Hirdetés

2021. március 7., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Formula-1 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-03-01 16:53:08

LOGOUT.hu

Formula-1

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#116951) Cartevo válasza snecy20 (#114649) üzenetére


Cartevo
senior tag

Megint felmerült ez a bulvárcirkusz, hogy ki a legjobb, holott 1 rajtrács különbségeit simán adhatják a kocsik. De ne legyen vita ebből, mert korai még, meg kell várni vele Botlás vb címét.

(#116952) mefistofeles válasza JJános (#116941) üzenetére

Minden évben előjön egy olyan okoskodás, hogy "persze abban az autóban ő is..."
Először is ha már nevesítesz akkor azt is hozzá tehetnéd, hogy ilyen erővel ha az RB két fölényes évében Hami ül ott a volánnál Vettel helyett akkor valszeg most 6x VB.
Másrészt ha az idei évre gondolsz az nem fedi a valóságot. A ferrari utolérte a mercit és vettel teljes hátránya gyakorlatilag a hibáinak köszönhető. Ha elfékezi nedves pályán akkor a merci is kicsúszik, ha adott szögben lekoccolja a másikat akkor a merci is kipördül stb.....

Azt ha tetszik, ha nem el kell fogadnod, hogy ez egy technikai sport és bizony 99%-ban az a pilóta nyer aki a leg jobb vasban ül.

DS39 (116944) Ez nagy tévedés. Ugyanis a mezőny 80%-át Rosberg is elpáholta volna........

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#116953) Malibutomi


Malibutomi
nagyúr

Jo ez a sok logikazas hogy Kimi gumijai a kiallas utani hajtastol meg a Bottas mogotti par kortol mentek tonkre.

Hamilton 1.5 masodperccel gyorsabb koroket ment a kiallasa utan mint elotte, es sokkal​ tobbet Kimi mogott mint az Bottas mogott megsem mentek tonkre a gumijai.
Az elso etapot is vegig Kimi mogott toltotte egy masodpercre, Kimi kialkt Hamilton leggyorsabb kort futott egybol.

Szerintem a Ferrari egyszeruen az idomerore ment ra de annyira hogy emiatt lezabaltak a gumikat a versenyen.

[ Szerkesztve ]

(#116954) DopeBob


DopeBob
addikt

Ennyit hibázó Ferrarival még Vettel is nehezen lesz bajnok

Érdekes cikk. A Boxutcai bakit nem is láttam a közvetítés alatt. Annyira azért nem alapos, mint a "Görbe tükör" volt, de azért elég jó. :K

MZ/X

(#116955) DS39 válasza mefistofeles (#116952) üzenetére


DS39
veterán

nem Rosberg mellett gondoltam, hanem Ham-Ros páros helyett, mezőnyből szinte bárki megnyerte volna azokat az éveket, azzal a verdával.

[ Szerkesztve ]

(#116956) EmberXY válasza DopeBob (#116954) üzenetére


EmberXY
addikt

Van benne igazság, elgondolkodtató a helyzet. Én is úgy látom, hogy a Mercinél egyértelmű, hogy Bottas hátvéd (hozzáteszem, ezt ő eddig szinte hibátlanul végre is hajotta), a Ferrarinál valószínűleg Kimit erre nehezebb rávenni, világbajnokként talán érthető is. Ezáltal Vettelnek még egy versenytársat adnak a két Merci mellé, ezzel és a nyomással tényleg nincs könnyű dolga Vettelnek, pedig az autóról talán kijelenthetjük, hogy képes verni a Mercit, szóval HA nincsenek a hibák, Vettel vígan menetelhetne az újabb vb cím felé, ehelyett Hamilton begyűjti a lepattanókat és büntet.

Up the Irons!

(#116957) mefistofeles válasza DS39 (#116955) üzenetére

Erre meg csak a JJánosnak írt utolsó mondatomat tudom ismételni. Amit írsz csak fikció, semmi más.....

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#116958) snecy20


snecy20
veterán

Vajon hogy állna most Kimi a VB csatában, ha ő rá épít a Ferrari? ;]

(#116959) mefistofeles válasza EmberXY (#116956) üzenetére

Mire nehezebb Kimit rávenni? Nehogy már sokkal több gondot jelent a csapattársának mint Bottas! Ez vicc! Azért mert megnyert egy időmérőt ? (Bottas is nyert már)
Vettel és Hami között 14 ezred! volt a különbség időmérőn. Hogy a bánatba kellett volna mennie Kiminek, hogy pont közéjük furakodjon mint jó segítség? Kihozta amit lehetett és ha Vettel nem kapkod az első körben mint egy kezdő akkor tuti át is adta volna neki a győzelmet ez fix!

snecy20: jaj ne vicceljünk már! Az elmúlt szezonok 80%-át Kimi végig szundikálta. miért vagy mitől is kellett volna rá építeni? hébe-hóba legyőzi vettelt, ez baromi kevés ahhoz.....

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#116960) DopeBob válasza snecy20 (#116958) üzenetére


DopeBob
addikt

Azokon a versenyeken, miat befejez 15 pontot szerez átlagosan, 3 kiesése volt szóval olyan + 45 pontja lenne. 209 ponttal a harmadik lenne, 17 pontra Vetteltől.

mefistofeles nem ez a kérdés, hanem hogy miért nem segítik minden lehetséges módon Vettelt? Oké, most Kimi jött volna, aki szélárnyékot kap, de a csapattársam a VB-ért megy, nekem már meg kb mindegy, szóval miért nem Vettel ment Kimi mögött? De ha már így alakult, miért nem próbálta elengedni Vettelt, és picit megakasztani Hamiltont az elején? Nyert volna Kimi egy nagydíjat, közben meg Vettelel elbukják a VB-t. (jajaja tudom, csapat VB, meg ugyan annyi pont a csapatnak, kár hogy az senkit sem érdekel :D )

[ Szerkesztve ]

MZ/X

(#116961) snecy20 válasza mefistofeles (#116959) üzenetére


snecy20
veterán

Mert nem kapott maga mögé olyan hátteret mint amit anno a Lotusnál, illetve a bizalmat is csak hellyel-közzel élvezhette ezekkel az egyéves hosszabbításokkal 2014 óta. Így meg nyilván, hogy csak mellékszereplő lehetett, ezáltal pedig az jöhetett le a nézőben, hogy évek óta csak szundikál és foglalja a helyet.

(#116962) DopeBob válasza snecy20 (#116961) üzenetére


DopeBob
addikt

de ha így van, akkor mért ilyen töketlen a Ferrari, hogy nyíltan kimondja, Kimi a második számú? Ha nem is év elején, de legalább már ilyenkor?

MZ/X

(#116963) Redneck válasza Malibutomi (#116953) üzenetére


Redneck
veterán

Szerintem az aktuális érzékeny gumik kapcsán nem lehet elmenni két dolog mellett.

Kimi kerekei 8 körrel öregebbek voltak. Hamilton 8 körrel a vége előtt meg is előzte.
Hamilton úgy ment 1,5 másodperccel gyorsabb köröket hogy Bottas okosan autózott Räikkönen előtt.

Azért megnéztem volna hogy mi a helyzet ha nincs a fantom kerékcsere a Mercinél, és a Ferrari nem hozza ki korán Räikkönent. A Merci jól menedzselte a futamot. Egy kis blöffel, egy kis feltartással, be is húzták. Persze ez csak az én véleményem.

DopeBob:
Ezt Vettel szúrta el, így nagyon nincs miről beszélni. Nem lett volna baj ha az első 1-2 körben, Räikkönen, Hamilton, Vettel sorrendben mennek. Csak annyi kellett volna hozzá, hogy Vettel benyelje hogy megelőzték a sikánban.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#116964) nap válasza snecy20 (#116958) üzenetére


nap
addikt

Idén ez lett volna a harmadik futam, amit megnyerhetett volna. Nagyon drukkolok neki, hogy legalább még egyszer győzzön, de úgy látszik, a csapat sem áll a helyzet magaslatán, és ő sem hisz már benne igazán.

browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...

(#116965) mefistofeles válasza DopeBob (#116960) üzenetére

Nem értem meg, hogy Vettellel együtt ti is miért akartok mindent az első fél körben elintézni!
ott voltak a rajt utáni tülekedésben, ha akkor kimi előzékenykedik könnyen lehet, hogy hami is elmegy vagy akár az élre áll! 53 körös a verseny könyörgök! teljesen biztosra veszem, hogy később ha kellett volna Kimi előre engedte volna Vettelt. Mikor nem csinált így? Mikor vettel botladozott akkor is volt, hogy szépen bekísérte....

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#116966) mefistofeles

Teljesen nevetséges ez a magyarázkodás, miszerint kimi nem segíti vettelt és rivalizál vele. Mindez azért mert meg mert nyerni egy időmérőt! ez röhej.....

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#116967) velizare válasza Malibutomi (#116953) üzenetére


velizare
veterán

én is ezen a véleményen vagyok. kimi 1.23 közepét-végét ment csere után ~10 körig, utána 1.24 elejét/1.23 végét. hamilton csere után viszont csak 2 kört ment 1.22 közepén-végén, utána kimi tempóján ment, amíg meg nem előzte. utána 4-5 kört ment 1.23 közepén-végén, és ezt kimi már nem tudta tartani. aztána végn hamilton is visszalassult.
sajnos megette a korai kiállás és a beállítás a hátsókat, és mivel vettel hamar kikerült a képből, nem volt hely manőverezni.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#116968) EmberXY válasza mefistofeles (#116959) üzenetére


EmberXY
addikt

Bottas is nyert persze, de akkor még a szezon közepén jártunk, és ha jól számolom, akkor is Hamilton vezette a bajnokságot.
Lehet, hogy nem a legjobb oldalról közelítettem meg a dolgot, de így a szezon 2/3-ánál, 1 győzelemnyi ponthátrányban már illene eldönteni a Ferrarinál, hogy kivel akarnak nyerni.

Up the Irons!

(#116969) Csapoati válasza DopeBob (#116954) üzenetére


Csapoati
Topikgazda

Mondjuk ez érdekes, unsafe release-ért se jár semmi? Ha már az van mindig, hogy a Merci az FIA kegyeltje.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#116970) snecy20 válasza nap (#116964) üzenetére


snecy20
veterán

Nekem úgy tűnik hogy akár még a Vettellel szembeni összevetésben is jó még Kimi.
Elég közeli időket futnak kvalin egymáshoz képest, az első négyest nézve is tud nem egyszer lila szektorokat, szóval lenne benne még tartalék ennyi idősen is.

(#116971) velizare válasza mefistofeles (#116966) üzenetére


velizare
veterán

most az a legújabb pletyi, hogy még a futam előtt megmondták neki, hogy felisút, leisút. innentől meg neki már nem volt érdeke betartani semmilyen csapatutasítást, lévén nincs szerződése 2019re, és a ferrarinál nem is lesz. mondjuk ha ez így van, akkor azzal a ferrari szépen térden lőtte saját magát az idei vb esélyeit tekintve.

[ Szerkesztve ]

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#116972) Malibutomi válasza Redneck (#116963) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Tokeletesen sikerult elsiklanod a lenyeg felett.

Hamilton magahoz kepest ment 1.5 masodperccel gyorsabb koroket...ergo ugyanugy gyilkolta a kiallasok utan a lagy gumikat mint Kimi.

Kimi kb 4-5 kort ment Bottas mogott Hamilton majdnem huszat Kimi mogott.
Kimi gumijai 15 kor utan ultra szarul neztek mar ki ellenben Hamiltonnak meg a verseny vegen is egesz okesak voltak.

[ Szerkesztve ]

(#116974) #70869248 válasza Csapoati (#116969) üzenetére


#70869248
törölt tag

:D
ezen én is elgondolkodtam, de hát nagy a hallgatás :D

(#116975) mefistofeles válasza velizare (#116971) üzenetére

Hát ha egy ilyen startégiai pillanatban ekkora balfaszok voltak akkor ne csodálkozzanak semmin.......

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#116976) DS39 válasza snecy20 (#116973) üzenetére


DS39
veterán

Sajnos ezt így kell csinálniuk. Amíg nagy fölényük volt, nem volt érdekes, de most igen.
A Ferrarinak is ezt kell. Bár ahhoz Vettelnek jobb teljesítményt kell nyújtani.

(#116977) Ciccuka válasza Ciccuka (#116802) üzenetére


Ciccuka
addikt

(#116978) #70869248 válasza Ciccuka (#116977) üzenetére


#70869248
törölt tag

ennyire senki nem lehet hülye..
A hazai futamon biztos hogy nem a futam előtt közlöm a versenyzőmmel hogy le is út fel is út.
sőt.. a legvalószínűbb hogy megtartom még egy évre mivel a szezon végéig szükség van arra hogy Raikkonen akarjon pontokat rabolni Hamilton-tól ha tud.
..szal szerintem akkor a hülyeség hogy kizárt hogy igaz legyen.
..ráadásul nulla logika van benne, miért tenném ezt? megtehetem futam után is, és mivel ez egy negatív döntés a versenyzőre nézve így semmi nem szól az mellett hogy ezt a futam, vagy a hétvége előtt közöljem vele.
sztem kizárt...nem is értem.

(#116979) velizare válasza #70869248 (#116978) üzenetére


velizare
veterán

új főnök van a ferrarinál, nem biztos, hogy ezt végiggondolta, vagy hogy felfogta, milyen dominót fog ezzel még lelökni.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#116980) Barthezz2 válasza #70869248 (#116978) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Egyetértek. Ez hülyeség.
Viszont ha tényleg ekkora gyökerek(már elnézést), akkor meg is érdemlik, ami történt..

Mondom ezt Ferrari szurkolóként.

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#116981) EmberXY válasza #70869248 (#116978) üzenetére


EmberXY
addikt

Szerintem ezek csak találgatások, Wéber is utalt rá a közvetítés során, hogy a sajtóban mindkét verziót meg lehet találni (megy vs marad).
Ráadásul olyan "pletykákat" is említett, hogy éppen a pole megszerzése miatt napolták el a bejelentést, miszerint távoznia kell, hiszen elég szarul vette volna ki magát a dolog, erre fel a rajt előtt mégis tudatták volna vele? Szerintem sincs benne logika. :D
Hivatalos bejelentések meg még nincsenek tudtommal.

Up the Irons!

(#116982) vhw válasza #70869248 (#116978) üzenetére


vhw
addikt

Lehet, csak kicsúszott valaki száján valami...
Tény, hogy igen sunnyogtak ebben a kérdésben a hétvégén...
Pedig ha az lenne a szándék, hogy megtartják Kimit, akkor ez a hősies gumirongyolásos teljesítmény jó apropó lett volna a hosszabbítás bejelentésére - persze, ha nem ez a terv, akkor nyilván kellemetlen a szituáció...

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#116983) snecy20 válasza Ciccuka (#116977) üzenetére


snecy20
veterán

Ezt akár bármelyikünk is kitalálhatta volna. Alaptalan.

(#116984) Zoleee83 válasza vhw (#116982) üzenetére


Zoleee83
őstag

Szerintem simán benne van hogy elküldik.
A Ferrari hagyományosan Monzában szokott nagy bejelentéseket tenni, ezt RAI keresztül húzta a pole-lal, ráadásul Leclerc twitterén írta hogy nagy bejelentése lesz hamarosan.
Szóval akármi vagy bármi is megtörténhet. :K

* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *

(#116985) DopeBob válasza Zoleee83 (#116984) üzenetére


DopeBob
addikt

Az szerintem is biztos, hogy nem fogják megtartani, sajnos. De hogy a futam előtt közölték e volna vele, hogy ennyi volt, azt nem hiszem.

Érdekes volt időmérő után is a nagy ölelkezés... kíváncsi vagyok, mi lesz.

MZ/X

(#116986) #70869248 válasza Zoleee83 (#116984) üzenetére


#70869248
törölt tag

jó, hát ha elküldik elküldik, ez benne van, de hogy nem a futam előtt közlöm vele az ziher. Az egész versenyhétvége elég koncentrált, egy ilyen hír közlése butaság lenne.
A futam után, ha már muszáj. De semmiképpen sem a futam előtt.

(#116987) Don.Corleone válasza Ciccuka (#116977) üzenetére


Don.Corleone
aktív tag

Ekkora baromságot. Következő hír címét már látom előre, Kimivel a felvezető körön közölték hogy én végén távoznia kell. :DDD Értem én hogy a média ezt meglovagolja, plusz ugye Kimi és a hype, de várjuk már ki a hivatalos bejelentést, mert ezek a hírek bohózatba illőek.

(#116988) Zoleee83 válasza #70869248 (#116986) üzenetére


Zoleee83
őstag

Többször végiggondolva az, hogy a futam előtt közölték nem egyenlő azzal hogy közvetlenül a rajt előtt.
Nálam a futam azt is jelenti hogy a a Monzai (hétvégi) futam előtt.
Ezzel egybe vághat az is, hogy Minttu pl miért pityeredett el rá nem jellemző módon (újságírók szerint is), és miért volt ennyire visszafogott mindenki a csapat részéről, mikor kézzel-lábbal kellett volna örülni a pole-nak, meg az 1-2-nek hazai pályán.
Persze én is csak találgatok, majd egyszer kiderül.

[ Szerkesztve ]

* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *

(#116989) lenox válasza velizare (#116979) üzenetére


lenox
addikt

Aki a Ferrarinal fonok, de akar csak ha barmilyen mezei csoportvezeto, akkor mar olyan kepessegekkel rendelkezik ilyen teren, hogy ez nem lehetseges. Aki ilyen helyzetet benezne, azt mar a ceg reg bedaralta, a Ferrarinal nemcsak, hogy nem lehet hibazni, hanem meg a latszat se lehet olyan. De amugy ilyet meg a topiklakok se neznenek be, gondolod, hogy el tudna valaki ugy jutni erre a poziciora, hogy nem ertene, mi tortenik, ha megmondja egy versenyzonek, hogy ki van rugva? Ez nem lehetseges.

(#116990) snecy20


snecy20
veterán

A rajtrácsra felállva, 14.58-kor behajolt hozzá a versenymérnöke a cockpitjába, és tájékoztatta róla hogy kalap-kabát. :D :D :D

(#116991) Zoleee83


Zoleee83
őstag

Ha idén két nagy bajnok is távozik az F1-ből, elég nagyot fog esni a nézettség rövid távon. :(

* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *

(#116992) EmberXY válasza snecy20 (#116990) üzenetére


EmberXY
addikt

Előtte nap is már azért szélárnyékoztatták Vettellel, hogy biztos körbeérjen az öregember, hogy másnap ki tudják rúgni. :DDD

;]

Up the Irons!

(#116993) gbors válasza snecy20 (#116970) üzenetére


gbors
nagyúr

Viszont versenytempóban igencsak messze van Vetteltől...

"Your motto was in god we trust all others pay by cash"

(#116994) llwynog válasza Zoleee83 (#116991) üzenetére


llwynog
Ármester

Azért HAM-VET viszonylatban is elég sok rajongó van, oké, Kimi és Alonso is egy ikon a F1 történelmében, de ahogy meg is énekelték anno: "The show must go on" :)

"Akárhol jársz, akármit látsz, nyomot hagy benned, jól vigyázz..."

(#116995) snecy20 válasza gbors (#116993) üzenetére


snecy20
veterán

Meggyőződésem, hogy mindennek az a tényező az eredője, hogy eleve második számúként kezelik őt 2014 óta minden évben. Technikailag és lélektanilag sem kis hátrány ez.

(#116996) cyberkind válasza snecy20 (#116995) üzenetére


cyberkind
nagyúr

Szerintem ez a nyilvánvaló, mégis ki gondolná azt, hogy egy Kimi-nek a Ferrari-ban bármi eredményre van esélye amikor ott van Vettel? Másrészt ez a Ferrari, láttuk, hogy megteszik nyugodtan.

"Fly the Friendly Skies" "Take Me Home, Country Roads" "I shouted out Who killed the Kennedys?"

(#116997) Zoleee83 válasza cyberkind (#116996) üzenetére


Zoleee83
őstag

Viszont Vettelnek nagyon gyorsan össze kell kapnia magát, mert amit az utóbbi két évben összehibázik az kezd lassan kényelmetlenné válni, egy ilyen autóval 4x-es bajnokként nem lehet megcsinálni.
Még tavaly el lehetett hinteni hogy ááá a Mercedes hangyaf@sznyival jobb volt, idén ez már nem áll meg, pláne úgy hogy sacc/kb 4 versenyt dobott el így-vagy úgy, ebből a Hockenheimi hiba még egy zöldfülünél is ciki lett volna..

[ Szerkesztve ]

* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *

(#116998) velizare válasza lenox (#116989) üzenetére


velizare
veterán

akkor nézd úgy, hogy az is hír, ha nincs hír. kimi következő évi szerződéseit eddig bejelentették monzában, a futam előtt. most nem. az ülések meg fogynak, már a mekinél is elkelt mindkettő.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#116999) gbors válasza snecy20 (#116995) üzenetére


gbors
nagyúr

Hát, az én meggyőződésem homlokegyenest más. Különösen 2014-ben, amikor semmi nem utalt arra, hogy #2 lesz, és Alonso mégis rettentően elverte.

"Your motto was in god we trust all others pay by cash"

(#117000) snecy20 válasza cyberkind (#116996) üzenetére


snecy20
veterán

Ezért egy szar helyzet az, amikor úgymond egy túl jó versenyző "kényszerül" a 2. számú pozicióba.
Azért tettem időzőjelbe a kényszerül-t, mert senki nem tart pisztolyt Kimi fejéhez hogy mindig belemenjen +1 évnyi asszisztálásba. De Bottas úgy gondolom hogy legalább egy fokkal szolgalelkűbb versenyző típus, meg egy picivel gyengébb kvalitás is mint KR, meg hát fiatalabb, biztos úgy van vele hogy eljön egyszer az ő ideje, ha nem is a Mercinél, akkor máshol, van még ideje benyelni a megalázó szitukat.... Meg még mindig jobb lábtörlőnek lenni a Mercinél, mint küzdeni a mezőny legvégén Williamssel.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Formula-1 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.