Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9487) Johnny_vT válasza Darko_addict (#9486) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Reagálva a monitor-tv-felbontás témára:
Nekem is 1080p-s IPS paneles monitorom van (24"), mellette egy Samsung 4K TV (szintén közép/alsó-közép kategória). A gépem 4K-ban 40-55 fps-sel ki tudja hajtani a játékot, de a screen tearing miatt 30-ra korlátozva játszottam vele néhány napig a TV előtt ülve. Elég fasza volt, a látvány döbbenetes, sehol egy "rece" :)

Aztán visszaültem a monitor elé és újra megdöbbentem, ezúttal azon, hogy a 60 fps milyen brutálisan sokat számít az irányíthatóságban. Másrészt a kisebb kép - kisebb távolság miatt nem tűnt rosszabbnak így sem a dolog, a 2x MSAA elég volt a szinte tökéletes élsimításhoz. Ha a gépem bírná a 4K 60 fps-t mint s7evcsenkoé, akkor simán maradtam volna a TV előtt.

Aztán megpróbáltam kombinálni a kettőt: TV-n 1080p-vel. Úgy már maximális élsimítást kellett beállítani, hogy ne legyen ocsmány a végeredmény és ez összességében többet vett el a teljesítményből mint amennyit nyertem vele.
Videóteszt és leírásban adatok: 4K test

Más: jó volt, szép volt, első látásra szerelem volt, de letöröltem a játékot. Sorozatos frusztrációt okozott, hogy a multiplayer versenyekben esélye sincs az embernek normális futamokra. Mindenki wallride-ol, téged használ féknek vagy egyszerűen csak kilök, hogy elrontsa a játékodat (vagy mert nem ura a kocsinak). Nameg a Freeroam Rush / Szabad Barangolás Futamok, te jó ég, aki azt kitalálta...

Bevallom, nem fektettem annyi időt a játékba amennyi után nagy szavakat használhatnék az élmény leírására, de egyik nap nagyon összegyűlt a dolog. Abból lett ez a videó.

Nagyon őszintén sajnálom, hogy már a 4. résznél tart a sorozat, de a normális versenyzésre való ösztönzés még mindig nem megy a Turn 10-nek :(

Említem a videóban a játék utódját, amit tévesen hirdetek "sokkal sokkal jobb grafikával". Valamiért úgy emlékeztem rá, hogy a Project Cars 2 az egyik, hanem A legszebb autós játék a mai napig, de ezt a tévedést a videó publikálása után vettem csak észre.

[ Szerkesztve ]

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.