Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1683) Stauffenberg válasza Parci (#1639) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"sokkal fontosabb ma már a használat, mint az abszolút képminőség vagy ilyesmi. ha kellően kompakt, jó használni, akkor sok jó képed lesz vele."

Teljesen egyetértek! Ezért is vettem Fujifilmet, mert a fotózás élményét kerestem, nem a pénzemért elérhető legracionálisabb döntést (akkor Sony NEX-et vettem volna). Tudom sokaknak ormótlan és nem kényelmes egy ilyen retró váz, de nekem nagyon. Nosztalgikus. :D

Azért is vagyok szerelmes az X-T1 formatervébe, mert régi vintédzs SLR vázakon tanultam fotózni. Olympus OM-ből több is volt, olcsón lehetett beszerezni a bolhapiacon.

Ha még a végén kiderül, hogy az X-T1 még videóban is jó (az adatlap alapján kicsit ráfeküdtek erre a kérdésre is), akkor leteszek arról, hogy az X-A1-et idővel egy kifutó X100s-re cseréljem és áttérjek valamelyik videózásban jobban teljesítő rendszerre. Ha az X-T1 hozza a legalább elégséges szintet amit Én elvárok, akkor ő a jövendőbeli kiszemeltem és nem a Panasonic GX7. :)

Csak a további viták elkerülése miatt: Nem dolgozni akarok az X-T1-el. Tudom a GX7 akkor is sokkal jobb videóban ha a Fujifilm mérnökei ötször többet tesznek le az asztalra mint eddig, de ha munkából forgatunk, akkor D800 (uncompressed HDMI-out) és/vagy 5DmkIII (+ML CineRAW) áll rendelkezésre.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.