem is szantam volna ra. a sima core duo meg a pentium M szerintem meg nem gyorsabb a kb megfelelo orajelo AMD mA64/Turion prociknal, es ez utobbi joval olcsobb. Egyebkent en egy 1.8 Sempron es egy 1.6 PM rol valtottam at akkor. (2 notim is volt, jo dolog burzsujnak lenni... :DD )

En egyebkent meg most is lehet, hogy ezt vennem, foleg, mivel lement az ara.

Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

(#2333) kekegsm válasza parandroid (#2315) üzenetére


kekegsm
őstag

Persze en sem azt mondom, hogy ha xy a markaja, akkor mar gondolkodas nelkul megveszem... Viszont van egy-ketto, amit semmikeppen nem vennek meg, sajat es szervizelesi tapasztalat alapjan.

Mac eseteben en is a Pro-ra gondoltam egyebkent.

HP-ben nagyot csalodtam, volt egy akcio mifelenk, es boldog-boldogtalan HP-t vett, es valami fortelmes gagyi volt mint a cons. mint a busi. kategoria. Ez is tavasszal volt. Itt lattam eloszor, hogy vadi uj laptopnak kiesett az enter-e... Valamint a kepminoseg messze nem gyozott meg, meg olyan kopogos, fapados az egesz.

Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

(#2334) kekegsm válasza bajzso (#2323) üzenetére


kekegsm
őstag

Ezek egyike sem fog neked oriasi sebessegnovekedest hozni. Inkabb az A1667G be csereld ki az 512MB-t 2GB-re, tobbet segit, olcsobban.

Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

(#2335) kekegsm válasza parandroid (#2327) üzenetére


kekegsm
őstag

Az A es az M sorozat kozott a kulonbseg a proci markajara korlatozodott, mind a haz, mind a tobbi osszetevo ua...

Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

(#2336) muzsikpeti válasza bajzso (#2328) üzenetére


muzsikpeti
aktív tag

Szevasz!

Én minden képpen a 3667g venném mert a pi 1536 az nem core 2 duo, hanem csak core duo, így nem 64 bites, és jóval gyengébb is!

az X700 meg az X1400 kb egy szinten mozognak!

és ha szabadna kérdzni mennyiért adod a 1667G-t ?

(#2337) Novics válasza lugosi (#2307) üzenetére


Novics
senior tag

Köszi lugosi! Nekem is van olyan gombom, majd este kiprószálom.

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#2338) lugosi válasza kekegsm (#2333) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Én - mivel hosszabb ideig nem gondolkozok a notebook lecserélésében - komolyan fontolgattam egy iBook vételét, ha kicsit trükköztünk volna az anyagiakkal, össze is jöhetett volna akár (de azért drága lett volna). A fő ok, amiért kiesett, mert használok olyan programot, aminek nincs alternatívája, megfelelője mac-re, és a programot sem készítik el osx-re, ez a dvd-jogtár. Ez nekem a munkámhoz mindenképpen kell. Kaptam egy árajánlatot az apple hun-tól, hogy van olyan progi, amivel lehet futtatni osx-en a win-es programokat, drágább mint egy xp home.
Aztán megjelentek az intel procis mac-ek, még drágábban ahogy elnéztem, amire fel lehet tenni az xp-t, de akkor azt is meg kell venni (és akkor előjön bennem, hogy minek adtam ki egy csomó pénzt a gép árában a mac os-ért). Így az sem lett alternatíva. Kérdés, hogy van-e már / lesz-e olyan inteles mac, amit CSAK xp-vel szállítanak, és az árából levonják az osx-es sallangokat, nem hiszem.

(#2339) lugosi válasza Novics (#2337) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Próbáld ki, aztán jöttem rá, hogy az órajelcsökkentés valószínűleg persze eleve alap-órajelfüggő, mivel az enyém 1.6-os, 800mhz-re veszi le ventis üzemmódban.

(#2340) Vajar válasza muzsikpeti (#2336) üzenetére


Vajar
csendes tag

Gyengébb mint mi? Mint az ML32? Erre azért nem vennék mérget. De az tény, hogy nem 64 bites. De azt meg mikor fogjuk tutdni kihasználni?

(#2341) parandroid válasza kekegsm (#2335) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ha jól tudom, az A csak Athlon és Sempron procikkal ment - lehet hogy a végén már Turionnal is, de az előbbiek semmiképpen nem voltak versenyképes alternatívák a Pentium M-es M széria ellenében. A ház minőségét az A-k esetében annyira nem is figyeltem, ebben sajnos az Amilo sorozat általában nemigen remekel.

Amit említettél HP-k, az milyen sorozat volt? Ugye nem a boldogtalan emlékezetű nx90xx-ek?

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#2342) lugosi válasza parandroid (#2341) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Érdekes ez a ''ház minősége'' kérdés, mostmár tényleg érdekel, hogy mit tudnak a nagyok, mert az én amilomnak pl alumínium a külső burkolata. Mi benne a nem jó minőség?

Persze én csak valahogy szubjektíve tudom megítélni ezeket a gépeket, használhatóság terén. Ezen a téren pl a legutóbbi céges Hp nagyon rossz volt, szegény, a maga 256 mega ramjával... Nem is tudom, hogy a cég honnan szerezte. Valahogy úgy érzem, hogy ez a kiépítés már kezd kikopni. Iszonyatosan lassú volt az előtte használt fél gigás Dell D600-hoz képest.

[Szerkesztve]

(#2343) bajzso válasza Vajar (#2330) üzenetére


bajzso
tag

Szia!

Igen látom az AMD-s 17''-os, de nekem nem számít a fogyasztás sem a méret, úgyis táskával együtt ígértem el a mostani 15,4''-osat. Másnem lesz egy új táskám is. :D
Akkor a harmadik az kiesett teljesen, még nem tudom melyiket válasszam a másik kettő közül.
A processzorról csak annyit, józan paraszti ésszel (nincs is több :D) a Mobile AMD Turion64 ML32 1800 MHz, a Mobile Intel® Core Duo T2300 pedig 1660 MHz, így a nagyobbnak kellene az erősebbnek lennie. Na ez persze akkor nem így van.
Azért kösz a segítséget, van még egy hónapom eldönteni, addig nyúzom a mostanit.

[Szerkesztve]

bajzso

(#2344) bajzso válasza muzsikpeti (#2336) üzenetére


bajzso
tag

Szia!

Gyengébb a Mobile Intel® Core Duo T2300 1660Mhz, mint a Mobile AMD Turion64 ML32 1800Mhz-es processzor?

Jó áron adom el a 1667G-t.

:)

bajzso

(#2345) parandroid válasza lugosi (#2342) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Lásd pl #2225 by kekegsm:

''Amikor kiemelem a taskabol, es csak az egyik sarkanal fogom meg 3 ujjal, akkor neha recseg-pattog a burkolat, de nem veszes.''

Vagy #2271 by Vertike:

''A müanyag fedél elrepedt, kopik a festék...''

Igaz, utóbbi egy L-es Amilo, de az előbbi egy A-s. Ahogy említettem, egy fémvázas, merevített business class gépet nemhogy becsukva, de kinyitva is meg tudsz emelni bármelyik sarkánál fogva, nem fog recsegni, nyekleni-nyaklani, nem fog repedni a burkolat, nem fog kopni a festék. Dobálni, ugrálni rajta persze nem rendeltetésszerű használat, de egy üzemi munkagép óhatatlanul kap néha egy-egy ütést, koppanást, horzsolást, amit ki kell hogy bírjon. És bírják is.

''Persze én csak valahogy szubjektíve tudom megítélni ezeket a gépeket, használhatóság terén. Ezen a téren pl a legutóbbi céges Hp nagyon rossz volt, szegény, a maga 256 mega ramjával...''

256MB RAM-mal minden számítógép kínosan lassú céges körülmények között (vállalatirányítási rendszerek, állandó vírusellenőrzés, hálózati kapcsolatok, biztonsági beállítások), különösen ha még az integrált VGA is leszed belőle valamennyit. Ez nem a noti hibája, hanem a beszerzőé, aki így vette.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#2346) parandroid válasza bajzso (#2343) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

''a Mobile AMD Turion64 ML32 1800 MHz, a Mobile Intel® Core Duo T2300 pedig 1660 MHz, így a nagyobbnak kellene az erősebbnek lennie. Na ez persze akkor nem így van.''

Az előbbi egymagos, az utóbbi kétmagos processzor. Ebből egyértelmű a következtetés, hogy melyik a gyorsabb.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#2347) lugosi válasza parandroid (#2345) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

'A müanyag fedél elrepedt, kopik a festék...''

Kérdés, hogy mennyi idő alatt következnek be az ilyenek. Általában nagyon vigyázok a dolgaimra, persze a véletleneket nem lehet kiszűrni. Az biztos, hogy a következő gépem vásárlásánál már
a.) remélem hogy sokkal gazdagabb leszek ;)
b.) több tapasztalatom lesz a notebookokkal :F

(#2348) Vertike


Vertike
csendes tag

Hát lássuk csak!

2 hónap után elrepedt a fedelet tartó mindkét kar! És mindösszesen 2x vittem valahova is természetesen a 8 rugós kis táskájában... Erre elrepedt, a festék már 2 hét után elkezdett kopni ott ahol meg kell fogni a nyitáshoz:) Na nem baj:)

Vertigo [ Fujitsu- Siemens Amilo L1310G -> 1,6 GHZ 512 RAM 60GB HDD <- ]

(#2349) parandroid válasza lugosi (#2347) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

A saját dolgaira általában mindenki vigyáz, de az említett zsanérnál borítórepedés pl bizonyos típusok esetében kivédhetetlen (ebben egyébként nem a FuSi a legkritikusabb, vannak enél méginkább érintett márkák is), ugyanilyen a kopás kérdése. Ha már attól is kopik a csuklótámasz pl, hogy a kezedet azon támasztod, az már elég gáz, és ugyancsak csúnya tud lenni a lekopott fedlap, ami akár a táskában hordástól is karcolódik.

A céges gépekre viszont senki nem vigyáz, mégis sokkal nehezebben amortizálódnak. Azért ennek is megvan az oka. Cserébe nincs bennük DVD-író és bivaly VGA. Az élet csupa kompromisszum.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#2350) muzsikpeti válasza Vajar (#2340) üzenetére


muzsikpeti
aktív tag

Természetesen a core duo gyengébb mint a core 2 duo, mivel két magosak így biztos jobbnak kell lenni mint a turionnak egy maggal,ez nem kérdéses!
Amúgy láttam egy tesztet ahól az turion ml32 több dologban gyorsabb volt mint core duo. És az is biztos,hogy a turion X2 gyorsabb mint core 2 duo!
Amúgy a 64bitet már most is ki bírod használni XP64 , vagy a Vista!
Én személy szerintem nem vennék meg egy nem jövő biztos gépet( Core duo)!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.