Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
teppik_amon
tag
válasz
CoolBoy323
#2053
üzenetére
A fentebb említet oldalról kimásolva:
Élesztő:
Csak friss élesztőt használok. Korábban, úgy 10 évvel ezelőtt már volt egyszer egy kenyérsütő gépem, akkor próbálkoztam a porélesztővel. Nagyon eltérő, kiszámíthatatlan volt a minősége, pedig akkor még nem is lehetett ennyi félét kapni, mint most. A friss élesztő elég sokáig eláll a hűtőben, a szavatossági idő lejártán túl is biztosan működik. Egyenletes a minősége, legalábbis nekem semmi problémám nem volt vele az elmúlt közel egy év alatt, pedig elég sokat elhasználtam már belőle.
Adagolás:
Gépben: 60 dkg liszthez 1/4 kocka = 1,25 dkg
50 dkg liszthez 1/5 kocka = 1 dkg
Sütőben: 60 dkg liszthez 1/3 kocka = 1,66 dkg
50 dkg liszthez 1/4 kocka = 1,25 dkg
Ezek megint hozzávetőleges mennyiségek. Függ attól, hogy édes vagy sós tésztáról van-e szó, hogy mennyi idő van az elkészítésére és milyen lisztekből készül a tészta.
Az élesztőt nem szoktam felfuttatni, csak a liszt tetejére morzsolom. Ez időzített sütésnél is alkalmazható, csak nem szabad a liszten kívül semmi mással érintkeznie az élesztőnek.
Ha mégis szeretném megmoccantani az élesztőt, akkor a folyadékba teszem, de ekkor mellészórom a cukrot is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mr.Csizmás
krizmo_
