Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • teppik_amon

    tag

    válasz CoolBoy323 #2053 üzenetére

    A fentebb említet oldalról kimásolva:

    Élesztő:

    Csak friss élesztőt használok. Korábban, úgy 10 évvel ezelőtt már volt egyszer egy kenyérsütő gépem, akkor próbálkoztam a porélesztővel. Nagyon eltérő, kiszámíthatatlan volt a minősége, pedig akkor még nem is lehetett ennyi félét kapni, mint most. A friss élesztő elég sokáig eláll a hűtőben, a szavatossági idő lejártán túl is biztosan működik. Egyenletes a minősége, legalábbis nekem semmi problémám nem volt vele az elmúlt közel egy év alatt, pedig elég sokat elhasználtam már belőle.

    Adagolás:

    Gépben: 60 dkg liszthez 1/4 kocka = 1,25 dkg

    50 dkg liszthez 1/5 kocka = 1 dkg

    Sütőben: 60 dkg liszthez 1/3 kocka = 1,66 dkg

    50 dkg liszthez 1/4 kocka = 1,25 dkg

    Ezek megint hozzávetőleges mennyiségek. Függ attól, hogy édes vagy sós tésztáról van-e szó, hogy mennyi idő van az elkészítésére és milyen lisztekből készül a tészta.

    Az élesztőt nem szoktam felfuttatni, csak a liszt tetejére morzsolom. Ez időzített sütésnél is alkalmazható, csak nem szabad a liszten kívül semmi mással érintkeznie az élesztőnek.

    Ha mégis szeretném megmoccantani az élesztőt, akkor a folyadékba teszem, de ekkor mellészórom a cukrot is.

Új hozzászólás Aktív témák