Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22201) Parci válasza Freddy76 (#22200) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szép fotók/videók készítése - most még - szokatlan látószögből..? :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#22202) madgie válasza Freddy76 (#22200) üzenetére


madgie
titán

Most? Gyakorolni. Amúgy élesben majd építészeti projektekhez, tehát rendesen, engedéllyel.

Amúgy a szomszéd kertjébe át se nézek, most hétvégén csak pár száz métert repültem, mert kíváncsi voltam, napnyugta után mit lát. Nem az erőssége, de a szomszéd templomról lőttem egy éjszakai hangulatképet, amit meg is kaptak és nagyon örülnek neki :)

De amúgy ilyesmiket lövök “hobbiból”, gyakorlás közben, nem hiszem, hogy ezeknél annyira sérülne bárki személyiségi joga :)

Szerk: egyébként baromi hangos egy ilyen zümmögő, fél kilométerről hallom reggel, ezzel aztán nem kémkedhet senki egy kisvárosban :D

[ Szerkesztve ]

(#22203) Mercutio_ válasza madgie (#22202) üzenetére


Mercutio_
félisten

Te lehet nagyobbat használsz, mint szomszédgyerek :U
szerk.: Záridőt, látószöget menet közben wifin vezérled, vagy előtte fixen beállít, időzített expó, aztán ha lejött látod mi sikerült?

Freddy76: Remélem szomszéddal konstruktív asszertíven kommunikáltál és rögtön javasoltad neki a környező helyeket ;]

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRÁK:Orient Bambino II Bigsize, Seiko SNXF05, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#22204) Freddy76 válasza Parci (#22201) üzenetére


Freddy76
addikt

Köszönöm. A kérdésem elsősorban arra irányult, hogy miről és hogyan akarnak szép képeket és videókat készíteni.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#22205) madgie válasza madgie (#22202) üzenetére


madgie
titán

Konkrétan ezt szeretném most megtanulni, megcélzom majd mondjuk a távhő kéményét és ott tapasztalom ki, hogy érdemes.

Freddy: itt már leírtam régebben, egy épületfotossal fogunk sokat dolgozni együtt, oda nagyon kell a drón (is). De pont miatta videózom is, idén time-lapse projektünk is volt, jövőre olyan épületátadás is van tervben, ahol ő repül, én videózom, a felesége meg fotózni fog.

Merci: mindent élőben lehet vezérelni, a telefont kell belerakni a távvezérlőjébe, DJI progi elindít, minden kézben tartható. Ha mégsem (ma elment a videojel a rossz idő miatt), hazaindul a felszállás GPS koordinátája alapján a gép, az ott megadott repülési magasságon (Kisvárdán 50 méter általában elég, de mindig figyel az első szenzora, nem menne neki a templomnak).

[ Szerkesztve ]

(#22206) taranis válasza madgie (#22205) üzenetére


taranis
addikt

Még izgalmas Litchi alatt waypoint missionoket programozni. Ott azért lehetőség van olyasmire is ami kézzel erősen kihívás lenne.

colorizer.net

(#22207) Mr.Csizmás válasza Freddy76 (#22200) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

[link]

csak az eseti légtér azonosítóját kellett volna megkérdezni :D

azonban a pilóta nélküli légijárművek üzemeltetéséhez szükséges eseti légteret a HM Állami Légügyi Főosztály, mint katonai légügyi hatóság
jelöli ki.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#22208) #16820480 válasza Freddy76 (#22200) üzenetére


#16820480
törölt tag

Szerintem tök jópofa dolog, én is vennék, ha nem lenn ilyen drága minden használható drón :K Elég messzire el tudnak repülni, és olyan szögből tudsz dolgokat fotózni, amire sima fényképező nem alkalmas.
Mondjuk valószínűleg én sem a szomszéd kertje felett repkednék vele, de ha nincs alacsonyan, akkor kb nem érdekelne a dolog. A legtöbb ilyen cuccon nincs zoom, szóval csak ha berepül az arcodba, akkor lehet vele olyan fotókat csinálni, amin felismerhető egy ember például.

Szabályozás mondjuk úgy tudom elég fura az ilyesmire. Egyrészt a telked feletti légtér ne ma te tulajdonod, tehát az nem birtokháborítás, ha feletted repkednek, csak kérdés, hogy ez milyen magasságtól számít közterületnek (nem találtam erre infót). A drónokat meg itthon elég szigorúan szabályozzák elviekben, kb mintha helikopter lenne, előzetes útvonaltervet kel leadni és repülési engedély kell, nem repülhetsz emberek fölé, stb stb.
Majd ki fog alakulni valamikor ennek is a kultúrája. Kicsit olyannak tartom, mint a streetfotót, kell a kompromisszum mindkét oldalról. Ha valaki szól, hogy nem akarja, hogy kép készüljön róla, azt a fotós (drónos) illik, hogy tudomásul vegye. De azt sem tartom kimondottan jónak, akik csak azért is ellenszegülnek és fenyegetőznek. Sok jóra nem vezet, csak veszekedés, idegeskedés, elhúzódó és semmire nem vezető rendőrségi/jogi ügy lehet belőle.

(#22209) madgie válasza taranis (#22206) üzenetére


madgie
titán

Na ezt sem ismertem, köszi :R

[ Szerkesztve ]

(#22210) |AP|


|AP|
veterán

a MediaMarktnál sem az alaposság a fő szempont...
Náluk vettem az X-E2s/18-55 kitet, a garancialevélre csak a váz gyári számát sikerült felírni, az obiról semmit.
Megreklamáltam, postán küldtek egy új garancialevelet, amin a következő szerepel: "X-E2S+XF 18-55mm ezüst kit", viszont erre már egyik gyári számot sem sikerült felírni... :W

Gondolom ezzel továbbra sem vagyok beljebb, ugyanúgy elhajtanának a szervizből, ha gondom lenne...

(#22211) madgie válasza |AP| (#22210) üzenetére


madgie
titán

Ha üres a mező, töltsd ki :D

(#22212) FLx


FLx
addikt

Ha valaki most akarna itthon MILC-et venni:

https://fotoplus.hu/hu/mikulas-milc-napok

(#22213) Freddy76 válasza #16820480 (#22208) üzenetére


Freddy76
addikt

Birtoksértés minden, ami a birtokost a dolog birtoklásában alapos ok nélkól zavarja. Ha a szomszédom éjszaka a saját lakásában bömbölteti a zenét, az birtoksértés. Az is az, ha egy drón ott repked a kert felett, az erkélyem magasságában, attól pár méterre.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#22214) FLx válasza FLx (#22212) üzenetére


FLx
addikt

Ha valaki szeretne 23F2-t jo aron, akkor kitben vennek gepet es atpasszolnam, just FYI. :)

(#22215) madgie válasza Freddy76 (#22213) üzenetére


madgie
titán

És ha a szomszéd kutyája ugat, négy éve, gyakorlatilag bármire, ami mozog? Zavar a telkem, házam, kertem birtoklásában, mit tudok tenni?

Gyakorlatilag semmit, mert a szomszéd szarik rá. Ahogy a kutyára is.

[ Szerkesztve ]

(#22216) vihartigris válasza madgie (#22215) üzenetére


vihartigris
őstag

Fordulj a jegyzőhöz mint hatósághoz. (3000 Ft az illeték, pontosan megfogalmazod a problémád, nem baj, ha videót is készítesz.)

Korábban 6 hónapnál nem régebbi problémákkal lehetett oda fordulni, most talán 12 hónap, azon időn túl bíróság. (Ha azt írod, hogy kb. 5 hónapja zavar akkor biztosan az ő hatásköre, gyorsabb a bíróságnál)

[ Szerkesztve ]

bármi reciproka a semmi

(#22217) madgie válasza vihartigris (#22216) üzenetére


madgie
titán

Nem hiszem, hogy bármilyen szankció követné ezt, aladár mutatná a szomszédból, hogy az én oldalamról van meghajolva a kerítés. Ami amúgy igaz is, mert odaugrik az én kutyám is, ha a szomszéd kutya már szedne szét a kerítésen át. És az ugye egy kb. hatkilós korcs (ami amúgy míg tudott szökni, addig a kisiskolásokat is megtámadta), az én kutyám meg 25 kiló.

Meg amúgy is, hülye állatutálónak lennék beállítva, pedig itt sem a kutya az alap probléma, hanem a gazdái, akik le se szarták soha. Azert ugat, mert senki nem foglalkozik vele és látja, hogy mi játsszunk a kutyával, kapáljuk a kertet, barátokkal beszélgetnenk, próbálunk normálisan szocializált életet élni.

Igazából már másfél éve füllhallgatóval nyírok füvet, de onnan lesz érdekes, amint megjon a kicsi tavasszal és a fűben, kertben lenne a kiccsalád a jó időben. Zsenialis lesz, ahogy órákon át csaholni fog.

(#22218) Clemi válasza DonRazzino (#22193) üzenetére


Clemi
veterán

A Tone Curve beállításból arra következtetek, hogy One1-et használsz és nem LR-t. Vagy tévedek? Amúgy én tömeg előhívásra a LR-t használom és ha kell átlépek a PS-re, majd onnan vissza LR-be és onnan exportálok.
Viszont én a görbéhez hozzá se szoktam nyúlni, inkább a presetek közül válogatok és azt finomítom a képhez.

A zajról csak annyit, hogy én is úgy érzem eddig, hogy a NR marad nullán (egyébként többnyire RAW-ban fotózok így amiről most beszélünk az pont nem érinti azokat a képeket) sőt kipróbáltam hogy az Acros G szűrővel most még NR -2-vel és megbolondítva egy kis Grain Weak effekttel mit tud portrézásnál. Csak annyit, hogy :Y :R :Y :R és mindezt ma reggel megfejeltem egy ISO 12800-as expóval és az állam az asztalon koppant.

A DR-t fix 100-on használod, vagy kihasználod a DR400 lehetőségeit ISO800-on? Csak ezen az érzékenységen gyakorlatilag még nincs zaj állítják a cikkekben (még nem volt időm kipróbálni). Csak azért kérdezem, hogy mire a képek kontraszttalanítása, mikor a DR emeléssel is ugyanaz a végeredmény.

De itt van az a bizonyos ISO12800-as kép ahogy a vázból kiesett.

(#22219) Mercutio_ válasza Clemi (#22218) üzenetére


Mercutio_
félisten

btw fotóalany tudja, hogy public fórumra kerül(nek) a képe(i)?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRÁK:Orient Bambino II Bigsize, Seiko SNXF05, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#22220) Clemi válasza Mercutio_ (#22219) üzenetére


Clemi
veterán

Szerintem teljesen vállalható kép, amúgy meg az asszony van a képen, és nem, még nem tudja.

[ Szerkesztve ]

(#22221) taranis válasza Clemi (#22220) üzenetére


taranis
addikt

Per lesz ebből! :D
Nálunk ez egyszerű, asszony kerek perec kijelentette, hogy se fotót se videót nem mutathatok róla senkinek, és a lányunkról sem. Szenvedek is miatta, mert postolnék skintone videós teszteket, de nem lehet :D

colorizer.net

(#22222) Mercutio_ válasza taranis (#22221) üzenetére


Mercutio_
félisten

Detto

Clemi: Nem az a kérdés vállalható-e, hanem, hogy hány hét ajtócsapkodás lesz a következménye, amikor meglátja és nem tetszik neki:D

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRÁK:Orient Bambino II Bigsize, Seiko SNXF05, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#22223) kobox válasza |AP| (#22210) üzenetére


kobox
tag

Tapasztalatom szerint a Paradicsomfotó nem hajt el emiatt, persze biztos ami biztos...

(#22224) Clemi válasza Mercutio_ (#22222) üzenetére


Clemi
veterán

Ne lesz csapkodás :) Az Instán is ott van és tudja

[ Szerkesztve ]

(#22225) wms válasza Clemi (#22224) üzenetére


wms
senior tag

Ilyen egy megértő pár, szerencséd van vele :K

(#22226) DonRazzino


DonRazzino
senior tag

Ez NEM az én hirdetésem, nem árulok semmit, kedves Modi! :R

Valaki vegye mán meg, mert én veszem, pedig semmi szükségem rá! Nade alku után 50-ért?

[ Szerkesztve ]

(#22227) Muerte68 válasza DonRazzino (#22226) üzenetére


Muerte68
addikt

Még 60-ért is jó vétel volna nemrég még 90-100-körül adták őket,az XE2-XT10-áresés nyomta lejjeb.

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#22228) Parci válasza Muerte68 (#22227) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az 50/2 már belelóg a keresőjébe, vagy faintosan használható vele?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#22229) Muerte68 válasza Parci (#22228) üzenetére


Muerte68
addikt

Hát ezt nem tudom de szerintem a fuji csak ügyelt rá hogy ne lógjon bele :)

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#22230) kiskami válasza |AP| (#22175) üzenetére


kiskami
tag

DHL hozza, lefényképezték a csomagot mielőtt feladták. :R

(#22231) |AP| válasza kiskami (#22230) üzenetére


|AP|
veterán

én is megkaptam tőlük ma a fotót :)

(#22232) wms válasza kiskami (#22230) üzenetére


wms
senior tag

Mennyi idő alatt kaptad meg?

(#22233) kiskami válasza wms (#22232) üzenetére


kiskami
tag

Elsején rendeltem meg paypal fizetéssel, tegnap jött a levél a rendelés feldolgozásáról a képekkel.

(#22234) wms válasza kiskami (#22233) üzenetére


wms
senior tag

Köszi! :K

(#22235) mokasirs


mokasirs
csendes tag

Sziasztok!

A segítségetek kérem!

Jelenleg egy Fuji X-T10-es gépem van ami most volt két éves.
Nagyon jól és hibátlanul működik.
A kérdésem az, hogy szerintetek érdemes lecserélni az X-T20-ra?
Hoz annyit pluszban a 20-as, hogy megérje?
A videózás nálam nem szempont, nem használom.

(#22236) Alabástrom válasza mokasirs (#22235) üzenetére


Alabástrom
senior tag

Mire, hogyan, milyen körülmények között használod?

Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.

(#22237) Alabástrom


Alabástrom
senior tag

Sziasztok!
Mi mostanság Fujihoz a legjobb zajszűrő (lehetőleg Lightroom-ba pluginelhető)?
Köszi!

Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.

(#22238) jmakk válasza Alabástrom (#22237) üzenetére


jmakk
őstag

ISO200. ;] Bocs, magas labda vóóót. :R

(#22239) Alabástrom válasza jmakk (#22238) üzenetére


Alabástrom
senior tag

Annál zajtalanabbat szeretnék. :)

Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.

(#22240) Mercutio_ válasza Clemi (#22224) üzenetére


Mercutio_
félisten

Most esett le, hogy mi már többször söröztünk együtt;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRÁK:Orient Bambino II Bigsize, Seiko SNXF05, FANTASY könyvek, MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#22241) mokasirs válasza Alabástrom (#22236) üzenetére


mokasirs
csendes tag

Semmi extra.
Amatőr fotós vagyok, szeretek az utcán fotózni azt fotózom le ami tetszik.
Ezen kívül kirándulás, család.

(#22242) Clemi válasza Mercutio_ (#22240) üzenetére


Clemi
veterán

:DDD

(#22243) Alabástrom válasza mokasirs (#22241) üzenetére


Alabástrom
senior tag

Ha nem találtad a T10-et túl lassúnak és nem hiányzott a követő fókusz, akkor szerintem értelmesebb dolgokra is el tudod költeni a váltásra szánt pénzt. :)

Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.

(#22244) mokasirs válasza Alabástrom (#22243) üzenetére


mokasirs
csendes tag

Nem, egyáltalán nem érzem lassúnak a gépet .
Követő fókusz ebben is van.

(#22245) taranis válasza madgie (#22209) üzenetére


taranis
addikt

Nagyon off, de ha már idáig eljutottunk, Altizure megvan? Poén, fotók alapján csinál 3D modellt, és a Mavicot is támogatja, ezt pl. azzal csinálták, Pázmány, Piliscsaba: [link]
Ha már amúgyis foglalkozol épület fotózással, hátha ott tetszene ez valakinek.

colorizer.net

(#22246) madgie válasza taranis (#22245) üzenetére


madgie
titán

Köszi a tippet, bármi ilyesmi jöhet :R (akár privátban)

(#22247) Clemi


Clemi
veterán

Mekkora királyság ez az USB porton töltés :C Kipróbáltam, rácsatoltam a powerbankom sima micro usb 2.0 kábellel és pöpec módon és szerintem elég gyorsan fel is töltötte. Többé no para, ha esetleg time laps készítésre adom a fejem :K :D

(#22248) madgie válasza Clemi (#22247) üzenetére


madgie
titán

A kopasz azt mondta, megöli az alaplapot :D

Amúgy én is azzal szoktam timelapse-ezni :)

(#22249) #16820480 válasza madgie (#22248) üzenetére


#16820480
törölt tag

Ja, aztán látod, az egyik géped már szervizben is van ;]

(#22250) madgie válasza #16820480 (#22249) üzenetére


madgie
titán

Még ott is lesz egy darabig szerintem :O

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.