Formula-1
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Egy csodaszép szerelmes utazás: Haven bemutató
- Tudástár Az eSzemélyi használhatósága magánszemélyként
- Bemutató Creative Stage 2.1
- Elemzés A legolcsóbb új PC konfig nyomában
- Bemutató A V12-es duruzsolása – Lamborghini Sián FPK 37
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Xaels:] Steelseries Arctis 7P Black | Bemutató
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] Űrhajózás 2020 - Összefoglaló
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [leslieke:] leslieke farmerzsebe
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- [Re:] [potyautas:] Helena Fee -10.
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Mesélj, kinek volt két lövése? Haminak aki bekocogott másodszorra esőben?...
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

törölt tag
alapvetően az inter volt a rossz döntés a Ferrari részéről, nem jött be.
Jól rémlik hogy holnap ha nem lesz eső akkor szuperlágyon rajtolnak a Ferrari-k?

customer114
senior tag
"van még harc az elsőbbségért?.... b4zdmeg."
Más is hallotta?
jaja, a két str rendesen odatette a f@szát az asztalra a többiek elé. fp3ban még 2-3 másodperccel voltak ennél lassabbak.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

[CS]Blade2
addikt
Grazie ragazzi.
Én már az elején csodálkoztam, hogy mi a f.sz ez az inter, valamit nagyon tudnak, mert a pálya meg száraznak néz ki, szivárvány is volt, minden. Aztán csak beigazolódott, hogy fi..juk sincs, amikor a többiek simán száraz pályás gumin jöttek.
Vettel szépen elfikkantotta. Előtte interen szerintem nem érezte, hogy ott nem szabad majd rámenni, pedig papíron simán jó lett volna az 5. helyre.
A Ferrari az "intert száraz pályára" tradicionális hülyeségével eljátszotta a 4. helyet egy 5.-re, míg Vettel ezt egy 9.-re. Szerintem be volt k.kantva, hogy ilyen körülmények között sz*r a Ferrari, és már úgy ment ki, hogy mind1, mert, hogy ilyen körülmények között semmi esélye nem maradt még Verstappen ellen sem.
Azért ez közös meló...
A ferrari jócskán lemaradt a merci mögött, Vettelnek pedig alig van hétvégéje ahol nem hibáz el valamit....
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

BenHans
addikt
Nekik talán lehetett volna. Ha jól láttam a Ferrari előbb jött ki, és majd' egy kört lekocogtak az intereken mire kijöttek a Mercedesek.
[ Szerkesztve ]
"...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "S7ill I Rise"
Oké de mért kört mindenki csak egyet ment és akkor a körülmények még egyformák voltak. Valamikor hami második felvezető körében kezdett el komolyan esni...

Motion_Blur
félisten
Igen, Q2-ben a Merci simán verte a Ferrarit keményebb gumin..
És tegyük hozzá hogy Q3 első szektorban kaptak a Ferrarik 4-5 tizedet, ez mérhető volt.
Szóval a Ferrari minden csak nem gyors
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

DS39
veterán
Kimi is hibázott, csak ő kisebbet.
Vettel meg még 30 mp-cel később ment rosszabb pályán. Érthetetlen a Ferrari megint, direkt szopatja a versenyzőit.
Bár nem mintha bármin változtatna. 2 futammal ezelőtt eldőlt a vb.
Az utóbbi időben azt a sormintát láttuk, hogy szinte minden versenyen vagy a Ferrari ront, vagy Vettel. Most "végre" összeállt minden, mindkét fél rontott, és közösen összehoztak egy 9. helyet. Bravó.
Megérne egy komolyabb analízist, hogy miért van az, hogy a Ferrarinal rendre a szezon utolsó harmadára elfogy az erő - szerintem nem szimplán arról van szó, hogy lemaradnak a fejlesztési versenyben, az operatív hibákat nem lehet erre fogni.
Viszont a Haas betolta a Q2-t a lágy keveréken. Az nem semmi
[ Szerkesztve ]
"Your motto was in god we trust all others pay by cash"
(#119012) mefistofeles válasza Motion_Blur (#119009) üzenetére
Igen az azért elég demoralizáló lehetett, hogy a merci lazán lenyomta őket keményebb keveréken. Ráadásul ez holnap is az ő malmukra hajtja a vizet.

snecy20
veterán
4., vagy akár 3. helyre megérkezhet holnap Vettel, bár annyira mindegy már innentől kezdve.
Kicsit szétesett Vettel is és a Ferrari is az utóbbi versenyeken, Hamilton és a Mercedes meg az esetek túlnyomó részében azért tudják hogy ilyen változó körülmények között mit , mikor és hogyan kell csinálni, és főleg mindezt jól is időzítve.

Csapoati
Topikgazda
Volt ebben bőven mázli is, a futamon szerintem örülnek, ha meglesz az 1 pont.
Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

Motion_Blur
félisten
Legyen egy kis izgalom is: USA-ban, vagy Mexikóban lesz bajnok Hamilton?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

Csapoati
Topikgazda
Mexikó lesz abból idén is, két futam alatt nem fog 25 pontot ráhúzni még Vettelre szerintem.

PumPi
őstag
Amugy tenyleg kb mind1. Ha 3. Helyrol indul akkor is a vegen 3.-4. Lesz... meg errol a rajthelyrol is...Mercik osszemennek holnap es mindketten kiesnek. Hm? Ferrari kihuzza 20 pontos kulonbseggel az utcso futamig aholis kialakul egy 07 vagy 10 es evzaro es vbajnok lesz voros csapat.
Ez az alom. Valosag az hogy Hamilton nagyon siman es megerdemelten behuzza.
[ Szerkesztve ]

Motion_Blur
félisten
Igen, papírforma alapján "csak" 20-at.

[CS]Blade2
addikt
Én ezt már megmondtam az időmérő előtt. Már a múlt verseny nézése közben arról beszéltünk otthon, hogy hülyék a kis csapatok, amikor tudják, hogy melyik a jó gumi, és felteszik a lágyabbat a Q2-ben. A Renault is megmondta, hogy ők direkt a 11. helyre játszanak.
A Haas pedig néha elég jó ahhoz, hogy feltegye a keményebbet, és becsorogjon 10.-nek. Akkor keménnyel kezd a versenyen, akár az 7. helyről (most ez 5.). Ennél jobb nem nagyon van, kivéve, amikor a lágyabb a jobb kezdőgumi.
Merthogy nem mindig a keményebbiken éri meg kezdeni, még SC mentes futamon sem.
Néha az a jó, ha teli tankkal lenyírnak egy fos lágyat, és utána végigmennek a tartós gumin, mert a fordítottnál a teli tankkal nyírja a jó gumit, amit később idő előtt cserél. A lágyabb nem feltétlen gyorsabb hosszútávon. Ezt kell megérteni.
A másik, hogy mezőnyben a lágyabb gumis befejezésnél pályán kell előzéseket végrehajtani a sérülékenyebb gumin, a lágyas kezdésnél meg a korai csere miatt azt kell várni, hogy kiálljanak előled, és mögéd térjenek vissza. Várni azért sokkal könnyebb és gumikímélőbb, mint előzni. Az csak a top3-ban működik, mert nekik az előzés csak kikerülés. Középmezőny-középmezőny csatában a verseny végégig be lehet ragadni.

Csapoati
Topikgazda
Én is annyival számoltam.

törölt tag
akkor viszont csaltak
szal akkor valóban, az elején még azt hittem ghoy rászóltak Kimi-re hogy ne menjen gyorsan a szuperekkel, hogy lággyal fussák meg a továbbjutást, aztán láttam hogy Vettel másfél tizedre van akkor elbizonytalanodtam hogy Vettel min futott.
...ha nem lesz eső, akkor holnap ez nem valami jó előjel.
Egyre inkább úgy fest, hogy a 20 pont az a minimum. Ha valami közbejön (pl. Verstappennek nem lesz kedve lecsúszni a dobogóról), akkor hirtelen nagyon közel leszünk ahhoz a 25-höz...
Hát ez műszaki hiba nélkül bántóan sima futam lehet. Bottas bevédi Hamiltont és még spórolhatnak is elöl a technikával.

DS39
veterán
igen, bár nincs minek. ha kétszer kiesik Hamilton és Bottas, ezt az évek akkor is behúzzák. túl nagy az tempókülönbség a Merci javára.

Csapoati
Topikgazda
Jó eséllyel az év legunalmasabb futama lesz holnap, de ne legyen igazam.
F1 Suzuka 2018 Ricciardo Very Angry With Redbull Screams F**k
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
Ráadásul a keményebb gumin tudnak indulni, amivel lazán tudják tartani a tempót de legalább tovább is maradhatnak kint, hogy a végén felrakják a lágyabb keveréket.. Hát ez nagyon durva.

Top cat
senior tag
Hátha okoz Verstappen egy kis izgalmat. A rajtnál van esélye de ha ellépnek a mercik akkor valszeg dögunalom lesz a futam.

JJános
addikt
Meg lesz az holnap. Ferrari gyermekbetegségei. Jó lenne már egyszer azt látni, hogy a piros autók érettek, ügyesek, és gyorsak. Most ebből egy sem opció.
Aki a meleget szereti hóember nem lehet.
(#119030) Motion_Blur válasza mefistofeles (#119027) üzenetére

Motion_Blur
félisten
Ebben semmi meglepő nincs, a tendencia alapján ez várható volt. Az 5-6 tizedes előny ugyanúgy megvan, mint Szocsiban. Sőt, szerintem több is.
Futamon nyilván nem fog kijönni ennyire mert letekerve mennek majd, ahogy nagyrészt Szocsiban is. Kulcspillanatokban mutatják csak meg a valódi tempót.

Lauda
félisten
Mercik arattak rendesen. Vettel sorozatos balfaszkodása pedig már nevetséges. Egy négyszeres világbajnok ezt nem engedhetné meg magának.

törölt tag
Hamilton egy gép most, nézem az ismétlést az M4-n, Q3 második Hamilton-s nekifutás, semmi rezdülés, csak lassú, Gabi mondja hogy nem látta miért veszített időt, nem látott hibát, Szujó meg mondta a frankót: mindenhol mert vizes.
..utána mutatják másodpercekkel később Bottas hiba-Kimi hiba-Vettel hiba..

snecy20
veterán
"Az időmérő utáni interjúkat készítő David Coulthard megkérdezte Verstappent, hogy mennyire fog beleszólni a vb-címért folyó csatába, ha a 9. helyről rajtoló Vettel utoléri őt a versenyen, mire a holland visszakérdezett: „Ez még csata? Nem vagyok benne biztos."

Cartevo
senior tag
Leclerc vb címe nem is reménytelen bő 1-2 év múlva.

Malachi
addikt
Mi, hogy a Ferrarinál? Vettel mellett? De hogy egyáltalán: A FERRARINÁL? Ezt szerintem gondold át még egyszer.

DopeBob
addikt
Persze kenjünk mindent Vettelre. Hamiltont egy Rosberg is úgy kikészítette, hogy most is egyfojtában odaszurkál neki, annyira nem tudja megmeneszteni 2016-ot. De Vettel, hát ő nem foglalkozzon a balfasz csapatával akik ott tesznek neki keresztbe, ahol csak tudnak, csak menjen mint egy gép.
Nem nagyon tudom megérteni ezt a Vettel gyűlöletet, Hamilton imádatot, amit itt páran produkálnak a fórumban.
MZ/X

EmberXY
addikt
Most nagyon formában van, a pályát is érzi, tegnap dícsérte is nagyon.
Up the Irons!

DS39
veterán
szét van esve, ennyi. lejtőn van, nehéz megállni. és úgy tűnik nincs segítsége. (valami pszicho mókus kellene neki, rá kell küldeni Csernus-t)
[ Szerkesztve ]

Lauda
félisten
Mert ki vezette az autót, amivel többször is kiment a pályáról? Én nem gyűlölöm, csak szánom amit művel. Hamilton pedig hozza amit elvárnak tőle, amiért fizetik. Ennyi. Egyiknek sem szurkolok.
[ Szerkesztve ]
Nem nagyon tudom megérteni ezt a Vettel gyűlöletet, Hamilton imádatot, amit itt páran produkálnak a fórumban.
Ez a klasszikus szurkolás pedig (hazai csapat király, ellenség g**i), max. néha páran kicsit túltolják.
Amúgy az elmúlt 35 évből egyetlen élpilótát sem tudnék mondani, aki egy hasonló erejű csapattárssal találkozva ne billent volna meg mentálisan. Vettellel az a gond, hogy jó körülmények között, pillanatnyi nyomás hatására is hajlamos billegni, és ez egy kiélezett versenyben egyáltalán nem fér bele. Az, hogy ehhez még a csapat is hozzáteszi a magáét, együttesen eredményezi azt, hogy jelenleg a legnagyobb kérdés az, hogy Hamilton 2 vagy 3 versennyel a szezon vége előtt lesz-e bajnok.

Cartevo
senior tag
Ma ért véget a vb.
5. sor...

Motion_Blur
félisten
A VB Spa után ért véget, amikor is teljesen megoldották a Merci trakciós problémáit. Ehhez jöttek még fejlesztések de ott dőlt el minden.

Cartevo
senior tag
Még csúcsforma sem kell a sikerhez...és még csak nem is minősítettem senkit.

Lauda
félisten
Igen ez elképesztő, hogy ugyan olyan gumikkal egyetlen ellenkormányzás, elfékezés, röccenés nélkül ment, a másik három "élpilóta" pedig ki is csúszott, nem csak belehibázott.

guftabi96
addikt

JJános
addikt
McLarenről meg ne is beszéljünk ma.
Aki a meleget szereti hóember nem lehet.

Zoleee83
őstag
De beszélhetünk, a következő jelzők jutottak eszembe McLaren drukkerként: szánalmas, nevetséges, kiábrándító, tehetségtelen, vesztes, tragikus és még sorolhatnám...
Jövőre az utolsó helyekért fognak "harcolni" ha így halad, és még egy 2x-es bajnokot is elbuktak a nagyképűség miatt.
[ Szerkesztve ]
* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
(#119048) ricsi8800gt válasza Motion_Blur (#119042) üzenetére

ricsi8800gt
addikt
Igen onnantól lépet meg a merci és ami számukra nagy fontos győzelem volt a Szingapúr volt,Ott értek be a fejlesztések a Mercin és szinte onnantól nagyon jók
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Yamaha Yz450f 2007

Viktor77
félisten
Én csak szimplán örülök, hogy mit kap Vettel. Átérzi végre, hogyan is lett +2 VB címe Alonso ellenében. Így.
[ Szerkesztve ]
Some people move on, but not us ... not us

cyberkind
nagyúr
Azt nem érzi még, messze jobb kocsikat kap(ott) eddig mint Alonso, de kezdésnek jó.
[ Szerkesztve ]
"Fly the Friendly Skies" "Take Me Home, Country Roads" "I shouted out Who killed the Kennedys?"