Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1095) Algol válasza vadallat88 (#1094) üzenetére


Algol
senior tag

Hogy sikerült így beszerelni?

Az ATX-es tápokat a hátlapjukon levő 4 csavar-lyukkal lehet rögzíteni. Közölük 3 a doboz "sarkában" van, a negyedik azonban a saroktól úgy 2 cm-rel beljebb van a hosszabbik oldal mentén. Az aszimmetrikus elrendezés miatt a tápokat csak egyféle pozícióban lehet becsavarozni.
Persze lehet, hogy a Raider-nél szakítottak ezzel a hagyománnyal, mert elnézegetve a hátuljáról készült képeket, úgy tűnik, hogy az eredetileg aszimmetrikus elhelyezésű lyuk szimmetrikus párját is kialakították a szemközti oldalon. A képekről csak azt nem látom, hogy vajon menetet is fúrtak-e az új lyukba?

Most térjünk rá a a fejjel lefelé való beszerelés hátrányaira. Ha alsó tápos a ház, akkor normál beszerelés esetén a táp a ház alján kialakított nyílásokon át közvetlenül a házon kívülről kap friss, hideg levegőt, nem kell a házban levő meleg levegőt beszívnia. Ez lenne az alsó tápos házkialakítás előnye. Ebbe a pozícióba, a fejtetőn beszerelt táp nem élvezheti ezt az előnyt, sőt ventilátora a házon belüli természetes légáramlás ellen dolgozik.

Felső tápos elrendezés esetén a fordítva beszerelt táp ugyanúgy a processzor, videokártya, stb. által felmelegített levegőt szívja be, mint a ventilátorával lefele beszerelt tápegység, hiszen a meleg levegő felfelé száll. A hátrány abban áll, hogy a felfelé néző ventilátor nagyon közel kerül a ház tetejéhez, a légáramlás útjában megnő az ellenállás, ezért ugyanannyi levegő átviteléhez a ventilátort gyorsabban fogja pörgetni a tápegység vezérlése, a ventilátor hangosabb lesz.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Algol

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.