Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19198) pethob válasza Hejakut (#19196) üzenetére


pethob
aktív tag

Fuji X-en (1.5 szorzójú APS-C méretű szenzorral szerelt rendszereken) nagyjából a 28-35 mm közötti objektíveket tekintik normál objektívnek, azaz ezek perspektívikus torzitása áll legközelebb az emberi szeméhez. (Printet kb. karnyújtás távolságra félszemmel nézve kb. azt látod ami a valóság.)

A 35mm-es optikákkal tehát nem jársz ettől messze, kérdés mire akarod használni. Én még olyan tesztet nem láttam, ami a két 35-ös perspektivikus torzítását vetné össze, következésképp ebből a szempontból nem tudom mi a különbség. de biztosíthatlak, mindkettő qrvajó.

Az F2 kicsit kisebb, könnyebb, időjárásálló (wr), újabb, állítólag gyorsabb fókuszú (én nem érzékelem), mindenképpen halkabb fókuszmotorja van, és kicsit krémesebb/lágyabb a bokeh. Persze picit kevesebb is, mert csak f2.0

Az F1.4 karakteresebb, harsányabb és f1.4-en több bokeh-vel rendelkezik, és beéri 1 stoppal kevesebb fénnyel is.

Van még egy szintén nem rossz, f1.8 Zeiss Touit 32 is, csak hogy teljes legyen a kép az autófokuszos normál optikák terén, és persze kicsit hunyorogva a 27/f2.8-at is tekintheted normál objektívnek, bár az egészen más kategória.

Az R azt jelenti, hogy a fókuszgyűrű egy valódi mechanikus kapcsoló felfestett értékekkel, nem csak egy jobbra-balra tekerhető tárcsa, aminél az LCD-ről olvasod le a beállított F értéket.

https://www.flickr.com/photos/pethob

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.