Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22922) b.vr válasza Alabástrom (#22918) üzenetére


b.vr
őstag

Az első felére (adapterezés) a Nikon ebben műfajteremtő volt, a Nikon 1-re tök jól lehetett adapterezni, és a Nikon 1 fókuszrendszere is évekkel volt a többi milc előtt. Thom Hogan szafaris beszámolóin jókat lehet erről olvasni (főleg hogy ugye ilyen nagy crop-faktor különösen a teleobjektíveseknek kedvez.
Az Olympus is elsőre tök jól megcsinálta az E-M1-gyel a legacy tükrös objektívek adapterezését, a Sonynál pedig a második generáció oldotta meg jóra a régi üvegeik adapterezését.
Ezzel a résszel nem lesz szerintem gond (és szükség is lesz rá, mert az nagyon hosszú idő lesz amíg kellő méretű natív obi-parkot alakítanak ki, különösen hogy a cikk szerint rögtön két külön szenzorméretre is kellene hozni az obikat.
Persze simán lehet hogy a Nikon megint t*kön szúrja at milcapsc-t is (kb. ahogy a DX-et), és lényegében mindent csak a "mirrorless-fx"-re hoz ki. Ez esetben a Fuji tovább örülhetne! (lévén a Sonynál is az apsc az totál mostohagyerek. Vajon a Canonnál hogy lesz ez? Mindenesetre izgalmas időszak lesz)

A második fele: "f/2-nél tágabb blendével fotózni, de úgy már a 16mp-es szenzort sem rajzolják ki igazán szépen a Fujinonok..." hm, nem tudom milyen objektíveket használsz, de én a 23/1.4-et csakis kizárólag 23/1.4-en használom, semmi problémát nem látok a rajzolatával 16mp-en, és eddig sehol sem láttam hogy 24 mp-en ne hasonlóként szuper lenne.

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.