- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Na ja, akinek 10TB kell
Nekem pl, nem kell. Kifejezetten nem szokott sok adatom lenni, az egész életem elfér 4TB-n a virtuálgépekkel, 90-es évek óta felgyűlt adattal együtt. (2x4TB van tükörben a NAS+ virtuálhostban. A home szerverben 128GB SSD. Sokáig a tarcsigépben 16GB SSD volt, bagóért, meg egy Debian azon is jól elvan.)
-
"Egyébként nyilván nagy előny laptop esetében a beépített UPS+kijelző kombó, hátránya viszont, hogy mindent USB-n keresztül kell ráaggatni."
Olyat kell venni, amibe elfér a cucc; sajnos amúgy kikoptak már a DVD meghajtós dolgok, ott a meghajtó helyére is mehetett háttértár, egy T430-ba pl 2 winyó + egy SSD."Egyébként a 40 watt asztali gépeknél valami okból kifolyólag hard limit,"
Chipset is fogyaszt, stb.
Amúgy ja, itt jön be a felhasználás. Nekem nem kell, hogy a NAS és a virtuálhost menjen 0-24, ezért jó a WOL, és mellé egy keveset fogyasztó gateway gép, ami viszont mehet 0-24, és ezen elvannak a publikus szolgáltatások is, a Nextcloud, Guacamole, SSH, stb. meg egy PXE szerver a belső hálóra. -
Laptoppal home szerverként van pár évnyi tapasztalat, semmi baja nincs, ha folyamat megy. (T410 volt egy ideig a home szerver. És van UPS is beépítve
)
Az i7-el tényleg az a gond, hogy sokat eszik; laptop akkor jó ilyenre, ha lényeges a fogyasztás. A ventid meg tuti más miatt ment folyamatosan. (Az itthoni monitoring loggolja a ventifordulatot is, általában állt.)
Nyilván valami olcsóbb dolgot érdemes erre befogni, persze ez mind felhasználási terület kérdése.A WOL akkor jó, ha van valamid, ami folyamat megy, és onnan tudod ébreszteni azt, ami éppen kell. (Pláne ha akkor kell, amikor nem vagy otthon.)
A 40W szerintem határeset, én pl. nem járatnám folyamatosan, de ha neked belefér, akkor simán jóAmúgy cikknek tényleg jó lenne egy ilyen iromány egyben. Én már vagy másfél éve nekiálltam, csak nem halad
-
-
"Itt most csak rackelhető szerverekről van szó, "
Lenovo ST550 pl. toronyházas volt, gondolom ma is van ilyen termékcsalád.Különben meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo A cikk első részében elsődlegesen arról volt szó, hogy milyen célokra érdemes otthonra szervert szerezni, illetve...
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest