Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6251) Bib válasza Vladek83 (#6250) üzenetére


Bib
őstag

Tedd fel ezt a hotfix drivert ha még nem tetted meg.

(#6252) Vladek83 válasza Bib (#6251) üzenetére


Vladek83
tag

Köszi, ezt nem is néztem, kipróbálom.

(#6253) Vladek83 válasza Bib (#6251) üzenetére


Vladek83
tag

Kipróbáltam, sajnos nem jó... Korábbi drivert meg nem akarok fel rakni (ha az a baja egyáltalán), mert az FC5-öt is tolom.. Vagy vissza 1709-re.. fene se tudja, hátha lesz rá valami megoldás..
Azért köszönöm a javaslatot.. :R

(#6254) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

FH3 alatt a plusz challange-eket meg lehet nézni valahol? Csak elkezdtem a forzathon event-eket tolni és jöttek az achi-k sorban..

FM7 alatt milyen a Civic? :)

Véleményem szubjektív...

(#6255) IntelKiller7 válasza hackeeeee (#6254) üzenetére


IntelKiller7
Topikgazda

[link]

Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K

(#6256) hackeeeee válasza IntelKiller7 (#6255) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Ó köszi! :R

Véleményem szubjektív...

(#6257) Johnny_vT


Johnny_vT
senior tag

Sziasztok!

Versenyjátékot keresek, amivel elüthetném az időmet. "Simcade" kategóriában gondolkodtam, mert az NFS-es árkádos irányítástól herótom van, a komoly szimulátorokhoz pedig nincs kormányom és elég időm. PC-n a kategória királya tudtommal a Forza sorozat, ezért ide írok (meg mert nincs általános autós szimulátor topik).

Szóval az érdekelne, hogy melyik részt ajánlanátok nekem? Korábban a TOCA és aztán GRID sorozattal sokat játszottam (a GRID Autosport még fent is van a gépemen, de az online része elég döglött), emellett meg imádtam a TDU1-2-t is a sokszor gagyi fizika ellenére. Talán viccesen hangzik, de mindezek után éppen a GTA V-ben folytam bele a "komolyabb" versenyzésbe (itt a komoly alatt a crew saját versenyzői szabályrendszerét kell érteni, a fíling attól volt olyan király).

Videók, tesztek alapján a Horizon 3 mégsem jön be annyira, hogy ugorjak megvenni. Valahogy úgy érzem, hogy a kocsik sínen mennek, aztán ha megcsúsznak, akkor egyenesen csúsznak és annyi. Meg az a folytonos pattogás terepen elég kiábrándító, bár személyesen még nem próbáltam a játékot.

Amit próbáltam az a Forza 5 XBox-on egy ismerősömnél, illetve tavaly beleöltem jópár órát a Forza 6 Apex-be is amikor ingyenes volt (vagy még mindig az). A Forza 7 tetszene, de éppen a pályaautózásból kifolyólag aggódom amiatt, hogy sok rendszeres gyakorlás nélkül abszolút esélytelen lennék online versenyeken és így nem fejlődnék játékon belül. Ergo olyan játékra vágyom, amit egyszer jól ki tud tanulni az ember és utána fél- egy órákra is megéri leülni elé, hogy élményt adjon. Tudom, nehéz eset vagyok :)

A Horizon 3 és a Forza 7 fejlődési- / autófejlesztési rendszeréről tudnátok írni egy keveset, hogy hogyan működik?

[ Szerkesztve ]

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#6258) Csapoati válasza Johnny_vT (#6257) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Szerintem a Forza 6-tal kezdd, az olcsóbb és ha nem jön be, kevesebbet buksz. Nem sokkal gyengébb, mint a 7. A Horizon 3 full árkád (csúsznak az autók persze assistok nélkül, tehát nem NFS, de simcade-nek semmiképp nem nevezném).

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#6259) Johnny_vT válasza Csapoati (#6258) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Kocsik / pályák száma szerint 6 vagy 7 amelyik bővebb? Illetve úgy tudom a 7-ben már dinamikus az időjárás, ami elég királyul hangzik, de önmagában nem döntő erejű :)

Általánosságban hogy néz ki a fejlődési rendszer single player-ben? Versenyekért kreditet kapsz és abból fejleszted a kocsit jobb alkatrészekkel / veszel másik autót? Fejlődik a karaktered is? (Azaz bizonyos kocsik, fejlesztések szinthez vannak kötve?)

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#6260) Csapoati válasza Johnny_vT (#6259) üzenetére


Csapoati
nagyúr

A 7-ben jóval több autó van (700 felett, de a 6-ban is van vagy 500), pályából azt hiszem +4 a mérleg. Az időjárás csak félig dinamikus, tehát vannak előre programozott sémák, meg éjjel nincs eső, ha jól rémlik.
A fejlődés nem az igazi, mert csak pénzt és autókat kapsz, szóval az alkatrészeket mindenképp pénzért kell venned, de azt bármikor teheted. A szintlépés is csak a random pénz/autónyereményről szól mindkét részben. A karaktered csak a 7-ben rendelkezik némi jelentőséggel, de ott is csak a ruháját cserélgetheted.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#6261) Johnny_vT válasza Csapoati (#6260) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Köszi!

Az egyjátékos karriert összeségében jónak mondanád? Úgy mint a versenyek változatossága, érdekessége, vagy van a piacon olyan játék, ami ebben jobb esetleg? (Élénken él az emlékeimben a régi TOCA játékokból a kamionos versenyzés, vagy mikor egy befagyott tavon kell móresre tanítani az aktuális boss-t egy Aston Martinnal :) )

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#6262) Csapoati válasza Johnny_vT (#6261) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Nem olyan koherens a karrier mód, gyakorlatilag lenyomsz x versenyt egy autóval, utána másik kategóriával ugyanez, utána megint másik kategória stb. De a Forza nem is erről szól, hanem a vezetés élményéről, az meg szinte verhetetlen. A Gridek meg NFS-ek karrierjétől nagyon messze áll, de szerencsére a vezetési modelljüktől is. Ha olyan játékot szeretnél, ahol nevesített, arccal rendelkező ellenfelek ellen kell küzdeni, akkor a Forza nem fog tetszeni neked. A Horizon ilyen szempontból jobb, de ott is így mennek a versenyek, csak van egy fesztiválos körítés (arc nélküli ellenfelekkel).

[ Szerkesztve ]

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#6263) Win-T


Win-T
senior tag

Viszont a kolléga PC-s ha jól értem, ezért a FM6 nem játszik semmiképpen. Szerintem ha a Grid Autosport bejött anno, akkor ebben sem fogsz csalódni, minden szempontból jobb.
De arra készülj fel, hogyha rossz csillagzat alatt születtél, akkor az is előfordulhat, hogy el sem indul, elég háklis a PC verzió egyeseknél, és senki nem tudta még megfejteni miért.

(#6264) Johnny_vT válasza Win-T (#6263) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Majd hívok egy sámánt, hogy űzze ki a rossz szellemeket a gépemből :D

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#6265) Johnny_vT válasza Csapoati (#6262) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Most derült ki, hogy az egyik haveromnak is megvan a Forza 7 (eddig azt hittem Horizon 3 van neki), szóval megyek és faggatom őt tovább. Köszi mindenkinek a válaszokat! :))

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#6266) Johnny_vT válasza Win-T (#6263) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Hát remekséges dolog történt velem: nálam sem indul :DD

Egyelőre még csak a demóval próbálkozom, mert a Forza 6 Apex demóját nagyon bírtam. A klasszikus hiba bukkant fel: "Press ENTER" képernyő, háttérben a Porschéval, de Enterre és a kontroller nyomkodására sem történik semmi egy fél másodpercnyi töltögetésnél.

Ami miatt igazán kiakasztott a dolog, hogy ugyanezen a gépen, ugyanilyen hardver és szoftver környezetben játszottam tavaly a Forza 6 Apex demóval, de most kipróbálva már az sem és a Horizon 3 demója sem indul el. A fórumokat végigböngésztem és a következőket próbáltam sikertelenül (nem feltétlenül ebben a sorrendben):

1) játék újratelepítés
2) vírusirtó frissítés
3) Windows frissítés
4) XBox szoftver frissítése
5) XBox szoftver alaphelyzetbe állítása
6) XBox szolgáltatások engedélyezése
7) kontroller ki-be húzgálása
8) újraindítás

Tünet ezeken kívül (vagy talán maga a probléma oka?), hogy az XBox szoftver nem tud bejelentkezni. "Pillanatnyilag nem lehet bejelentkezni. Próbálkozz később. (0x406)"

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#6267) Bib válasza Johnny_vT (#6266) üzenetére


Bib
őstag

Ez elég nagy baj nálad, valószínű ez a gond. Nat nyitott?

(#6268) Johnny_vT válasza Bib (#6267) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Miután beírtam ide a kommentet, utánanéztem a hibakódnak. Egyből meglett mi okozza :DD Belinkelem mások okulására:
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-windows_store/xbox-app-error-0x406/09dc12db-97ee-4907-89b8-3a2b7ebe1507?auth=1

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#6269) rdt89


rdt89
addikt

Motorsport 7 májusi autópakkja mikor várható szerintetek és milyen járműcsodákat kapunk?
Ez már fizetős pakk igaz az ultimate tulajoknak is?

[ Szerkesztve ]

(#6270) Potyka03


Potyka03
senior tag

Sziasztok.Olyan problémám lenne,hogy a legfrissebb 1803-as tavaszi frissítéses win10-nél az áruházból a Forza 7-nek a DLC-it szeretném letölteni(2-t) s rámegyek hogy beszerzés de ugrik az ablak és nem csinál semmit.(Ultimate kiadás van tehát ingyenesek a DLC-jéim). Másnál is előfordul hasonló probléma az áruházban? Mert lényegében az áruházzal van problémám.

Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!

(#6271) mikormit


mikormit
csendes tag

Szervusztok!

Érdemes az FM7-t megvenni PC-re? Vagy nagyon sok gond van vele?

Mondjuk instant game-en vásárolt kódot hogyan és hol tudom a játékra beváltani? Ezt eddig sehol sem találtam!

Köszönöm! :R

(#6272) Bib válasza mikormit (#6271) üzenetére


Bib
őstag

Van akinek nem indul, de sokaknak semmi gondja.

(#6273) shifty! válasza mikormit (#6271) üzenetére


shifty!
senior tag

Én speckó megoldással kaptam meg a FM7-et : ismerős xbox-os vásárlásával tudtam telepíteni a PC-re, de nincs probléma vele, tudunk együtt is, crossplatform, egyidőben multizni, ez a része ki van találva.
PC-n a tapasztalataim alapján két dologra háklis a játék:

memóriára - nekem 8GB DDR3 1600 MHz RAM-om van, ezt muszáj kiegészíteni mégegyszer ennyi lapozófájllal, különben hajlamos random kilépni a játék az asztalra - fórumos tapasztalatok alapján ez RAM hiány, és a lapozófájl elvileg megoldja (azóta nem volt időm játszani még, de remélem megoldja a problémát.)

VGA-ra: legfrissebb drivert neki, és megfelelően beállított ventilátorvezérlést a megfelelő hűtés miatt, elkerülendő az FPS dropokat játék közben. RX460-on előfordult régebbi driverrel, hogy random bemenetet váltott a kártya játék közben (értsd: HDMI->VGA-t akart, miközben csak a HDMI-re ment ki jel) - ezt is megoldotta a friss driver.

Én ennyit tudok elmondani, azóta egy Logitech Momo is hozzácsapódott a felszereléshez, külön driver telepítés nélkül (win10 persze) azonnal felismerte a játék, van hozzá kormányprofik, beállítottam, öröm é bódottá.

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#6274) mikormit válasza shifty! (#6273) üzenetére


mikormit
csendes tag

Köszönöm a kimerítő választ!
Már megvettem és töltöm is.
Szerintem jó hasznát veszem a TM T150-nek és a cockpitnek! :DD

Megfogadom a tanácsokat és okosságokat! :R

Kell esetleg valami xbox fiókot létrehozni vagy elég a microsoftos fiókom?

(#6275) shifty! válasza mikormit (#6274) üzenetére


shifty!
senior tag

Puhamikrós fiók elég lesz, de elvileg azzal az xbox-ba is be tudsz talpalni, ha beállítod. Kellemeset a hasznossal még az elején, ha esetleg felmerül egy haver/kolléga/egyéb, aki szintén zenész és nyomnátok együtt, lévén crossplatform is támogatott.

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#6276) mikormit válasza shifty! (#6275) üzenetére


mikormit
csendes tag

Kb. este 11 volt mire le jött. Minden állítgatás nélkül elindult, amin csodálkoztam.

Beszarás ez a látvány, gyönyörű, mondjuk ezt direkt fun-ra vettem, így a fizikára nem térek ki.

Vaj simán fut a gépemen nem ssd-re raktam mert sajnáltam a helyet, ezt az átvezető videók akadásán észre is veszem. Gondolom ezért lehet.

Ez a crossplatform azt jelenti hogy egy ismerősöm fel tudja telepíteni a saját xbox one konzoljára és így tudunk együtt nyomulni?

Köszönöm :R

(#6277) shifty! válasza mikormit (#6276) üzenetére


shifty!
senior tag

Igen, ezt takarja, nincs olyan mint a legtöbb játék esetében, hogy csak 1 platformon tudsz játszani vele, megy PC és XBOX közt.

A grafika lenyűgöző szerintem, a játék motorja nagyon el lett találva, a felbontáshoz történő adaptív skálázás rögzített FPS-re iszonyat nagy találat.

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#6278) Win-T


Win-T
senior tag

Kijött a tavaszi Windows update... úgy tűnik Radeonosoknak megint hosszú perceket tölt a Horizon 3. Hihetetlen, hogy ezt minden major update után el kell játszani, lehet megint várni a driverre ami helyrerakja.

(#6279) twi452


twi452
senior tag

Hosszú szünet után előszedtem újra a kormányt és a motorsport 7-et.. látom valamit csináltak az extra hosszú versenyeken az üzemanyaggal. Most már kb ugyanúgy fogy a játékosnak is mint a gépnek..:D
1 órás versenyen 3% üzemanyag maradt a végén és rajtam kívül 3 gépi versenyző ment végig egy tankkal a többiek az utolsó 3 körben mind kimentek a boxba. Régebben féltávnál az én tankom szinte üres volt ők meg végigmentek valahogy a rajttól xD
Mondjuk a gumi még mindig nem kopik.. azok 12%-ot használódtak csak el.

[ Szerkesztve ]

(#6280) Win-T válasza Win-T (#6278) üzenetére


Win-T
senior tag

Téves riasztás... elsőre valóban rettenet hosszú ideig töltött valamiért, de második alkalommal már pikk-pakk végzett. Viszont random időközönként fixen kivág az asztalra szó nélkül. Megjelenés óta játszom és azt nem mondhatom, hogy soha nem fordult még elő ilyen, de rendszert soha nem csinált belőle eddig.
Fene se tud már ezen kiigazodni... el is ment a kedvem az egésztől, szinte egy versenyt nem tudok befejezni. :(

(#6281) Bib válasza Win-T (#6280) üzenetére


Bib
őstag

Memóriád mennyi van? Lapozófile?

(#6282) Csapoati válasza Bib (#6281) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Szerintem is az lesz a gond. 8 giga már az Apexnek se volt elég, 12-vel pedig egyszer nem vágott ki a 7 az asztalra.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#6283) csabi0805


csabi0805
aktív tag

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy amikor képet csinálok akkor hogy lehet azt beállítani hogy ne privát legyen a megosztásom hanem publikus?

Forza Motorsport 7-ről van szó.
Egyszerüen nem tudok rájönni... :U

(#6284) Win-T válasza Bib (#6281) üzenetére


Win-T
senior tag

Márciusban lett beizzítva az új vas, i5 8600K, 16GB DDR4, RX470 4GB... a hardver nem lehet gond.
A gyengébb régi gépemen ilyent soha nem csinált.

(#6285) Tibee86


Tibee86
veterán

Üdv Urak!
Épp akartam kérdezni, hogy vajon a Motorsport 7-et miért csak úgy tudom játszani, hogy egy verseny, majd rányomok, hogy next game és asztal. Most már tudom, kevés ide a 8GB. :(

(#6286) shifty! válasza Tibee86 (#6285) üzenetére


shifty!
senior tag

Azért annyira nem halálosan fos a helyzet. Nekem 8 GB DDR3 RAM-mal elmegy a játék, 20 körös Spa futamot multiban elvisz, pedig nem csúcstechnológia a gépem.
Ha 8 GB RAM-mal próbáljátok, akkor mindenképpen állítsatok be kézzel a rendszernek lapozófájl méretet, ami segít a random asztalra kilépésben. Lehetőleg 16 GB-ot, vagy többet adjatok meg neki méretnek, és ha van rá opció, SSD-ről. Nekem amióta beállítottam ezt, nem volt ilyen kilépős problémám.

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#6287) Tibee86 válasza shifty! (#6286) üzenetére


Tibee86
veterán

Köszi a tippet, kipróbálom majd így. Néha akár 2-3 verseny is összejön egymás után, igaz az nagyon ritka. :D

(#6288) Mirakuru


Mirakuru
tag

Sziasztok. Forza horizon 3-at honnan éri meg legjobban beszerezni? Instant gamingon egész jó árban lenne, ha lenne de out of stock. :(

(#6289) IntelKiller7 válasza Mirakuru (#6288) üzenetére


IntelKiller7
Topikgazda

cdkeys

Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K

(#6290) Mirakuru válasza IntelKiller7 (#6289) üzenetére


Mirakuru
tag

Köszi! Be is zsákoltam és kaptam mellé egy AC Unity-t boxra kár hogy nincs boxom. :DDD

(#6291) IntelKiller7 válasza Mirakuru (#6290) üzenetére


IntelKiller7
Topikgazda

kb 500Ft-ot ér a kód. :D ha gondolod dobd be ide. [link]

Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K

(#6292) Mirakuru válasza IntelKiller7 (#6291) üzenetére


Mirakuru
tag

Ha nem kell havernak akkor bedobom. Kipróbáltam a forzát eddig nagyon tetszik szépen fut, csak 1x random kirakott az asztalra de utana vagy 2 órán át jó volt. Valszeg a ram lesz ahogy olvasok itt visszafele. Sajnos csak 8gb ramom van de a lapozófájlt átállítottam azért ahogy tanácsolták fentebb.

(#6293) #71823360


#71823360
törölt tag

Sziasztok!

Valakinek működik a freesync FM 6 Apex vagy Horizon 3-nál?
Főleg az utóbbinál lenne lényeg, mert box-on nem jön be a 30 fps hiába 4K felbontással megy. FM 7 az lemezen van meg, így pc-n FM 6 Apex szokott lenni a tesztalany a gyors töltési idő miatt.
2200G-vel szerencsétlenkedek egy ideje, és elvileg már kaptunk is hozzá borderless freesync támogatást, ami nélkülözhetetlen az MS Store-os játékokhoz. Viszont működésre még nem sikerült bírni a dolgot, és ezért fordulnék hozzátok, hátha valaki rendelkezik ilyen téren tapasztalattal.
80-100 fps-sel is eldöcög a játék, de még a vsync-es fix 60 is reménytelennek tűnik az állandó mikrolag miatt, a freesync-nél is mikrolagos és képtörés is észrevehető, így szerintem az utóbbi nem is működik.

Előre is köszönöm a válaszokat:R

[ Szerkesztve ]

(#6294) SatnyaSanya


SatnyaSanya
csendes tag

Sziasztok,
Forza 7 ben van valami megoldás az E100as bugra XBoxOneXen?
Vagy esetleg tudja valaki, hogy mitől jön elő?
Roppant idegesítő :(((
Köszi.

(#6295) ayrton


ayrton
tag

Sziasztok! Egy gyors help kellene :) forza 7 xbox, engem a köridők miatt érdekel a game. de valaki tudja hogy miért van az hogy esélyem sincs felkiáltójel nélküli kört mennem? :) mielőtt bárki kérdezi, nem, nem ütköztem, nem hagytam el a pályát stb... :) thanks!!!

(#6296) Win-T válasza ayrton (#6295) üzenetére


Win-T
senior tag

Friction Assistot kapcsold ki.

(#6297) ayrton válasza Win-T (#6296) üzenetére


ayrton
tag

Nagyon köszönöm!!!!

(#6298) Lifer092


Lifer092
senior tag

1709-es update-el ment a forza horizon 3 hiba nélkül az új gépen. (Igen, én kínlódtam hónapokon keresztül vele). - Megjött az 1803 és megint kilép 5 perc után.

Gratulálok.

(#6299) btf


btf
aktív tag

A holnapi napon megkapja minden FM7 Car Pass tulajdonos a Hoonigan Car Pack-et.

+2 további Car Pack fog jönni (dátum még nem ismert) ami Car Pass tulajoknak ingyenes lesz.

Forrás

“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)

(#6300) IntelKiller7 válasza btf (#6299) üzenetére


IntelKiller7
Topikgazda

Kíváncsi leszek milyen autók lesznek benne.

Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.