Hirdetés

2020. február 22., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Formula-1 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-11-29 17:54:58

LOGOUT.hu

Formula-1

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50151) Vyndree válasza Motion_Blur (#50148) üzenetére


Vyndree
(őstag)

Számomra Bottas, Ricciardo és Hülkenberg meglepetés az idei évben. Hamiltom a szó szoros értelmében a legkiemelkedőbb, mivel vezeti a pontversenyt.
Aki viszont csalódás, az mindenképp a második legjobb autóban ülő Massa, Magnussen, valamint akinek nincs szerencséje az Massa és Raikönnen mellett a pont nélküli Maldonado és a két Sauber.

Csapoati: az lenne a szégyen ha nem lenne örökös második. Rubensnek is ilyen szezonja volt a Brawn GP-vel Button mellett, a szezon első felében mindenképp. Csak a lepattanó jutott neki.

[ Szerkesztve ]

(#50152) IreN!CuS válasza Csapoati (#50150) üzenetére


IreN!CuS
(őstag)

Nálam ezzel a szinttel ami a topicban folyik ne várj nagy érvelést , megjegyzésből oda írtam hogy 17/10 es aránya van az nem kiemelkedő te , és arról ne beszéljünk ,hogy Ham is bucira veri Rosberget , nyomás a cím miatt hmmm soroljam még ?
Eleve tőle kérdeztem......az Ő érveire vagyok kíváncsi

[ Szerkesztve ]

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#50153) JJános válasza Vyndree (#50151) üzenetére


JJános
(addikt)

Tegnap sajnos csapat szúrta el sztem Massa dobogóját. Bottas elmaradt kissé. Amúgy lazíthattak a Mercik, mert nem volt akkora különbség kiállások után, mint szokott.

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#50154) Csapoati válasza IreN!CuS (#50152) üzenetére


Csapoati
(Topikgazda)

17 pont azert nem epp bucira veres (foleg a gyorsasagbeli kulonbsegek fenyeben), de hagyjuk. Nem tudtam, hogy tilos hozzaszolni ahhoz, amit irtal... Hamilton egyebkent volt mar bajnok, Rosbergen nagyobb volt a nyomas - es nem is birta.

[ Szerkesztve ]

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#50155) RaPiDsHaRe


RaPiDsHaRe
(aktív tag)

hajsza -nak:

Az, hogy én itt mással/kal beszélgetek, attól még nem írok olyat róluk, hogy „hazudnak” mint te.
Azt hiszem, nem ismerjük egymást, hogy ilyet állíts. Talán megkellene gondolnod miket írsz másokról.

(#50156) IreN!CuS válasza Csapoati (#50154) üzenetére


IreN!CuS
(őstag)

Akarod mondani 24 nem ?
Asszem ennyit erről ;)

[ Szerkesztve ]

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#50157) gbors válasza Vyndree (#50151) üzenetére


gbors
(nagyúr)

Barichello olyannyira nem volt mindig 2. Button mögött, hogy ha egy gyengébb csapattársa van, aki nem mindig vesz el pontokat Vetteltől, akkor a Brawn nem lett volna VB 2009-ben.

"We were somewhere around Barstow, on the edge of the desert, when the drugs began to take hold."

(#50158) mefistofeles válasza Motion_Blur (#50148) üzenetére


mefistofeles
(addikt)

Nem tudom nálad mit jelent az "erősebb".... :F

Azzal azért nehéz (szerintem) vitatkozni, hogy ha valaki 10 futamot nyer (és még nincs vége a szezonnak) akkor ő tényleg kiemelkedő abban az évben. Alonso kihozza amit tud a gépből (sőt) de azért te is érzed ugye, hogy a "leg kiemelkedőbb" jelző eléggé sántít egy olyan versenyzővel kapcsolatban aki kevesebb mint fele pontot gyűjtött eddig mént az élen álló és éppen 6.!
Riciardo tényleg szenzációs de ő is messze van Hamitól. Hiába próbálnád belemagyarázni, egy technikai sportban kiemelkedő autó nélkül senki sem tud kiemelkedőt produkálni....... talán nem is kell jobb példa mint Alonso.....

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#50159) Malibutomi válasza mefistofeles (#50158) üzenetére


Malibutomi
(nagyúr)

Beszédesebb, hogy 10-4 a gyözelmek állása az ugyanolyan autót vezetö csapattárs ellen.
Minden pole poziciót gyözelemre váltott, míg a csapattárs ha jól számolom tízböl négyet dobott el önhibából.
Ha jól számolom Hamilton nyolszor elözte meg pályán a csapattársat, aki ezt az egész szezon alatt egyszer sem tudta megtenni ellene.

(#50154) Csapoati
Szerintem a fentiek a buciraverésbe is beleférnek. Az hogy a pontok nem mutatjàk a különbséget egy dolog. Hamiltonnak még mindíg egyel több kiesése, és két nullás idöméröje van.

[ Szerkesztve ]

(#50160) Csapoati válasza IreN!CuS (#50156) üzenetére


Csapoati
(Topikgazda)

Tényleg hagyjuk, ha szerinted ezen múlik az állításom igazsága. Rosberg gyengébb versenynapokon, ez tény. De a nyers gyorsasága szinte alig marad el Hamiltonétól, ez is tény. Ezért nem merném kijelenteni, hogy bucira verték. Massánál meg Raikkönennél ez nem mondható el így, ők nagyon kikaptak idén. A kérdés csak az, hogy ez a csapattársuk érdeme, vagy az ő gyengeségükből fakad.

#50158: Jelen esetünkben a 10 győzelem azt jelenti, hogy 10-szer volt jobb Rosbergnél, annyival jobb az autójuk mindenki másénál. Viszont ő is elég sokat hibázgatott év közben. Ez lehet, hogy a tét miatt volt, nem tudom.

A félreértések elkerülése végett: NEM azt mondom, hogy Hamilton nem volt jobb idén Rosbergnél, mert főleg vasárnapokon simán ő volt az erősebb. De arról nem vagyok meggyőződve, hogy ez a legjobb teljesítmény idén a Forma-1-ben. Ricciardo teljesítményét pl. nagyon nehéz elhinni az évad előtti sejtések után.

[ Szerkesztve ]

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#50161) Motion_Blur válasza IreN!CuS (#50149) üzenetére


Motion_Blur
(félisten)

"Hamilton 10 futamot nyert (17böl) vezeti a vb-t és azt mondod Alo/Ric erősebb szezont fut ?"

Amikor Vettel volt ugyanígy a világ tetején és verte még egyértelműbben a csapattársát, akkor kérdés se volt hogy csak az autónak köszönhet mindent és hogy Alonso futotta a legjobb szezont. Meg persze a mezőny 3/4-e VB lenne azzal az autóval stb.

Hamilton a szezon első felében szerintem várakozáson alul teljesített Rosberggel szemben. Volt jó pár futam ahol Rosberg simán felért rá hátrányból, illetve Hamilton nem egyet hibázott idén. Nyilván ezek a feledés homályába kerülnek ilyenkor amikor fut a szekér.

Megérdemli a VB címet, mert összességében csak elveri Rosberget, de más dolga nem is volt. Egy ellenfelet kellett legyűrnie.

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#50162) PazsitZ válasza .noxwill (#49909) üzenetére


PazsitZ
(addikt)

Egyedi, mert általában a cikkeket sem tudják lefordítani vagy direkt félrefordítják, ezután válóban egyedi hülyeségeket tudnak produkálni. :C

- http://pazsitz.hu -

(#50163) Qorthral


Qorthral
(őstag)

Szerintem Motion_Blur arra gondol, hogy lehetőségeihez mérten melyik pilóta szezonja a legimpresszívebb. Adott esetben lehetne ez akár egy Maldonado vagy egy Chilton is, a gyengébb autó ebben az összevetésben nem hátrány, sőt. Ha arra vagyunk kíváncsiak, melyik a legjobb csapat + autó + pilóta kombó, akkor általában elég ránéznünk a tabellára, azt pont ennek mérésére találták ki. Persze nem mindig hiteles, de ebben az összevetésben nagyot nem szokott tévedni. Az elmúlt négy évben pl rendszeresen a Red Bull + Vettel kombó volt a legjobb, ahogy azt én is sokszor hangoztattam.

Amiről itt szó van, az egy, a technikától lehetőség szerint elvonatkoztatott összevetés, és mint ilyenben, a legjobb támpontot a csapattárs elleni teljesítmény nyújtja. Nem gondolom, hogy Ricciardo-nak vagy Alonso-nak gyengébb szezonja kell legyen Hamiltonnál pusztán azért, mert jóval kevesebb pontot gyűjtöttek nála. Az összevetésre térve, Hamilton szezonja valóban erős,de távolról sem hibátlan. Azzal is egyetértek, hogy Rosberget simán veri, a valós különbség még mindig jóval nagyobb, mint amit a táblázat mutat. Ugyanakkor nézzünk már kicsit mélyebben a többiek teljesítménye mögé, ne csak csuklóból osszuk az észt a megszerzett győzelmek alapján.

Ricciardo: Mindenki azt várta, hogy legalább Webber szintjén el lesz verve, ehhez képest nagyon simán veri a 4x-es VB csapattársát. Vettel kétségtelenül peches, plusz az idei autó sem fekszik neki, ezzel együtt Ricciardo zseniálisan megy. Plusz azt gondolom, hogy egy 4x-es VB egész szezonon át tartó folyamatos elverését nem kell magyarázni, ez önmagában, mindentől függetlenül nagyon, de nagyon is megsüvegelendő, egy hatalmas fegyvertény. Ráadásul egyedül ő volt képes elverni a Merciket, még ha nem is azok problémái nélkül. Az, hogy ez 3x is sikerült, miközben másoknak egyszer sem, ismét csak lenyűgöző.

Alonso: Hajlamosak vagyunk szinte csak legyinteni már Alonso erős pontszerző helyeire: "áh, igen, megint 5., megint 6., na most megint összejött egy dobogó mákkal, nagy dolog". Mindeközben észre kell azért vegyük azt is, hogy a vörösök autója ezúttal is alkalmasabb szántás-vetésre, mint versenypályán komoly sebességgel történő közlekedésre... Ráadásul itt sem mehetünk el szó nélkül a csapattárs teljesítménye mellett: Alonso csapattársa sem egy senki ugyanis. Räikkönen a mezőny egyik legjobbja, világbajnok, sokszorosan bizonyított remek versenyző. Nincs jó szezonja, gondok itt is vannak, de azért lassan 20 futam után már sokatmondó az összeállt kép. Az időmérők terén 15-2-re, a versenyeken (a kieséseket nem számolva) 13-1-re vezet Alonso. Két dobogója (2. és 3.hely) mellett Kimi két legjobb eredménye egy 4. és egy 7. helyezés, továbbá jelenleg több, mint 3x! annyi ponttal áll a spanyol, mint finn csapattársa. Ezek után nem nagyon látom, milyen kritikát lehetne megfogalmazni Alonso szezonjával szemben.

Ez persze csak egy összefoglalás, a döntés így is nehéz. Nálam az utolsó két futam dönt majd azt hiszem. Egyelőre Ricciardo-t mondanám talán a legimpresszívebbnek, a második helyen pedig holtverseny van Hamilton és Alonso között. Ha el kellene dönteni, egy hajszálnyival Alonso szezonját talán erősebbnek érzem. Hozzáteszem, a negyedik helyen nincs sokkal lemaradva mögöttük Bottas (ha nem lennének ilyen kissé homály hétvégéi, mint a legutóbbi, akár első is lehetne).

[ Szerkesztve ]

PH!antasy F1 Liga! 2010: 2nd :), 2012: 1st + overall 1st :)) | PH! F1 Tippjáték: http://prohardver.hu/tema/ph_f1_tippjatek/friss.html

(#50164) Malibutomi válasza Motion_Blur (#50161) üzenetére


Malibutomi
(nagyúr)

A szezon elsö fele az 8 verseny ausztriáig, ahol hibázott az idömérön.
Mi volt még az a sok hiba ami miatt várakozáson alul teljesített? Monaco (idömérö nix gyorskör, elözni nem lehet)? Vagy kanada (technikai dnf, de elötte már Rosberg elé került)?

Tömören:
8 verseny: 4 win, 2 tech dnf, monacoban esélye sem volt, ausztriában hibázott az idömérön.

Kétszer volt olyan amit említesz, hogy felért rá Rosberg: bahrein csak az SC miatt, és spanyol, ahol szombatra elcseszték a beállításait, de így is megnyerte.

[ Szerkesztve ]

(#50165) Zso2


Zso2
(őstag)

[link]
Hogy a retekbe jöhet elő ilyen vibráció egy autón, hogy az utat alig látja?
Utánagondolva már magam előtt látom , ahogyan Mattiacci a garázsban gubbaszt az autó mögött és sunyiban reszelgeti Alonso felfüggesztését. :) Viszont így sem tudja meggátolni, hogy Raikkönent ne alázza le pár pozícióval, de nem baj ennek ellenére Rai-t nyomják [link] , ugye ő marad a pilótájuk. Hányingerem van ettől az átlátszó gyorsan átpártolunk a másik pilótához. Kb ez játszódik le az RB-nél is. Ott biztos ,ami biztos egy jó fos autót adtak Vettelnek :)
Persze ezt nem véresen komolyan gondolom ,csak kicsit kikozmetikázva írtam le :)

Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#50166) IreN!CuS válasza Motion_Blur (#50161) üzenetére


IreN!CuS
(őstag)

Szerintem azért az is tény ,hogy Webbernek egy éve volt amikor felvette Vettel tempóját az pedig 2010 volt.
Ha Hamilton 4 éven keresztül hol kicsit hol nagyon elveri Rosberget szerintem hasonló állítást lehet tenni mint amit sokan tette Vettelel és a kocsijával kapcsolatban.

Szezon első fele :

Ausztrália pole motor hiba kiesett
Malajzia pole és nyert
Bahrein nincs pole nyert ( nem tudom hibázott-e a gyors körén)
Kína pole nyert
Spanyolország pole nyert
Monaco nincs pole nem is nyert ( Rosberg elfékezés mindegy )
Kanada nincs pole technikai hiba kiesik ( nem tudom hibázott-e a gyors körén)(versenyben megelőzte)
Ausztria nincs pole ( itt ő hibázott ) nem nyert.

"felérte rá " felért rá és nem előzte meg , így sok jelentősége szerintem nincs , Hamilton hányszor ért fel rá és előzte meg ?

Ez nekem annyira nem tűnik haloványnak....

Qorthral: Egy-két dolog felett iszonyatosan elmész pedig szerintem sok jelentősége van , ami szerintem a legfontosabb : Amikor van egy ennyire kiemelkedő autó mint az idei Merci egyértelmű ,hogy csak és kizárólag a csapattársaddal kell megküzdened.Ezt szerintem sokáig lehetne boncolgatni mennyire fontos , mennyire égető a mentális felkészültség főleg ha valaki ennyire pekhes mint Hamilton ( gondolok itt a sok technikai problémára ) Szóval igen persze mennek elől valamelyik nyer kész , ettől még iszonyat nyomás van mindkettőn , ami baromira nincs meg Alo-n Rai-n Vettel-en vagy Ric-en.

[ Szerkesztve ]

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#50167) Motion_Blur válasza Qorthral (#50163) üzenetére


Motion_Blur
(félisten)

No igen, nekem nem volt türelmem ennyire összeszedni, de teljes mértékben egyetértek veled ismét :R

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#50168) KurtCobain válasza Malibutomi (#50159) üzenetére


KurtCobain
(őstag)

"Ha jól számolom Hamilton nyolszor elözte meg pályán a csapattársat, aki ezt az egész szezon alatt egyszer sem tudta megtenni ellene."

Belgiumban megelőzte. :))

Mmm'kay?

(#50169) Qorthral válasza IreN!CuS (#50166) üzenetére


Qorthral
(őstag)

Milyen dolgok mellett? Nem látom. Igen, nagyobb a pszichés tehet Hamiltonon és Rosbergen, és épp ez a lényeg: mindkettejükön! Azaz az egymáshoz mért teljesítményük ugyanúgy releváns viszonyítási pont, nem?
Nagyobb a teher rajtuk, jobban a figyelem középpontjában vannak, valóban, de ez 1-2 kisebb hibán (elfékezés, esetleg koccanás) túl semmi alól nem menti fel őket és semmit nem is számít a vitatott kérdés kapcsán.

Ha csak a csapattárs elleni teljesítményt nézem, akkor már bocs' de számomra sokkal erősebb produkció egy 4x-es illetve egy 1x-es VB (Vettel és Räikkönen ugye) kb földbe döngölése, mint a szerintem gyengébb versenyző Rosberg nagyjából sima (de nem kifejezetten fölényes, mint a másik két esetben) elverése.

Mondjuk nyilván nem csak ez számít és mint írtam, szerintem is remek szezont fut Lewis, de ez a kérdés ettől még távolról sem olyan egyszerű, mint sokan itt állítjátok.

PH!antasy F1 Liga! 2010: 2nd :), 2012: 1st + overall 1st :)) | PH! F1 Tippjáték: http://prohardver.hu/tema/ph_f1_tippjatek/friss.html

(#50170) mefistofeles válasza Qorthral (#50163) üzenetére


mefistofeles
(addikt)

Értem én mit akar mondani Motion vagy te de azért ezzel a mondatoddal hadd vitatkozzak:
"Amiről itt szó van, az egy, a technikától lehetőség szerint elvonatkoztatott összevetés, és mint ilyenben, a legjobb támpontot a csapattárs elleni teljesítmény nyújtja."
Hogy lehetne a csapattárs a legjobb támpont? Lehet nagyon hasonló tudású, lehet csapnivaló. Ez semmit nem von le vagy tesz hozzá a másik pilóta teljesítményéhez.

Ha a technikát kivesszük akkor (mivel a száraz eredmények mérföld messze vannak egymástól) csak a szubjektív megérzések dönthetnek az meg ugye annyira mérvadó........
Ki tudná megmondani mi a nagyobb teljesítmény?
Bianchi pontszerzése egy semmire sem jó autóval?
Alonso dobogói és nagy menetei egy szintén nem a győzelemre predesztinált ferrarival (miközben agyba főbe alázza világbajnok csapattársát)?
Ricciardo egyértelmű fölénye az elmúlt négy év uralkodója felett?
....vagy Hamilton 10 győzelme amit persze a legjobb (és a szezon első felében a leg megbízhatatlanabb) technikával ért el? Vele kapcsolatban azért azt se felejtsük el, hogy technikai hibák miatt kétszer kapaszkodott vissza a lemaradásból a VB élére és pont azért mert a csapattársa is a legjobb technikát birtokolja ezért hiába nyer Hamilton, szinte boritékolható Rosberg második helye. Vagyis Bármely kitünő a tteljesítménye 7 pontot tud csak hozni a cspattársán!

Most is azt mondom, ha kivesszük a száraz technikát és a pontokat akkor nincs támpont ami alapján összehasonlíthatunk két remek pilótát és ebből inkább jön ki szubjektív vélemény mint tény!

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#50171) Qorthral válasza mefistofeles (#50170) üzenetére


Qorthral
(őstag)

Egyrészt: Nyilván inkább szubjektív véleményeket írunk, semmint tényeket, de senki nem is állította az ellenkezőjét.

Másfelől:

"Hogy lehetne a csapattárs a legjobb támpont? Lehet nagyon hasonló tudású, lehet csapnivaló. Ez semmit nem von le vagy tesz hozzá a másik pilóta teljesítményéhez."

Visszakérdezek: Hogy lehetne bármi más a legjobb támpont? Szerinted mi a legjobb támpont és miért jobb ennél? Az egyes autók szinte összehasonlíthatatlanok, nem tudjuk megítélni, mire képesek. Vajon jó-e RIC teljesítménye, vagy még az is csapnivaló, mert a Red Bull voltaképpen idén is jobb csomagot alkotott a Mercinél? Nem tudjuk, de nagyon erős érvek szólnak amellett, hogy nem így van. Mivel bizonyítod, hogy a Williams a 2. legerősebb autó? Honnan tudható, hogy nem a 8. pl? Honnan tudod, mi a valós erős teljesítmény és mi az autó ereje? Lehetetlen kellő pontossággal összevetni az egyes autókat. A versenyzőkkel viszont nem ez a helyzet!

A legjobb támpont a csapattárs, hiszen évről évre azonos feltételek mellett kettesével meccselnek egymással, ezáltal pedig támpontot nyújtanak a nézőknek. Nem tökéleteset persze, hiszen a pilóták teljesítménye sem állandó, többek között kor, technika, szabályzat és motiváció függő, de mégis ez a legjobb, amire támaszkodhatunk. Értem, hogy nem elég jó neked, de ezzel együtt... nincs jobb. Az, hogy Hamilton idén sokszor nyert, szép dolog, de önmagában miért is mutatja, hogy jobban megy idén pl Vettelnél? Nála nyilván jobb amúgy, de a csapattársak említése nélkül még ezt sem fogod tudni nekem bebizonyítani! :)
Számomra a győzelmei és előzései ugyanis csak annyit bizonyítanak, hogy Rosbergnél jobb és mivel a Mercik technikai nyűg nélkül a boxból rajtolva is kettős győzelmet aratnának, minden továbbit ahhoz mérten ítélek meg, amit Rosberg-ről gondolok.

Amúgy kedvelem Hamiltont! (Mielőtt még rám ragasztjátok, hogy szintén csak egy szapulós vagyok... :D)

[ Szerkesztve ]

PH!antasy F1 Liga! 2010: 2nd :), 2012: 1st + overall 1st :)) | PH! F1 Tippjáték: http://prohardver.hu/tema/ph_f1_tippjatek/friss.html

(#50172) Peat;) válasza mefistofeles (#50170) üzenetére


Peat;)
(veterán)

Szóval az idei év után Te Kimire költenél 50 misit vagy Alonsora? Mert az első futamig még elég sokan Kimire voksoltak, pár futam után már kevesebben, most meg már csak az ős elvakult Kimi fanok mondják azt hogy ez nem annyira kínos mint aminek látszódik. A kulcsszó az év eleje és év vége, mindig kialakul egy kép az emberekben, ki végzi a jobb munkát. Vettelt is ekézik, nem azt mondják hogy nyamvadt rönó, hanem azt hogy remek Ricciardo. És ez így van jól.

(#50173) JJános válasza Peat;) (#50172) üzenetére


JJános
(addikt)

Vettel. Szerintem többen bólogatnának, ha kiderülne valami, hogy Vettel miért megy idén ilyen gyengén. :K

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#50174) Integra


Integra
(titán)

nascarban még férfi módon megy a dolgok letárgyalása, nem úgy, mint a ratyi f1-ben, ahol csak üzengetnek egymásnak az 50 kilós gyerekek :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#50175) lenox válasza gbors (#50145) üzenetére


lenox
(addikt)

Nyilvan ha az egyik nem fejezi be a versenyt, a masik elso lesz, az nekem kevesbe ertekes, mint egy 1-2, ahol egymassal kuzdottek. Szoval a 8:7-be ezt is be kell szamolni.

(#50176) Calogero válasza Integra (#50174) üzenetére


Calogero
(addikt)

Régen itt is férfiasan intézték a dolgokat : [link] ;]

(#50178) b-type válasza Qorthral (#50163) üzenetére


b-type
(nagyúr)

Sztem mindkét hasonlít sántít, Vettel-Ricciardo, és Alonso-Kimi.
Pont azért mert mindkét csapattárs szenved. Ricciardo teljesítménye akkor lenne ennyire kiemelkedő, ha azt a Vettel-t verné el, aki tavaly volt.
Biztos vagyok benne, hogy nem ez lenne az arány...az ellenkezőjét állítani nagy vállalás, mert azzal gyakorlatilag legyengézed Vettel-t.
Vettel idén nem találja a vezetési komfortját, ez az ő problémája persze, de a teljesítmények összevetésében helyet kér ez a tény.
Kimi nagyon hasonló helyzetben van, én azok közt voltam akik szerint Alonso el fogja verni Kimi-t ha egy csapatnál versenyeznek...de ilyen mérvű különbségnél már Kimi-t kell védjem, mert a két versenyző között nincs ekkora különbség, ez a különbség abból adódik hogy Kimi gyakorlatilag hol az egész versenyt szenvedi végig, hol annak egy szakaszát, amikor kedvére volt az autó..közelítőleg legalább, akkor 2tizedre volt Alonso-tól, amit én inkább reális különbségnek gondolok.
Vettel verése detto, nem gondolom hogy Vettel zsenije lenne az F1-nek, de a mezőny kiemelkedő versenyzője.
Ricciardo idén jobb nála, de ehhez kell az hogy Vettel viszont rosszabb önmagánál, és ez legvalószínűbben a technikára vezethető vissza.

Sztem Alonso nem volt kiemelkedő ebben az évben, minden évben az, keményen, bulldog módra ragaszkodik az elejéhez. Nagy teljesítmény amit csinál, de nem az teszi azzá, hogy mennyire elverte Kimi-t, mert Kimi is rosszabb önmagánál, és ez is a technikára vezethető vissza.

Hamilton azért lesz kiemelkedő, mert Rosberg nem az, magyarázatképpen, amikor Senna-Prost párharc volt, akkor kiemelkedőek voltak mindketten.
Ezt az évet szintén egy hasonló párharc jellemzi, de nem tudom azt mondani hogy mindketten kiemelkednek...
Én Ricciardo-nak és Hamilton-nak adnám a kiemelkedő teljesítményért járó gratulációt. Ricciardo-nak nem Vettel veréséért..ezt taglaltam, ..hanem mert meglepte a világot azzal a teljesítménnyel amit szintén meglepően stabilan tud hozni. Egy pillanat alatt lett teljes természetességgel a mezőny topversenyzője, helyzetkihasználás, gondolkodás, viselkedés..
Hamilton meg már csak elveszítheti a címet, mivel Rosberg nem nyerheti meg...kevés megnyernie az összes futamot, neki az kell hogy Hamilton ne legyen második,...azaz nem rajta múlik.

Boldog új évet!

(#50179) kisza25 válasza Motion_Blur (#50161) üzenetére


kisza25
(félisten)
LOGOUT blog

+1 jól beszélsz, Hami jobb volt idén amikor kellett Rozinál, de ha megnézzük, milyen könnyedén gázoltak át a mezőnyön, mikor hátulról indultak, tisztán látszik, hogy csak 2 autó/ember volt versenyben egész szezonban a VB-ért

(#50180) Csapoati válasza b-type (#50178) üzenetére


Csapoati
(Topikgazda)

Ricciardot en azert vennem elorebb, mert tulajdonkepp masodik szamu pilotanak lett odahozva, es Vettel kore epitettek az idei kocsit. Ennek ellenere meggyozo folennyel volt jobb az ausztral.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#50181) Qorthral válasza b-type (#50178) üzenetére


Qorthral
(őstag)

Hamilton kiemelkedő, mert Rosberg nem az?
Ricciardo és Alonso ugyanilyen indoklás mellett még kiemelkedőbb, mind a csapattárs minősége, mind a mutatott fölény alapján.

Eldöntötted, hogy Kimi és Vettel gyengélkedik, Rosberg meg nem? Ez hol objektív szempont? A másik az, hogy Rosberg meg erős szezont fut? Ezeket honnan tudod ilyen biztosan?

Még érdekesebb: ha valaki gyenge szezont fut, nyilatkozgatja, hogy nem fekszik neki az autó, akkor a csapattárs jobb teljesítménye már semmiképp nem kiemelkedő? Hogy a francba? A két dolog független, csapattársak futhatják egyszerre a legrosszabb ill. legjobb szezonjukat! Milyen teljesítményt kellene mondjuk Ricciardo-nak nyújtani a "gyenge" Vettel mellett, hogy igazán elismerd a szezonját? Mitől tartanád jobbnak Hamiltonénál? Mert ha valaki így kikap, mint Seb vagy Kimi, akkor nyilván magyarázkodni fog (nem fekszik az autó, stb, meggyőződésem, hogy részben ők is ezt teszik)... Kb esélytelen, hogy egy F1-es egógép kijelentse, igen, minden ok, de jobb nálam a csapattársam. Nem tudom, Te hogy vagy ezzel de én még BAR - MSC vagy MAS - ALO esetében sem hallottam ilyet, pedig ott nem volt kérdés...
Szóval RIC rendre dobogókat, győzelmeket hoz! Vettel?
Mit kellene Alonso-nak nyújtania az igazi elismerésért egy olyan autóval, mellyel a VB csapattárs sokszor még pontot sem szerez? Ugye érződik, hogy a győzelem irreális elvárás lenne?
Összefoglalva: Nem olyan óriási nagy dolog elverni egy gyenge szezont futó (de ez mennyit magyaráz vajon?) VB-t (bár sztem nem kis érdem), de ilyen fölénnyel verni őket letaglózó.
ALO 5. helyeihez meg látod Te is hozzászoktál és már csak legyintesz. :)
Amúgy meg az is nagy szó, hogy a pilóta felül tud emelkedni azokon a problémákon, melyeken a VB csapattárs nem.
Hamilton is megtette ezt Button ellen 2012-ben és emlékeim szerint elég sokan kiemelkedőnek is tartottuk az évét. Te vajon ott is azt gondoltad, hogy ez nem nagy dolog, hiszen Buttonnak gyenge éve volt?
Gondolj bele, mielőtt válaszolsz. ;)

[ Szerkesztve ]

PH!antasy F1 Liga! 2010: 2nd :), 2012: 1st + overall 1st :)) | PH! F1 Tippjáték: http://prohardver.hu/tema/ph_f1_tippjatek/friss.html

(#50182) AMD Power válasza kisza25 (#50179) üzenetére


AMD Power
(titán)

Én attól félek ,hogy jövőre is ez lesz.

Xbox One X White Special + Samsung UE55NU7023KXXH 4K UHD LED + Samsung M450 2.1.

(#50183) gbors válasza lenox (#50175) üzenetére


gbors
(nagyúr)

nem szedtem elő az összes verseny összefoglalóját, de az eredménylistákat végignéztem, és elég kevés olyan verseny volt, ahol küzdős 1-2 volt, jellemzőbb volt, hogy valamelyikük nagy előnnyel nyert.
a "mi lett volna ha" játékból valószínűleg Senna jön ki jobban, mert a két önhibás kiesését az élről ejtette meg, míg Prost az egyet jóval hátrébbról. abban egyet is értek, hogy a műszaki hibás kiesés utáni győzelem eszmei síkon kevésbé értékes, viszont ha úgy húzod be, hogy a másik hibázik, akkor azon a versenyen szerintem te vagy a jobb, és ez semmivel sem kisebb érdem, mintha kerék-kerék elleni harcban győztél volna.

"We were somewhere around Barstow, on the edge of the desert, when the drugs began to take hold."

(#50184) AMD Power


AMD Power
(titán)

Wolff: A duplapontos rendszer beárnyékolhatja az egész szezont

Milyen igaza is van.

Xbox One X White Special + Samsung UE55NU7023KXXH 4K UHD LED + Samsung M450 2.1.

(#50185) shteer válasza AMD Power (#50184) üzenetére


shteer
(félisten)

Nekik mar mindegy, csapatvb a zsebben.

G25 / G27 pedál adapter Fanatec kormányhoz eladó

(#50186) [CS]Blade2 válasza shteer (#50185) üzenetére


[CS]Blade2
(addikt)

Még mindkettő kiesik 1x-1x, és 342-341-re Rosberg nyer, de azt is úgy, hogy a célegyenes előtt kigyullad az autója, viszont pont begurul Bottas előtt 0,431 másodperccel.
Kicsit ilyen megcsináltnak tűnik a dolog mióta a két tag ilyen jóban van egymással, és a csapat szinte biztos lehetett benne, hogy ha max. csalás miatt nem zárják ki őket, akkor tolatva is behúzzák a két címet.

(#50187) b-type válasza Qorthral (#50181) üzenetére


b-type
(nagyúr)

:)
én pl. nem gondolom, hogy 'magyarázkodik'. ..simán elhiszem amit mond, mindketten világbajnokok.
Te gondolhatod úgy hogy biztos 'magyarázkodik'...sőt lehet meggyőződésed is, én viszont inkább elhiszem nekik.
Ez ilyen egyszerű, Kimi, Vettel elmondta nem egyszer hogy nem érzik jól az autót. ...miközben a csapat is ezen dolgozik, cserélgetnek padlólemezeket ilyesmi.
Meghazudtolhatod őket...gondolhatod úgy, hogy valójában csak a csapattárs a probléma. Én másként gondolom.
Rosberg-nél nincs ilyesmiről szó,azaz nem cserélgetnek alkatrészeket, és nem nyilatkozza le hogy az idei konstrukció az nem fekszik neki..általában azt mondja hogy qva jó az autó.
Szal valóban nem gondoltam végig a válaszom,nem is kellett, ..simán nem feltételezem hogy 'magyarázkodnának'.
..mivel azt nehéz lenne bevédeni, sőt komolytalannak is gondolom teszem azt élőben egy interjúnál...mondjuk Kimi-nél csak hogy hangulatos legyen.
Szal Kimi mi a gubanc?
-nem fekszik az autó eleje, nagyon alulkormányzott és bármit próbálunk ez nem változik.
Kimi ne magyarázkodj, valld be Alonso ennyivel jobb nálad.
...
..a többit magam előtt látom
:D
Nem hihetsz ennyire egy saját teoriában, hogy az kelljen mondani két világbajnokról, hogy mellébeszélnek...azért ők mindketten komoly emberek, komoly teljesítménnyel a hátuk mögött.

[ Szerkesztve ]

Boldog új évet!

(#50188) kerekfej válasza JJános (#50109) üzenetére


kerekfej
(addikt)

Hami lehet hogy nem is akart első helyről indulni. Amikor tegnap Hami megindult, meg is előzte Rosberget.

Ennek mi lehet vajon a tényleges oka :U

(#50189) Malibutomi


Malibutomi
(nagyúr)

Ha Hamilton műszaki hibával az utolsó futamon, és Rosberg egy ponttal világbajnok, akkor soha többet nem mutatkozhatna úgy hogy ne fütyüljék ki kb., a merci soha nem mosná le magáról, hogy ez bunda volt, az F1-nek olyan rosszat tenne amilyet még az új motorok+tilke pályák együtt sem tudtak szerintem.

Én nagyon remélem hogy nem lesz egyiküknek sem gondja ezen a két futamon, és azt is hogy Hamiltonnak van annyi sütnivalója, hogy szépen begurul Rosberg mögött.

(#50188) kerekfej
Rosberg bénázott a beállításokkal vagy 10 körig saját bevallása szerint / Rosberg bénázott az ERS-el saját bevallása szerint / Hamiltonnak egész évben jobb a versenytempója / Hamiltonnak egész évben jobb a tempója a keményebb gumikon / Rosberg bealudt, és egyébként sem nagy védekező.

Ezek tetszőleges kombinációja.

[ Szerkesztve ]

(#50190) Csapoati válasza Malibutomi (#50189) üzenetére


Csapoati
(Topikgazda)

Miert lenne bunda egy muszaki hiba, ami mindig benne van? Monzanal is mondogattak a bundat, pedig csak jo esellyel tulizgulta Rosberg a versenyt.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#50191) shteer válasza kerekfej (#50188) üzenetére


shteer
(félisten)

Peldaul a kozepes kevereku pirellik

G25 / G27 pedál adapter Fanatec kormányhoz eladó

(#50192) JJános válasza kerekfej (#50188) üzenetére


JJános
(addikt)

Hami tudja, hogy Rosberg egy körön gyorsabb is akár, és Hami tudta többet ér úgy győzni, ha a pályán veri meg. Erre Haminak azért volt szükség, hogy lélektani előnyhöz jusson. Amikor Hami megindult, lehetett látni, hogy pár kör alatt felzárkózott, majd előzött.

Egyébként meg: Gondolkodj!

Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

(#50193) Malibutomi válasza Csapoati (#50190) üzenetére


Malibutomi
(nagyúr)

Nem írtam hogy bunda, hanem hoyg nem tudnák lemosni magukról (mert sokan úgy gondolnák)

Ez az egy esélye van Rosbergnek, és pont beüt egy végzetes hiba - pont hamiltonnál- pont azon a versenyen.
A műszaki hiba benne van bármikor, a fenti három együtállására már sokkalsokkalsokkalsokkalsokkal kisebb az esély.

(#50194) kerekfej válasza syl5 (#50118) üzenetére


kerekfej
(addikt)

Kb én is ugyanezeket tudom elmondani. :((

(#50195) Csapoati válasza Malibutomi (#50193) üzenetére


Csapoati
(Topikgazda)

Szerintem ezt kb csak a Hamilton-drukkerek tudjak belelatni. Akkor meg megertenem, ha nem lett volna egy kiesesuk sem ev kozben muszaki ok miatt. De volt, nem is egy (4-5 talan?).

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#50196) DS39


DS39
(veterán)

a megújult interlagos-i bokszbejárat.

(#50197) Csapoati válasza DS39 (#50196) üzenetére


Csapoati
(Topikgazda)

Raikkönen nehogy eltévedjen elsőre. ;]

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#50198) Malibutomi válasza Csapoati (#50195) üzenetére


Malibutomi
(nagyúr)

Most technikàtól elvonatkoztatva egy adott emberrel egy adott versenyen történjen meg az az egyetlen dolog ami miatt elveszítheti a címet az nagyon valószínütlen.
Ennek a valószínüsége nagysàgrendekkel kisebb mint a "bármelyik futamon lehet technikai hiba"-nak.

[ Szerkesztve ]

(#50199) Csapoati válasza Malibutomi (#50198) üzenetére


Csapoati
(Topikgazda)

Hamilton 2008 Brazilia, utolso kor. :)

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#50200) Malachi válasza DS39 (#50196) üzenetére


Malachi
(addikt)

pff, erre mi a franc szükség volt, komolyan.

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Formula-1 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.