- Android másképp: Lineage OS és társai
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
Új hozzászólás Aktív témák
-
icemad
nagyúr
válasz
Krugszvele #22 üzenetére
Az a helyzet, hogy vettem egy házat, amihez elég nagy a kert. De csak február végén költözünk. Addig akarok nagyjából képbe kerülni. 16 melléképület is van. Úgy számoltam, hogy kb 8-10 ilyen kamera lefedné a területet. (járőr módban) Ennyi kamerához meg komolyabb dvr kell. Elméletileg ez lenne nekem jó: [link] Ehhez csak hdd kell és mehet a móka. Gondolom a kamerák PoE módon is tudnak működni. Kábeleket/wifit megoldom, az nem gond. Max az, hogy általában 90 méter a max utp távolság, amit ajánlanak, nekem meg 120 méter hosszú a kert. Szóval valahol a kert felénél lenne ez a dvr elhelyezve. (ez sem gond, megoldom) Szerinted jó/elég lehet?
-
icemad
nagyúr
válasz
Krugszvele #15 üzenetére
Az a baj, hogy a kamerák már megvannak.
Tp-link tapo c520ws kamerák. Ezeket nem dobnám ki, mert csak pár hónaposak. Ilyenek: [link]
-
válasz
Krugszvele #10 üzenetére
Nálam egy Synology van, szépen teszi a dolgát az alap rendszer is, de bármivel bővíthető.
És persze csendes is
-
szente
addikt
válasz
Krugszvele #7 üzenetére
Kérdés, hogy milyen az asztaligép.
Nekem is így volt, ahogy neked, csak aztán lett RTX 3080, meg 5600C (mondjuk ennek annyira nincs durva fogyasztása), aztán úgy vagyok vele, hogy ha nem ülök ott, akkor menjen szépen magától aludni. A technikának is jobb, na meg a villanyszámlának is.
Meg ugye azért ha sok a torrent, meg tudja dolgoztatni a procit is, meg a RAM-ot is, aztán nem örülnék neki, ha játék közben neki állna belaggolni, mert éppen valaki elkezdte szedni tőlem a cuccot. -
válasz
Krugszvele #4 üzenetére
MiniPC és miniPC között is vannak jelentős különbségek, a NUC és barátai általában laptopos komponensekre épülnek, addig a business cuccok általában asztalira, kicsit nagyobb házban. Nyilván hangja azoknak is van, de messze nem visítanak annyira, mint a kockagépek. Igazából, ha valamennyi hely van és nem cél a lusterezés, akkor valami SFF/USFF géppel mennék, az sem feltétlen hatalmas, viszont van benne 3,5 colos hely, optimális esetben négy memóriahely, meg pcie és néma csendben tartózkodik.
-
szente
addikt
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
Van hátránya?
Pl én építettem egy NAS-t magamnak. Nem vagyok teljesen kezdő linuxos, de így is ráment jópár napom, mire az elvárt módon működött minden. Egy gyári megoldással valszeg pár óra alatt bekonfigoltam volna mindent. És a fogyasztása is biztosan jóval kevesebb lenne.
Nyilván így jóval olcsóbb volt, és teljesen az én igényeimre tudtam szabni.
De pl egy Home Assistanttal is végtelen időt el lehet tölteni, annyi lehetőség van, viszont pl egy Tuya rendszerben meg szinte out of the box minden. -
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
Énis elsődlegesen a pc híve vagyok, tekintve, hogy univerzális és mindenre is használható (kivéve filmlejátszás), ugyanakkor általában, ha valaki sötétben tapogatózva indul a világnak, akkor viszonylag gyorsan eljut odáig, hogy inkább céleszközt vesz, mint például egy NAS (amiből szintén vannak x86-64 alapúak, szóval pécék).
Egyébként kisméretű gépekből is bőven vannak olcsók és nem annyira hangosak, csak nem feltétlen a legújabb generációban kell nézelődni, nekem például egészen sokáig húzta itthoni szerverként egy Hp Prodesk 400 G4 mini.
A pécének egyébként akkor tud hátránya lenni, ha valahol nagyon számít a fogyasztás (Dell Optiplex 5060-am bronze táppal, i7-8700-zal, kikapcsolt turbóval 16 wattot evett idle, úgyhogy tényleg nagyon kell számítson), vagy a helyigény, vagy valami specifikus célra kell. A NAS erre pont jó példa, ha fix helyre akarsz sok lemezt bezsúfolni, akkor azt pécével viszonylag nehéz kivitelezni, vagy legalábbis drága lesz.
Ugyanitt még egy hátrány, hogy szaktudás kell hozzá, ha ki akarod használni: míg a standard SOHO eszközök általában könnyen érthető és felhasználóbarát grafikus felülettel rendelkeznek, addig pc alapokon ott indulsz, hogy meg kell tanulnod valamilyen hypervisort kezelni (Proxmox, Hyperv, netán ha gányolsz, akkor VMWare Workstation, vagy VBirtualbox), tekintve, hogy nettó pazarlás az egy cél - egy eszköz.
Összességében véve el lehet ezen filozofálgatni hosszan, a leendő cikk/posztsorozattal ez is a célom, illetve az, hogy megosszam, hogy mit és hogyan érdemes csinálni ahhoz, hogy az ember a különféle szopórollereket elkerüljem.
A diszkrét - discreet történet egyébként nem feltétlen félrefordítás, tekintve, hogy használják itthon is IT berkekben, illetve matematikában, de tény, hogy ha több időt fordítottam volna a történetre és akartam volna, találhattam volna jobb kifejezést is.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topik
- Hálózati / IP kamera
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Formula-1
- LEGO klub
- Óvodások homokozója
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Zalman R1 White - Ha valami egyedire vágysz 2.0!
- Riverside 500
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - Ezüst - MAGYAR(2025) - mw0w3mg/a - 3 év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest