Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KureszSör
üzenetére
Sajnos ide jutott, de amúgy sem volt a Model D wireless után átütő termékpalettája a minőséget tekintve. Kijött a Model D után a Model D Pro wireless, amit egy túlárazott vacak volt, és csak annyit módosítottak, hogy teli burkolatot kapott nem pedig méhsejteset. Majd jött a Model D2 Pro amit megvettem, de az tejfölösdoboz volt és a jobb gombja annyira kilógott, hogy vágta az ember kezét. A wireless kapcsolati problémékról, a gyorsan indok nélkül merülő akksiról nemis beszélve. És ezek a hibék nem csak nálam voltak jelen hanem mindenkinél. Vanolyan youtube videó, ahol az ember 3 egeret cseréltetett és a negyediknél levágta a gomb szélét egy késsel, hogy ne vágja az újját.
-
-
-
válasz
KureszSör
üzenetére
A gloriousnál túlárazottabb hulladékot nem sokat tudok elképzelni. Nem tesztekből tudom, sajnos a melós egerem egy model D wireless, ami szintén nem a 10ezer forintos kategória. Mellette lamzuk, pulsarok és razerek vannak, teljesen más ligában játszanak minden szempontból. A glori nyekereg, nyöszörög, hajlik, ropog. Itt ott vágja az ujjam a kilógó éles műanyag, szóval tényleg egy műremek. A scrollja mondjuk legalább jó.
-
KureszSör
újonc
válasz
Synthwave
üzenetére
Köszönöm hogy válaszoltál Synth!
Az írásomat semmiképp nem szántam negatívnak, keserűnek vagy kukacoskodónak.
Boldog vagyok, hogy van lehetőség ebben a kis országban egy ilyen magas kategóriás egeret tesztelni jó kezekben, és komolyan összeszedni egy átfogó cikkben mit tud nyújtani, hisz nem gyárt sokat a FM, és gyakran pár hónap után sold outok egyes egerei. Valóban magas kategória, amit sokak csak képen láthatnak, de nem kerül majd soha a kezeik közé.
Örülök hogy jobban kifejtetted a véleményed, így már jobban értem mikre gondoltál mikor írtad. Bocs hogy ennyire részletekbe kellett menj.
Úgy érzem, nagy a szakadék a szakma krémjének véleménye között, és a hétvégi hobbi gamer véleménye között. Ezzel nincs is baj, hiszen erre valók a fórumok, és az egeres topic is, hogy mindkét tábor belelásson a másik fejébe.
Mégegyszer, bocsánat ha úgy hangzott, hogy nem jó szándékkal írtam, nem volt ilyen indíttatásom!
És köszi az álláspontjaid kifejtését!
Peace! -
válasz
Synthwave
üzenetére
Szinti! Engedd el. Mindig van egy magyarázat, hogy miért felesleges a könnyű egér, és miért jó egy 5 éves technika és miért fasza egy 125 grammos egér és miért jó egy 7 ezer forintos Trust egér a MediaMarktból. Én már ebbe beleuntam és az ilyenekre oda se figyelek. Nincs értelme. Akinek van füle a hallása és szeme a látásra, az meghalja és meglátja, akinek meg nincs, teljesen felesleges győzködni. Olyan mintha a falnak beszélnél.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
KureszSör
üzenetére
Kifogtál egyet, amivel szerencséd volt. Ez nem predesztinálja, hogy másnál is ez lesz. Maradjunk annyiban, hogy a Glorious nem az über minőségéről híres/hírhedt egeres körökben. Egyébként a kérdező azt kérdezte, hogy "Egyszerű felhasználóknak is gyártanak (olcsóbb) egeret?", amire a válasz egy szimpla "nem".
"A "majd' 70 gramm" -mal nem tudom mi a probléma."
Az, hogy nem tudod, mégis így ajánlasz valamit teljes vállszélességgel. Ezen annyiszor, de annyiszor átrágtuk már magunkat az elmúlt tizenévben, hogy már nulla indíttatásom van megint leírni. Már kiégtem. És nem hiányzik az egeres topik, ez jó emlékeztető volt rá. Asszem', ezt Zaied is osztja.
"A Logitech G502 Lightspeed, (amiből messze többet adnak el mint akár Glorious, akár Finalmouse) vagy a Razer Basilisk V3 pro is 110g+ és ezek a világ szinten top 5 best seller egerek között vannak."
A tehénlepény meg finom lehet, hiszen 2 milliárd légy nem tévedhet. Másképp nem tudom, hogy jöhet a nagy tömeg igénytelensége/tájékozatlansága ehhez. A Logitech K120-ból is milliókat adtak el, érted, és egy irgalmatlan, utolsó hulladék fosbánya bárki számára, aki legalább minimáisan igényes valamennyire.
Teljesen irreleváns, hogy milyen téglából mennyit adtak el, és a "szakmai érintettségedre" nem igazán vet kedvező fényt az, hogy ezeket felhozod, pláne egy Finalmouse alatt. Mármint ezt nem bántásból mondom, hanem komolyan.
"Azt gondolom, hogy "koca gamernek", aki jelentős pénzdíjas versenyeken nem indul, és nem heti 40 órában játszik, annak teljesen rendben lesz a "majd 70 gramm" is, de az 59g is, és a 89g is."
Még szerencse, hogy a Finalmouse nem a kocagaymereket célozza. Krumplinak lenni szó szerint bármivel lehet.
És nem, az ízületeknek nagyon nem mindegy, hogy 39 vagy 89 gramm, főleg, ha gyakran emeled/repozicionálod az egeret, netán még a sensitivityd sem valami magas. Az előbbi objektíven jobb, az oka pedig egyszerű fizika. Annak, hogy ki mit preferál, semmi köze ehhez.
"Te is tudod hogy a kismillió mikrobrandből van amit semmiképp nem érdemes megvenni, valamit pedig igenis ajánlott."
Persze, hogy tudom. Ahogy azt is, hogy miért annyival olcsóbbak. Hiszen könnyű úgy alacsonyan tartani az árakat, ha gyártásfejlesztésre effektíve nullát költesz, egy katalógusból választod ki a komponenseket, terméktámogatásod vagy van vagy nincs, és talán még a dolgozóid bére sem feltétlenül annyira nagyjon jó.
A Finalmouse olyan ~50 körül lenne reális, ha nem volna rajta némi brand tax, és a körítése sem lenne full igényes (ami megint csak egy árnövelő faktor, ha fontos neked, ha nem).
-
KureszSör
újonc
válasz
Synthwave
üzenetére
Én 4 éve használok gaming+home office-ra Glorious Model O wireless-t. Semmilyen összeszerelési probléma nincs vele. Nem recseg, nem használódott el sem a görgő, sem a kapcsolók, még az akksi is kb 80% hatékonységgal bírja. Nyilván nem csúcs kategória. A kérdező "egyszerű felhasználónak" kérdezett "olcsóbb" megoldásról, hasonló tudás és design-nal. Ezt a kategóriát nem csak meglépi, de szerintem messze megugorja a Glorious model O WL.
A "majd' 70 gramm" -mal nem tudom mi a probléma. A Logitech G502 Lightspeed, (amiből messze többet adnak el mint akár Glorious, akár Finalmouse) vagy a Razer Basilisk V3 pro is 110g+ és ezek a világ szinten top 5 best seller egerek között vannak.
Azt gondolom, hogy "koca gamernek", aki jelentős pénzdíjas versenyeken nem indul, és nem heti 40 órában játszik, annak teljesen rendben lesz a "majd 70 gramm" is, de az 59g is, és a 89g is.
A Zowie és a Vaxee-ról nem tudok nyilatkozni, mert nem jártak még a kezem alatt.
Továbbra is kitartok a véleményem mellett, hogy a Finalmouse egerei szépek, és valóban top szenzort használnak a legtöbb esetben, így kiváló gamer egerek. Ha az ember örömmel ad ki értük 60-90.000 Ft-ot, hogy kitűnjön designban, akkor boldog lesz vele.
Ha valaki alternatívát keres ami lyukacsos, top szenzorral, szerintem nem csalódik a Model O-ban, vagy az R5 ULTRA Wireless-ben.
OEM és OEM között hatalmas különbségek vannak. Szakmabeliként szerintem Te is tudod hogy a kismillió mikrobrandből van amit semmiképp nem érdemes megvenni, valamit pedig igenis ajánlott. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
KureszSör
üzenetére
Glorious, lol. Az összeszerelési minőség ászai. /s
Meg majd' 70 gramm. 6 éve még viszonylag impozáns volt, egyébként meg szezon a fazonnal esete.
Ettől a gyártótól legfeljebb csuklótámaszt vennék billentyűzethez, bár az is hamar elszíneződik.
Ennyi erővel pl. újgenerációs Razer wirelesst is akkor veszel, ha "ki akarsz tűnni a tömegből". Merthogy azok is kb. ennyibe kerülnek. Ahogy egy Zowie vagy Vaxee is, bár ezek nyilván jobbak egy Razernél. Az, meg, hogy random kínai OEM olcsóbb? Jé...
-
KureszSör
újonc
Finalmouse azt határozta el, hogy felsőbb kategóriás egereket gyárt csak, egyedi design, coating és color palettával. Cserébe 2-3x annyiért mint más.
Ha egyedi setupot akarsz, kitűnni másoktól, akkor költesz erre 60-90.000 Ft-ot.
Hasonló külsővel sok másik egér hapható, ugyan ezzel a szenzorral, vagy ezt megközelítő, szintén "flawless" szenzorral.
Ha tudásban ilyet keresel, de nem akarsz a designért felárat fizetni, akkor ajánlom figyelmedbe a Glorious Model O és D egereket (hasonló hexagon-lyukacsos design, flawless Bamf szenzor 69g)
Vagy ATTACK SHARK R5 ULTRA Wireless (Triangle-lyukacsos design, PAW3950MAX szenzor, 42.000 DPI, szénszálas test, 8K polling, 39g)
30K körül megkapod mindkettőt. -
Zaied
addikt
Ennek adnák én is egy esélyt

-
válasz
mindhunter
üzenetére
Ezzel nem lesz gondod, mert az én kezem pontosan ilyen. Egyfolytában izzad, főleg a játszom.
-
Csandi
addikt
Mivel a jobb odalán nincsenek gombok így nem igazán lehet bal kezesre állítani.
Nem ragad bele, nem jobban mint amennyire egy telire ragad rá. Néha le kell tisztítani a simát is meg ezt is, meg nem kajás kézzel fogni.
Ez a cég nem gyárt olcsó egeret, és mindig a csúcs teljesítmény a fókusza esportra.
-
Legalább lesz hova beesnie a tenyérről mindenféle, zsiradéknak, elhalt bőrnek.
-
kapal
tag
Jobb, bal kezes mód beállítható?
Ebbe a lyukacsos felületbe nem ragad bele a kosz? Ha igen, akkor hogyan lehet tisztítani?
Köszi a leírást!
Egyszerű felhasználóknak is gyártanak (olcsóbb) egeret? -
-
-
CapriBoy
tag
Köszi, jó írás

-
Phobion
addikt
Köszi a tesztet!
39 g és 48 g között nagy a különbség vagy ez totálisan egyéntől függ? 🤔
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.