Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• energomatt

őstag

válasz BigBlackDog #18519 üzenetére

Három napi stabilitás után, már le merem írni, hogy sikerült megoldanom a problémát! Teljesen jó eredményt értem el, kicsit kalandos módon. Sok ajánlással találkoztam az NVIDIA beállításokat illetően és ezekből 4-5 átmenetileg hatásosnak is tűnt. Azután a beállítások változtatgatása után végül esetleg egy átmeneti javulás után még rosszabb lett a rendszer mint korábban volt, rendszeres szaggatások jelentkeztek. Az történt három nappal ezelőtt, hogy egy FS grafikus beállítás módosítás után NVIDIA meghajtót is cseréltem a legújabbra, ami egyébként már működött nálam kicsit korábban, de visszacseréltem azt egy régebbire. DDU-t használok ilyenkor mindig. Nem indult el az FS ezután a Steam alól, bármit is próbáltam. Kiválasztottam az FS eltávolítását, majd a telepítést (ez csak néhány percig tart), de ez sem segített. Rákerestem a problémára (Steam alól nem indul a program) és azt olvastam erről, hogy video drive csere okozhat pl. ilyet. Volt egy néhány hónappal korábbi elmentett driver verzióm (valószínűleg mindegy melyik, de ha kéri valaki megnézem majd), feltettem azt. Arra gondoltam, hogy most nem állítok el semmit az Nvidia 3d beállításokban, majd lépésről lépésre haladok később. Az FS-ben beállítottam a default HIGH grafikát (1920*1080) és a DLSS + DLAA beállítást választottam, amiről jó véleményeket olvastam, főleg a képminőség vonatkozásában. Ekkor megtörtént a csoda. Előre bocsájtom, hogy néhány kisebb kiegészítő mellett az FSLTL-t is használom, ami csökkenti az FPS-t. Az adatok, tehát ezzel együtt ilyenek: vannak a kiemelten problémás repterek pl. a deluxe verzió London, Frankfurt, New York, ahol megelégszem azzal, ha megvan a 30FPS. Ezeken a reptereken a 30-35FPS elég stabilan meg is van. A többin pedig ami nagyrészt 3d party gyártmány, 40-60 között van a jellemző FPS-em. Felszállás után 80-100 közötti érték sem ritka. Miután megnéztem a fogyasztást a feladatkezelőben 80 feletti FPS esetében (CPU 35-40% GPU 90-98%), bekapcsoltam a Vsync-et 100% (60 Hz a TV frekvenciám) és igy maximum 60 FPS-en a GPU fogyasztás is 60%-ra mérséklődött ebben a szituációban. Reptéren azután felmegy 80% körüli értékre, de ez így nekem most optimális. A futás szaggatásmentes, sima. Hátha más is profitál valamit ebből az esetből, ezért írtam le ilyen részletesen. (HAGS, Game mode off).

• energomatt

őstag

válasz BigBlackDog #18519 üzenetére

Mint egy hullámvasút. Rátalálok néha egy jó beálltásra, azután másnap kiderül, hogy az mégsem jó. Ma éppen megint a felső holtpont körül járok. Azt hiszem jó döntés volt 2 és fél éve, hogy az I5-öt választottam.

Új hozzászólás Aktív témák