Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10047) cigam válasza richpublic (#10046) üzenetére


cigam
félisten

Megszűrni az infókat.
Pl. a márkafétis hozzászólásokat eleve kiszűrni, akár pro, akár kontra. Nincs olyan hogy x márka űbergagyi, y meg a nonpluszultra.

Pl. Pont a fujitsu pi3560 amolyan best buy mostanság, mert elég izmos vga-val integrálták, de az ára nem nőtt az égig. Viszont ha nem játszól tök felesleges az izom vga, mert csak az árát drágítja a gépnek, és + fogyasztás.

Szóval vegyél elő papírt ceruzát, és írd össze mire használnád. De ez a cetli legyen szemelött hetekig, hogy lásd mi van rajta, meg lehet csak 1 hét után jut eszedbe vmi fontos, ami befolyásolná milyen konfiggal kell rendelkeznie.
Ahogyan pontosodik a lista, úgy fog szűkűlni a megfelelő gépek listája.
Nem utolső szempont a külalak sem. Pl. mostanában elég elterjedt, hogy még a billentyűzet is ujlenyomatgyűjtő fényes anyagból van, és 5percenként polírozni kell, hogy ne úgy nézzen ki mint amin most vacsoráztak. van akinek bejön, van akinek nem. Neked kell eldöntened. Az sem utolsó szempont, hogy tényleg mobil eszköz kell, vagy az esetek 99%-ban az asztalon fog csücsülni. Merthogy az akkumulátoros üzemidő is lehet szempont, és ha nem kell mobilnak lennie, megveheted a kissebb kapacitású aksival. Viszont ha folyton úton vagy vele, érdemes megvenni a nagyobb kapacitású aksival szerelt verziót, esetleg beszerezni egy tartalék akkumulátort, aminek szintén bele kell férnie a költségvetésedbe.

Persze vannak praktikus dolgok is. Pl. 3GB RAM felett csak 64bites oprendszer a nyerő. Hamár oprendszer is szóba került Milyent adnak hozzá? Ha linuxot használsz, vagy van már dobozos windows rendszered, nem érdemes olyan gépet kijelölni, amihez jár windows. Feleslegesen megdrágítja, és abból a 10-20ezerből vehetsz nagyobb procival szerelt gépet, vagy 1 számmal nagyobb winyót. Itt fontos kiemelni, hogy ha XP-t akarsz futtatni (vagy linux-ot), ellenőrizd, hogy támogatott-e. Magyarul a gyártó biztosít hozzá drivereket, vagy linux esetén felismer minden komponenst, és gond nélkül működik) Persze a nemtámogatott gépekre is rá lehet tuszakolni több kevesebb sikerrel, de nem 1xübb egy másik modelt választani, amin tuti működik?!

Érdemes megnézni, hogy azzal jársz-e jobban, ha 1év garival veszed, és vásárolsz hozzá +2 évet, vagy olyant választasz amit eleve 3 évvel adnak.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.